• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Aile Hekimi Nedir?

Aile Hekimi Nedir?

Aile Hekimi Nedir?
Aile hekimliği, bir tıp disiplinidir. Diğer tıp branşları gibi kendine özgü bir eğitimi, uygulaması ve araştırma konuları bulunan, dahili tıp bilimleri içinde değerlendirilebilinen klinik bir branştır. Çocuk, genç ve yaşlı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan bir tıp uzmanlık dalıdır.
Aile Hekimleri Avrupa’da Nasıl Çalışıyorlar?
Doktorlar hastalarını tek tek tanıyor, yapısını biliyor. Ne sıkıntısı var, nelere ihtiyacı var. 3 aylık bir izine gidecekse bunları yanına al, bunlar sana yeterli der. Aklı, fikri hastasına iyi yol gösteren, yardımcı olan doktorlar, iletişimleri süper, kapıda ağırlarlar, güler yüzle davranış ve iletişim içinde olurlar. Muayene yaparlar, ayakkabısı düzelterek yardımcı olur, elinden tutar kaldırır. Bire bir iletişim kurar, insana değer gösterir, insana hayran bıraktırır.
Bizdeki aile hekimlerine 10 kez gittim. Tanımıyor, ayağa kalkmıyor, hoşgeldin demiyor, kapıyı kapat diyor.
Bilgisayarda işim bitsiz sizi çağıracağım diyor.
Avrupa ile aramızda çok açık var. Doktorlara sorduğumuzda memnun olmadıklarını, çok hasta olduğunu ve yetmediklerini söylüyorlar.
Bir gün saat 09.00’da gittim. Kimse odasında yok, gelenler birlikte kahvaltı yapıyorlar. Kapısında bekleyenler yığılıyor. Zamanında gelmeyen, gelenler ile iletişim kurarak daha iyi hizmet nasıl verebilir? İlk mesleği sevecek, yetiştirmeye çalışacak, işine emek verecek, ter dökecek, çaba harcayacak, güler yüzlü olacak, görevini, mesleğini çevreye daha güzel gösterecek, hastasını iyi yönlendirecek, iletişimi daha güzel kuracak, aşkla mesleğini sevdirecek insan olmak gerekir. İnşallah daha çok insanlara dokunarak, daha çok insanlara değer vermek gerekir. Daha çok hastayı iyi karşılamak gerekir.
Bugünleri de ileride görmek bizlere nasip olur inşallah.
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM