• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Önemsenmemek

Önemsenmemek

Önemsenmemek
Bir ailede önemsenmememin ne olduğunu bilir misiniz?
Kardeşler arasında itilip kakılmak, önemsenmemek, adam yerine koyulmamak, kardeşler arasında eksiğini bir başkasına anlatırken zevk alan büyüklerin şamarı olmak, sen bilmezsin, sen anlamazsın demenin ne olduğunu bilir misin? Ayaklarınla basmak, elini tutarak sıkmanın nelere zarar verdiğini kestirebilir misiniz? Birimizin eksiğini yakalamak yerine kapatabilmek, bir aile kardeşinizi yerin dibine sokmak, bir başkasını överken aslında ne yaralar açıldığını acaba biliyor muyuz? Hep açığımızı yakalamak için çalışan, arayan bir büyük, abi olmamalı. Öyle bir yara ki, 40 yıldır o yara içimde. O övdüğü kişi o kadar iyi niyetli biri ki hiç bir zaman kırılmadım. Ama büyük olan baba yarısı öyle bir yere koydu ki o çocuğa karşı sevgi yerine nefret beslememe sebep oldu. Kardeşler arasında kardeşçe olamadık. Eline geçen her fırsatta kardeşi kötüledi, gitti geldi kardeşi vurdu. Hiç bir zaman üreten, çalışan olmadı. Ama konuştuğunda hep haklı çıktı. Hep diğer kardeşleri hatalı çıktı. Çünkü masa başında konuşma, ikna etme sanatı vardı. Bizim öfkemizi kullandı. Yaramıza basarak konuştu. Baba, anne de büyüğünü dinlemeyen yaramaz çocuk yerine koydu. İşte o zamandan beri hiç benim kardeşim, abim, büyüğüm akıl alacak, sırdaşım olmadı. Gözü baba evinde, baba parasında oldu. Bize hiç umut vermedi.
 sen bilmezsin, sen anlamazsın diyerek aile içinden çıkarmak, değer verilmemektir.
İşte 40 yıllık yara, 40 yıllık büyük yarayı açan birini unutamazsınız! Kardeşinizi önemseyin, oğlunuzu, kızınızı önemseyin. Yaralar açmayın. Kardeşinize güvenin.
Kardeşinizin hatasını bulacağınıza kapatmasını öğrenin. Destek verin, yanında olun. Ailede konuşurken cesaret verin, dinleyin, önemseyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Önemsenmemek

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM