• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Öğretmenler Gününün Kutlu Olsun

Öğretmenler Gününün Kutlu Olsun

Öğretmenler Gününün Kutlu Olsun

24 Kasım Gününü anlamlı kılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiğinin 95. yılını ve öğretmenler gününün de 41. yılını kutlamak maksadıyla, 1928 tarihinde yapılan harf devrimini müteakip, yurdun birçok yerinde millet mektepleri açılarak, okuma yazma seferberliği başlatıldı. Okuma yazma çalışmalarını başlatan ve bu çalışmalara bir fiil katılan Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başöğretmenlik ünvanı verildi. Bu bağlamda, 24 Kasım günü çok önemli bir gün olup, “Baş Öğretmenlik Günü” olarak kutlamaktayız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını, öğretmenler günü haline dönüştüren, 1980 ihtilalini yapanların Milli Eğitim Bakanı olan Hasan Sağlam’dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan Başöğretmenlik unvanını, Türkiye Öğretmenlerine mal etti. Toplumları yönetenler her zaman toplumun yararına olan temel gerçekleri görmemezlikten gelemezler. Devleti yönetenler, ülkemizin sağlık ve selameti için, öğretmeni bilimsel verilere dayalı yetiştirilmesini sağlamalıdır. Öğrencilerimizin daha donanımlı yetiştirilmesi içinde, eğitim-öğretimi çağdaş verilere göre hazırlanması gereken en uygun müfredatını yapmak zorundayız. Aksi halde dünya yaşamında, büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Bunu bilmemiz gerekir ki, dünyayı sorunlu hale getiren cehalettir. Cehaleti ortadan kaldırmadan, huzura kavuşmamız imkânsızdır. Cehaleti ortadan kaldıracak kişiler de, yalnız ve ancak öğretmenler ve onların yetiştirdiği anne ve babalardır. Çünkü öğretmenin imalatı insandır. Bu insanlar 6-18 yaşta olan ve öğrenme çağında ki çocuklardır. Onları pozitif düşünce ışığında yapıcı, yaratıcı, zihinsel gelişimi işlek ve bağımsız iş yapma yeteneğini hesaba katarak yetiştirmiş olsunlar. Toplumumuzun mutluluğa erişmesi ve refah seyfiyelerinin yükselmesi, demokratik düzen içinde birbirlerini sayıp sevmesi bu ilkelere bağlıdır. Böyle bir toplumun bireylerinden, dünyaya gelecek çocukların sosyal genleri düzenli ve sağlıklı oluşmuş olur. Hatta zekâ düzeyleri gelişkinlik gösterir. Ne yazık ki 1980 den başlayan cahilleştirme politikası, eğitim kurumlarının içini boşaltıp, yozlaştırarak, istedikleri düşünceye göre bir kadro oluşturma girişiminde bulunmaya başladılar. Böylece, yapılmaya başlanan o uzantılar, bugünkü eğitim sistemini çağın gerisine götürmüştür. Durum böyle olunca, eğitim kalitesi düştü.
Şimdi Öğretmenler; okuma ve anlama seferberliği başlatmalı.
Şimdi diplomalı insanlar var ama okumayan, yorum yapamayan, gazete okumayan, sosyal medyada okumayan, bilgisi olmayan, bilmediği konu’ da  konuşanların sayısı arttı. Okumama için uğraşanlar para ile diploma alanların sayısı arttı. Lütfen okumak için, öğretmenlerimiz, bakanlığımız okuma ve anlama seferberliği başlatmalı. Okuyan, kitabı sevdiren, gazete okutan, bir kitle üretmek zorundayız.
Aksi halde ileride çok sıkıntı yaşayacağız.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayatta olmayan öğretmenlere rahmetle diliyor, emekli yaşamını sürdüren öğretmenlerimize sağlık, çalışan öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM