• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ahıskalı  Türkleri , Asrın Felaketi Olan Depremler İçin Kardeşlerinin Yanında

Ahıskalı  Türkleri , Asrın Felaketi Olan Depremler İçin Kardeşlerinin Yanında

Ahıskalı  Türkleri , Asrın Felaketi Olan Depremler İçin Kardeşlerinin Yanında

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassonav, Asrın Felaketi için Allah bir daha böyle depremleri ülkemize yaşatmasın dedi. Kassonav yaptığı açıklamada, “Yüreğimiz yandı, büyük bir felaket. Kardeşlerimizin ayaklarına diken batınca bizim ciğerimiz yanıyor, Türkiye bizim evimiz, Türkiye bizim yurdumuz, Türkiye bizim dağımız, Türkiye bizim güvencemiz, Türkiye bizim cesaretimiz, Türkiye bizim suyumuz, Türkiye bizim vitaminimiz, Türkiye bizim Ana Yurdumuzdur. Bizler de kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız.

Bu bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Depremi duyar duymaz hemen harekete geçtik, tüm imkanlarımızın devreye soktuk. Kardeşlerimizin yanında olarak el vermek, yaralarına sarmak, şifa olmak için ekibimizle birlikte Hatay’a gitti. Allah bir daha böyle depremleri ülkemize yaşatmasın. Şimdi en büyük yatırım sevgidir, depremde sıkıntı yaşayanların yanında olacağız, el vereceğiz, sevgimiz ilaç olacak, derman olacak, tez zamanda ayağa kalkmaları için destek olacağız. Bizler Ahıska Türkler  Birliği  olarak vatanımız varsa biz varız, bayrağımız varsa biz varız” diye konuştu.

Genel Sekreter Fuat Uçar da yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Bizler Hatay’da günlük 3000 kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Sabah, öğle, akşam ekiplerimiz var. Depremzedeli kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olacağız. Sağlık hizmetimizde 2 doktorumuz, 2 hemşiremiz ve 25 kişilik donanımlı kurtarma ekibimizle hizmetimize devam ediyoruz. Bu zamana kadar 17 tır yiyecek hizmeti verdik vermeye de devam ediyoruz. Ayrıyeten Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov’un talimatlarıyla televizyon kanalında yayınlanan ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyamıza da 1 milyon dolarlık desteğimizi sunduk. Ahıska Türkleri olarak Hatay’da hizmetimiz devam diyoruz. Türkiye olarak yastayız, yaralarımızı sarmak zorundayız. Allah düşmanımıza bile göstermesin böyle bir felaketi. Bence gelmiş geçmiş en büyük felaketi yaşadık. Türk milletinin genlerinde insanlık hastalıklarında ilaç yoktur. En iyi ilaç, içtenliktir, sevgidir. Bizde kardeşimize ilaç olacağız. Dualarımızla, sevgimizle, deprem bölgesinde yaraları sarmak için Göç idaresi Başkanlığı  ve Afad  Koordinasyonunda  yaptık ve bu  çalışmaya devam ediyoruz. Yakında iki büyük çadır projemizi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM