• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Çelik Kapıda Uzman Mekan Çelik Kapı Adem Kocaosmanoğlu  İle Röportaj

Çelik Kapıda Uzman Mekan Çelik Kapı Adem Kocaosmanoğlu İle Röportaj

ÇELİK KAPIDA UZMAN MEKAN ÇELİK KAPI ADEM KOCAOSMANOĞLU İLE RÖPORTAJ

İşinde doğru çalışan, işini seven, insana değer veren Adem’i sizlere tanıtmak istiyorum. Sineklik, pimapen, demir, bahçe kapısı, bina dış kapı gibi konularda Bakırköy’de hizmet veren ve koşan bir usta.

Adem Kocaosmanoğlu’nun Biyografisi

20.06.1979 yılında Çankırı/Ilgaz’da doğdum. Babam Ahmet Ali Ağa, annem yardımsever Hürmez Hanım’dır. Beş kardeşiz, iki numara benim. Ilgaz havası içersinde Dünya’ya gelen örfleri ve adetleri öğrenen, mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız. Çankırı Ilgaz’dan pek çok şair, iş insanı, profesör, doktor ve avukat yetişmiştir. Ilgaz, ağaçlarla dolu dört tarafı yemyeşil çevrilmiş bir ilçedir. Böyle bir ilçede doğmuş olmanın ayrı bir anlamı var. Ilgaz ilçesi bana küçük gelince ben de iş nedeniyle İstanbul’a geldim. İlk ve Ortaokulu Ilgaz’da okudum. Liseyi Çankırı Lisesi’nde bitirdim. Üniversite işletme bölümünden mezun oldum. Eğitim sürecinde Çankırı ve Ilgaz’da güle oynaya ve neşeyle büyüdük. Hayalleri olan biriydim. İş nedeniyle İstanbul’a geldim; mobilya mağazasında muhasebe ve reklamcılıkta çalıştım. Tecrübe edindikten sonra Bakırköy’de sineklik, pimapen, çelik kapı, bahçe kapısı gibi konularda hizmet vermeye başladım. Ayna cam konusunda ya da müşterilerimin isteklerine yardımcı olmak adına yardımcı oluyorum veya çevremde doğru insanları çalıştırarak Bakırköy’de hizmetimi devam ettiriyorum.

Bakırköy’de hizmet alamıyoruz sizce sebebi nedir?

Bizde bir söz var: Ekmeği ekmekçiye ver bir de fazla ver ziyan olmasın. Her sektörde çakma dediğimiz işi bilmeyen, anlamayan ve sorumluluk alamayan insanlar var. Bu insanlardan kimisi boyacıyım diyerek ortaya çıkarlar kimisi sineklik yapıyorum diye kimisi de elektrikçiyim diyerek ortaya çıkar. Ancak işlerini tam yapamazlar yarım bırakır giderler veya para alır bir de gelmezler. Bu insanların sayısı oldukça çoğaldı. Bu da haksız bir rekabet ortaya çıkarıyor. Bu konuda çok üzülüyorum vatandaş parasını verip işini yaptıramıyor sonra adamın arkasında dolaşıyor. Onun için mekanı olmayan yeri görmeden, işine bakmadan ve referans almadan iş vermeyin. Gözlerinizle görüp kulaklarınızla duyun ki hem siz üzülmeyin hem de işinizi doğru insanlar yapsın. Bakırköy’de bu sorunları duydukça üzülüyorum. İş alırken de sıkıntı çekiyorum.

Peki bina dış kapısı siparişi verdik. Bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Özellikle çelik kapı konusunda gün vermiyorum ama işler hakkında bilgiler veriyorum. Kapı yapılırken ustanın ölçü alması çok çok önemli. Ustanın kendisi alırsa kapı gelir gelmez oturur ama bir başkası ölçü alırsa yanlış ölçü sorun çıkarıyor onun için en önemlisi ölçüdür sonrasında yapılacak çalışmadır. Yapım aşamasında resimleri çekerek bilgilendiriyorum sonra fırına veriliyor; fırından çıktıktan sonra da fotoğrafını çekip bilgilendiriyorum. Boyadan çıktıktan sonra camlar takılarak hazırlanacak. Hazırlık yaptıktan sonra yarın kapı monte yapıyoruz. Whatsapp’tan bilgi vererek çalışmaları gösteriyoruz. Güven ve sevgi itimadının artması çok çok önemli. Onun için sorun fırında da olabilir sipariş verirsin geç kalır bu konulardan dolayı söz vermiyorum. Fakat iş konusunda bilgilendirme yaparak işlerim biter, teslim eder ve fotoğrafını çekerim daha sonrasında görüşleri alıp, teslim ediyoruz. Bizim için güven önemli. Güven çekirge gibidir; kaçınca bir daha geri gelmez.

Bakırköy’deki ustalara mesajınız nedir?

Kim ne yaparsa yapsın ama sektörü zedelemeyin, güven kırmayın ve insanları güvenini  kaçırmayın. İşi yapıp paranın helal olmasını istiyorsanız işinizi doğru yapın. Teslim edin, para alın, insanların güvenini kırmayın. Bakırköy’de çalışırken Bakırköy’ü iyi temsil edin. Bir birimle yarışalım; kalitemiz, işimizdeki titizliğimiz yarışsın. Bu yarış bizleri başarıya taşır. Bizler sektörümüze düzgün insanlar yetiştirelim. Güvenilir insanlar hazırlayalım sektöre. Zedeleyip zarar vermeyelim kimseye. Bu işe yeni giren kişilerin

düşük parası olabilir ama olmayabilir de bu yüzden onlara yardımcı olalım. Dayanışma yapalım insanların güvenini kazanalım. Uçuk paralar almayalım. O paraların size helal olmasını istiyorsanız alın terinizi işe dökmesini bilin. Dikkatli olun, iletişiminiz kuvvetli olsun, sabırlı olun, acele etmeyin. Gönlünüz zenginse para da kazanır zengin de olursun. Fakat işinizi doğru yaptığınız sürece her zaman kazanırsınız.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

0532 3910934

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM