• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Girişimci Adıyamanlı Lezzet ustası Mehmet Usta  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişimci Adıyamanlı Lezzet ustası Mehmet Usta  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişimci Adıyamanlı Lezzet ustası Mehmet Usta  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Osmaniye de Pilavcı Mehmet Usta  Kendisine Aşık Eden Lezzetler

 

Mehmet  kılavuz Adayamadan aldığı insan sevgisini  ,insan  ilgisi   Osmaniye’de  küçük ama gönlü büyük  cadde  üzerinde  uzun yıllardır.  Avukatlara savcılara öğrencilere emekleri   menusu ile pilavı ile döneri ile dorum ile  en iyiler listesinde adı bulunan mekan kulaktan kulağa yayılan lezzetleriyle damak tadına düşkün olanların uğrak adresi olmaya devam ediyor.

Rahat edebileceğiniz yerimizde Anadolu Yöresel  yemeğimizi  damağımızda kalan tadı çevremize  yansıtmak, oturma rahatlığını yaymak, insana verdiğimiz Misafirperverliğimiz yedirmede, ağırlamakta, ikram etmedeki  anlayışımızı, inancımızı  ailece karar verdik, elbirliğiyle  hizmete Bakırköy Osmaniye’de   başladık.

İşimizdeki titizlik, mutfağımızdaki  çalışanlarımızla el  emeği, göz nuru inancı, desteği, sorumluluğu  Müşterilerimizin ilgisi, rahat ettiği,  lezzetli dönerimizi, çorbamızı,  Tavuklu Pilav,  veya her Gün 4 çeşit sulu yemekleri lezzetine gelen, değerli savcılarımız, avukatlarım, lezzetli tadı hissedeceksiniz. Tüm yemeklerimizi hazmı kolay lezzetli olduğunu ağzınızdaki kalan tadı fark edeceksiniz.

Elinin Lezzeti çok farklı  Olan  Ustamızı Tanıyalım

Lezzet Ustası Mehmet Kılavuz Biyografisi

29.3 .1974   Adıyaman  Besni    doğdum. Babam iyi bir  Adıyamanlı   Namı değer iyilik meleği İbrahim

Annem yardımsever tam bir Osmanlı kadını Sıdıka  Hanım’dır. altı  kardeşiz, ikinci sıradayım ,Evliyim üç kız çocuklarım var.

Babam ve Annem ‘in benim üzerim ‘de hayalleri var. Okul uzak  okutmak için imkan yok onun için bizi meslek sahibi olmamız isterdi.

Orta okuldan  sonra mersin gittim .orda Fırın’da çalışarak iki yıl geçti. Sonra  İstanbul geldim küçük çekmece de lokantada  komi olarak işe başladım. İstanbul  havası içinde  yaşamaya  başladım işime gelip gidiyorum.

Dünya’ya gelen örf ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir Baba’nın gül kokan evlatlarıyız. Adıyaman Besni  ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor Avukat ve Politikacı yetişmiştir.

Besni   üzümlerin bağların içinde  dolu yemyeşil ve dağın  eteğinde  yetişen havası alan örflerine  adetlerin sahip çıkmış çok yiğitler  yetişmiş .

Böyle bir ilçede büyümenin ayrı bir anlamı var.

Besni  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. Adıyaman Besni özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz.

Biz de İstanbul’a taşınan Adıyamanlıyız..

Neden ilk okuldan sonra okumadın

Okulda uzaktı, ileride orta okul  olsun lise olsun  okumak için bölgemizde yoktu. O zaman babam imkânlarda yoktu. Öğretmenlerin tarzından mı, ortamdan mı, şartlar mı bilmiyorum. Ama severek okula gidip gelemedim. Bir an önce bir işte çalışmak için hayallerim vardı. Şimdi pişmanım. Keşke okusaydım, keşke zorlasaydım, her bir sınıfın tadını çıkarsaydım. Her alanda, her kitaptan bir bal alırdım, öğrenirdim. Ama  Cenabi-ı Allah bize nasip etmedi. Her şeyde bir hayır vardır.

Şimdi müşterilerim benim öğretmen oldu. Eksiklerim müşterilerimden tamamlıyorum, okuyarak eksiklerimi kapatıyorum, dergi ve gazete okuyarak ses tonum gelişmesi kelime hazinemin artması  geliştirerek   eksiklerim kapatmaya çalışıyorum.

İstanbul’a Neden Geldiniz?

İstanbul’da bir meslek sahibi olmak iş sahibi olmak , para kazanmak  için hayallerimi gerçekleştirmeye geldim. şükürler olsun  hayallerimi  yaptıkça mutlu oluyorum.

Kendinizi Nasıl Yatıştırdın?

Dergi ve gazeteler benim rehberim, televizyon da spikerler benim öğretmenim oldu. İyi gözlem yaparak iyi dinleyerek eksiklerimi  tamamlayarak mesleğim gereği iletişime daha çok önem verenlerden biri oldum. Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman  Bakırköy Osmaniye de lezzet  yaymaya çalışıyorum. Çok iyi dostlar kazandım. Osmaniye de daha iyi  hizmet vermek için. Çalışmaya devam ediyoruz.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkânlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Lakin unutmayın ki ne yaparsanız yapın iyilik üzere yapın çünkü İYİLİK İYİDİR…

Bizim Müşterilerimiz Sanki evindeymiş gibi  Hissediyorlar.?

Pazar gelen esnaflarım olsun,  Bakırköy belediye çalışanlarım olsun. Misafirlerim olsun. Adliyeden  gelen avukatlarım olsun savcılarım olsun başka semtlerden gelen insanların birden bire kaynaştığı sıcak bir ambiyans yarattığı az sayıdaki semtlerden biri Osmaniye de lezzetimiz konuşulmaya devam ediyor.

Nedeni gelir gelmez insanı sarıveren eski mahalle kültürü olsa gerek…

Pilavcı Mehmet usta   ‘da böyle bir yer!

Osmaniye’deki Yerimiz?

Adliyenin karşı sokağımda  cadde üzeri sıcak Samim bir ortam . bize gelen kişiler duyurucu lezzetli yemeği yerken hal hatır sorarak cay içerek hem karın duyurucu hem ‘de sıcak Samim bir yer. Mekanın samimi ve sıcak havası sanki evinizin salonunda yiyip içiyormuşsunuz duygusu yaratıyor.

Adliyeye geldiğimizde  yemek işin dert etmeyin, sağlıklı beslenmek için  nefis çorba çeşitlerimizi var. Pilav var. Döner var. Kuru fasulye var. Doyurucu lezzetli  sıcak bir ortamda her gün 4 çeşit sulu yemeklerimiz  mevcuttur.

Öğrencilere  Abilik Yaparmışsın?

Öğrencilerimizi ülkemizin geleceği bana düşen görev ne olursa seve seve varım. çünkü öğrenciler ülkemizin geleceği onlar  bir abisi olarak elimden ne gelirse sev  seve yaparım.

Öğrencilere Çorba Ücretsiz

Bu kararınızı etkileyen konu nedir .Öğrencilerimizden  geldiler Üç kişi  sipariş verdi .Biri  öğrenci sipariş vermedi,  Arkadaşların Yanında yemeden beklemesi  beni düşündürdü, onun için öğrencilik  günlerimi   hatırlattı. duyarsız kalmamak için , öğrencilere kapıyı açarak onlara  abilik  yapmak istedim.

Bakırköy’de okuyan Öğrenciler  Bakırköy’ün  Elçileridir. Geleceğin kimisi avukat olacak, kimisi savcı olacak, kimisi doktor olacak, millet vekili olacak, bu yiğitlere Çorba ikram etmek istiyorum. onlara abı olmak istiyorum. onun için  sizler bir abınız gelir  gibi  gelin çorbanızı için canız bir şey isterse lütfen abınızdan istemesin bilin. sakın unutmayın.

Sevgili Öğrenciler  Çorbanın Faydaları

Midenin Dostu

Vücudun ısısını artırır.

Üşümeyi azaltır.

Vücudun serotonin seviyesini artırır.

Ve Mutluluk verir.

Besleyici oluşu Öğrencilerimizin gelişmesine faydalı olacağı için Çorba  bizim  ikramdır.

Emeklerimiz İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Bizim büyüklerimiz bizim kıymetli hocalarımız, bizim için değerli kıymetli büyüklerimiz. onun için  lütfen evladınızı çorbası  şifa gibi  çekinmeden  evinize gelir gibi  gelin   evladınızı gibi  kapımız size acıktır. lütfen bize bu hizmeti  için bir fırsat verin. sizler bizim büyüğümüz  abımızsınız ,

Mehmet  Usta sizin öğrencilere ve emeklilere kapınızı  ardına  kadar açtığınız için çok çok teşekkür ederim. Sizin gibi  duyarlı  esnaflara ihtiyacım var. Allah sofranızı bereketli kılsın. bini bin versin. Allah razı olsun.

Hepinize Bakırköy Osmaniye  Lezzetli  Güzel Günler Diliyorum

Pilavcı Mehmet Usta Fiyat listesi
Çorba
Şifalı Mercimek Çorba 60 TL
Tavuk Suyu Çorba        60 TL
Ana Yemekler
Etli Yemek                    150Tl
Sebzeli Yemek             100 TL
Tavuklu Yemek            120 TL
Et Kavurma                   170Tl
Kuru Fasulye                  70 TL
Tavuklu döner    Çeşitleri
Yarım ekmek             120 TL
Çeyrek ekmek          100 TL
Pilav ustu döner      120 TL
İçecekler
Ayran 25
Cola  40
Şişe Cola 35
Tatlı 
Sütlaç  60

Pilavcı Mehmet  Usta

Osmaniye Mah. Osmaniye İncirli Yolu No;5 /A Bakırköy  0212 572 00 35  0534 5028389

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM