• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Seytaş Yapı İnşaat Mühendisi Yunus Taşkapili; Bakırköy’de Riskli Binaları Tek Tek Tespit Edelim

Seytaş Yapı İnşaat Mühendisi Yunus Taşkapili; Bakırköy’de Riskli Binaları Tek Tek Tespit Edelim

Seytaş Yapı İnşaat Mühendisi Yunus Taşkapili; Bakırköy’de Riskli Binaları Tek Tek Tespit Edelim!

Belediyenin imarından destek alarak, el birliği içinde bina bina, komşu komşu ilişkileri konuşarak, tek ortak yönümüz var. Depreme dayanıklı binamız olsun, binaların durumunu koruyarak, komşularla el ele vererek, alt katına park yaparak hem şehir planına uyarak, hem de sağlıklı binalara kavuşarak, devletimizin kredisinden faydalanarak belediyelerin imar konusunda destek vererek, vatandaşı elini taşın altına sokarak maliyetleri şişirmeden adaletli dürüst bir şekilde riskli binaları, depreme dayanıklı binalar yapalım, binalar can almasın. Depreme dayanıklı binalarımız olsun. Bu acı faturaları başkaları yaşamasın. İşi bilen inşaat mühendisleri, mimarları, yapım şirketleri, belediye tarafından seçilerek doğru firmalarla kontroller edilerek, deprem için seferberlik ilan edilmeli ve harekete geçirilmeli.
Konuşan değil çalışan olmalıyız.
Akıl veren değil model olmalıyız.
Elini taşın altına sokan doğru firmalarla çalışmalıyız.
Neden bekliyoruz? Deprem can alıyor, deprem yürekleri yakıyor, deprem şehirleri yıkıyor, deprem endişesi yaşamak istemiyorsak, çalışmayı da ertelemeyelim. Devlet ve belediyeler iş birliği içinde deprem seferberliğini harekete geçirmek için bir saniye bile beklemeyelim.
Yunus Taşkapili
Bakırköy’de kentsel dönüşüm maalesef konuşuluyor, ama Pratik yok belediye elini taşın altına sokmalı , öncülük yapmalı. Bakırköy’de riskli yerler var. Özellikle Marmaray yoluna yakın olan yerler, Yenimahalle, Kartaltepe Mahallesi, Osmaniye Mahallesi, Cevizli Mahallesinde riskli binalarımız var. Bu bölgelerimizin taraması yapılmalı. Sıkıntılı binalar tespit edilerek yol gösteren akıl hocalarımızın eşliğinde bina sakinlerine gerekli bilgileri aktararak sonradan sürpriz olmadan, dürüst olan kişilere ihtiyaç var.
Yunus Bey Nasil Bir Model Olabilir?
Hak sahipleri ile anlaşılmalı, Onların geçici barınma alanına taşınması kamu öncülüğünde olmalı. Vatandaş firma ile baş başa kalınca bu süreç yıllar alıyor, onun için ilk riskli binaların sakinleri ile konuşmaları gerekli. Sonra imar durumu, maliyet durumu, nasil bir bina olacağı konusunda araştırmalar en hassas şekilde yapılmalı. Güvenilir firmalar olsun, mimarlar olsun, inşaat mühendisleri olsun. Alanında uzman kişiler ile vatandaşlar aydınlatılmalı, uzun süren süreç hızla ilerletilmeli. 8 ay gibi bir dönemde bitirmek ve taşınması sağlanmalı. Bu hızlı çalışma konusunda işini bilenler ile çalışarak, zaman kaybetmeden, parasını sokağa atmadan, başka sürprizlerle karşılaşmadan çalışılmalı, hak yemeyen kişiler ile yola çıkılmalı.
Bizde bir atasözü var. Ekmeği ekmekçiye verin, birde fazla verin ziyan etmesin. Onun için işi bilenlerle çalışmak çok çok önemli.

Bakırköy’de Gözyaşı Görmek İstemiyorum
Hatalardan ders alma günü. Bu acı faturayı iyi okuyalım. El ele verme günü. Konuşarak değil, çalışarak kendimizi gösterme günü olmalı. İşi bilen, tecrübeli, dürüst insanlar ihtiyacımız var.
Kalp kazanacak, model olacak, organize edecek, ikna edecek, anlatacak, güven verecek, adaletli şekilde işleri bölge bölge çalışacak, elimizi taşın altına sokacak insanlara ihtiyacımız var. Seyretmeyelim, konuşmayalım, çalışma günümüzün sıkıntılarını güvene çevirme günümüz olsun, umut verecek günümüz olsun, güvenilir insanlarla olalım.
Yunus Abi Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekir?
Mahallede sıkıntı olan bina sakinleri ve komşu olan yerlerle toplanarak mimarların ve inşaat mühendislerinin huzurunda bilgiler alınmalı ve bilinçli konuşulmalı.
İnşaat süresi hesaplanmalı.
Devletin kredi destekleri her şeyiyle masaya yatırılarak konuşulmalı.
Tartışılmalı, kafa yorulmalı, diyalog kurulmalı.
Belediye ile mimar el birliği içinde çalışmalı.
Yıkım işlerinin hesabını kitabını yaparak vatandaşa bilgi vermeli.
Bu konuşulursa, birbirimizi dinleyerek, parsel parsel işlere girişilmeli ki, alt kat park olsun, park sorununu çözelim.
Şehre yakışır plan yapalım.
Güvenilir inşaatlara girişelim.
Bu Konuda Sizi Kim Denetlemeli?
Bu konuda çalışan, bilgi veren, güvenilir kadro olmalı.
Bu kadroyu belediye ve devletin yetkilileri denetlemeli. İşleri sıkıya alarak, tedbirli, bilinçli fırsat vermeden aracı kişileri araya sokmadan hedef depreme dayanıklı binalara kavuşturma yılımız olsun derim.

Şeytaş yapı
05074362237

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM