• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Av.Ekrem Çatalkaya Cezaların İnfazında Yeni Düzenleme Bir Gün Bile Olsa Hapis

Av.Ekrem Çatalkaya Cezaların İnfazında Yeni Düzenleme Bir Gün Bile Olsa Hapis

Av.Ekrem Çatalkaya Cezaların İnfazında Yeni Düzenleme Bir Gün Bile Olsa Hapis

Birçok suçta düşük ceza alınması halinde çeşitli indirimler ertelemeler sebebiyle hapis olmuyordu. Bu sebeple özellikle maganda gibi infial yaratan suçlarda hapis yatılmasının önü açılıyor.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cezası az suçlar için yeni infaz uygulaması hazırlığı içinde olunduğunu açıkladı. Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) göre, hapis cezasının üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilmiyor, uzlaştırmaya gidilebiliyor, yargılama sonucunda hükmün açıklanması geri bırakılabiliyor ya da denetimli serbestlikten yararlanılabiliyor.
Bu nedenle özellikle trafik magandaları, hırsızlık, dolandırıcılık gibi toplumda infiale neden olan suçların cezaları hem cezasızlık algısını ortadan kaldıracak hem de daha nitelikli suçların işlenmesini önleyecek şekilde yeniden ele alınacak. Bu kapsamda, bazı suç tiplerinde tam infaz ya da bir kısmında belli bir süre infaz uygulanması konusunda değerlendirmeler yapılıyor. Suç işleyenlerin bir gün bile olsa hapse girebileceği bir düzenleme üzerinde çalışmalar başladı.

Yine yaralama gibi bir çok basit suçta kişi yargılanıyor fakat düşük cezalar sebebiyle hapis yatmıyordu. Hal böyle olunca birşey olmuyor mantığıyla suç işlemeye devam ediyordu. Bu durum da toplum güvenliği anlamında ciddi boşluklara sebebiyet veriyordu. Böyle bir düzenleme elzem denilecek boyutta önem arzediyor artık.

Av.Ekram Çatalkaya

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Kaleminize sağlık🙏 Ne kadar doğru bir dusunce ne kadar onemli bir karar fakat cok az 1 gun👏
    Her kim ne suc işliyorsa bir bedeli olmali ve bu bedeller sadece maddi değil aklini başına getirecek nitelikte olmali👍 Bizler bu ulkede korumasiz savunmasiz yasiyoruz. Bizlere yaşatılan korkularin cezasini 1 günlük degil 1 omur boyu cekmelerini istiyoruz.
    Teşekkür ederiz Ekrem beye ve yer ayiran Ayson hocamiza👏 Sayfgilar

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM