• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Pakistan Başkonsolosu Nauman Aslam; Kardeş Ülke Olarak Ticaretimizi Geliştirelim 

Pakistan Başkonsolosu Nauman Aslam; Kardeş Ülke Olarak Ticaretimizi Geliştirelim 

Pakistan Başkonsolosu Nauman Aslam; Kardeş Ülke Olarak Ticaretimizi Geliştirelim 

Pakistan Başkonsolos Nauman Aslam İle Bakırköydenhaber Gazetecisi Ayson Karabağ öncülüğünde kardeş ülke olarak ticaretimizi geliştirelim. El ele verelim pazar payımızı güçlendirelim. Hem ülkelerimizin katma değerini yükseltelim hem de ticaret yolunu açmak için iki ülke yatırımcıları ile Başkonsolos ile iş adamlarını buluşturduk. Bilgi alışverişinde bulunduk. Önceden bazı firmalar hakkında konuşmuştuk. O firmaların sahipleriyle tanışma günü tertip ettik. Türkiye’ni yerli malı firmalarından bazıları şunlar:
Agarta Bitkisel Kozmetik, Aydın Yalçın ve Assuva Sanayi Kurucusu Remzi Başbuğ, Cleanvac Sahibi Hamit Bektaş, Florya Hukuk Av. Ekrem Çatalkaya, Babazade Baklava Ceo’su Eren can Özsaygılı Siber Güvenlik Teknoloji Sahibi Vedat Aydın ile birlikte bilgi alışverişinde bulunduk.
Gazeteci Ayson Karabağ Gelmeyen Firmalaların Notlarını Aktardı
Assuva Savunma Sanayi Şirketinin teklifi; Pakistan Genelkurmay ile randevu konusunda yardımcı olun bizlere. Fuara katılalım. Savunma sanayi hakkında sunumlar yapalım dediler. Başkonsolos da bu konuda elimizden geleni yapalım dedi.
Agarta Bitkisel Kozmetik firması ise; ürünlerimizi Pakistan’da ana bayilik açarak tanıtalım ve Pakistanlı kardeşlerimizle buluşturalım. Pakistan’a gelebiliriz. Onları da Ankara’da ağırlayabiliriz. Bilgiler alındı ve yazışmalar yapılarak mail yolu ile iletişim güçlendirilecek.
Türkiye’nin yerli ve milli firması Cleanvac markası da; yol süpüren araçlarımız, mini araçlarımızı kardeş ülke Pakistan’da pazarlayacak ve ana bayi arıyoruz. Ortak iş yapacak ve bu konu hakkında youtube’dan, whatsApp’tan bilgileri kendilerine teslim ettik. Bu konuda sizleri en kısa sürede bilgilendirileceğiz notunu Sayın Konsolos bizlere sundu.

Pakistan Başkonsolosu Nauman Aslam
Biz kardeş ülke olarak bu zamana kadar tercihimiz hep Türkiye oldu. Şimdi ticaret ağımızı geliştirelim, ortak projelere imza atalım.
Yerli ve milli ürünlerimizi Pakistanlı buluşturalım. Yol gösterelim, ülkemizi temsil eden firmalarla sizleri buluşturalım. Konuşarak, avukatlar eşliğinde yapacağınız işleri not alalım. Söz uçar, yazı kalır. Kardeş olarak ticaretimiz gençlere örnek olsun. Gerek öğrencilerim olsun, okumak isteyenler Pakistan’ı tercih ederlerse, yatırım yapmak isteyen firmalarımız varsa onlarla iletişim kuralım. Destek vermek için yanınızda olacağımızı unutmayın. Türk iş adamları ile birlikte kahvaltı ve tanışma günü yaparak taçlandıralım.
Av. Ekrem Çatalkaya
Her ülke işadamlarıyla iş yapmak istiyorsanız, uluslararası hukuk konusunda, anlaşma yapmadan yazı evrakları olmadan iş yapmayın. Onun için iş yapmadan ilk avukatınızı seçin. İş yaptığınızda avukatınız yanınızda olsun. Sözleşmeleri avukat eşliğinde yapın ki, yanlışlığa meyil vermeyin. Kardeşliğiniz zedelenmesin. Kardeş aşkı ile iş yapmaları, ticaret yolumuzun kardeşlik yolumuz olsun. Örflerimizi adetlerimizi birbirimize öğreterek, bakış açımızı geliştirebiliriz. Aynı acı faturayı siz de ödemeyin. Sizde işinizi bilinçli yapın.
Başkonsolos Nauman Aslam beyi ve buraya gelen kardeşlerimizi Florya’da kahvaltıda ağırlamaktan mutluluk duyarım.
Siber Güvenlik Teknoloji Kurucusu Vedat Aydın
Başkonsolos Nauman Aslam, sinyali kesen, siber hırsızlığına karşı önlem alacak cüzdan hediye etti. Bir tarafa telefonunuzu koyun, bir tarafa kredi kartlarınız koyun. Kendinizin emniyette olacağını bilin diyerek, sunum yaparak, anlatarak hediye etti. Artık teknoloji hırsızları yanınızda 2 metre mesafede, elinizi uzatmadan cebinizden kredi kartı numarasıyla otomatik olarak paranızı alabilir. Onun için gerek cebinizde taşıdığınız kredi kartlarınız, nüfus cüzdanlarınızı güvenliğe alın. Siber güvenlik cüzdanı hediye ederek önleminizi unutmayın. Başkonsolosumuz artık güvendesiniz.
Başkonsolosum Nauman Aslam
Siber Güvenlik Teknoloji Sahibi Vedat Aydın bizi bilgilendirdi. Çok etkilendim, hediyesi için çok teşekkür ederim. Artık siber güvenlik cüzdanı ile önlem aldık. Her kişi bu konuda bilgi sahibi olsun. Ve gelişen teknoloji imkanları hem hırsızların kapılarını açıyor, hem de emniyete almayı da koruyor. Her konuda bilgi sahibi olalım ve kendimizi koruyalım. Bugün birbirinden güzel etkili kardeşlerimle tanıştığım için teşekkür ederim. Bu sevgi ve güven tohumları birgün filiz verecektir.

Babazade Baklava Ceo’su Eren Can Özsaygılı
Başkonsolos Nauman Aslam çok cana yakın biri, Pakistan gerçekten kardeş ülke. Biz kardeşlerimize el vermesini, el uzatmasını öğrenmemiz gerekir. Ticaretimizi geliştirebiliriz, birbirimizin kültürlerini, adetlerini öğretebiliriz. Bakış açımızı geliştirebiliriz. Geçmişten gelen kardeşlik bağı ile, örgü ile öre öre geliştirebiliriz. Bu konuda sizlerin yatırımcılarıyla sık sık araya gelmemiz gerekir. Sevgi tohumlarının filizlenmesi için çaba harcamak gerekir. İyi günlerde sizleri bekliyoruz. Baklavamızı hediye ederek, tatlı yiyelim tatlı konuşalım, şirin günlerimiz olsun.

Başkonsolosum Nauman Aslam Değerlendirme Yapar mısınız?
Birbirinden güvenilir, cana yakın, işini bilen, görevini seven insanlarla tanışmama yardımcı olduğunuz için sizlere ve gelen konuklara teşekkür ederim. Bugün Siber Güvenlik Ürünleri, Assuva Savunma Sanayi, Agarta Kozmeti firma hakkında bilgilendirildim. Yol süpürme araçları hakkında özel bilgiler aldım. Avukat beyden ne yaparsanız yapın, ama avukatınız olsun, söz uçar, yazı kalır haklarınız kayıp olmasını öğrendik. Gazeteniz ve değerli kitaplarınız, baklavacımız Eren can beyin hediyeleri ve ileride de daha etraflı bir kahvaltı organizasyonu yapacağımızı ayarlayarak güzel bir gün  de  buluşalım
Ayson Karabağ’ın Mesajı
Bugün ülkemize güven duyan, inanan markalarımız var, güvenen 130 ülke var. Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan gibi kardeş ülkelerimizin ürünlerini pazarlayacak, iletişimi geçecek, iletişimi kurarak kapıları çalarak, dostluklarımızı geliştirelim. Dünya ürünlerimizi pazarlayalım. Türkiye Devleti diyor ki; git Pakistan’da, Azerbaycan’da, Özbekistan’da temsilcilik aç, reklam yap, geliş gidiş reklam giderlerini biz ödeyelim. Yeterki ürünlerimizi her ülkede pazarlayın. Tanıtım markanızı tüketicilerle buluşturun. Markanıza destek veren, devletin mücadelesi yolu yordamı bilenlerle ilerleyin. Rehberlerinizi severek, avukatınızı alarak iş yapmayı bir geliştirme şansınız var. Malınızın bekçiliğini yapmayın. Çalışın, mücade edin yerinizde saymayın. İş adamlarınıza tavsiye ederek;
1-Avukatınızı seçin.
2- Asistan sekreterinizi açın.
3- Pazarlama müdürünüzü alın.
4- Basın danışmanınızı seçin.
Bu kadro sizi başarıya taşır. Dünyada başarılarınızı artırır, geliştirir, işinizde, kariyerinizde güven kazanarak itibarınızı artırın. Başarınıza başarı katın. Dünyaya güven veren Türkiye ürünlerini dünyaya pazarlayarak, iletişime önem vererek, güvenlerini kazanarak mücadele edin. Dünya sizlerin girişimciliğinizi bekliyor.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM