• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yeşilköy Gevrek Lahmacun Açıldı

Yeşilköy Gevrek Lahmacun Açıldı

Yeşilköy Gevrek Lahmacun Açıldı

Lahmacun nedir? Usta Hakan Yüncü bize lahmacunu anlatır mısınız?

Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydonoz, soğan, sarımsak, karabiber ve isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilen Orta Doğu mutfağında bir çeşit içli pidedir. Urfalı ustaların ellerinden, becerilerinden lezzetli gevrek lahmacun yiyebilirsiniz.

Ayson Karabağ Şanlıurfalıları Tanıyalım Sizin Ağzınızdan

Şanlıurfalılar için misafir kutsaldır, değerlidir, kıymetlidir. Şanlıurfa insanı, misafir geldiğinde en kıymetli özel yemekleriyle ağırlarlar. Akşam yatılı olursa iki döşek sererek başına hiç kullanılmamış kuş tüyü yastıkları hazırlarlar. Yanına suyunu da ihtiyaç olarak koyarlar. Rahat uyumasını sağlarlar. Sabah kahvaltı için hazırlık yaparak ikramda bulunurlar ve yol hediyelerini hazırlarlar. Bunları da bizi unutma diye hediyelerimizi kabul ederseniz sevinirim derler. İşte Şanlıurfa milleti, bu kültürden gelen milletin evlatları, örflerini adetlerini korumuşlardır. Şanlıurfa insanı doğa ile baş başa, mücadele eden doğadaki hayvanlara karşı çok duyarlı davranan, toprak ekerek, biçerek, doğal beslenerek, içten davranan, içten seven, sevgisi de samimi, ilgisi de samimi, saygısı da samimidir. Her mahallede sıra geceleri olur. Konu komşu gelir. Çocuklar, büyüklerine saygı sevgi içinde sıra gecelerini yaşar. Çiğ köfteler ikram ederek eğlenilir. Sıra geceleri, Şanlıurfa’nın okulu oldu, eğitim yuvası oldu. Yüreği ateşi oldu, sevgisi oldu, insanı seven tohumu oldu. Bu aşk bizi Şanlıurfalı yaptı. Her Şanlıurfalı yedirmeyi sever, ikram etmesini sever. Peygamberler şehrinin bereketini, hakkını verenlerden oldular. Her Şanlıurfalı ile gurur duyuyorum

Alex İnci düzen

Abi size bir lahmacun ısmarlamak istiyorum, çok lezzetli çok gevrek diyerek zaman ayırması ikram etmesi için  geldik.

 

Gevrek lahmacun ustası Hakan Yüncü

Yeşilköy’de lahmacun artık yerli ve milli bir yemektir. Bu kaliteyi, bu lezzeti Yeşilköyde damak lezzetini bilen müşterilerimizin taktirini almaya geldik. Müşterilerimizin güvenini kazanmak bizim diplomamızdır. Yeşilköy’de Ermeni olsun, Süryani olsun, alevi vatandaşlar olsun tüm yabancı misafirler olsun güvenlerini kazanmaya, lezzetimizi sevdirmeye geldik. Bizde lahmacun, pide ve çorba hizmeti de var.

0555 8906363

0212 6726363

Yeşilköy Marmaray yanı.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM