• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköylü, Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

Bakırköylü, Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

 

Bakırköylü, Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

Bakırköy Belediye Başkan Adayı İyi Parti’den Ataner Orkunoğlu Bakırköy İçin Yapacaklarımdan Listesi Bir Kısmı ?

Bakırköy için Neler Yapacağız, Nasıl Hizmet edeceğiz, Yolumuzdaki engelleri nasıl aşacağız, Diyen Ticaret adamı, eğitimci, sporcu çok etkili ve Bakırköy için faydalı Projeleri siz Bakırköylüler için   seçerek okumanızı ve okutmanızı diliyorum. Düşünün aklınızı ve fıkranızı doğru kullanalım, Demokrasi daha iyi çalışmalı. işte Yapacağı listeden bir kısmı

 Bakırköylünün  Hakkı Gözeteni Seçmek Bakırköylü  Sizin  Elinizde

Kadın kooperatiflere el vermek ister misiniz?

İlçemizdeki vatandaşların durumuna bakarak Kastamonu, Sivas, Kars, Erzurum olsun bu illerde kadın kooperatifi ürünlerini alarak her gün bir semtimizde satış yaparak kadınlara el vermek ve vatandaşların sağlıklı yöresel ürünleri ile buluşturmak isterim. Bu konuda çok yoğun çalışmak isterim. Yöresel ürünlerin şarküterisi satmasını sağlamak isterim. Kadın girişimciler bizim için değerli her ildeki kadın kooperatiflerle iş birliği yaparak çalışmak isterim.

Her Mahalle İçin  Neler Düşünüyorsunuz?

Bakırköy’ü  kapsayıcı ve sorumlulukları Paylaştırıcı Bir Anlayışla tertemiz, donanımlı bir ekiple birlikte yöneteceğiz. Bakırköy’ümüzün her mahallesinde bir danışan bulunacak danışan, halka sürekli İletişimde bulunacak, Halkın beklenti ve şikayetlerini dinleyecek; onun onay vermediği hiçbir şey başkan tarafından imzalanmayacak.

Tertemiz Bir İlçede Yaşayacağız diyorsunuz?

İlçe sakinlerimiz çöplerini saatlerinde dışarıya çıkaracak ekiplerimiz tarafından zamanında alınacak. Çöp konteynerleri yenilenecek, Düzenli Olarak özellikle yaz aylarında, böcek ve sinek önleme amacıyla, ilaçlanacak.

Başkanım Trafik sorunumuz kalmayacak diyorsunuz?

Deniz ulaşımını etkin kullanılarak trafik sorununu Çözeceğiz. Ana hatlar üzerinde toplu taşımaya önem vereceğiz. işe gidiş ve çıkış saatlerinde sadece toplu ulaşım araçlarının kullanabileceği yeni düzenlemeler yapacağız. Akan bir trafik stresten uzak, verimliliği artmış  mutlu bir Bakırköy demektir.

Başkanım Sokak Hayvanlarımız için Barınaklar Kuracağız diyorsunuz?

Evet sokak hayvanları canımız ,yol arkadaşımız. Birlikte huzur  içerisinde yaşayacağız. Belirli Parklarda özgürce dolaşılabilecekleri hijyenik ortam yaratacağız .Sokak hayvanlarına barınma ve mama desteği vereceğiz. Haftanın Belirli günlerinde farklı mahallelerde seyyar hayvan hastanesi hizmeti sunup genel bakımlarını yapacağız. Evcil hayvanlarımız içinde her parkta özel bir alanda hijyenik ortam yaratacağız.

Başkanım Binalarımızın Görüntüsünü güzelleştireceğiz dediniz?

Evet kardeşim zaman aşımına uğrayan, yıpranan ve kötü bir görüntüye sahip olan bina ve yapıların dış cephe ve çevre düzenlemelerine müdahale ederek, Bakırköy’ümüzü görsel açıdan güzelleştireceğiz. Görüntü kirliliği  veren binalara personel desteği vererek bakım, onarım ve boyamasını yapacağız.

Başkanım Problemli Alanları Değerlendirme Projesi’nde Farkınız ne Olacak?

Bir yanıyla yorgun ve yıpranmış, zamana karşı direnememiş Bakırköy’ümüz var. Ve Bakırköy’ün atıl , kaderine terk edilmiş, henüz yeni hayatına başlamamış olan köşeleri, bina ve arazileri var…

Problemli olan ve imara açılması uzun sürecek yıkılmış binaların ve boş arsaların sahipleriyle konuşup ,geçici süre için otopark, çocuk parkı, yeşil alan yapacağız.

Başkanım Yol ve Kaldırımları kalıcı olarak düzelteceğiz diyorsunuz?

Bir kentin gelişmişlik düzeyi bir bakıma yolları ve kaldırımlarının durumuna bağlıdır. Araçların  sarsıntısız ve sorumsuz geçişi , yayaların güvenli ve keyifli yürüyüşleri için yollarımıza ve kaldırımlarımıza çok iyi bakacağız. Bakırköy’ümüzün en önemli problemlerinden biri olan kaldırım ve yolları hızla düzenleyeceğiz, düzelteceğiz. Öncelikle tamir , bakım ve onarım Yenilmelerini 3 ay içerisinde yapacağız.

Geri Dönüşüm Projesini Nasıl Başlatacaksınız?

İlçemizde daha öncesinde geri dönüşüm konteynerleri bulunmaktaydı. Sonrasında bu konteynerler kaldırılarak yerlerine eski kıyafetlerin bağışlanacağı  kutular yerleştirildi. ilçemiz bu konuda aslında hassas  olup, evlerde geri dönüşüm yapıldığı bilinmektedir. Yapılacak çalışma ile ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlanması da hedeflenmektedir.

2017 yılı itibarıyla lisanslı  atık top toplama işletmelerinin sayısı 1.600 !ün üzerine  çıkmıştır. Söz konusu bu işletmelerde çalışanların sayısı ise 60.000’in üzerine çıkmış, geri dönüşüm ve geri kazanım tesislerinden yaklaşık. 2023 yılında bu  rakamların  100.000  kişilik  istihdam ve 10 milyar TL’lik bir katma değer sağlaması beklenmektedir.

Belediye ile yapılacak görüşmeler sonucu geri dönüşüm konteynerleri tekrar sokaklara konulduğunda evlere geri dönüşümü özendirici üzerinde parti logosu olan ayrıştırma kutuları verilebilir. Plastik  maddeden üretilen bu aparat ile evlere direkt olarak girme şansı yakalamış oluruz. Bu aparatların dağıtımı da yine karavan ve stantlarda yapılabilir. Anılan aparatın maliyeti  yaklaşık 7 TL Olup  seri olarak üretilmesi durumda maliyeti daha da azaltacağız.

Başkanım Yeni Yeşil Alanlar Yaratacağız. dediniz.

Uygar kentler sahip oldukları yeşil alanlara göre belirleniyor. Bakırköy’deki yeşil alan miktarı, şehir hayatının karmaşasından kaçmak isteyen sakinler için  maalesef yetersiz… Yeni yeşil alanlar oluşturup, halkın dinlenip spor yapabileceği açık hava alanlarını çoğaltacak ve  yaşam kalitesini yükselteceğiz. Bu nedenle sera alanı kuracağız ve bu  alanda çiçek ve ağaç  üretimi yapacağız. budamalar  mevsimine uygun olarak yapılacak. Böylelikle hem belediyemize maliyeti düşürmüş olup hem de devamlılığı sağlamış olacağız.

Bakkallara nasıl sahip çıkmak istersiniz?

Biz bakkal kültüründe büyüdük. Elimizde yoksa bakkallardan alırdık. Deftere yazdırıyorduk. Evin anahtarını veriyorduk. Bakkalcılar marketlerin malı satmasınlar. Biz onlara kadın kooperatif ürünlerini getirerek ekmeği getirerek, peyniri, yağı, zeytinyağı vererek mahallesinde hizmet vererek satış yapmalarını sağlayarak mesleği koruyabiliriz. Toplantıda belediye olarak sahip çıkarız. Onlar da müşterilerine hizmet etmiş olurlar. Dayanışma sağlarlar. Vatandaş da sağlıklı ürünlere kavuşur, .markette olmayan yöresel ürünler olan kıymetli, kaliteli bölgesel ürünler yeri olacak; ekmeğinden lavaşına kadar kendilerini yenileyerek gerekirse gıda hizmetinin toptancılığını belediye tarafından yapacağız. Mal vermek çalışmasını sağlamak olacaktır.

Röportaj Bakırköy’den  haber Gazetesinde

www.atanerorkunoglu.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM