• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kızıl Geyik Avlama İhalesi İptal Edildi

Kızıl Geyik Avlama İhalesi İptal Edildi

Kızıl Geyik Avlama İhalesi İptal Edildi

Hayvanların zaruret olmadan keyf ve zevk için avlanması gerçekten çok acımasız ve insanın zalim yönünün göstergesi. Her biri doğaya renk katan, doğal yaşamın dengesini sağlayan ve her biri başka bir şeyin parçası olan hiçbir hayvanın zaruret olmaksızın öldürülemsi kabul edilemez. Yakın zamanda;
Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve Eskişehir’de toplam 20 kızılgeyiğin avlanması için açtığı ihalenin Afyonkarahisar İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi hayvanseverleri sevindirdi. Avrupa’nın yaban hayatı ve yaşam ortamlarını koruma sözleşmesi olan Bern Sözleşmesi’ne göre korunması gereken türler arasında yer alan 20 kızılgeyik özgürce yaşamaya devam edecek.

İhalenin iptali için dava açan hayvan hakları aktivisti avukat Gülçin Yapıcı şunları söyledi: “ ‘Av cinayettir, bunun ihalesi olmamalı, neden yaptıklarını çözebilmiş değiliz. Mahkeme de ‘Siz bu avı yapamazsınız’ diyor, hâlâ ısrarla bu ihaleyi açıyorlar. Geyik ihalesinin iptali emsal karar olabilir. Tarım Bakanlığı’ndan beklentim bu ihalelerin tamamen yasaklanması. Yaban keçileri, geyikler hatta bütün canlılar için avlanmayı yasaklamaları gerekiyor. Avcılık yasaklansın, hayvanları korumak zorundayız, bunu zaten hukuk diyor” şeklinde haklı hayıflanmalarını dile getirdi.

Neden dağlardaki domuzlar öldürülüyor, etini de yemiyorlar, bırakın kendi halinde yaşasınlar, doğanın döngüsüne katkıda bulunsunlar. Ayıları, domuzları, yılanları zorunluluk olmadıkça avlanarak öldürmek gerçekten çok acı verici bir durum. Bizim yöremizde de keklik avına çıkan insanlar oluyor, bir lokma kuşun kime zararı var, bunu öldürünce karnınız mı doyacak, gerçekten anlamak zor.
Avukat Ekrem Çatalkaya

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM