• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sizin Sırrınız 33 yılda 4 Koca İle Nasıl Yaşadınız?

Sizin Sırrınız 33 yılda 4 Koca İle Nasıl Yaşadınız?

Sizin Sırrınız 33 yılda 4 Koca İle Nasıl Yaşadınız?
33 yıldır evliyim. Ben 4 evlilik yaptım. Soyadları aynı. Bu insanlarla nasıl ömür geçirdim anlatayım. Evladım ben
ilk Evlendiğimde eşim çok gençti. Çok cahildi, ama cahil cesareti vardı. Çok girişkendi, ben eşimi sevgi ile kapıda karşıladım, sevgi ile yaklaştım. Eşim gelmeden sofra kurmadım. Dışarıda koşuyordu bende içeride az para ile tasarruf yapa yapa yaşadık. İlk evlilikte sabır ve eksiden başlıyorsun çok şeyin yok ama umut var ama eksiğimiz çöktü bu eksiğimiz sevgi ile şükür ile umut ile yaşadık başarı karşılıklı sevgi bağı oldu.
İkinci Evliliğimde eli avucu ayağa sığmayan, yerinde durmayan, sürekli projeler içinde olan, Türkiye’de pek çok ürün markası reklamı ile Türkiye Duyurdu pek çok marka meşhur etti  Gecem Yatakları, İpek Mobilya, Merinos Halı, İnci Baharat, Pames Ayakkabı pek çok markaları Türkiye’de adını duyuran, sevdiren, kocam oldu.  yerine sığmayan bu kocamı da çok sevdim. O dönemde çocuklarla ilgilendim. Eşimi fazla koruyamadık, denetleyemedik. Bir kafese sığmayacak kadar hırçındı. Bir yerde duramayan, çok iş yapan Türkiye genelinde iş yapmayı düşünen İzmir’e , Ankara, Bursa’da şube açan yanında 100 kişi çalıştıran, çok deli, çok hırçın biriydi. Yüzüne gülen, arkasından akrep gibi sokan çok yakınlarımızı görüyordum. Ama nasıl kuracağımı düşünerek yine sevgi ile yaklaştım, dinledim. Bu kocamı da çok sevdim. Hayalimiz üstünde kalitesinde imkanlarımız oldu. Çok seviyorum ama koruyamadım.  Üçüncü Evliliğim de binanın en üst katından düştü. Komaya girdi, hasta oldu ele baktı. Çok zorluklar ile ekonomi sıkıntı ile mücadele ettim. Bir taraftan borçları ödüyorum, bir taraftan da çalışıyorum bir taraftan da hasta olan kocamın yanına gidiyorum. Ben onun umudu oldum. Eli oldum, gözü, kulağı oldum. 3 yıl ona kocaman sevgi ile yaklaştım. Tüm imkanlarımı kullandım, kızım kredi kullandı, SGK borcunu yatırdım. Kocam da emekli maaşına bağlandı. Sessiz sakin git gel, ne versen yerdi, şükür eden, okuyan, yazan biriydi. Hedefi olan biriydi, güzel yazılar yazan, insanlara faydalı olan biri. Kalemi insanları uyarıcı hataları kapatan, umut aşılayan, hedef gösteren, ahlaklı çalışan biriydi. Kocamı da çok sevdim.
Yola çıktığınızda inişli çıkışlı virajlı bir yoldasınız. Her yolun hazzı, mutluluğu vardır. Her bir insan acı veriyorsa, eşinden dolayı sizi besleyebilir, sizin bakışınızı değiştirebilir. İnsanı besleyen, yönlendiren, bir yaratan varsa, biri sizi yönetiyorsa, sizi besliyorsa, sizi okutuyorum. Size sabrı, mücadeleyi veriyorsa güzel 33 yıl, 4 karakterli koca ile geçirdim. Mutluydum.
Dördüncü kocamın da diriliş dönemini yaşıyorum. Kendi tarlası kendi geldiği yola düşerek, işine gübre koyarak emek verdiği mesleğini görevin sıkı çalışarak yukarı çıkıyor. Ama bu adam içe dönük çok düşünen çok koşturan çok iyi işlere imza atan biri kendisi sürekli yenileyen engeli sabırla almasını bilen, işinden mesleğinden hiç ayrılmayan gözü ve gönlü kendi işinden başka hiçbir şey düşünmüyor. Bu kocamı da çok seviyorum. Bu kocama da sevgi ile saygı ile yaklaşıyorum. Bu adam güzel. Bu hayat bana 4 farklı karakterli koca ile 33 yılımı geçirmeme olanak verdi. Hepsinin ayrı ayrı özellikleri vardı. Hayat bize ders oldu. Bu okul hayatımızdan geçerken, bize yarayan, bizi eğiterek, kısmetimizi vererek, engelleri kaldırarak güzel günlerimiz oldu. Bu günlere şükürler olsun. İyi ki bu dort kocamla evliydim, öğrendim, öğrettim. Eşler evin öğretmenidir. Öğretmen hep sevgili yolu ile, öğretmen tavrıyla öğretecek, ipe sapa gelmeyen hayat bu işte. Türkiye ve 130 ülkede üst düzeyde alınan kapılar açan bir koca ile yarışıyorum. Evladım; ilk kocam çok cahil ve toydu, çok şey bilmiyordu. İkinci kocam yükselen dönemi yerinde duramayan, ele avuca sığmayan, etrafında yağcılık göremeyen biriydi. Üçüncü kocam binadan düştü, 3 yıl komada yaşadı. Dördüncü kocam, diriliş dönemim. İçi dışı bir, bilgili, becerikli, sabırlı, kavga etmeyen, çok dinleyen, konuşmayan, sırlar peşinde koşan biriydi. Ben dördüncü kocamı çok sevdim. Bizi Yaratan Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, bugünlere kadar geldik.
Yoldan çıkmadık, rüzgar mı vurmadı, akrep iğnesi mi batmadı. Bunları sevgi ile aştık. Yuvarlanan taş yosun tutmaz. Siz de çok yol değiştirmeyin. Aynı yolda eşiniz 4 karaktere girecektir, beşte olabilir. Bu 5 kişi karakterlerine uymak, yönlendirmek, sahiplenmek kolay olmadı. Onun için yolunuzu gübreleyin, nadasa bırakmasını bilin. Kendi geldiğiniz yolda ilerleyin. Aydınlık günler için destek verin, yanında olun, arkasında olun.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazetecı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM