• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Tüm Bisiklet Dernekler Federasyon’dan (TÜBİDEF) Yöneticiler Şaphanede Ağırladı

Tüm Bisiklet Dernekler Federasyon’dan (TÜBİDEF) Yöneticiler Şaphanede Ağırladı

Tüm Bisiklet Dernekler Federasyon’dan (TÜBİDEF) Yöneticiler Şaphanede Ağırladı

Şaphane Belediye Başkan Rasim Daşhan kültür elçimiz gazeteci Ayson Karabağ ile bu yeri bisikletçilere eğitim pisti olarak verelim.

İlçemiz trafik açısından sakin sessiz bir yer. Bu ilçeye bisiklet sevdalılarını ağırlayalım. Kurs alacakları yer yapalım. Yılda iki-üç kez yarışmalar yaptıralım. Başarılı, becerikli bisiklet sürücülerini tespit edelim. Bu işi yapan federasyonları, dernekleri davet edelim. Bu kültürü el birliği içinde çalışalım.

Özel okullar haftalık gelerek piknik kültürü ile hem bisiklet kursları alırlar

hem de çadırlarında kalırlar.

Bizde gelen öğrencilere kahvaltı da ağırlayalım.

Başarılı öğrencilere ödüller verelim.

Tüm gelen öğrencilere şaphane vatandaşlık elçiler belgesi verelim.

Gelen öğrencilerin hikâyesi biz yazalım.

Bisiklet için piste eğitimler alsınlar.

Zaman zaman Şaphane ilçesine etrafından yukarı çıkacak aşağı inecek yerlerimiz var. Güvenilir yerler hem ilçemize neşe ve mutluk kazandırır. Bisiklet sevdalıları sakın ilçede bisiklet sürmenin keyfi yaşatalım diyerek görev verdi. Biz belediye olarak gelsinler yere baksınlar ilçemizi keşfetsinler nasıl bir pist istiyorlar neler gerekir hocaların fikirlerini alalım. Böyle bir bisiklet yarışması pisti yapalım dünyaya örnek olsun ilçelere model olsun.

Türkiye’de bisiklet sevdalıları kucak açan ilçe olsun.

Dünyada bisiklet sevdalıları kucak açan ilçe olsun.

Bisiklet eğitimi veren hocalarımız olsun.

Piknik yapacak rahat edecek ortam verelim.

Güvenlikleri alalım.

Öğrencilerimiz aldığı surede geceyi ve gündüzü yaşarken mutlu olsunlar,

mutlu dönsünler. Her gelen bizim elçimiz olacaklar. Belki de ileride düğünlerin nikâhların bizim kıymamız isteyecekler böyle güzel hikâyeler yazmaya başlayalım dedi.

Bisikletçiler federasyon Yöneticilerinden Şefik Akar ve Rüstem Kayın fikirleri,

Başkanımızı istekli oluşu, bizim arkamızda duruşu bizi çok çok mutlu etti.

Misafirperverliği bizim için çok çok önemli.

Yarışma yapılacak yer tam bir bisiklet alanı olacak.

Trafik konusunda çok sakin bir ilçe buda bisiklet sürücülerine güven verecek daha güvenilir yola çıkma şansımız var.

Yarın öğrencilerin çadırı ile geldiğinde başkan yer vermesin el vermesin gelenleri kucaklaması sarması buda bizim için kıymetli

Şaphane ilçesi bisiklet yarışmaları çıkarsa dünyaya adını duyurursa Şaphane ilçenin emekleri konuşulacak günleri hayal ediyorum.

Burada güven veren, destek veren bir belediye başkan olması bizim içinde güven çok önemli. Yarın biraya misafir getirdiğimizde evimiz gibi bir ilçe olacaktır. Başkan bize güvenmesi hayalleri çok güzel bir rüya biran önce bu rüyayı yapmak için 4 kişilik ekip ile gelip ilçenin etrafın bisikletle dolaşmamız gerekir. Bize ayırdığı yerde bisikletle dolaşarak neler ihtiyaç var onları keşfetmeye gelip tespitlerim yapalım. Biran önce Şaphane’de olmak adımızı buradan Türkiye duyurmak çok çok isterim.

Bu konuda aramızda elçilik yapan gazeteci Ayson Karabağ’da teşekkür ederim. Bizi buraya geldiğimizde Ayson Karabağ her toplantıda yanımda olması çok isterim. Çalışmalarımızı nasıl haber olacağı bilen biri tecrübeli değerli kardeşimizde bizim için kıymetli bisiklet sevdirmek için basın kalemine ihtiyacımız olacaktır.

Hayallerinde bisiklet konusunda neler var?

Dünya gençlik bisiklet yarışmaları düzenleyerek birincileri ikincileri üçüncüleri çıkarmak

bisiklet konusunda eğitimler vererek, sertifika alarak örnek gençlerin gelişmesini arzu ediyorum.

Türkiye’ye model olmaya haberler ile Şaphaneyi duyurmaya çalışacağız.

Bu da Türkiye’de ilk ve tek olacaktır.

Hocam bisiklet içinde farkılar nelerdir?

· Dağ bisikleti

· Tur bisikleti

· Şehir bisikleti

· Yol bisikleti

· Yarış bisikletleri

· Bayramlarda kullanılan bisiklet

· Klasik bisikletler

Bisiklette Eğitim Şart Mı?

Eve küçük bir ev aleti alırız ama içinde kullanma kılavuzu çıkar. Bisiklet içinde ilk başta eğitim vererek öğretilmeli. Yola çıkmadan ayak için, gözü iyi kullanmak için, kendimizi emniyet almak için hazırlıklarımızı yapmak gerekir. Sonra gideceğimiz yolda neler dikkat edilmeli, yol durum hakkında bilgiler, yokuşlar-inişler hakkında bilgileri tecrübeli hocalardan almak gerekir. Bu eğitimleri vererek katılan kişilere sertifika vererek çalışmaları geliştirmek istiyoruz. Bu konuda ilk olacak yer Şaphane olacak. Hem yarışma ve eğitim bisiklet yarış sahası olarak Şaphaneyi seçtik.

Şaphane Bisikletin Federasyon Merkezi Olacak Düşüncelerinizi Alabilir Miyim?

Bisiklet bir kültür işi ve misafir ağırlamakta bir kültür ve bizim geleneklerim bu iki konuda eğitim bir parası bu iki konuyu şaphanede eğitim vererek öğrencilerin sayısı artırarak birinci ikinci seçilmesi için başlayacağız bu da gerek bisiklet eğitim konusun şaphanede ağırlama konusun vatandaş misafirlere evlatları gibi yaklaşacağı inandığım için ilçenindi coğrafyası tam bizim için bisiklet için uygun ve sakin bir alan rahat rahat bisiklet sürülecek eğitimler verilecek güvenirlik bir yer onun için çok mutluyum ve burada bisiklette müzesinde büyük ses getirecektir. İnancı içindeyim. Şaphane Belediye Başkanı olsun Kaymakamımız olsun bu konuda yanımızda ve destekçilerimden olacağı için biz yalnız değiliz.

Bisiklet kültürü nasıl fark edilecek?

Toplumuzda iki tür insan var; okuyan ve okumayan. Bizim bisiklet sevenleri tecrübelerim ve eğitim yönünü vererek saygılı , sevgi dolu, sabırlı, kavga etmeyen, dinleyen, ikna eden, narin, ince, nezaketli, kibar insanları olacağı inanıyorum. Biz bunun tohumlarını iyi serpeceğiz. Amaç model olsunlar amaç başarılı insanları okullarda bilgilerin öğrencilerle paylaşsınlar. Bu konuda dikkatle çalışmayı düşünüyoruz.

Şefik Akar hocam gençlerin bisiklete yaklaşımı hakkında ne düşünüyorsun?

Okullarla çalışabiliriz 30 kişilik 50 kişilik grup öğrencilere burada 3 – 5 günde çadırını, bisikletlerini, eşyalarını alarak kırda doğada yaşam şartları görmeleri için gündüz bisikletle dersler vererek öğrencileri hazırlayabiliriz. En son yarıştırarak iki yolumuz var biri bisiklet yarışma alanındaki diğer yolumuzda ilçenin etrafında dolaşma var. Yokuş iniş- çıkış olan yerleri olacak. Bu gibi yollardan geçirerek dolu dolu öğrencilere yaşatarak eğitimden geçirerek 1. ,2. ve 3. olanlara Şaphane Belediye Başkanım ödülleri ile onure etmek federasyon olarak da katılımcılara eğitim bitiren kişiler sertifikası vermek güzel hikâyeler kazandırarak uğurlamak istiyoruz. Bu çalışmaları öğrencilerim için çalışacağız bu fikir bu düşünceyi Türkiye de yaymak için öncü olacağız her yarışmacın videolar çekilecek fotoğrafları çekilecek görüşleri alınarak bisiklet haber sitemizde yayınlanacak oradan sosyal medya düşecek bisiklet haber tv de olacak YouTube’dan eğitimlerimizi videoları olacak kimi okuyacak kimisi video izleyerek öğrenmek istiyor oradan beslensin. Bu şekilde gençlere mesajımızı vereceğiz. Bu konuda işinde uzman gazetecilerim var onlar aracılığı ile yapılacak.

Bisiklet konusunda ileride bu çalışmaları okullarda ders olacak mı?

Bu zaman kadar unutulmuş bir spor. İnşallah okullarda tercih olsun. Öğrencilere çocukken bisiklet kültürün eğitim verilmesinden yana biriyim. Gençlere bunu bilinçli yapsın isterim. Sadece oku geç sana bisiklet alayım kalmasın. Bu bir kültür, bu kültürü yaymak ve yaşatmak gerektiğine inanıyorum. İşlerin bisikletle gidip gelenleri arzu ediyorum.

Bisiklet konusunda veya aksesuar konusunda hayallerin nedir?

İleride bisiklet konusunda satış noktalarımız olacak. Aksesuarlar olacak. Giyimle o tarzla bisiklet sürdüğünüzde şehir bisikletçisi veya dağ bisikletçi diyecekler. Bu şekilde giyimle tarzla çevreye özendirerek sevdirerek yaymayı arzu ediyoruz. Her bayramda bizlerde bisikletlerimle özelikle Cumhuriyetimizin 100. yıldan kırmızı beyaza bürünerek bisiklet şovu yapmak arzusu içindeyim.

Hocam bisiklet konusunda yaz-kış programı olacak mı?

Eski kış ayları yok ama aklımızda iki engel var. Biri iç engel, ikincisi dış engeldir. Bu engelleri aşmak için kafamızda engeli kaldırmak gerekir. Bir bu işin eğitimi için program yapılacak. Kadınlarımız için program yapacağız.

Emekliler için yapacağız. Girişimci iş adamları için program yapacağız.

Okullar için program yapacağız. Bu çalışmalarım inanıyorum ki gelecek nesille faydalı olacaktır.

Hocam bisiklet müzesinde düşünüyorsunuz?

Evet Belediye Başkanım bize 6 bölümlü şehir merkezinde yer gösterdi .Türkiye’nin her alanında bisiklet derneklerimiz var. Türkiye’den bisikletin geçmişi hakkında bilgiler topluyoruz. Müzeye koyacağız sonra bisikletin dünyadaki yeri, bisiklet hangi ülkelerde kullanıyor, faydaları nelerdir gibi konularda bilgilerin olduğu bisiklet müzesi yapmak istedik. Müzemiz gençlere, kadınlara, girişimci iş adamlarına bilgi verecek, kültür aşılayacak . Gelen ziyaretçilerimiz hem ilçeyi gezecekler hem de müzeyi gezecekler. Evlerine dolu dolu döneceklerini, misafirlik perverligin tadını alarak hepsi Şaphane elçileri olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam ileride bisikletin kitabını düşüyormuşsunuz?

Bilgiler mezara değil topluma gençlere ışık olsun düşüncesi içindeyim. Bisiklet konusunda bilgiler kitaplaştırıp kültür bakanlığına kazandırmak arzu içindeyim. Bu kitabı ister dijital alanda okusunlar. Arzu ederlerse kitabı sayfa okurlar. Okullarda öğrencilere ışık olacağı inanıyorum. Bu bilgiler kitaplaştırmak arzusundayım.

Hocam Bisiklet Sevdalılarını Çevrenize Nasıl Toplayacaksınız?

Haber sitemiz olacak hem haberlerimizi okutmak hem de bisiklet sevdalıları bir arada toplamak bu konuda zaman zaman eğitimler vererek bisiklet eğitimleri alarak kendime yakışır kibar nazik kuralar uyan disiplinli engellere takılmayan birlik beraberlik içinde olacak bir örgütleme yapmayı düşünüyorum. bizim üyelerim konuşması bakış açısı bisiklet aşkı bizi birbirimize bağlayacak. Farklılık yaparak bir birim bağlamak bir oluşum zinciri içinde geliştikçe saygı duyacağı model olacak hocalarım olacak bir ses olacağız bir model olacağız bir barlık berberliğim olacak bisiklet kültürün yaratarak birim benzeyerek bir oluşum içinde olmayı sağlamak olacak bisiklet kardeşliği yayacağı birin bir ile bir ilçeye geldiği zaman o kişiler onun yalnız bırakmayacak maddi manevi şekilde yardım koşan olacağız

üye bolum olacak

hocalarım köşe yazarlık bolum olacak

Etkinlikler olacak

Birinci ikinci yarışmalarım olduğu bir alan olacak

Bisikletlerini müzeye verenlerin hakkında köşemiz olacak ve müzede yer vereceğiz.

Yılda bir kez başarılı bisikletçilerimiz olsun yardım eden kurumlarım olsun destek veren şirketlerim olsun her yıl düzenleyerek sevgimizi tazeleyeceğiz onura edeceğiz başarılarım ödüllendireceğiz yeni nesilde öğreteceğiz sevdireceğiz. Bu şekilde Türkiye yayılacağız sonra kardeş ülke Kıbrıs sonra kardeş ülke Azerbaycan Özbekistan Kırgızistan Türkmenistan gibi ülkeler açılarak kardeşlik bağı bisikletle taçlandıracağız.

Bisiklet Spor Olduğun Ekonomik Şartlara Göre Yaşamayı Uygun Olduğunu Sizde İnancı İçinde Misiniz?

Bakın bu şartlarda bir yere gidip gelmek artık maliyet oldu. 100 TL ayda 3000 TL yaparsa o zaman kendi önlemlerimizi almak zorundayız. Hem paramız cebimizde kalsın hem de sağlıklı yaşamak için bisiklet sürelim. Bu konuda üreten olalım, tüketen olmayalım, tembel olmayalım, kendi ayaklarım üzerinde duralım, kendimizi ona göre ayarlayalım. Hem sağlıklı yaşamak için hem de giderlerimizi ayarlamak için araçlar çok maliyetli. Onun için sağlıklı olmanın yolu bu olacağı inancım var. Yağmurda bisiklet sürmeyi öğrenelim, karda bisiklet sürmeyi öğrenelim, güneşte bisiklet sürmesin öğretelim. Her iklim kendi içinde eğitim vardır. Zorlukların içinde güzellikler vardır. Güzelliğin içinde engeller vardır düşünme var hesap işi var hedefe varma var cesaret var. Bunların hepsine yapmak gerektiğine inanıyorum.

Gençlere Bisiklet Mesajınız Ne Olur?

Sağlıklı yaşamak istiyorsanız paran kıymetini bilmek istiyorsanız bisiklet kullanın, kursunu alın, işe bisikletle gidin gelin. Hem korku hem de umut arasında yaşamak sizi dinç tutacaktır.

Bisiklet Sevdalılarına Mesajınız Var Mı?

Bir bisikletçi özel hayatında insanlara örnek olmalı. İnsanlar tarafından sevilen saygı duyulan insan olmalıdır. En önemli olan insan ve ahlaki değerlerimizdir.

Bisiklet sürün.

Düzenli uyuyun.

Düzenli beslenin.

Düzenli okuyun.

Hiç pes etmeyin.

Neler kazanacağınızı göreceksiniz.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM