• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mahzuni Şerif’in Anısını Türkü Diyenler Korosu Türküler İle Duyurdu

Mahzuni Şerif’in Anısını Türkü Diyenler Korosu Türküler İle Duyurdu

Mahzuni Şerif’in Anısını Türkü Diyenler Korosu Türküler İle Duyurdu
Bülent Kılıçaslan öncülüğünde 50’ye yakın korosu ile Mahzuni Şerif türküleri ile her türkünün hikayesini anlatarak, düşündürerek eğlendirdi. Bakırköy vatandaşı severek dinledi. Çok daha büyük keyif aldıklarını söylediler. Konsere gelenlerde, emekliler, gençler ve çocuklar vardı. İlgi alaka çok büyüktü. Her bir Türk için yaşayanlar, o günleri anarak, duygulandıran insanlar vardı. Halk ozanı Mahzuni Şerifi sevenler Cem Karaca Kültür Merkezinde büyük bir coşku yaşadılar.
Gazeteci Ayson Karabağ, Siz Mahzuni Şerif’i Nasıl Bilirdiniz?
Mahzuni Şerifi biz dinlediğimizde, komünist dediklerinde, solcu dediklerinde, kasetleri yasak dedikleri dönemde kalbimizi ısıtan, cesaret veren, hedef gösteren, içimizi dışımızı bize anlatan bir şairimiz, hocamız, pirimizdi. İçimizi dışarıya vuran bir şairimizdi. Şimdi Mahzuni Şerif halkın sanatçısı oldu. Türkiye’nin sanatçısı oldu. Ama 40 yıl önce gözlerimizin önüne, işçi yürüyüşlerini getirdi, mitingler aklıma düştü. Grevler vardı. O dönemde patronlar Karslı işçi dahi almıyordu. İşçi haklarını savunan kişiler, çok meşakkatli bir yoldan geldik. Her türküsü beni ağlatır ve yollardaki eziyetleri, işçi hareketlerini, grevleri aklıma getirir. 40 yıl önce bu ülke nerelerdeydi şarkıları bize çok net anlatırdı. Biz Mahzuni Şerif kasetlerini elden ele vererek dinliyorduk. Teybin başında 20 arkadaş dinliyorduk. O dönemde kurşun çıktı, o dönemde her yerde olay vardı, her yerde grev vardı, her yerde yürüyüşler vardı. Ülke çok karışık bir dönemdeydi. Türküleri bizim umudumuz oldu, içimizi ferahlatırdı. Onun için; Zalimin Zulmü Varsa, Yuh Yuh, Sarhoş, Hancı, Yalan Dünya, Abur Cubur Adam, Katil Amerika eserlerinin bizde yaşanmışlıkları vardı. İşte ben o yaşantıları gözümün önünde, kulaklarımın dibinde olduğu için farklı bakıyorum. Şimdi siz türkülerle eğleniyorsunuz. O zaman bu türkülerin çıktığı dönemde, evladını kaybeden anneler aklıma geldi. Hapishanelere düşen arkadaşlarım aklıma geldi. İşkenceden nice yiğitler aklıma geldi. Onun için bu türkülerin bizde yaşanmışlıkları, bizde sizdeki gibi eğlenme bölümünden ziyade, yüreğimizin yaktığı karalar vardır. Biz bu yaraları iyileştirmek için dinliyoruz. Biz eğlenmiyoruz. Acıları, sıkıntıları yaşayan biri olarak, oralarda kaldık. Onun için okuyalım, bilinçli toplum olalım, bilinçli millet olalım, gaza gelmeyelim. Bizi havaya sokmasınlar, birbirimize düşürmesinler. Her türkünün hikayesi ve çıktığı gündem vardır. Onun için empati yaparak ders alalım. Geçmişi; tecrübeli abilerden dinleyelim. Şimdi başka yolları kullanacaklar, başka mantıkları kullanacaklar. Bir daha bu ülkede sağ-sol olmasın. Birbirimize düşmeden, birbirimize saygı duyarak yaşamayı bilelim. Birbirimize düşmeden özgürce yaşamasını bilelim. Emperyalizmin oyuncağı olmayalım. Acılarla yaşamayalım ve empati yapalım.
40 yılı, 1 saat içinde görüntülere sığdıramazsınız. Türkülerle gözlerimizin önünde o grevde, işçinin ekmek-soğan yediğini siz anlayamazsınız. O sıkıntılı dönemleri kimse anlayamaz. O sol kolların kalktığı bağırdığı, haykırdığını siz nasıl anlayacaksınız.
Bu konuda emeği geçen başta Bülent Kılıçaslan ve müzisyen arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Yolunuz çok güzel.. Devam edin, sıkı sıkı sarılın birbirinize ve güzel hikayeler yazacağınızdan kuşkum yok. Bilgiyi türkü ile satmasını bileceksiniz, kliple dikkat çekmesini bileceksiniz, gazetede haber yaptırarak google’a düşmesine vesile olacaksınız. Türkü söylemek aynı zamanda bir pazarlama çeşididir. Bunu iyi kullanmasını bileceksiniz. Onun için bir çok yol var. Sosyal medyada, tv’de, gazetede birebir ilişkiler kurmak çok önemli. Onun için sanatçı arkadaşlar, yanınıza akıl hocası alın. Sizi pazarlayacak gazeteci alın, avukat alın, muhasebeci alın, asistan sekreter alın. Bu mini ekip ile dünyaya açılabilirsiniz. Yolda arkadaş değiştirmeyin, hedefinizden çıkmayın. Her bilginin, bilgi olmayacağını unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM