• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Selahaddin Eyyubi Meslek Lisesi Öğrencilerine Dünya Gençlik Konseyi Tarafından Eğitim

Selahaddin Eyyubi Meslek Lisesi Öğrencilerine Dünya Gençlik Konseyi Tarafından Eğitim

Selahaddin Eyyubi Meslek Lisesi Öğrencilerine Dünya Gençlik Konseyi Tarafından Eğitim

Dünya Gençlik Konseyi Başkanı Hüseyin Celep, öğrencilere mesleki eğitim ve aile bağları, vatandaşlık hukuku konusunda ve iletişim konusunda seminer verdirdi. Gazeteci Yazar Ayson Karabağ ile hukuk konusunda Av. Ekrem Çatalkaya tarafından Selahaddin Eyyubi Meslek Lisesi öğrencilerine işinde uzman kişiler tarafından eğitim semineri verildi.

Hüseyin Celep
Öğrencilerimizin çevrenin etkisinde kalarak, bilmeden suç işlemeden, aile bağlarının önemine, sigaranın zararlarına, alkolün zararlarına, alınan cezalar hakkında Av. Ekrem Çatalkaya tarafından bilgiler verildi. Öğrencilerimize çok faydalı oldu. Gazeteci Ayson Karabağ; iletişim konusunda bilginin önemine, akıl danışmaya, öğretmenlerin değeri ile lise döneminde yaşayarak, öğrenerek, okuyarak, merak ederek fırsat bulunca İstanbul’u dolaşarak duyarlı olun, yaşayın, öğrenin. Başarılı hikayelerden ders alın, yaşanmış acı faturalardan ders almayı unutmayın. Karabağ sorular sorarak, kitap hediye etti. Kız çocuklarımıza sorular sorarak, eğlenceli ve duygulu anlar yaşatarak, zihinlerde öğrencilerin kalbine doğru ilerlemeyi başardı. Öğrencilerde unutulmayacak izler bırakıldı. Öğrencilerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum.
Floride Hukuk’dan Av. Ekrem Çatalkaya
Arkadaşlar; hayatta başarı için sicilinizin temiz olması, kavga etmeden, insan kırmadan yaşamayı arzu ederim. Onun için Türkiye’de vatandaşın başı belaya girer . Elinde hiç belgesi yok, gelir avukat beni kurtar der. Avrupa’da insanlar ilk başta avukatın bilgisini öğrenir ve güveneceği bir avukat bulur, ona danışarak iş yapar, ev kiralar, danışır. Avukattan habersiz iş yapmaz. Kamu malına zarar vermenin suçunu bilin. Bir bayanla ilişkilerinizi bilin. Tacizin büyük bir suç olduğunu bilin. Vatandaş haklarını güzel bir şekilde öğrenin.

Gazetecı Ayson Karabağ
Sevgili öğrenciler; lise çağında nasıl bilgi toplanır, bilgi nasıl satılabilir, hayallerimize nasıl kavuşabiliriz, okumanın faydaları nelerdir, dinlemek nedir, konuşmak nedir, güven nedir, zor insanla nasıl baş edilir, öğretmenlerden nasıl faydalanılabilir, anne babadan nasıl faydalanılır, akıl danışmak nedir, sorularına cevap bulacağız. Bir atasözü vardır, su akar yolunu bulur. Söz çok doğru ama bazı zaman bazı işler sizi farklı yerlere taşır. Bırakın taşısın, o günü yaşayın, önyargılı olmayın. Giyim konusunda da bir atasözü vardır. Giysilerinizle ağırlanırsınız, bilgilerinizle uğurlanırsınız.
Karabağ ayrıca; nasıl gazeteci olduğunu, önüne çıkan engelleri, örneklerle aktardı.
Öğrencilere soru sorarak iletişim kuran 6 öğrenciye yazarın kitabı ve Euromoda ‘dan  imzalı bir şekilde hediye edildi.

İskender Turan Okul Müdürü
Tecrübeli insanların başarılı yollarını öğrencilerimize film gibi geldi. İlgileri çok çekildi, çok faydalı konuşmalar oldu. Onun için Gazeteci Ayson Karabağ’a özellikle çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin kalbinde büyük bir iz bıraktı. Varoşluktan başarıya uzanan bir gazetecimiz öğrencilerimize büyük bir örnek oldu. Giyim konusunda, bilginin önemi konusunda TRT 1 spikerlerinin kendisinin öğretmeni olduğunu bizlerle paylaşması, çok etkili oldu. Avukat Ekrem Çatalkaya’nın öğrencilerimize; suç konusunda bilgilendirmesi, nelere dikkat edeceği konusunda bilgiler vermesi çok faydalı oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Zeki Sönmez
Öğrencilerimize verilen bilgiler, tavsiyeler çok etkili. Öğrencilerimize model olduğuna inanıyorum bu seminerdeki önemli insanlarımızın. Bilgi sahibi olun, bilgiyi toplamasını bilin. Bizde bir atasözü vardır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Bu seminer ilklere sahne oldu. Öğrencilerimizin kitaplara olan ilgileri arttı ve şans kapılarının açıldığını da gözlerimizle görmüş olduk.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM