• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Reklam Cerrahı Doktor Ayson Karabağ’dan  Sitil Ayakkabı Boyası Hikayesi

Reklam Cerrahı Doktor Ayson Karabağ’dan  Sitil Ayakkabı Boyası Hikayesi

Reklam Cerrahı Doktor Ayson Karabağ’dan  Sitil Ayakkabı Boyası Hikayesi
Sitil Ayakkabı Boyası, Aksaray Horhor Caddesi’nde yola çıktı. Bu yolda Fevzi Konmaz Beyin kişisel çabaları, emekleri, uğraşları gözlerimde canlanıyor. O dönemde insanlar fırsat bularak boya-cila alarak evde ayakkabı boyayan bir dönemde devrim  yaptı. İnsanların dikkatini çekecek, özendirecek, inandıracak, sevdirecek reklamlar hazırlıyorduk. Türkiye genelinde gazetelerde ilan çıkardı. Toptan bayilik için gelenler olurdu. Alır ürünü bölgesinde pazarlardı. Bizde insanlara ulaşacak, reklam tüketicilerini harekete geçirecek, reklam yapmaya devam ediyorduk. Merhum Fevzi Bey, ürün peşinde koşarken bizde reklam metinlerini, afişlerini hazırlardık. Tarlaya tohum nasıl serpilebilir, tüketiciler nasıl uyandırılabilir, nasıl sevdirebiliriz. Onun için bizim reklamlar gece geçen gemilere benzer, kimse onları görmez diye reklamın içinde parlak fikir nasıl dikkat çeker diye düşündük ve çalışmalarımızı ona göre yapardık.
Reklam Çalışmalarının İçinde Geçen Fikirler
Pırıl pırıl yapan
Pratik
Ekonomik
Dayanıklı
3 dakikada kuruyan
Cila, fırça istemeyen
50 çift ayakkabıyı boyayan, 9 ayrı renkle piyasaya çıktığında Türkiye’de ilk ve tekti. Yavaş yavaş raflarda yerini aldı. O dönemde Sabah Gazetesinde, Günaydın Gazetesinde reklamları çıkardı. Ana bayileri bulan pazarlama ağıyla genişleyen, Sitil Ayakkabi artık Türkiye’ye yayılmaya başladı ve raflarda yerini almaya devam etti.
Türkiye’de ilk televizyon Starbax açıldı. İlk tv reklamı için Merhum Fevzi Konmaz hayalleri söyledi. O hayallerine uygun film yaptık. Fakat o film ancak tv’de seyrederek, görebilecekti. O dönemde imkanlar çok dardı ve zordu. TV’de çalışanlara az para ile yaptırdık Gece film yapıldı. Gündüz yayına soktuk. Bizim için, Aksaray için, ilk tv reklamı veren Sitil Ayakkabı Boyası oldu. Bizim için çok önemliydi. TV’de reklamları görmeleri, duymaları çok konuşuldu. Sitil Ayakkabı Boyası konuşuldukça bizde gurur duymaya başladık. O dönem Akba Reklam Ajansı basın ağırlıklı reklam yaparken ilk tv reklam filmini Sitil Ayakkabı Boyasına yaptı. TV’de seyreden, duyan, gören Sitil’i konuşmaya başladı. Sitil’in adı duyulurken bizimde referansımız artıyordu. Başka firmalar da böylelikle gelmeye başladı. TV, reklam, dergi, afiş gibi çalışmalarımız deam etti. Sonra İstanbul Belediyesi araçlarında şoförlerin arkasında bulunan 50×70 boyutunda afişler yapmaya başladık. Belediye otobüslerinin reklamlarına girdik. Bu şekilde Sitil’i tanıtmaya çalıştık, gazetelerde reklamları oldu.
Dergide reklamları çıkmaya başladı. TV’de ilk Magic Box’da reklamı çıkmaya başladı. Aksaray esnafı TV’de gördükçe, marketten almaya başladı, konuşmaya başladı.
Merhum Fevzi Konmaz’ın hayalleri marka olmaktı, markaya yatırım yaptı. Adını duyurmaya çalıştı. Her şeyden keserek TV’de reklama, gazetede reklama önem veren biriydi. Hafta sonları ajansıma sürekli gelerek bunu yapalım diyen işinin başında duran, sıkı takip eden, çok çok emekleri olan ve çok eziyetler çekmesine rağmen Sitil’in hep arkasında reklam paraları harcadı.
İşte yol hikayesinde çalışmalar yapan, grafikte çalışan, haber hazırlayarak adının duyulması için emek veren, koşan, koşturan olmak ne güzel bir duygu.
Şimdi Ne Hissediyorsunuz?
Fuarda karşılaşınca evladımı gördüm diye sevindim. Bir günde evladımın evine gider gibi Çerkezköy’e aşk ve sevgi ile gittim. 100 kişinin çalışması, 60 ülkede satılmasını görmek benim için büyük gurur vesilesi oldu. 37 yıl geçti. Şimdi başında Girişimci  Ceo Cenk İncekara var. İnanıyorum ki, 130 ülkeye ulaşacak, ayakkabı kullanan gençlere, bayanlara, Sitil Ayakkabı Boyasını özendirecek, inandıracak sevdireceklerdir. Sitil Ayakkabı kullananlara bakım temizliğini aşılayacak, kişilerin çantasında bulunacak bir ürün haline geleceğine yürekten inanıyorum. Düşman hep ayakkabılara bakıyor, gelen ayakkabılarımızın bakımlı olmasını düşünelim ve Sitil Ayakkabı Boyasını kullanmaya başlayalım.
0282 758 18 19
Merhum Fevzi Konmaz  Rahat Uyuyun Sitil Markanız  emin ellerde  60 Ülkede  Satılıyor. ve Gelişiyor Mekan Cennet Olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM