• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Grup Namaste Müzisyeni İlkay Olguncan; Müzik Yapmazsam Yaşayamam

Grup Namaste Müzisyeni İlkay Olguncan; Müzik Yapmazsam Yaşayamam

Grup Namaste Müzisyeni İlkay Olguncan; Müzik Yapmazsam Yaşayamam

İlkay Olguncan Biyografisi

01.01.1970 Samsun doğumlu. Ortaokul mezunu. Evli 3 çocuk babası, 3 torun sahibi. Babadan müzisyen olan bir ailenin üyesi.

Eşinizi Gülnaz Yılmaz Olguncan ve Namaste Grup   Bize Anlatır mısınız?

Beş müzisyeniz. Bir de eşim söylüyor. Bizim müzik dinlendirici, rahatlatıcı. Açılışlarda, kokteyllerde, yemek müziklerinde 6 kişi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Kendimize özgü giyim tarzımızla, müzik aşkımızla yumuşak bir ses tonu ile okşayan, dokunan, dinlendiren, düşündüren, rahatlatan bir müzik yapmaya çalışıyoruz.

Müzisyen Aileden Geldiğinizi Biliyorum, Birde Sizden Dinleyelim

Beş yaşındaydım, babam bana al bunu çal dediği zaman. Hiç bir şey bilmeyen biri olarak bir gösteriyor onu. Babamın peşinde koşan bir müzisyen biri olarak gözlemledim, duydum, gördüm. Çevremde soru sorucak abilere sorarak çalmaya başladığımı biliyorum. Çok şey gördüm, çok şeyle birlikte oldum. Çok olaylara tanık oldum. Çocukluk döneminde elimde müzik aletimle nereye gitsem, yanımda elimde uyuduğumu hatırlıyorum. İçimden geldiği gibi çalışarak, çabalayarak müzik sektörünün içinde yetiştim.

Babanızdan Bahseder misiniz?

Ben babamı elinde müzik aletiyle, müzikle çalışarak, ekmeğini müzikten kazanan bir adam olarak gördüm. 3 yaşında iken baba ve annem ayrılmış. Beni nenem yetiştirmiş. Nenemin rehberlik yolunda yetişen babadan destek alarak çocukluğumda oyuncaklar yoktu. Müzik aletlerinin başında uyuyarak, üzerinde çalışarak, babamın arkadaşlarına sorarak müzik öğrendim. Babam, Samsun ve Karadeniz bölgesinden gelen sanatçıların müzik işlerine yaparak, konserlere giderek, bölgede çalışarak hayatını sürdürdü. Zeki Müren gibi ünlü sanatçıların davetlerine gitmiş. Ama İstanbul’a gelmemiş, ekmeğini Samsun’da aramış.

Tüm Aile Müzisyen

Ailede amcamlarım, kardeşlerim ve babam müzisyen. Evet kardeşlerimle biz müzik aletleriyle oynadık, çaldık, yetiştik. O aletlerle birlikte uyuduk, ekmeğimizi o aletlerde aradık.

Peki Eğitiminiz?

Ortaokula kadar okudum. Okul ilgimizi çekmedi. Kitabı sevmedim. Belkide kitabı sevdirecek, kitap bilgisini, sayfalarını açacak öğretmen bana nasip olmadı. Onun için aklımı, fikrimi bu aleti çalarsam ayakta kalırım diyerek içimdeki sesi aradım. Hislerimin sesini dinledim. Kendi kendime dedim ki, bir gün gelecek bu işe İstanbul’da devam edeceğim diyerek hayallerime başladım.

Halk Evlerinde Müzisyen Öğrenciler Yetiştirmeyi Düşünüyor musunuz?

Şimdi özel okullar var. Müzik okulları var. Pek çok imkan var. Bu konuda gelecek nesili yetiştirmek için, öğretmek için hazır bir lokma şeklinde vermek için düşünüyorum. Bana yol gösteren, öğretmenleri bulamamıştım. Ama benim çektiğim zorlukları bir başkası çekmesin diye, bu konuda sadece çocukluk yıllarımın çektiği eksikliğini bir başkası çekmesin diye doğru okulda gelecek nesili hazırlamayı düşünüyorum.

Derneklere Veya Siyasi Partilere, Şirketlere Cıngıl Hazırlıyor musunuz?

Bize dernek için, parti için, dizi için, müzik isteyen, söz yazarak, müziği yaparak bu konuda hizmet veriyordum. Şimdi daha geniş çevremiz var. Bu iş için söz yazmak ve müzik yapmak benim işim. Tabi söz yazarken konuyu içime hissedersem, yaşarsam, içine duygu koyarsam çok daha etkili bir cıngıl çıkartırım diye düşünüyorum.

Müzik Nedir Sevgili Hocam?

Müzik dünya dilidir. İyi kulağı olan, müziği seven, kulağı müziği çeken kişileri kazanmanın yoludur. Müzik akılda kalır. Etkisi yüksektir. Onun için bir ürünü etkili bir müzikle uygularsanız veya iyi bir diziyi iyi bir müzikle duyurursanız akıllarda kalır. Onun için ürününüzü veya partinizi bir müzikle anlatın. Bir müziği olsun, akılda tez kalır unutulmaz. Ülkemize gelen 130 ülkenin insanı dolaşıyor. Hangi dili olursa olsun, müzik bizi aynı dilde bizi bir araya getirir, taşır, buluşturur.

Sizin İnsanlara Çok İyi Geldiğiniz Söyleniyor, Enerjinizin Sırrı Nedir?

İyimser olmadan kaynaklanıyor. Herhalde art niyetli düşünmemem olabilir. Paylaşmayı severim ve düzümdür. Gerçek arkadaşlarım bunu bilir. Fakat herkes bunu anlar ya da anlamazlar, bu bilinmez.

Sizce Başarı Nedir?

İstikrarlı bir hayattır. Ömrünü istikrar içinde geçirmişsen hayatında türlü sivrilikler ve uç noktalar olmamışsa ya da inişler-çıkışlar, düşüşler-kalkışlar olmamışsa hayatını da düzgün bir çizgide yaşamışsan işte gerçek başarı budur.

Alkış Sizin İçin Ne İfade Ediyor?

Çok önemli. O kadar önemli ki, en büyük mutluluk. Benim gözlerimi patlatan, gözlerimi ışıldatan, zaman zaman yaşatan bir unsur. İçim volkan barutu gibi. Ayağa kalktığımda, dünyaya baktığımda görmeme vesile oluyor. Alkış insanı doyurur, yüreği okşar, sizi kıpır kıpır yapar ve rüyalarınıza girer.

Şunu da Yapsam, Dediğiniz Bir İş Kaldı mı?

Aklım fikrim müzik. Şimdi çevremin baskısı var. Boy var, saç var, bir duruşun var. Bu kişiliğinle oyuncu olmalısın diyorlar. Bu baskı son zamanlarda çok etkili oluyor. Bana uygun oyunlar olursa hayır demeyeceğim. Bir teklif gelirse çevremin arzusunu yerine getirmek istiyorum. Sevdiklerim beni orada görsün istiyorum. Bizde bir söz vardır. Su akar, yolunu bulur derler. Madem ben de su gibi akıyorsam, şimdi İstanbul’da su nereye akıyorsa bende kendimi bırakacağım. Nereden bir ses gelse, nereden bir teklif gelirse ona kulak vereceğim.

Sahneye Çıkarken Heyecan Hissediyor musunuz?

Her sahneye çıktığımda yanımda korku da var, heyecan da var. Bir yanlış ortamı bozar. Bir dalgınlık çok dikkat çeker. Onun için ikisiyle çıkarım. İşimiz bittiği zaman da çok şükür derim. Heyecan ve korku benim işime daha dikkat etmemi sağlar. O heyecan, o korku olmazsa başarı zaten olmaz.

Para İle Saadet Var mı?

Parasız adam gereksiz adam derler. Para hayatımızda kazancımızın diplomasıdır. Para kazanan okuldan sertifika alıyor demektir. Para belli standardın olur, yaşam için canının istediğini yaparsın. Para yoksa hiç bir şey yapamazsın. Bir yere gittiğinizde para yoksa, duruşunuz da, tavrınızda kırık olur, ezik olur, ama cepte para varsa kendinize olan güveniniz olur, cesaretiniz olur. Çevrenizde imkansız insan olursa el veren olursun, omuz veren olursun. O destekler sizi daha da çok mutlu olursunuz.

Mutluluğun Yokluğunda Sizi Bir Yere Sürükleyen Sebep Oluyor mu?

Mutluluk yokluğunda kendine döndürüyor. İnsan, insanı bir illüzyonda yaratıyor. Sahte benliklerde kendine dönen, kendien odaklı insan, mutsuz ruh hali içindeyken başarılarından çok başarısızlıklarının, güzelliklerinden çok çirkinlikleri var. Olanlardan çok eksikleri görmeye başlıyor.

Müzik Çalmak, Ses Çıkarmak mı?

Müzikte duyu çok önemli. Yüreğinizi, kalbinizi, aklınızı, beyninizi veriyorsunuz, sizin ellerinize beyinden komutlar geliyor. O sesin nereden geldiğini bende bilmiyorum. Ama öyle bir ses

çıkıyor ki, dinleyenin ruhuna hitap ediyor, duygulandırıyor, eğlendiriyor, güldürüyor. Onun için biz müziğe gönlümüzü, kalbimizi vermiş bir aileden geliyoruz.

İstanbul’a Neden Geldiniz?

Biz ailece Karadeniz bölgesindeki sanatçılar tarafından eğlence ve müzikle uğraşanlar tarafından tanınıyoruz. Şimdi İstanbul’da müzisyenler olarak eğitim vererek, dizileri müzik yaparak, cıngıl yaparak bende bu meslekte varım diye geldim. Herkesin beni tanımasını istedim. Müzikle anılmak, adımı yaptığım işlere yazmak için İstanbul’dayım.

Büyük Starlar Gibi Bir Duruşunuz Var

Beni büyük starlara benzetmeniz onur verici. O sizin güzel bakışınız. Bizi iyi yerlerde görme isteğiniz. Belki sizlerin duası, belki sizlerin desteği ile hayal kurduğumuz yerlere geleceğiz. Belki de siz, bizi teşvik ediyorsunuz, bizi bu yolda yürütmek istiyorsunuz.

Öğrenciler Sizden Kurs Almak İsterlerse Yardımcı Olur musunuz?

Öğrencilere seve seve yardım etmek isterim. Müzisyen gençleri yetiştirmek isterim. Bir okulda öğrencilere ders vermek isterim. Yeter ki, gençleri müzikle buluşturmak, yetiştirmek, yönlendirmek olsun. İstanbul’da farklı ülkelerin farklı düşüncelerin çocuklarına müzik dersi vermek benim için büyük bir heyecan olacaktır.+90 544  565 90 84

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM