• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Avrupa’ya Gitmek İsteyen Gençlere Bir Hatırlatma

Avrupa’ya Gitmek İsteyen Gençlere Bir Hatırlatma

Avrupa’ya Gitmek İsteyen Gençlere Bir Hatırlatma
Türkiye’de doğan büyüyen gençler, bazı siyasi laflara kanıp ülkenizi terk etmeye, yerinizden çıkmaya değmeyecek bunu bilin. Siz kendinizi geliştirin. Her yıl bir ülkeye gidin ve gelin. Ama büyüdüğün, doğduğun yerlere dört elle sarıl. Köklerini incele.
Tarihi oku.
Geleceği düşün.
Teknolojinin peşine düşün.
Ama nereye gidersen git, genlerin senin yanında. Öyle bir gün geliyor ki, her şeyin ver, ama mutlu değilsin. Bunun örnekleri çok var. 50 yıl Amerika’da yaşayan, paranın üzerinde gezen çok insan gördüm. Ama vatan vatan vatan aşkı sizi çeker getirir…
Onun için dilin bildiğini,
İletişimde zorlanmadığın,
Becerilerinle 83 ilçeyi gez dolaş. İnsanları gör dinle, çok şey toplarsın.
En önemlisi köklerini bilmektir.
Yapacaklarınızı doğduğun topraklar senden bekliyor.
Onun için siyasi laflara değil, aklınıza ve becerinize güvenin. Gezin, dolaşın, ama en doğru yer ülkenizin kıymetini bilin.
Türkiye’ye 130 ülke insanı geliyor. Vatandaş olmak için mücadele veriyorlar. Seni yerinden çıkarmalarına, seni köklerinden ayırmalarına, seni reklamlarla kandırmalarına gelmeyin. Annen burda, baban burda, akrabaların burda, genlerin burda… Buradaki güç nereye gitsen seni genlerine getirecektir. Doğduğun toprakları öpeceksin. Onun için becerini, imkanlarını kullanacaksan, ilçe ilçe, il il ülkenizdeki yerleri dolaşın. Tarihi okuyun, inceleyin. Yapılacak çok iş var. Fotoğrafçılık tarafından bak, film tarafından bak. Tecrübeli acı çekmiş, dram yaşamışların filmlerini çekin. Ama bu bilgiler başkalarına ışık olsun, aydınlık versin. Siz siz olun, topraklarınızın kıymetini bilin. Ülkenizin değerini, köklerinizin tarihini bilin. Ama her yıl bir ülkeyi dolaşın, gezin, bilgileri toplayın. Size bu yakışır.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM