• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Şair Rahmeti Dilaver Cebeci’yi Kabri Başında Andık

Şair Rahmeti Dilaver Cebeci’yi Kabri Başında Andık

Şair Rahmeti Dilaver Cebeci’yi Kabri Başında Andık

Uzaktan yakından teşrif eden, gelen gelemeyen tüm dostlarına, ülküdaşlarına ve okuyucularına teşekkür ederim.
Kabri başında muhteşem kıraatiyle hepimizi duygulandıran Nazif Okumuş ağabeyime, babamla güzel hatıralarını aktaran Hayrettin Nuhoğlu, Prof.Dr. Yumni Sezen, Osman Duyar, Halil Akyıldırım, Prof. Dr. Peyami Çelikcan’a, Mefkure mektebi adına babamın şiirini okuyan Ali Biber kardeşime, Dilaver Cebeci ilkokulu Müdürü sayın Süleyman  Sönmez’e ve iki tatlı öğrencimize ayrıca teşekkür ederim.
Halil Yıldırım ağabey, babamın çok genç yaşta yazdığı Türkiyem şiirini Kırıkkale’de Kızılırmak kenarında yazdığını söyledi.
Peyami Çelikcan ise rahmetli babası, çok değerli aile dostumuz, Kıbrıs Barış harekatında gazi olan, Gaziler Derneği başkanı rahmetli Hüseyin Çelikcan, TRT’nin kıymetli yöneticilerinden rahmetli Mevlüt Uluğtekin Yılmaz ve babamın, hiciv şiirleri ve komik mektupları birbirlerine posta yoluyla gönderdiklerini anlattı.  (Hüseyin Çelikcan amcamlar ile aynı binada otururduk, Mevlüt amcamlar da yakınlarda otururdu)
Nazif Okumuş ağabey ise konuşmasında Tercüman gazetesinde Seyyah-ı Fakir mahlası ile başlayan yazı serüvenini canlı şahidi olarak ilginç bir anekdot anlattı: Mustafa Cemil Kırımoğlu Sibirya Gulatlarında sürgünken Tercüman gazetesi bir şekilde eline ulaşır ve Seyyah-ı Fakir’i okur mutlu olurmuş.
27. Dönem milletvekilimiz Hayrettin Nuhoğlu konuşmasında babamın erken vefatı ile ilgili olarak tek tesellisinin bugünkü siyaset ve memleket  ahvalini görmemiş olması olarak özetledi.
Kırıkkaleli dostu ve  kardeşi Halil Akyıldırım ise “Dilaver abi anlatılmaz yaşanır. Yaşadık çok şükür” diyerek hislerini ifade etti.
Osman Duyar abimiz ise hayranlık duyduğu Dilaver abisi sayesinde, ülkücü Turancı bir kimlik edindiğini ifade etti.
Yumni Sezen hocam ise, fakültede hocalık günlerinde aralarındaki tatlı latifeleri anlattı. Hepsinin ağzına sağlık.
Ayrıca Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı, kıymetli hocam, ablam, prof.Dr.Mualla Uydu Yücel ve kıymetli oğlu, kardeşim Yiğithan Yücel’e, Türk Dünyası Araştırmaları vakfı  başkanı, Közhan Yazgan ve vakfın emektar yöneticilerinden Metin ağabeye,
Cebeci Ocağından Mehmet Cebeci’ye, Milli Düşünce Derneği başkanı prof.Dr. Mehmet Akif Demir’e,  Ülkü büyüğümüz sayın Gültekin Çavuşoğlu’na, Hayri Özenli’ye, kıymetli sanatçımız Sami Sefer Coşkun’a, dostumuz İlteriş Metin’ e, kardeşimiz Sezgin Berber’e Siyasette yol arkadaşım Tuğrul Arık’a, değerli ablam Aynur Çelikcan’a, Bahri Bilaloglu, İbrahim Yolcu ağabeylerime, Mefkure mektebinden Ubade Evli, Aybala Kaya, Ali Kerem Akdağ, Faruk ve diğer Mefkureli kardeşlerime katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim
Programı bir kaç gün sonra YouTube kanalına yükleyeceğim.

Allah Türk milletini Dilaver Cebeci gibi münevver dava ve fikir insanlarından mahrum etmesin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM