• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Fatih Kadın Pazarı Hakkında

Fatih Kadın Pazarı Hakkında

Fatih Kadın Pazarı Hakkında

Fatih, ilk pazar olarak başlayan, nazik insanların alışveriş yaptığı bir yerdi. 40 yıl önce belli esnaflar vardı. Vatan Et, Kadın pazarına gelen müşteriler için gerek fiyatında, gerekse hizmetinde büyük katkısı var. Tüketicilerin kalbini kazandılar. Güven verdiler, güven aşıladılar, müşterilerin isteği üzerine Bakırköy’de ikinci şubesini açtılar. Gelen zamları hemen tüketiciye yansıtmadılar, sabırlı oldular, müşterilerine yatırım yaptılar, müşterilerinin güvenini hiç sarsmadılar. Kadın Pazarı’nın Vatan Et’e büyük emekleri var. Büryan Kebabı’nı sevdiren Levent Beyi’nde Kadın Pazarı’na büyük emekleri var, büyük katkısı var. Şimdi sanatçıların, politikacıların, sporcuların uğrak yeri oldu.
Şimdi Kadın Pazarı’nda Anadolu’nun tüm ürünlerini bulabilirsiniz. Diyarbakır peyniri var, Van otlu peyniri var, Erzincan tulum peyniri var, Kars balı var. Her ürünü bulabileceğiniz bir pazar. Ciğerinden ayak paçasına, kuruyemişinden bala kadar her şey mevcut olan bir yer.


Firmalar
Güneydoğu (Diyarakir, mardın, van, Malatya) Ürünleri var.
Pervar has bal
Huzur et Pazari
Vatan et
Mato Et
Yusuf büryan kebabı
Bal yuvası karakovan
Paşahan Konaği
Kral Et


Gazeteci Ayson Karabağ, Yabancı Göz Terazidir, Siz Ne Önerirsiniz?
Buradaki esnaflara ayda bir eğitim verilmeli.
Gıda ürünlerinin satışını yapan kurumlar, ürünlerini daha güzel sergileyebilir.
Satış yapan kardeşlerimiz beyaz önlüklerini giymelidir.
Hem görsel hem de daha güzel sunuma ihtiyaç vardır.
Sattığınız ürünlerde peynirden çeçile kadar daha temiz, daha sağlıklı sunum yapmak ve görsel çok çok önemli.
Kadın Pazarı Derneği kurulsa, dernek burayı daha iyi pazarlasa iyi olacaktır. Örneğin; Her ilçe belediyesiyle konuşularak, belediyelerden her hafta bir araç çıkarılabilir. O zaman gelen konuklar karşılanır ve ikramlarda bulunularak Kadınlar Pazarı’nın çehresi değiştirilebilir. Hem pazara giren tüketici çevreyi daha temiz görecek hem de alışverişi daha ferah bir ortamda yaparak marka değeri yükseltilebilir. Trafik konusunda araçlar belli zamanlarda pazara girmeli. Onun için bu pazar yurt içi ve yurt dışı için iyi bir makyajla düzenlenebilir.
İlçelerden gelen emeklilere Büryan Kebabı daha uygun fiyatlarla satılabilir. Emeklilere özel menüler yapılmalı, öğrenciler için daha uygun fiyata menüler de hazırlanabilir. Esnaflarda her gelen tüketicinin kalbini kazanan olmalı, bu pazara sahip çıkılmalı. Bu pazarın içinde esnaf kendisini yenilemeli, çalışanlarına eğitim verilmeli. Türkiye’nin her il ve ilçesinin kadın kooperatiflerinin ürünleri alınarak tüketiciye satılmalı ve kadın kooperatiflerine destek verilmeli. Kadın Pazarı’ndaki tabelalar da daha dikkatli ve daha anlamlı olmalı. Girişte firmaların tabelaları olmalı, sağda mı, solda mı oklarla gösterilerek iyi bir planlama yapılmalı. Dışarıdan gelen yabancı konuklar için destek olunmalı. Kadınlar Pazarı’nı dünyaya daha iyi bir şekilde pazarlayarak esnaflarımız için daha güzel bir ortam oluşturulmalı.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
0532 3910934

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM