• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ruhları Tamir Etmek Zorundayız

Ruhları Tamir Etmek Zorundayız

Ruhları Tamir Etmek Zorundayız

Ruh ya da can, din ve felsefede, insan varlığının maddi olmayan tarafı ya da özü olarak tanımlanır ve genellikle bireysellikle eşanlamlı olarak ele alınır. Teolojide ruh kişinin ilahîliğe iştirak eden kısmı olarak tanımlanır ve genellikle bedenin ölümünden sonra kişinin varlığını sürdüren kısmı olarak ele alınır.
Ruh ve zihin dünyamızdaki tahribatı gidermenin, bedendeki maddi hastalıkları gidermekten çok daha zor ve karmaşık olduğunu öncelikle belirtmeliyiz. Bedenin zamanla yorulması, gücünü yitirmesi, hatalı beslenmesi, yıpranması, hastalığa daha açık hale gelmesi gibi ruhumuz da yaşadıklarımızın birikimiyle zamanla yorulur, yıpranır, besleneceği lezzeti bulamayabilir ve hastalanabilir.
Yaşam ve ilişki evrenimizdeki bu arzu edilmeyen gelişmeler, problem çözme ve mücadele azmimizi aştığında arızalı musluğun evdeki yaşamı etkilemesi gibi zihnimiz karışır, psikolojik düzenimiz ve dengemiz de etkilenir. Bazı organlarda gelişen kanser gibi dışarıdan bir etki olmadığı halde ruh dünyamız, bazı genetik yatkınlıklardan dolayı kendi kendine de yıpranabilir, hastalanabilir.
Ruha dokunacak düşünceler içinde olmak gerekir. Devletine güvenen, el veren, destek veren kişilere ihtiyacımız var. Devlet bizim için güven kapımızdır, arkamızı yasladığımız dağımızdır, el ettiğimizde duygumuzdur, şifamızdır. Allah bizi bayraksız, minaresiz yapmasın. Allah bu milleti korusun. Vicdan sahipleri, vatanını seven, insanını seven, yürekli sevgi dolu bu insanlar her zaman kıymetlidir.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM