• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Reklamcılık Bir Oyundur

Reklamcılık Bir Oyundur

Reklamcılık Bir Oyundur

Bugün yaşadığımız ortamda tv’ci, radyocu, matbaacı, basıncı, sosyal medya adı altında bir sürü reklamcı var. Kullandıkları adları altında kimisi doğru, kimisi bilmiyor. Randevu alıp zamanında randevularına gitmeyen müşteri temsilcileri, rahata düşkün, sigara çay ikramı yapılmadan keyfini çıkaran müşteri temsilcileri çalıştığı kuruma nasıl reklam alacak? Reklam verene nasıl yardımcı olacak? Bu işin gelişmesi, okunması, reklamcılığı içine sindirenler, başarılı reklamcıları bilen, eleştiren, yorum yapan gençlik, geleceğin reklamcısı olarak bu oyunlara, bu yanlışlara reklam veren geliyor. Yanlış reklam uygulanıyor, yanlış broşür yapılıyor, yanlış radyo cıngılı yapılıyor, müşteri malını satamıyor. Reklam yaptım, satılmadı diyebiliyorlar, yanlış yapan yanlış otobüse binen yanlış karar veren reklam veren kişidir.
Reklam Verene Zaman Ayırın, Seçin Araştırın
Ajans seçimine zaman ayırın, aceleye getirmeyin. Ajansın imkanlarını öğrenin araştırın çevresi yaratıcı kimliğini bilen 2-3 kez görüşün ajansa soru sorun bu ürünün tanıtımını nasıl yapabilirim bu ürünün reklamını nasıl yapabilirim bu ürünün pazarlama stratejisi nasıl olabilir bu konularda bilgi isteyin proje getirsinler, sizlere brifing sunsunlar, hangi medya nasıl kullanılır strateji nasıl olmalı, nasıl seçim yapılır, bunları sorun, bilgilerine tecrübelerine bakın.
Teklif sunmak isteyen ajans
Ürün hakkında bilgi alın.
Pazarını araştırın.
Ambalajını inceleyin.
Ciddi araştırın. Çalışmaları, projeleri üreterek tespitlerinizi iyi yapın. Projenizi bir dosyada toplayın. İlk görüşmede brifing vererek izah edin. Sizin gücünüzü, bilginizi, tecrübenizi, yaratıcılığınızı reklam veren kişiye verin. Kendisi düşünsün, kendisi iyi bir seçim yapsın. Gelişmek isteyen kurumlar sizinle anlaşma yapar, sizi kendisine bağlar, anlaşmalı ajansımdır derler, bu hale getirin.
Ajanslara Uyarı

Bilgi varsa girin teklif edin.
Tamamlayabilecekse gir.
İşin hakkını verecekse gir.
Yoksa işi alıp rezil olmak, reklam mesleğine leke getirmeyelim. Bildiğin işi yap, iki kuruş kazanacaksın. Ama yanlış renkler, yanlış dizaynlar boşuna hazırlamalar, broşürler malını sattıramazsın, sıkıntıya sokacaksın. Radyo reklamını düz bir insan dinlerken, cıngıl olmadan yapılan reklam doğru bir reklam olmayacağını biliyorsun. Televizyon film yapmak üretmek, yaşatmak bir sanattır. Bu gibi işlere girerken son derece dikkatli olun, bilginizi arttırın bu işe öyle girin.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
0532 3910934

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM