• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Siyasete Girmeye Çalışan Bir Yiğidin (Burak Yiğit Koçlar) Başından Geçen Hikayesi ve Hayalleri

Siyasete Girmeye Çalışan Bir Yiğidin (Burak Yiğit Koçlar) Başından Geçen Hikayesi ve Hayalleri

Siyasete Girmeye Çalışan Bir Yiğidin (Burak Yiğit Koçlar) Başından Geçen Hikayesi ve Hayalleri
 
Buyrak Yiğit Koçlar Biyografisi
18.03.1991 Kadıköy Göztepe doğumluyum. İlk ve orta okulu Kalamış’ta, liseyi Üsküdar’da tamamladım. Üniversiteyi, Okan Üniversitesinde bitirdim. Bekarım. Baba mesleğine devam ediyorum.
Siyaset Nedir?
Siyaset veya politika; devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayıştır. Siyaset ana rahminden başlayarak hayatın tamamının içinde olan oturuş biçimi, yemek biçimi, uyuma biçimiyle bizi tamamlayan bir akımdır. En ahmak, en boşa adamın işi oturmaktır. Siyaset doğarken başlamış ve siyaset içinde yön alarak büyüyeceksin. Siyaseti meslek edinen insanlar var. Bu insanlarda bunu meslek haline alarak o yönde kendisini hazırlıyor ve o da diyor ki; ben siyaset içindeyim. zaten içindeydim ama şimdi o siyaset meslek halini almış. Şayet siyaset yaparken suçta işleyebilir, hata da yapabilir. Ama o konularda yasa var, cezası var. Siyasetin içinde olduğunuzu bilin. Ama ben siyasetle uğraşmıyorum demeyin. Çünkü sizde siyasetin içindesiniz ve ondan kopamazsınız. İçinde yoğrula yoğrula geleceksiniz.
 
Neden Sizde Siyaset Yapmak İstediniz?
Çok ilgimizi çekiyor. Yüreğimde vatan, toprak, bayrak var. Bu benim ilkem. Olmazsa olmazlarımdan. Bu içimdeki aşkın sesine baktığımda fikrime en yakın olan siyaset partisi MHP. Ben de aktif siyaset için üye olmak istiyorum dedim, bana randevu verdiler. Gittiğimde kapı duvarla karşılaştım.
İlçe Başkanları İçin Ne Söylemek İstersiniz?
O koltukta oturuyorsanız, her gün gençlerin harekete geçeceğini bilin. Kapınızı çaldıklarında kapıda karşılayın. O gençleri dinleyin. Onları sevgi ile, ilgi ve alakanızla şaşırtın. Önem verin ki, hayallerini sizde bulsunlar. Sıcak sevgi ve saygı bekliyorlar, samimiyet bekliyorlar. Bunu veremiyorsanız, o koltuğu boşaltın. Hizmet veren gençleri anlayın. İletişim çok önemli, iletişime çok önem verin. Benim gibi kapıda randevulu gelenlerin arzuları kırılmasın. Kapıdan geri dönmesin. Siyasete girmişseniz, örgütlenmesini bilin. Yeni yeni insanları kazanmasını bilin. Çevrenizdeki halkaların genişlemesini bilin. Partiye genç adamları kazandırmak çok önemli. Bunları bilirseniz, yenilik yaparak ülkemizdeki siyaset içinde adamlar yetişir ve gelişir.
Arayış İçinde Olduğunuzda Alternatifiniz Ne Oldu?
O dönemlerde Meral Hanım’ın çıkışları, mesajları çok hoşuma gitti. Özellikle ‘Cesaret Bizde Var’ cümlesi benim içimdeki cesareti gösterdi. Bende İyi Parti’nin kapısını çaldım. Benim iş yerim Küçükçekmece’de. Evim Beykoz’da.. Onlarda o zaman Beykoz’da başlatalım diyerek Beykoz ilçesine üye olarak siyasete adım attım.
Beykoz’da Nasıl Bir Siyaset Yapacaksınız?
İş adamları ile kahvaltı için davet yapacağım. Her siyaset içinden olan olabilir. Bu değerli katma değer üretenleri kapıda karşılayacağım. Lezzetli bir ev sahipliği yapacağım. Referans yolu ile 20 kişiyi geçmemek şartıyla bu abilerimle, kardeşlerimle sıcak bir ortamda tanışarak, sohbet ederek, fikirlerini, düşüncelerini, tavsiyelerini dinleyerek ilk çalışmaları başlatmak istiyorum. Bu toplantı içinde basından değerli kalemleri de davet edeceğiz. Bende bu toplantıda eksiklerimi görerek empati yapma şansını yakalayacağım. İkinci toplantıya ise daha güçlü ve daha kararlı hazırlayacağım kendimi.
Size Göre Gazeteci Nasıl Olmalı?
Atatürk’ün ifade ettiği gibi gazeteci mehtaptır. Eleştirileri içinde sevgi vardır. Sevgi olmazsa yazamaz. Bize ayna tutuyorlar. Biz de bu aynaya bakarak eksiklerimizi görüp, kendimizi daha iyi hazırlayabiliriz. Onun için toplantılarımızda kalemine güvendiğimiz gazeteci abilerim var. Onların yazıları okul gibi, ders gibi. Öğretici yönleri var, tavsiye edici gibi geliyor bana. İnsan o gazeteciyi okuduğu zaman eksiklerini tamamlayabilecek bir kaynak olacaklarına inanıyorum.
İkinci Toplantıyı Kimlerle Yapmak İstersiniz?
Ev hanımlarıyla bir araya gelmek arzusu içindeyim. Toplantımız içinde birde Yeşilçam Sanatçılarının olmasını arzu ediyorum. Ev hanımlarına bir tavsiyem olacak. Beykoz’da örgü evi açalım. Ev hanımlarımız; çoraptır, çantadır, atkıdır, eldivendir bunlara örerek hem ücret karşılığı bu hanımlarımızın mutfağına destek verelim hem de örgü ile birlikte beyin jimnastiği yapmalarına katkı sunalım. Bu konuda 10 kişi ile baylayarak Beykoz’da yaymayı düşünüyorum. Kadınlarımıza mutfak desteği çok çok önemli.
Zaman içinde kadınlarımızla seminer düzenlemek istiyorum. İletişim konusunda kadınlarımız, evin öğretmenidir. Ne kadar öğrenirlerse çocukları ve eşlerini daha iyi eğiteceklerine inanıyorum. Hem de kadınlarımıza seminerlerimizde yazarlarımızın kitaplarını hediye ederek onların daha da bilinçlenmesini arzu ediyorum.
Kadınlarımızla İlgili Başka Hayalleriniz Var mı?
Girişken, mücadeleci, kendi ayakları üzerinde duracak, kendi işlerini kuracak kadınlarımıza iş konusunda destek verme arzusu içindeyim. Örneğin biz börek ve baklava yapan fabrikalarla kadınlarımız arasında köprü olmak istiyorum. Girişken kadınlarımıza mahallemizde dükkan tutarak onlara KOSGEB desteği ile destek olmak ve iş hayatında altın harflerle fark yaratmalarına olanak sağlamak istiyorum. Biz de girişken kadınlarımızın eli, gözü ve kulağı olmak istiyoruz.
Gençler İçin Ne Düşünüyorsunuz?
Gençler ile kahvaltı yaparak, onların spor, sanat ve resim ile becerilerini keşfederek onların bu hedefler doğrultusunda koşmaları için hayal kuruyorum. Gençlerimize zaman zaman eğitimler vererek, vizyonlarını geliştirerek ve geziler düzenleyerek onlara yardımcı olmak istiyorum. El ele vererek, onların yollarında ışık olmak istiyorum. Gençlerimiz arasında iş arayanlar için de her türlü kolaylığı sağlamayı düşünüyorum. Önce 3 günlük eğitimden geçirtip daha sonra da başarılı eleman olmaları için hızlı bir süreci başlatmak istiyorum. İşlerinde ışık olmak, aydınlığı sağlamak istiyorum.
Sevgili Yiğit, Ne Kadar Güzel Düşüncelerin Var
Abi bizim samimiyete ihtiyacım var. Selama ihtiyacım var. Yüreğinden konuşanlara ihtiyacım var. Samimi, güvenilir insanlara ihtiyacım var. Bizi kandıran, iki yüzlü insanlara ihtiyacımız yok. Bu toprağın yetiştirdiği, yürekten konuşan, eli şifa gibi, ikramı, lezzeti olan, yüreğinin konuşması için insanlara ihtiyacımız var. Bu insanlar içimizde çok var. Onların tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanmak gerektiğine inanıyorum. Bu ömrümüz boşuna değil, doğru kullanmak zorundayız. Bu yolda bozulmadan devam etmek isterim.
Size Göre Siyaset Gömleği Giyinenlere Ne Tavsiyede Bulunursunuz? 
Abi bu göreve gelen kişiler kendilerini hazırlasınlar, eğitimden geçirsinler. İnsanlarla daha samimi olsunlar, bilgilerini artırsınlar, okusunlar, iletişime geçsinler, saygıya önem versinler. Giyiminden oturmasına, konuşmasından hareketlerine kadar hem partisini taşımasını bilsin hem de kendi soyadına yakışanını yapsın, içini doldursun. Selam verecekse yürekten konuşsun. Gözler hiç yalan söylemez, gözler her şeyi yansıtıyor, nefreti de, sevgiyi de yansıtıyor.
Sini Börek  444 54 77 
Teşekkür ederim farklı bakışların için.
Ben teşekkür ederim abi. Beni dinlediğiniz için. Konuşmamın içinde nasıl bir yazı çıkaracaksınız o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bana cesaret verdiniz. İşimde ve görevimde daha iyi çalışmama destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM