• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mehmet Uğur Hacaoğlu’dan Annelik

Mehmet Uğur Hacaoğlu’dan Annelik

Mehmet Uğur Hacaoğlu’dan Annelik

Tüm canlılar için kutsal bir varlıktır kuşkusuz anne, bir çok ifadeler, yorumlar, betimlemeler yapılmıştır anneler için. Cesur bir ifade ile söylemek gerekirse bu dünyada karşılıksız çıkarsız bizleri seven tek canlılardır. İnsanlar doğası gereği güçlü olanı sevip kutsarken annelerimiz en güçsüz en zayıf olanımızı sever kolar bu bile onları mükemmel varlıklar yapmak için yeterlidir.

Bir kitaba sığdırmak mümkün değilken bir köşe yazsında anlatmak değil tabiki annelerimizi, gayem sadece içimizde kalan birkaç önemli duyguyu vurgulamak. Ruh dünyamızdaki en besleyici en toparlayıcı kişidir aynı zamanda annelerimiz.

Baskın güçlü ve dingin ( soft) diye bir karakter ayrım yapıyor olsak baskın karakter güçlü savaşçı gibi bir görüntü verse de kırılgan olabilmektedir, oysa dingin karakter ilk başta bize zayıf bir görüntü versede aslında bu karakterler daha istikrarlı daha inatçı ve çok daha güçlü olarak karşımıza çıkmaktadır, burada kuşkusuz dingin soft karakter annelerimizdir.

Her daim ve her koşulda yanımızda olan annelerimizin sarsılmaz yorulmaz yüreğidir belkide dünyayı kurtaracak olan şey anne yüreği gibi kapsayıcı zayıfın güçsüzün yanında yer alan bir yürek. Dünyada hâkim olmalı bu dil bu yürek anaerkil toplumdan ataerkil topluma (gücün şiddetin hakim olduğu ) ne zaman ne için geçildi bilinmez ancak tekrardan hakim kılınmalı tüm dünyada anne yüreğini anne sevgisi kapsayıcılığı güçsüzün yanında olan her zaman sevgi üreten. Belki bir gün tekrardan anaerkil topluma döneriz sevgi hâkim olur tüm dünyada.

Kadın özelinde annelerimizin belki de en büyük açmazı ataerkil topluma biat edip kendi çocuklarını bu şekilde yetiştirmesidir bu kısır döngü belki bir gün kırılır ve annerimiz kendi mükemmel yüreklerinin verdiği sevgi ile topluma öncü olurlar. Anne bir sanatçıdır ve en büyük eseri de yavrusudur. Sanat ise medeniyettir içinde şiddet kötülük beslemez.

Toprağı ana olarak imgelemiştir insanoğlu verimli besleyici barındırıcı, yine dünyayı iyi ve kötünün dengesi olarak kabul edersek kuşkusuz anneler iyi olan taraftadır. Bu yazım vesilesi ile içimde bitmez bir burukluk bırakan annem Behiye Özkan’ı rahmetle anmak isterim yine tüm eli ayağı öpülesi annelerimizin yaşayanları saygı ile rahmete intikal edenleri dua ile analım. Lütfen mütevazi bir tavsiye olarak kabul edin annesi hayata olan şanslı insanlar öpün annelerinizin elini ve ayaklarını buna emin olun ne kadar çok severseniz sevin bir gün daha çok sevginizi beli etmediğiniz edemediğiniz için üzüleceksiniz .

Sevgi Saygı Dolu Bir Dünya Dileği İle

Mehmet Uğur Hacaoğlu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM