• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Anadolu’nun Gururu Yedi Bölgenin Yedi Ses Sanatçısı Burhan Çaçan

Anadolu’nun Gururu Yedi Bölgenin Yedi Ses Sanatçısı Burhan Çaçan

Anadolu’nun Gururu Yedi Bölgenin Yedi Ses Sanatçısı Burhan Çaçan

Ağrı’nın bağrından çıkmış, suyunu içmiş, kırsal kesim içinde yetişmiş, örflerine adetlerine bağlı, insanlarını seven, değer veren, aile babası, bir sanatçı Burhan Çaçan.
Burhan Çaçan gençlere umut verdi.
Burhan Çaçan türküleriyle insanlara mesaj veren, düşündüren, hüzünlendiren, ağlatan, eğlendiren biriydi.
Yedi bölgenin sesi oldu.
İnsanların kalbinin içine girdi.
İnsanların kalbinde sevda ile yerleşti.
Ne zaman televizyona çıksa sevenlerini ekran başına topladı.
Hangi türküsü dillerden düşmedi ki.
Bu dünya yalan dedi anlamadık, düşünmedik uyardı.
Hatırlattı, söyledi, bu dünya varken, içini doldurun. Elinizi kuvvetlendirin, insanların kalbine girin. Kazan dedi anlamadık. Yaşarken aile kavramını bildi. İstanbul’da adetlerini yaşadı. Özünü kaybetmedi. Ağırlığıyla kişiliğini taşıdı. Anadolu gençlerine model oldu, örnek oldu. Burhan Çaçan, Anadolu gençlerinin güneşi oldu. Yeri geldi türküleriyle ısıttı, yeri geldi ağlattı, yeri geldi eğlendirdi, yeri geldi düşündürdü. Bize türküleriyle mesaj verdi. Bilgiyi müzik yolu ile anlattı, üretti, hissettirdi, yaşattı ve mesaj verdi.

Gazeteci Ayson Karabağ’dan
Burhan Çaçan canlı bir okuldu. Okuyan, model alana ne mutlu. Nereden geldiğini unutmadı. Gençti, ama örflerine, adetlerine bağlı yaşadı. Aile babası oldu. Umut verdi, ışık oldu. Isıttı, eğlendirdi, ağlattı. Ama Cenab-ı Allah’a giderken insanların kalbinin içinde, yüreğinde yer edindi. Giderken çok mesaj verdi. Bu dünya boş dedi, yalan dedi, kırmayın dedi. Gününüzü, saatinizin değerini bilin dedi. Bilgiyi türkü ile anlattı. Mesaj verdi. Burhan Çaçan’ın hayatını inceleyin, örnek alacağınız, ders çıkaracağınız çok şey var. Acı fatura ödemeden, zaman kaybetmeden, yanlış yola girmeyin. Ders çıkarın. Hayatınıza uygulamasını bilin. Bu hayatta kalbinin içini açıp ta yer alana ne mutlu.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM