• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Osmaniye de Kendine Aşık Eden Lezzet Ustası  Pilavcı Mehmet  Kılavuz Biyografisi

Osmaniye de Kendine Aşık Eden Lezzet Ustası  Pilavcı Mehmet  Kılavuz Biyografisi

Osmaniye de Kendine Aşık Eden Lezzet Ustası  Pilavcı Mehmet  Kılavuz Biyografisi

Mehmet kılavuz Adayamadan aldığı insan sevgisi ilgisi saygısı  Osmaniye’ de  küçük ama gönlü büyük sokak ve cadde arasında uzun yıllardır.  Avukatlara, savcılara ,öğrencilere ,emekleri ,  menusu ile pilav ile döneri ile dorum ile  en iyiler listesinde adı bulunan mekanı kulaktan kulağa yayılan lezzetleriyle damak tadına düşkün olanların uğrak adresi olmaya devam ediyor.

Mehmet  Kılavuz Biyografisi

29.3 .1974   Adıyaman  Besni ‘de   doğdum. Babam iyi bir  Adıyaman’la   Namı değer iyilik meleği İbrahim bey

Annem yardımsever tam bir Osmanlı kadını Sıdıka  Hanım’dır. altı  kardeşiz, ikinci sıradayım ,Evliyim üç kız çocuk babasıyım.

Babam ve Annem ‘in benim üzerim ‘de hayalleri var. Okul uzak  okutmak için imkan yok onun için bizi meslek sahibi olmamız isterdi.

Orta okuldan  sonra mersin gittim .orda Fırın’da çalışarak iki  yıl geçti. Sonra  İstanbul geldim küçük çekmece de lokantada  komi olarak işe başladım. İstanbul  havası içinde  yaşamaya  başladım işime gelip gidiyorum.

Dünya’ya gelen örf ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir Baba’nın gül kokan evlatlarıyız. Adıyaman Besni  ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor Avukat ve Politikacı yetişmiştir. Besni   üzümlerin bağların içinde  dolu yemyeşil ve dağın  eteğinde  yetişen havası alan örflerine  adetlerin sahip çıkmış çok yiğitler  yetişmiş .

Böyle bir ilçede büyümenin ayrı bir anlamı var.

Besni ‘de   büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. Adıyaman Besni özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz.

Biz de İstanbul’a taşınan Adıyamanlıyız..

Neden ilk okuldan sonra okumadın

Okulda uzaktı, ileride orta okul  olsun lise olsun  okumak için bölgemizde yoktu. O zaman babam imkânlarda yoktu. Öğretmenlerin tarzından mı, ortamdan mı, şartlar mı bilmiyorum. Ama severek okula gidip gelemedim. Bir an önce bir işte çalışmak için hayallerim vardı. Şimdi pişmanım. Keşke okusaydım, keşke zorlasaydım, her bir sınıfın tadını çıkarsaydım. Her alanda, her kitaptan bir bal alırdım, öğrenirdim. Ama  Cenabi-ı Allah bize nasip etmedi. Her şeyde bir hayır vardır.

Şimdi müşterilerim benim öğretmen oldu. Eksiklerim müşterilerimden tamamlıyorum, okuyarak eksiklerimi kapatıyorum, dergi ve gazete okuyarak ses tonum gelişmesi kelime hazinemin artması  geliştirerek   eksiklerim kapatmaya çalışıyorum.

İstanbul’a Neden Geldiniz?

İstanbul’da bir meslek sahibi olmak iş sahibi olmak ,para kazanmak  için hayallerimi gerçekleştirmeye geldim. Şükürler olsun  hayallerime kavuştukça   mutlu oluyorum.

Kendinizi Nasıl Yatıştırdın?

Dergi ve gazeteler benim rehberim, televizyon da spikerler benim öğretmenim oldu. İyi gözlem yaparak iyi dinleyerek eksiklerimi  tamamlayarak mesleğim gereği iletişime daha çok önem verenlerden biri oldum. Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman  Bakırköy Osmaniye de lezzet  yaymaya çalışıyorum. Çok iyi dostlar kazandım. Osmaniye de daha iyi  hizmet vermek için. Çalışmaya devam ediyoruz.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkânlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Lakin unutmayın ki ne yaparsanız yapın iyilik üzere yapın çünkü İYİLİK İYİDİR

Hepinize Bakırköy Osmaniye  Lezzetli  Güzel Günler Diliyorum

Pilavcı Mehmet Usta

Osmaniye Mah. Osmaniye İncirli Yolu No;5 /A Bakırköy  0212 572 00 35  0534 5028389

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Babamla gurur duyuyorum. Onun leziz ve sağlıklı yemekleriyle büyüdük.Bizler için çok emek verdi ve vermeye de devam ediyor. Yolun açık olsun babam hep yanındayız.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM