• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sayın Başkanım,  Belediyede Çalışkan ve Teknik Becerilere Sahip Kişilere Sorumluluklar Vermeniz Gerektiğine İnanıyorum.

Sayın Başkanım, Belediyede Çalışkan ve Teknik Becerilere Sahip Kişilere Sorumluluklar Vermeniz Gerektiğine İnanıyorum.

Sayın Başkanım, Belediyede Çalışkan ve Teknik Becerilere Sahip Kişilere Sorumluluklar Vermeniz Gerektiğine İnanıyorum.

Şirin görünen ama iş yapmayan kişilerden fayda gelmez; göz boyayanlar, işi düzgün yapanların önünü keser. Bu nedenle, belediyede çalışan üretken ve teknik kişileri ortaya çıkaracak, yönlendirecek ve işten işe koşacak bir ekip kurarsanız, sizin de yüzünüz gülecek. Ancak yanınızda görünüp arkanızı döndüğünüzde çay içmeye gidenlerden bir fayda beklemeyin.

Halka hizmet için yarışmalıyız. Belediyenin hizmetlerinin en ileri seviyede olmasını sağlamalı ve ilçemizi en iyi ilçe yapmalıyız. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında rekabet etmeliyiz. Mobilya ustalarını yetiştirelim, spor aletlerini onaracak ustaları kazandıralım. Parkların bakımını bilen, çiçeklerin dilinden anlayan kişiler yetiştirelim. Kötü görünümü güzelleştirmeyi bilelim, çiçekleri sokaklara kadar yaymayı düşünelim.

Parklarımızda kadınların çiçek üretip satmasını sağlayarak hem üretimi hem de Bakırköy’ü canlandıralım. Yollarımızda tek bir çukur bile kalmasın. Emekliler için oturma alanları üretelim. Ağaçların bakımını yapacak, ilaçlayacak kişileri artırmalı ve budama işini yapacak ustalar yetiştirmeliyiz. Belediyede her becerikli ve teknik kişiyi ortaya çıkaralım ve her yıl başarılı olanları plaketlerle ödüllendirelim.

İster içeride çalışsın ister dışarıda, belediyede çalışan herkese belediyeyi temsil etme ruhunu aşılayalım. Belediyenin patronunun halk olduğunu anlatalım. Başkan olarak temizlik konusunda kitleleri uyarmak için reklamlarla vatandaşı bilgilendirmelisiniz. İlçenizde okuma kültürünü yaymalı ve bu konuda sahip çıkmalısınız.

Sokak sokak ilçemizi güzelleştirmek için çalışalım. İlçemizin hak ettiği yerde olması için kafa yoralım. Bakırköy’ün her konuda çalışan ve alın teri döken kişilerle sahneye çıkmasını sağlayalım. Belediyede çalışan kişilerin gözleri ve kulakları iyi görmeli, iyi çalışmalı. Telefona çıkan kişiler iyi dinlemeli ve doğru not almayı bilmeli. Şikayetleri değerlendiren kişiler tarafsız olmalı ve siz de bu süreci takip etmelisiniz. Randevu isteyen kişilere “Başkan çok dolu” demek yerine, not alıp planlama yaparak aynı gün içinde geri dönüş yapılmasını sağlayın. Telefonlara arayanlara değer verilmeli, sosyal medyada yazanlara cevap verilmeli, maillere yanıt verecek bir ekibiniz olmalı.

Web sitenizi Bakırköy’ü temsil edecek şekilde güncellemeli ve modernize etmelisiniz.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM