• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kartaltepe  Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş Muhtarlık ‘ta Yapacaklarını Anlatıyor,  Gazeteci Ayson Karabağ

Kartaltepe  Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş Muhtarlık ‘ta Yapacaklarını Anlatıyor, Gazeteci Ayson Karabağ

Kartaltepe  Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş Muhtarlık ‘ta Yapacaklarını Anlatıyor, Gazeteci Ayson Karabağ

Kartaltepe  Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş Kartaltepe Sakinlerin Eli ve Göz Kulağa Olmak İstiyorum?

Kartaltepe ‘de muhtar adayı mahalle için çalışan, çocuklar için çalışmak isteyen , kapı kapı Dolaşmaya Hazır  bir kişi gördüm o da  Şemsettin Aktaş . Mahallesinde temizlik Konusunda, ağaçlarının bakımını üstlenmek biri, İşsiz gençlere iş bulmak konusunda koşmaya hazır yaşlıların yardımına koşan biri, yardımsever biri, istekli, arzulu, iletişimi kuvvetli, insanları sayan bir kardeşimizi sizlerin de yakından tanımanızı arzu ediyorum. Kartaltepe Mahallesine   Bir Bekçi  gerekir . oda  Şemsettin Aktaş Kendisi ile röportajımı sizlerin dikkatine sunuyorum.

Kartaltepe Mahallesi Muhtar Adayı Şemsettin Aktaş   Biyografisi

01 .01.1966  Sivas- Zara  Göhertaşköy’de  doğdum. Babam iyi bir Sivas’li  Namı değer iyilik meleği Abdullah,

Annem yardımsever tam bir Osmanlı kadını Ayşe  Hanım’dır. dokuz  kardeşiz,

Babam ve Annem ‘in benim üzerim ‘de hayalleri var. Okul uzak  okutmak için imkan yok onun için meslek sahibi olmamız isterdi.

ilk okul terk ederek İstanbul geldim lokantada  komi olarak işe başladım. İstanbul  havası içinde  yaşamaya  başladım ,işime gelip gidiyorum. Dünya’ya gelen örf ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir Baba’nın gül kokan evlatlarıyız. Sivas  Zara ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor Avukat ve Politikacı yetişmiştir. Sivas zara  ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve dağın  eteğinde  yetişen havası alan örfilerine adetlerin sahip çıkmış çok Yidolar  yetişmiş . nereye giderlerse gitsinler, bir eli köyünde ilçesinde ilinde ellerin çekmediler.  Böyle bir ilçede büyümenin ayrı bir anlamı var. Evliyim 3  çocuk babasıyım, 3 torunum var. Bakırköy  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. İstanbul özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz de İstanbul’a taşınan  Sivaslıyız.

Neden ilk okuldan Terk Ettiniz?

İlk okulumu  zara Göhertaşköy’ünde  okudum,

Okulda uzaktı, ileride orta okul  olsun lise olsun  okumak için bölgemizde yoktu. O zaman babam imkânlarda yoktu. Öğretmenlerin tarzından mı, ortamdan mı, şartlar mı bilmiyorum. Ama severek okula gidip gelemedim. Bir an önce bir işte çalışmak için hayallerim vardı. Şimdi pişmanım. Keşke okusaydım, keşke zorlasaydım, her bir sınıfın tadını çıkarsaydım. Her alanda, her kitaptan bir bal alırdım, öğrenirdim. Ama  Cenab-ı Allah bize nasip etmedi. Her şeyde bir hayır vardır. Şimdi iki kızım  ve  bir oğlum var,  3 Torunum var.

İstanbul’a Neden Geldiniz?

O dönem siyaset vardı. İstanbul’a gelip çalışarak, güzel giyinen arkadaşlar vardı, komşular vardı. Bu arkadaşlar İstanbul’u güzel anlatıyorlardı. Bizim büyüklerimizde bizleri akrabamızın yanına gönderdi. Geldik, akrabanın yanında kaldık. Bir  lokantaya girdim, komi olarak  çalıştım. Lokanta olması yemeğim var. Aldığım parayı biriktirebiliyordum.

Kendinizi Nasıl Yatıştırdın?

Dergi ve gazeteler benim rehberim, televizyon da spikerler benim öğretmenim oldu. İyi gözlem yaparak iyi dinleyerek eksiklerimi  tamamlayarak mesleğim gereği iletişime daha çok önem verenlerden biri oldum. Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman Askerlikten sonra Bakırköy  Filiz Sokak’ta Kebap dükkanım açtım. uzun zaman kadar Bakırköy damak sevenlere hizmet ettim. Çocuklarım evli , Torunlarım yaşarken mahallemde   Kartaltepe  komşularım gözü olmak eli olmak istiyorum. mahallemin bekçisi olmak sıkı takıp ederek  mahallem sahip çıkmak hayırlı dua almak için Kartaltepe muhtar adayı olarak yola çıktım.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkânlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Lakin unutmayın ki ne yaparsanız yapın iyilik üzere yapın çünkü İYİLİK İYİDİR…

Hepinize Kartaltepe Deniz Kokulu Güzel Günler Diliyorum

Muhtar Olmadan Çevreye Duyarlığınızı Fark Ediyorum?

Bakırköylü olarak çevremizi evimiz gibi temiz tutalım. Bu çevre yalnız  bize değil gelecek nesillere de aittir. Kartaltepe’de oturuyorum. Mahalleme sahip çıkmam gerekir. Yolda, sokakta  ne olsa alıyorum çöpe atıyorum. Sokaklarım temiz olsun istiyorum, sokakları temizlemek içimden geliyor. Bu mahallede oturuyorum ve mahallem için çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Allah razı olsun demeleri benim için çok kıymetli. Artık ikaz eden değil, model olmak gerektiğine inanıyorum. Mahalle bizim ve sahip çıkmak gerekir.

Çocuklar İçin  Ne Düşünüyorsunuz ?

Bizim hayallerimiz olmadı. Ama mahallemin çocuklarının kaymakam ile basketbol oynasın, haberleri, bir hikayeleri olsun istiyorum. Belediye başkanı ile basketbol oynasınlar istiyorum. Milli eğitim müdürü ile mahalle çocuklarımızın kitap okuma günleri olsun istiyorum. Büyüklerimizle çocuklarımızın hikayeleri olsa daha iyi olmaz mı? Bu çocuklarımızın hayallerinde kaymakam beyle spor yaptım demeleri var. Çocuklarımızın hayallerini uyandırmak için çalışmak, kapıları çalmak istiyorum. Onları mutlu etmek istiyorum, çocukların hikayelerini yazdırmak, anılarını artırmayı arzu ediyorum.

Torun Sahibi Olarak 3 Yaş İle 5 Yaş Arası Olan  Torunlar  İçin Ne Yaparsınız?

Mahallemizde hafta içi 3 yaşından 5 yaşına kadar olan çocuklarımıza jimnastik eğitimleri verdirmek istiyorum. İletişimi güçlendirmek ve arkadaşların bir araya gelerek paylaşımı ve spor oyunları için  her gün saat 10’dan 11’e kadar eğitim verilecek şekilde yer düşünüyorum. Burada çocuklarımızla iletişimimiz olsun düşüncesi içerisindeyim. Annelerle de iletişimimiz olur. Mahalle sakinleri ile diyaloğumuz olsun istiyorum. mahalle kültürün ortaya çıkarmak  istiyorum. Çocukların Ayda Bir Kendi Çikolatası kendisi Yapmasını  Onculuk Yapmak İstiyorum

 

 

Emekliler İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Mahallemizde isterdim ki, belediyenin sosyal tesislerinde emeklilerimiz çaylarını 1 TL’ye içsin, serin yerde vakit geçirsinler. Bu insanların gidecek güzel ortamlara ihtiyaçları var. Bu konuda neler yapabilirim, araştırıyorum. Onlara ne yapsak azdır. Bu insanlara yardımcı olmak ve bana Allah razı olsun demeleri beni çok mutlu ediyor.

Onun için muhtarlık yerinde bir odayı emeklilerimiz için mahallenin toplantı odası adı altında ayırmak istiyorum. Gelebilecekleri, çaylarını içebilecekleri, bir birbirleriyle sohbet edebilecekleri bir ortam düşünüyorum. Bu da mahalle sakinlerinin diyaloğu olur, ilişkileri olur. Gelebileceğim bir yerde buluşma yerim olmasını düşünüyorum.

Çayını içsin, sohbetini yapsın sohbet bile emeklilerim için şifa olacağına inanıyorum. Mahalle sakinlerinin gelebileceği bir yer olur. diyalog gelişir. mahalle  kültürü gelişir.

Bakkallarımız  Sahip Çıkalım Diyorsun  Nasıl  ?

Hepimizde bakkala karşı sevgimiz var. Bakkallarımızın yaşamasını arzu ediyoruz. Bakkallara güveniyoruz. Evimizin anahtarını bile bırakırız. Onun için bakkallarımızın ilçelerimize doğal ürünleri getirmelerini ve kadın kooperatiflerle iş birliği içinde hizmet etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Bakkallarımız bölgelerinde o ilçenin ve illerin doğal ürünlerini ekmeğine kadar taşımaları fark yaratabilir, yoksa marketlerle rekabet edemez hale gelirler. Bunun için de bakkallarımızın işlerini geliştirmelerini arzu ederim. Sivas ilçesi olsun, Sinop olsun Kastamonu olsun Kars olsun ilçelerinde kadın kooperatifler ile iletişime geçerek bölgemizdeki bakkalcılarımın gelişmesini arzu ediyorum. Peynir olsun, tereyağı olsun, zeytinyağı olsun, balı olsun ekmeği olsun, su olsun, güvenli, bölgesel ürünlerini getirmesine bizlerde destek vermek için aracı olmayı düşünüyorum. Mahallemizin bakkalları fark yapsın, hizmet etmesini bilsin. Doğru ürünü vatandaşlarla buluşmasını diliyorum. Girişimci mücadeleci bakkallara ihtiyacımız var.

Sizi Sokakları Temizlerken, Çöpleri Alırken Görüyoruz

Ben çalışmayı seviyorum, mahallemi seviyorum. Onun için sokak, cadde, cami ne olsa temizlerim. Mahalle sakinlerinden ricam, “ çöpü çöpe atalım”. Sokakta gördüklerimizi kaldıralım. El birliği içinde temizliğe önem verelim. Çöpleri zamanında dışarıya çıkaralım. Örnek olalım. Temiz sokaklarımız, temiz caddelerimiz olsun.

Bakırköy Kartaltepe Mahalle Sakinlerine Mesajınız Nedir?

Her apartmanın önünü temiz tutmalarını rica ediyorum.

Çöp konusunda daha dikkatli olalım.

Yerden çöpleri kaldırarak, çocuklarımıza model olalım.

Çöpleri saatinde dışarı çıkaralım.

Çöplerin ağzını bağlayarak koyalım.

Ekmekleri çöp kutularının yanına asmayalım.

Ekmek Konusunda Neler Söylemek İstersiniz?

Zaman zaman ekmeklerin çöp kutusu kenarına asıldığını görüyorum ve parklara da bırakıldığına şahit oluyorum. Sizlerden ricam; ekmek için bir yoğurt kabı bulun, oraya doğrayın ve içine süt dökün. Tam bir yiyecek şeklinde hazırlayalım. Çıkınca kediler ve köpekler ona göre bulacakları yerlere bırakalım.

Muhtar Olursanız Kadınlar İçin Projeniz Yok Mu ?

Yazarlarla kadınlarımızı buluşturmak istiyorum. Kitap okumalarının, kitap sevdirme yolunun yazarlarla şairlerle buluşma olduğuna, buluşturdukça iletişimin daha kuvvetli olacağına inanıyorum.

Kadınlarımızın okuması için çocuklarının da eşlerinin de iyi eğitileceği bir ortam oluşturmak istiyorum. Ev hanımlarımız için saat 11’den saat 2’ye kadar programlar yaparak, kitabı sevdirerek, düşündürerek, hayaller kurdurarak kadınlarımıza destek vermek istiyorum. Mahallede etkinlikler olması, komşu ilişkileri geliştirir, dostluk kurulur. Kitap ve yazarlar akıllarımızda yeni kapılar açarak gelişiriz.

Mahalle sakinleri İçin Tur Düşünceniz var mı?

Mahallemin emeklilerini ve kadınlarını toplayıp Sivas’a götüreceğim Sivas belediye başkanı bizleri misafir etsin. Bakırköy belediye başkanından otobüs desteği alarak kültür gezisi yaptıracağım. Hem doğduğum ilimi mahallemi gezdirerek ceplerinden para harcatmadan götürüp getireceğim. Bizleri de sıkı takip eden gazeteci götürerek gördüklerini, yaşadıklarını haber değeri varsa haberleştirsin düşüncesi içindeyim.  Hikayelerim olsun istiyorum. Mahalle sakinleri ile günlerim geçmesini düşünüyorum. İletişim yönümüzü gelişeceğine inanamıyorum.

Özellikle Kadınlarımız Konusunda Başka Ne Hayalleriniz Var?

Kartaltepe örgü evi açarak ,Kadınlarımıza el örgüsü ile çanta, çorap, eldiven, atkı ördürerek bütçelerine katkı sunmak istiyorum. Bu konuda ücret karşılığında alarak toplu satışlara imza atıp, kadınlarımıza maddi konuda destek vermek arzusundayız. Saat 11’de gelsinler, hem arkadaşlarıyla buluşsunlar hem de çaylarını içsinler. Hem de el örgüsü ile kazanç sağlasınlar.

Emeklilerimizin Tecrübeleri Nasıl Değerlendirmek Gerekir?

Mahallemde  gençler ve esnaf ile tecrübeleri olan hikayeleri dikkat çeken başarılı iş insanlarımızla  gençleri ve esnafı buluşturacak bir ortam düşünüyorum ve bunun iletişim yönlerini geliştirmeye büyük katkısı olacağına inanıyorum. Emeklilerimiz için haftada iki gün konuşmacılar davet ederek, ikramlarda bulunarak, emeklilerimizi düşündürecek, konuşturacak ve tecrübelerini paylaşacakları ortamlar düşünüyorum. En azından emeklilerimizin de tecrübeleri var, bilgileri var, yaşanmışlıkları var. Bunları gençlere aktarmalarını sağlamak istiyorum. Bir yazar diyor ki; Bir başarıyı, birinin kazıklanmasını dinleyin ve ders çıkarın. Ayda bir gün  bir organizasyon sağlama düşüncesindeyim.

Gençlerimiz İçin Neler Düşünüyorsunuz?

İşsiz gençlerimiz için gerekirse kapı kapı gezerek onlara iş bulmayı ve yol göstermeyi istiyorum. Bu konuda elimden geleni yapmak istiyorum. İşverenlerden destek vermeleri için her daim gençlerimize yardımcı olmak istiyorum.

Yaşlılarımız Var, Yataklı Hastalarımız Var

Bu konuda daha da duyarlı olacağım. Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Yaşlılık, yalnızlık çok zor. Bu konuda elimden geleni yapmayı düşünüyorum. Gece gündüz ne yapabilirim diyorum. Çok duyarlı olmak gerekir. Çevremizde bu konuda sıkıntı yaşayanlarımız var. Biz en çok ziyaret ederek şifa olduğuna inanıyorum.

Deprem Korkusu Var. Bu Konuda Ne Yapacaksınız?

Mahallemizde gönüllü işin bilen komşularımla bir araya gelerek, afet de destek olacak eğitimi alarak hem mahallemizde yardım edecek ekip oluşturmak hem de mahallemizde  depremde kullanılacak aletleri toplayarak elimizin altında  bulundurmak istiyorum. Elektrik konusunda doğalgaz konusunda, çocukların el atacak, annelere su verecek, ışık yakacak gençler ile kendi imkanlarım kadrolaşmak  mahallemizde güçlenmek için planlarım var. Bu konuda kaymakam bey olsun belediye başkanı olsun kapılarını çalarak ne gerekirse onu yapmak istiyorum. Deprem her gün bizim endişemiz ama kendimizi depreme hazırlamak gerektiğine inanıyorum. Kendimize yardım koşmak için gönüllü işinde tecrübeli  kadro kurarak, eğitim alarak bir ses olmak bir güç olmak adına çalışmayı düşünüyorum.

Bu Zamana Kadar Muhtarların  Gözü Ve Kulağı Başka Yerlerdeydi Siz Neler Demek İstersiniz?

Ben sokak sokak gezerek  hataları eksikleri not alarak, birimlerin kapısını çalarak, sorunların sıkı takipçisi olarak mahallenin sorunlarını tek tek yapmayı  sizin  gözünüz ve kulağınız  eliniz olmaya adayım .Ben mahallemde sağcı olsun solcu olsun yabancı olsun kim olursa olsun insan olduğu için insan için mahallem için çalışacağı bilmenizi istiyorum. Kartaltepe de fark yapmaya geliyorum. hizmet için geliyorum. birine dokunmak için geliyorum. desteğiniz istiyorum oyunuzu  istiyorum.

Ağaçların Bakımı İçin Ne Yapacaksın?

Her Yılın mart Ayında  ağaçların bakım yıl bu konuda belediye görüşecek gerekirse gönüllü ekip kuracağız mahallemizde sokak ‘da  binada bu ağaçların bakım yapmayı düşünüyorum.

Bakarsan bağ olur.  düşüncesi içindeyim.

Şemsettin  Bey, sizler için elimizden geleni bizler de yapacağız. Sizin gibi muhtar adaylarına ihtiyacımız var. Yanınızdayız.

Sinek Konusunda Ne söylersin?

Sinek mart ayının  sonlarında yumurtaların koyuyorlar. o yerleri ilaçlanırsa mahallemizde sinek olmaz. bu konuda mahallemizi  ve çevreye kadar araştırarak varsa belediye ile iletişim kurarak önlem almak  gerekir .

Şemsettin Aktaş siz Kartaltepe de Kebapçı Olarak Biliyorlar? Neden Kebap İşin Bıraktın?

Hacıömeroğluları  olarak Bakırköy Kartaltepe 35 yıl kebap ile hizmet ettim damak zevkleri hizmet ettim  , çocuklarım büyüdü torunlarım var. onlara ile ve mahalle ile ilgilenmek istiyorum. nereye kadar. dedemin bize  vaziyeti vardı. ilk kandınız için çalışın sonra aile için çalışın sonra devlet için çalışın bende  bende dedemin  sözün dinleyerek mahallemde hizmet edeyim , bir insana faydam olsun bir gence faydam olsun bir torun hikâyesi olması için elimden gelen yapmacam. şimdi gönüllere hizmet işi başladı.

Bende Kartaltepe Sakinlerin Eli ve Göz Kulağa Olmak İstiyorum?

Teşekkür ederim desteğiniz için...

Şemsettin Aktaş 0535 487 4858 Videolarım  YouTube/Bakırköy’den haber gazetesi  

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM