• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin Açılışını Yaptı

Farklı inanç gruplarına karşı ayrımcılığa izin vermeyeceklerini belirten, Erdoğan, “2019 senesinde temelini birlikte attığımız Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum” dedi. Erdoğan, Filistin- İşgalci İsrail gerilimine ilişkin, “Gazze halkının abluka sebebi ile çektiği sıkıntıların hafifletilmesi içinde ilgili kurumlarımız aracılığı ile her türlü gayreti gösterdik. Bugünde ‘Adil bir barışın kaybedeni olmaz’ düsturuyla hareket ediyoruz” dedi. Başkenti Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulmasının ertelenemez olduğunu bir kez daha vurgulayan Erdoğan, “Bölgemizdeki sorunların kökeninde Filistin meselesi bulunuyor. Bu mesele hakkaniyete uygun çözülmedikçe bölgemiz barışa hasret yaşamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yeşilköy kilise açılışı için ilgi oldukça yoğundu. Her yerden gelen vardı. Süryani cemaati ve konukları oldukça yoğundu. 83 yaşındaki Ermeni vatandaş Markıt Yılmaz, “ Ben çok Cumhurbaşkanı gördüm ama Tayyip Erdoğan kadar üreten, çalışan ve kendini sevdirip Dünya’da 130 ülkenin hayranlığını kazanan ilk Cumhurbaşkanı oldu. Allah uzun ömürler versin. Cumhurbaşkanını görürüm diye geldim ama güvenlik nedeniyle almadılar. Haklılar, davetiyem yok. Olsun uzaktan görsem de yeterli” dedi.

Ak Parti Meclis üyesi Emine Dirican

“Yeşilköy Süryani vatandaşların kendilerine ait kiliseleri olmamaları bir eksiklikti. Artık süryani vatandaşların kendilerine ait kiliseleri olması bizleri sevindirdi. Süryani kardeşlerimize ait artık kilise var. Çok güzel bir proje: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temelini attı şimdi de açılışını yaptı. Ayrım yapmadan her vatandaşa hizmet etme amacıyla hizmet vermeye devam ediyor. Yeşilköy’de Süryani vatandaşları kendilerine ait bir kiliselerinin olması iyi oldu. Bir eksiklikti. Bu kilise Süryani vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bakırköy’de harika bir proje yapıldı. Emek veren, üzerinde çalışan emek ve destek veren herkese teşekkürler. Kısa sürede çalışmalar bitti, açılışa katılmak da bizlere nasip oldu. Hayırlı olsun” dedi.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM