• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gazeteci Ayson Karabağ, Mercure Vücutları Süsleyen Dövmecileri Ziyaret Etti

Gazeteci Ayson Karabağ, Mercure Vücutları Süsleyen Dövmecileri Ziyaret Etti

Gazeteci Ayson Karabağ, Mercure Vücutları Süsleyen Dövmecileri Ziyaret Etti
Bakırköy Mercure Tattoo Studio çalışanlarından Soner Aslan ,İbrahim Dönmez, Eray Özdemir ile sohbet ederek, dövmenin dünü ve bugünü hakkında bilgileriyle bizleri aydınlattılar. Artık vücut süsleme konusunda becerikli, bilgili gençlerin ilgisi, hayalleri, hedeflerini dinledikçe bende dövmeyi düşünecek şekilde etkili ifadeler verdi. Vücudu süsleyen kişileri; kararlı ve fark yaratan iddialı, cesaretli insanlarla kendilerine dövme ile mesaj verenlerde fark edebilirsiniz.
Soner Aslan, Dövme Hakkında Bizi Bilgilendirir misin?
Dövme yüzyıllardır süregelen bir sanat. Farklı zaman dilimlerinde farklı amaçlara hizmet etmek için yapılmış olsa da günümüzde daha çok estetik görüntü amacıyla yapılıyor ve bir moda akımı diyebiliriz. Dövme kimilerine göre ise şans ve uğur getirmesi amacıyla yapılır. Kimine göre yaşamının evrelerindeki duygularını ifade eder. Dövme, insanın ruhunun dışına, tenine yansımasıdır. Hatta kendimizi ifade etme araçlarından biri haline gelmiştir diyebiliriz.
Türkleri’nde asil ve kahraman kişilerin dövme yaptırdıkları, Roma’da ise tam tersi, suçluları ve köleleri belli etmek için bir işaret niteliğinde kullanıldığı biliniyor. Osmanlılar’da ise gemiciler ve yeniçerilerin arasında dövme yaptırmak oldukça yaygınmış. Dövme, Anadolu’nun Doğu ve Güneydoğusu’ndaki adıyla dak; eskiden bedenin süslenmesinden öte kötülüklerden korunmak , şans ve bereket inancı ile yapılırmış. Dövmenin tarihi M.Ö. 30.000 – 10.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Kızılderili’ler, eski Mısır, Kazak ve Kırgız Türkleri’nde sıkça görülürdü. Özgün topluluklarda dövmeyi yapan kişi mistik bir ayin içerisinde dövmesini yaparmış.
Vücut Süsleme Konusunda
Dövme bu zaman diliminde zengini, fakiri, köleyi, sahibi, askeri birimler arasındaki kademe ve
rütbe farklılığını, cesareti, mahkumu, bekarı, nişanlıyı, evliyi, dulu, bereketi, umudu ve umutsuzluğu toplumun diğer bireylerine en kısa ve en anlaşılır yöntemle anlatmak hep dövmeyle olmuştur.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM