• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy’de Muhtar Adayları Afişler İle Sokaklar Kirletmeyin?

Bakırköy’de Muhtar Adayları Afişler İle Sokaklar Kirletmeyin?

Bakırköy’de Muhtar Adayları Afişler İle Sokaklar Kirletmeyin?

Bakırköy’de Muhtar adayları afişlerinizle bina girişlerini sokaklar afişlerinizle kirletmeyen, cam yapıştırmayın ,vatandaşı  kazanmak yerine kendinize düşman edinmeyen. gönülleri kazanmayı düşünün sosyal medya sesin duyurun, ziyaretine gidin kartvizitinizi vermesi bilin. vatandaş sınır ucuna basmayın, Gazetecilere telefon açarak  resimleri   gönderiyorlar. bilginiz olsun.

Muhtar  olmak demek mahallesinin  eli ve gözü kulağı olmak demektir. Bunu yapabilecek misiniz ?

Vatandaş muhtarını severek yanında durarak destek olur. Kişisel işler yapacaksanız bu işe girmeyin. Mahallenizde kaldırımları, sokakları Caddeleri sürekli takip edecekseniz eğer, Muhtar. olun. Mahallenizdeki yaşlıların yanında olacaksanız muhtar olun. Çocuklar için oynayacak alanlar yapacaksanız eğer muhtar olun. Gençlere ağabeylik yapacaksanız, el vereceksiniz muhtar olun. Mahallenizdeki işsiz gençlere Yardımcı olacaksanız muhtar olun. Sokaktaki ağaçlardan yürüyecek Yerleri işgal eden ağaçları budayacaksanız İçin çalışacaksınız muhtar olun. Ağaçların sulanmasını fark edip sulanması konusunda yardımcı olacaksanız muhtar olun. Parkların bakımsızlığı görüp, yardımcı olacaksanız muhtar olun. Vatandaşa güven veren muhtar olun. Vatandaşın itibarını kaybeden muhtar olma. Muhtarın siyaseti mahalleyi temsil edecek muhtar ol. Sigara içip atanlara model ol. Sokaklara, caddelere sigara atanlara model ol. Caddelerin, sokakların tertemiz olması için muhtar ol. Mahallene sahip çıkacaksan muhtar ol. Muhtarlıkta ayda bir de olsa mahalle insanları ile kahvaltı yapmasını bil ve organize et. Muhtarlık içinde kadınlara örgü evi kur; kadınlar gelip örgü örsün, çay içsin, ürettiği ürünleri çevreye satma konusunda yardımcı ol. Gösteri yaparak, fotoğraf çekip gösteriş yapan muhtar olma. Kadınlara yan gözle bakarak, fotoğraf çekerek çevrenize bu fotoğrafları yayınlayan muhtar olmayın. Vatandaşı iyi tanıyan, gözlem yapan muhtar olun ama asla yalancı olmayın. Size güvenerek yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine vermesini bilin, nefsinize yenik düşmeyin. Vatandaşın dilinde konuşan, ilgilenen muhtar olun ama sosyal medyada benim izlenmem bu kadar diyerek reklam alırım diyerek bu konuya burnunuzu sokmayın. Reklamı reklamcıya bırakın, haber gazetecilerine bırakmasını bilin. Yalancı, gösteriş yapan ben bu işi 5 yıldır yapıyorum diyen yalancılara uymayın; o kişiler sadece kendi menfaatini düşünen, kendi çıkarını bilen, vatandaşı unutan yolları öğrendiği için vatandaş muhabbetini unuttuğu için bu insanlara benzemeyin. Bu ülkeyi kirlettiler, bu çevreyi kirlettiler şimdi gelin muhtarlığa sahip çıkın. Vatandaşı muhtarlara güven kazandırın. Halk için mahalle için sorunları çözen, işsizlere iş bulmak için kapı çalan kişiler olun. Biz de gazeteci olarak destek verelim. Bu zaman kadar muhtarların yanlışlarını haber yapmadık, muhtarların adı kirlenmesin diye. Lütfen bu mesleğe sahip çıkacak, vatandaşı dinleyecek, gazetecilerin eleştirilerinden ders çıkaracak muhtarlardan olun. Esnafa, bana reklam desteği veren kendi çıkarını düşünen muhtarlardan olmayın.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Ben halkın içinden gelen senlerdir esnaflık yapmış mahaalde 40 yılını geçirmiş biriyim eğer beni muhtar seçerlerse hizmeti ve farklılığı vatandaşlarımız görecekler herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum hayırlısı olsun

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM