• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yolda Sis Olduğunda Dikkat Edilecek Konular

Yolda Sis Olduğunda Dikkat Edilecek Konular

Yolda Sis Olduğunda Dikkat Edilecek Konular
Yol hakimiyetiniz varsa, önünüzü, arkanızı görebiliyorsanız, dikkatli bir şekilde dörtlülerinizi yakarak emin gideceğinizi biliyorsanız yavaş yavaş gidin. Yoksa yol acemiliğiniz varsa, önünüzü görmekte zorluk çekiyorsanız, uygun yere çekin bekleyin.
Yoksa giderken;
Paralı yola girersiniz veya Edirne’ye giderken İstanbul’a gitmiş olursunuz, geri dönüş için zaman kaybı olacak.
Para ödeyeceksiniz.
Tehlikeli yollarda olacaksınız.
Size zaman kaybı ve para kaybı olacak.
Benzin yakıtınız ziyan olacak.
Onun için emin olmak için, yanlış yola girmemek için sabırlı olun ve bekleyin. Geç olsun ama emin olsun.
Boşuna benzin tüketmeyin.
Çerkezköy’den Gelen Gazeteci Abimin Hikayesi
Çerkezköy’den gelen bir gazeteci abimiz Kuzey yoluna giriyor. Konumu çalışmıyor. Silivri çıkışından çıkmış, Silivri yolu veya Kuzey Yolu ile Tem yolunun tam 3 noktasında 100 metre geri gitmesi gerekirken, yardımcı olun geri gideyim demiş. Yardımcı olmamışlar, yanlışlarına bir yanlış daha ekleyerek devam etmiş. Çatalca’ya çıkarsın demişler. Yol sakin, 30 dakikada 1 araç ancak geliyor. Buna nazaran yardımcı olmamışlar. Polis arkadaşlar o kişilerin parası olmadığı için Kuzey yoluna girmemesi için akıl danışmışlar, ama onlarda Kuzey yoluna yönlendirmişler. Empati yapmalıydınız. Bir gün sizde yolunuzu şaşırabilirsiniz, birinize danıştığınızda sizin gibi davrandığı zaman işte o zaman anlarsınız onun için iyi dinleyelim, iyi anlayalım.
El vermesini bilin.
Yardımcı olmasını bilin.
Aklınızı kullanın.
Sevginizi kullanmasını bilin.
Onların duasını alın.
Yolda kalan 161 Yol Yardımı için aramış, polis gelmiş, ama yardımcı olmamışlar, yol göstermemişler. Ne diyorlar sisli bir ortamdır bekleyeceksin ancak diyerek gidiyorlar.
Polis Memur Arkadaşlara Bir Tavsiye
Yolda paniğe düşmüş insanlar olacak. Lütfen dinleyin, yardımcı olun, el verin, destek verin. Onları doğru yönlendirin, dualarını alanlardan olun. Başınızdan atmayın. Bizim insanlarımız polise saygılıdır, sever, sayar, umutları olun. TEM yolunda yanlış girebilir. Yolunu kaybetmiş olabilir. Yol gösteren, yardımcı olan olun. Hem hikayeniz olur, hem de birine dokunursunuz.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM