• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Dr. Med Kurucusu Mehmet Can ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Dr. Med Kurucusu Mehmet Can ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Dr. Med Kurucusu Mehmet Can ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Mehmet Can Biyografisi

12.01.1983 Afyon Sincan doğumludur. İlk-orta-liseyi Avusturya’da okuyan Can, İngilizce ve Almancayı iyi bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babası olan Can, Güzellik Salonları İçin Teknoloji Cihazları Üreten Dr. Med firmasının sahibidir. Mehmet Can, İstanbul’da bulunan şirketin başında işine devam etmektedir.

Dr. Med Firmanızın Anlamı Nedir?

Bal anlamına gelen bir isimiz. Biz sektörümüze de iş yapacaklara da balı sevdireceğiz, balı kullanmasını sevdireceğiz, üretimi sevdireceğiz.

MED: Uzatma, çekme. Yayma ve döşeme. * Çoğaltmak. * Bir şeye dikkatlice bakmak. * Nihayet, son. * Sönmek. Bir şeyi söndürmek. * Yardım etmek, mühlet vermek. * Yâr ve yâver olmak. * Tarlaya fışkı ve gübre dökmek. * Sel suyu. gibi anlamlara geliyor. Biz de güzellik salonları açan ağırlıkla kadınlardır. Biz kadınlara el vermek omuz vermek istiyoruz. Hangi bölgede açarsa o bölgeye gübre serpmek gerek. A’dan Z’ye kadar salonunu kurup, anahtarını teslim etmek gerekirse basında arkadaşlarım o bölgede basında haber çıkarmak, o bölgede afişi kadar broşürle açık bir şekilde haber yaparak bölge insanlarını buluşturmak, müşteri kazanmasını sağlamak, deste vermek, kurulan firmalarını sulamak, geliştirmek çevresini beceriyle, sevgisiyle işini güzel yaparak, insanların kalbini kazanarak faydalı verimli hale getirmek ve sıkı takip ederek dostlarımızın gelişmesini, kadınlarımızın ayakları üstünde durması, kendi kazancını kendisinin kazanması, kadınlarımızın mücadelesinin yanında olmak bizim hem Med anlamı hem de bizim de ana fikrimizi ve kadınlarımızın güçlü ve bilgili olursa topluma katkısı olacağına inananlardanım.

Sizin Güzellik Sektör Hikayeniz Nasıl Başladı?

Eşimin güzellik sektöründe cilt bakımı yapması ve hayallerini anlatması sonrası bende teknolojiye düşkünlüğüm ve sektörün girişimci yönümü çıkarmama vesile olması sebebiyle kendimi bu sektörün içinde buldum. Sorumluluklarımı bilerek, Avrupa’dan Türkiye’ye gelme hikayemiz gelişti. Bu sektörde varlığımızda eşimin büyük katkısı ve emeği vardır

Firmanızı Tanıyabilir miyiz? Hizmetleriniz Nedir? Hangi Ürünleri İmalat Yapıyorsunuz?

1992 yılında kurulan şirketimiz, 2007 yılında Türkiye’de hizmete başladı. Diode Titanium Lezzet cihazımızın üstün işlevselliği üst seviyede konforla birleştirerek çığır açan özellikle bir lezzet platformdur. Biz lezzet başlıklı Diode Titanium kullanıcılara en iyi sonucu sunar. 4 cm2 geniş spot boyutlu daha da gelişmiş soğutma sistemi ile artık çok daha hızlı ve acısızdır. Bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde uygulanır. İnce kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkilidir. Yaz-kış tüm mevsimlerde lazer epilasyon yapılabilmesini sağlar.

Lazer Epilasyon Cihazı

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın sağlıklı ve pratik yöntemlerinden olan dpl ile buluşturabilir, konforlu bi şekilde tüylerden kurtulabilirsiniz. Epilasyon makinesi teknolojinin gelişmesiyle birlikte epilasyon işlemlerinde en rahat ve konforlu cihaz.

Vücut Çatlak Cihazı

Cilt yüzeyinde ince bantlar şeklinde görünen çatlaklar cildin hızlı esnemesine bağlı olarak cildin girintili uzun çizgilerdir. Ergenlik döneminde veya sonrasında hem kadınlarda hem erkeklerde oldukça yaygındır. Çatlak olan yerleri profesyonel cihazlarımızla bu sıkıntılarınızdan en hızlı ve konforlu hizmeti verebilirsiniz.

Fraksiyonel Lazer Co2 Altın İğne Cihazı

9 farklı sistemi içinde barındıran son teknoloji cihazımızdır.

Akne sivilce tedavisi

Yüz germe ve sıkıştırma

Pigmentasyon leke tedavisi gözenek temizlenmesi cilt gençleştirme cilt ve vücut sıkıştıra vajinal daraltma İdrar kaçırma problemlerini giderme, vajinal beyazlaştırma ameliyat yaraları izleri yara izleri yanık izleri vajina gençleştirme vajina nem oranı dengeleme normal pembesi vajına rengine geri döndürme güneş yanıkları gidermesi yapan kabiliyetli kullanışlı cihaz.

Altın İğne Cihazı

Cilt kırışıklıkları

Cilt yenilenmesini

Yüz boyun dekolte bölgeleri

Doğum izleri

Vücut çatlakları

Yara izleri

Sivilce izleri

Cilt lekeleri

Kol ve bacaklardaki sarkmalar

gözeneklerin sıkıştırılması bu cihazla daha sağlıklı yapabilirsiniz.

4D Soğuk Lipoliz Cihazımız

Son teknoloji yeni nesil bir bölgesel incelme ve zayıflama sistemi olan cihazdır.

Kalça, basen, popo, bel, karın, sırt, kollar, kol içleri, bacaklarda

4 adet başlığa sahiptir.

İnvazıf teknikler kullanarak vücudun belirli bölgelerinde birikmiş aşırı yağlanmalarda ortalama kaldırılmasına yardımcı olur. Hem vakum lazer yardım ile vücut şekillendirme de kullanılır.

Baba Nedir, Babanızı Bize Anlatır mısınız?

Baba rızık kapısıdır. Açmasını bilene baba ile vakit geçirene, babayı dinleyene, fikirlerini, düşüncelerini alana ne mutlu. Yaratan, babanın kalıtım yolundan % 50 veriyor, % 50 sizin becerinizin, sizin bilginiz, sizin üzerinde çalışmalarınızı belirler. Benim babam Avusturya’ya işçi olarak gidiyor. İnşaatta zor şartlar altında çalışıyor. İnşaat yerlerinde yatarak hem para biriktiriyor, hem de zor şartlarda çalışırken dil bilmediği bir yerde mücadele veriyor. Çevresinde; arkadaşları, eşleri, çocuklarını yanlarına almaya başlayınca, babamda bizi yanına davet ederek aldı. O zaman ben 8 yaşındaydım. Biz gittik, ilk kez babam evde sıcak çorbası yemeği, sıcak yatağını hissetti. Bizimde yanında olmamız, babamsız geçen günler sonrası babamın yanında olmak güç veriyordu. Babam kendisine güveniyordu. Onun için benim babam zorluklar içinde bizi yetiştirdi, bizi okuttu. Önümüze imkanları koydu, tercihleri bize bıraktı. Babamın desteğiyle çalışmak harika bir duygu. Allah, babama sağlıklı uzun ömürler versin.

Şimdi 6 ay Avusturya’da yaşıyor, 6 ay Türkiye’de yaşıyor.

Anne Nedir?

Anne cennet kapısıdır derler. Benim annem, eşinin hep yanında olan, destek veren, arkasını toplayan bir eş olmuştur. Evde çocuklarının öğretmeni olmuştur. Her şeyi bize öğreten, tattıran, yediren, içiren bir anne olmuştur. Sevgi dolu, insanlara değer veren, şükür etmesini bilen, gözü de tok, kalbi de zengin bir anne evladı olmak harika bir duygu. Allah her insanın annesini başının ucundan ayırmasın. Allah tüm anneler ve benim anneme uzun ömürler nasip etsin. Harika bir annem var. İyi bir öğretmenimdir.

Eşiniz Nasıl Bir Eştir?

Eşim güzellik uzmanı olduğu için, insanların güzelliklerini ortaya çıkarmasını seven, insana insan değeri veren biridir. Ben Türkiye’ye gidip, Türkiye’deki insanlarımıza hizmet vermek, onların kalbini kazanmak, onlara dokunmak, onların içindeki güzelliği yüzlerine vurmasını sağlamak için çalışacağım diyen bir eşim var. Ben eşimi çok seviyorum. Mücadeleci bir yön olması ve insana hizmet vermesi, kadınlara model olması, kadınları daha iyi tanımasına vesile olduğu için, kadınları daha iyi anlamak gerek annem, gerekse eşimde kadınları tanıma şansım oldu. Onun için özellikle kadınların iş hayatında hep destekçi olarak yanlarında olmak isteyen biriyim. Eşimin güzel bir sözü var. Türkiye’de insanlara hizmet yaptığınızda elinize sağlık, Allah razı olsun diyerek para veriyorlar. Beni çok mutlu ediyor. Onun için Türkiye’de insanlara hizmet vermek için Avusturya’dan Afyonkarahisar’a gelmemize vesile olmuştur.

Türkiye’de Yaşamayı Çok mu Özlediniz, Çok mu Hissettiniz?

8 yaşında Avusturya’da olduk. Televizyonda fazla Türkiye’yi duymazsınız, haber işitemezsiniz. O çocukluk dönemlerinde az da olsa hissediyordum. Babam ve annem daha fazla özlüyorlardu. Biri Türkiye’den yiyecek getirse o bölgeye giderlerdi, memleket ürünleri diye alır getirirdi, yiyeceğe özlem duyduk, yemeğe özlem duyduk, habere özlem duyduk. Onun için özlem ve hasretlik ile yabancı yerlerde yaşamak bize gurbet gibi hissettiriyordu.

Hedefiniz Nedir?

Varılacak yer yok, bitmeyen yolculuklar var. Hayatı anlamıyla, kaliteli yaşamak ve yeni nesille model olmak, farklı insanların burada buluşturmak anılarını ve hikayelerini yazmak, yazdırmak ve fotoğraflamak istiyorum. Girişimci insanlara şahit olmak isterim. 120 ülkeye ürün satmak isterim. Farklı farklı insanları dinlemek isterim. Her insanın doğrularını görmek isterim. Onun için insanlar hayallerini kuracak ve çalışacak. Huzur ve mutluluk arayanların yanında olmak benim hedeflerim içinde olduğumu göstereceğim. En güzel hizmet insan kazanmaktır. Çevremizde her türlü insanın kalbini kazanarak bu yolda yürümek en büyük isteğim.

Türkiye’ye Niçin Geldiniz?

Eşimle birlikte karar verdik. Çocukluğumuz, gençliğimiz yurt dışında geçti. Sanki bir tarafımız eksik gibi. Onun için ilk vatan hasreti, vatan aşkı, vatan toprakları kendi vatanımızda topraklara basan biri olarak çalışmak ve Türkiye’den dünyaya mal satmak istedim. Eşimde Türkiye’de hizmet vermek, mesleğini kendi ilimizde vermeyi ve çocuğumuzu vatanımızda büyütmeyi düşündüğümüz için vatandayız. Vatanda olmak bizim için eksikliklerimizi doldurmak kaçırdığımız yılların içinde beslenmek için Türkiye’deyiz.

Neden Güzellik Cihazlarının İmalatına Girdiniz?

Eşim bu sektörü çok seviyor. Bende teknolojiyi sevdiğim için, inandığım için bu sektöre cihazlar üretmek istedik. Ekibimizle dünyayla yarışacak kalitede cihazlar ürettik. Bu ürünleri

Türkiye’den dünyaya pazarlamak hayalindeyim. Atatürk’ün dediği gibi, “Türk milleti çalışkandır.” Biz de bu söze layık olmak için dünyaya satış yaparak hem Türkiye’yi temsil etmek hem de ülkemiz kazansın aşkı ile Türkiye’de sevdiğim, bildiğim, inandığım sektördeyim.

Biz Cildimizi Tam İyi Tanımıyoruz, Nasıl Bakacağımızı da Bilmiyoruz

Evet bu konuda biz cildimizi tanımıyoruz. Dişlerimize görevini yaptıramıyoruz, ambalajımızı yapamıyoruz, bakımımızı yapamıyoruz, gözlüğümüzü suratımıza göre seçemiyoruz. Onun için sektörde bilinçli insanlara ihtiyacımız var. Biz salonlarımızda ilk komşularımızdan başlayarak, kahvaltılı toplantılar vererek cilt bakım uzmanlarımızdan seminer vermesini sağlayacağız. Bu ciltleri nasıl koruyabiliriz, nasıl bakabiliriz, bunu uzmanlarımızın anlatmasını düşünüyorum. Biz bilgileri anlatalım, bilgileri çevremizdeki insanlara aktaralım, kararı kendisi versin. Bu etkinlikleri zaman zaman belediye başkanlarım, kadınlarımız, gençlerimiz ve esnaflarımızla birlikte yapmayı düşünüyoruz. Bir taraftan tüketici bilinçlensin, bir taraftan bu işi yapanlar bilinçli hizmetler yapmasını bilsin.

Güzellik Sektörü Müşterileri Gittikçe Artıyor, Nedir Bunun Sebebi?

Bay olsun, bayan olsun artık kişi kendisine bakım yaptırmak istiyor. 40 yıl önce epilasyon için kadınlar eski tarzda evinde yaparlardı. Şimdi 15 günde bir bacaklarına bakım yaptırıyorlar. Bu sayı gittikçe artıyor. O zaman bu sektörde girişimci kadınlarımızın sayısı artıyor. Ama kaliteli eleman sayımız artmıyor. Onun için sektöre bilinçli, işini seven, işini aşkla yapan, insan hizmetini bilen, sorumluluklarını bilen insanların gelişmesine ihtiyacımız var. Örneğin masaj kültürü gelişti. Kişi haftada 1 gün masaj alıyor, masaj yapacak kişinin kabiliyeti önemli. El becerisi önemli. Vücuda doğru masaj yapacak kişi önemli. Masaj için 100 TL alan var, 250 TL alan var, 500 TL alan bile var. Kalite ve hizmeti iyi veren sürekli aranır. Onun için bilgili, becerikli kişilere, işinde uzman kişilere, işini seven kişilere ihtiyaç var. Tüketici sayısı artıyor ama hizmet kalitemizi artıramıyoruz. Bilinçli tüketici var, hizmet alacak müşteri var. Ama elimizde tutacak, hizmeti iyi verecek, güven duyacak insanlara ihtiyacımız var.

Sevgi Nedir?

Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar. Katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen kalbinde şefkat duygusudur.

İnsanı insan yapan varlık sebebidir.

İçimizdeki ateşi ortaya çıkaran sevgidir. Hırs sevginin önüne geçmemelidir.

Bilgili İnsan Nasıl olur?

Bilgi ve kültürün sevenler içinde konuşmak harikadır ve duyguları kabartır. Büyük keyif alırsınız, bilgi çıtanız yükselir. Duygunu ve bilgini dök, içini boşaltmaktan korkma. Bilgili insan sizin yolunuzda ışıktır ve rehberdir. Yolunuza, işinize aydınlık kazandırır. Onun için bilgili insanlardan zarar gelmez. Farklı düşüncelerden zarar gelmez aynı düşünceli olandan zarar görebilme ihtimali daha fazladır.

Kitaplar, Şehrin Aydınlığıdır Derler Katılıyor musunuz?

Aydın insanların arasında olmak harika. Kendimi okuldaymış gibi hissediyorum. Şehrin kültürü, temizliği, iletişimi, paylaşımı için bilinçli olmak gerekir, aydın olunması gerekir. Empati kurmak gerekir. Okuyan bir şehrin etrafı da insanları da güzel olur. Bilgili insanların arasında yaşamak, bilgili insanların etkili kullandığı cümleler, sizi de daha etkili cümle kurmaya zorlar. Onun için kitap şehrini aydınlatan, sıcak tutan bir köprüdür. Kitap şehre ruh veriyor, can

veriyor. Kalite kazandırıyor, mutluluk yaşatıyor. Atatürk’ün dediği gibi ‘‘Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini kitaba vermeseydim bugün yaptığım işlerin hiçbirini yapamazdım’

Siz Rızık Kapısını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Rızık kapısı için mücadele etmek, kapı çalmak, koşmak, yorulmak, ter çıkarmak, hak etme, emek vermek o zaman o rızık kapıları açılır. Yoksa: o kapıda kilitler vardır. O kilidin anahtarı bizim çalışmamız, gelip gitmemiz, uğraşmamızdır. Bu kapının anahtarı açılmasının başka yolu yoktur. İstemeden almak, vermek hak değildir. Onun için çalışanlarımla birlikte işimize sevgimizi ve alın terimizi dökerek, sevgi besleyerek, bereketini alıyoruz. Böylelikle yaptığımız işe hayır ve bereket getiriyor. O aşkla gelip, gitmek gerekir. Yoksa aldığınız paranın değerini göremezsiniz.

İyi Bir Eğitim ve Çalışma Azmi Başarıyı Getirir mi?

Kişi önce kendisine bir idol belirlemeli, mükemmelliği örnek almalı, ahlaki değerlere önem vermeli, açık sözlü ve dürüst olmalı, insanlara ilham veren çalışmalara imza atmalı, dernek etkinliklerine katılmalı ve sosyal yaşamı olmalı kişi eğer bunları yapabiliyorsa başarı onun için kaçınılmaz olur.

Başarının Altın Kuralı Nedir?

Her şeyden önce kendinizi sevin, kendinize inanın, hedef belirleyin ve başaracağınıza inanın. İnandığınız yolda çalışmaktan usanmayın. İş hayatınızla özel hayatınızın dengesini iyi kurmaya çalışın.

Gönül Dili Önemli

Ağızdan çıkan kelimeler nereden geldiği önemlidir, kelimeler keskin, kırıcı olabilir. O kelimelerin ifade ettiği anlama göre değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönüle ulaşır unutmayın.

Dr. Med Franchise Şubeleri Açmak İstiyor musunuz?

Kendi işini kurmak isteyenler ilçesinde yer bulsunlar, orada satış analizi yapalım. Güzellik salon işini kuralım, anahtar teslim yapalım. Başında dursun bizde bölgeyi tanıtım yaparak müşteri sağlayalım ve destek olalım. Müşterilerle iyi iletişimde olabilecek, kalitemizden ödün vermeyecek işletmeciler arıyoruz. Özellikle kadın girişimcileri bekliyoruz. Bölgesinde cilt bakım yapsın, mesaj yapsın, zayıfla yapsın, epilasyon yapsın, ayak bakımı yapsın, cilt bakım için krem seti tavsiyesin de bulunsun. Bu hizmeti verirken yeni teknoloji çıkan cihazları verelim. Eski cihazları alalım. Yeni çıkan cihazların eğitimini vererek teknolojiyi daha iyi kullanarak hizmet kalitesini, insanlara daha iyi hizmet verilmesini sağlayalım. Hem şubelerin reklamını biz yapalım, bölgesel çalışmayı biz yapalım, cihazları biz takip edelim. Siz içeri giren insanlara en kaliteli hizmeti verin. İnsan sizden çıkınca özgüveni olan, güzelliğini hisseden, bakımlı insanlara dönüşsün. Evinde, işinde model olan mutlu insanların sayısını artıralım. Güzellik salonları açmak isteyenlerin destekçisi olalım. Anahtar teslim vermek ve sürekli yanı başında olmak isterim. Onun için girişimci kadınlarımız bu mesleği düşünsün. Gerek İstanbul’da, gerekse hangi ilde, hangi ilçede oturuyorsanız oturun, biz gelelim birlikte kahvaltı yaparak sizlere sunum yapalım. Bizde sizi tanıyalım, siz de bizi tanıyın. Güven ve sevgi olursa, el ele verilirse büyük işler ortaya çıkarırız

Neden Kadınlar?

Biz kadınlarımızın iş dünyasında daha çok kendilerini göstermelerini istiyoruz. Kadınlarımız daha hijyen ve sorumluluklarının bilincindeler. Bizim asıl amacımız kaliteli ürün hizmeti sağlamaktır. Franchise projesi ile kendi işini kurmak isteyen bayanlar ve bayları

merkezimizde ağırlayalım. Misafirimiz olsunlar, kendi işlerini kuracak, ekmeğini kazanmak isteyen girişimci kadınlarımıza el vermek, omuz vermek ve destekçileri olmak isterim.

Güzellik Salonlarında Çalışırken Veya Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin Diploma Şart mıdır?

Araç kullanmak için ehliyet nasıl şartsa, cilt bakımı yapacaksanız, epilasyon yapacaksanız da eğitim şart. Ve Milli Eğitim diploması şart. Bu konuda yardımcı olmak isteriz. Gerek Milli Eğitim’de veya okullardan destek alarak diplomada destek verebilirim. Öğrenmeye açık olan, mücadeleci kuralları öğrenmeyi seven, her insanın kalitesi artacaksa, hizmeti daha iyi yapacaksa eğitim kesinlikle şart. Bu konuda eksiklerini olan kardeşlerimize yardımcı oluruz. Her şeyin başı eğitim. Bilgiye önem veren olmak, bilgili, işi yaparak daha sağlıklı daha kaliteli işleri imza atılabilir.

Gelecek İçin Sorumluluk mu Hissediyorsunuz?

Bir taraftan teknoloji hızla değişiyor, bir taraftan insanlarımıza daha iyi hizmet, daha becerikli hizmet götürmek istiyorum. Her şeyin başında iletişim çok daha önemli hale geldi. Bizim insanlarımız daha samimi, daha güvenilir, daha sıcak beklentileri olanlardır. Bu cihazları kullanmak ta bir sanattır. Cihazı bilinçli kullanırsanız, daha iyi neticeler alırsınız. Bu cihazla müşterinize hizmet verdiğinizde, müşteri de çok mutlu olacak. Onun için güzellik sektöründe teknolojiyi cihaz ve ehliyetli insanlarla iyi kullanmak gerekir. Onun için sorumluluklarımın farkındayım. Hizmet yaparken, kaliteli hizmet vermek istiyorum. Bu sektörün gelişmesine katkıda bulunmak istiyorum. Hizmeti tam yapabilmektir. Bu sorumluluk içinde olduğumuz için, bu kaliteli cihazları ehliyetli insanların elinde daha güzel işler çıkacaktır. Ehliyetsiz insanlar, beceriksiz insanlar; cihazlarda suç aramazlar. Onun için sektörün içinde bilgili insanların gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Şu anda tüketiciler kullanılan cihazları biliyorsa markayı da biliyorlar. Bizim tüketicilerimiz uygulayanlardan daha bilinçli. Onun için sektörün gelişmesi için sorumluluklarımızın farkındayız.

Genç Yatırımcılara Tavsiyeniz Nedir?

100 sayfalık bir defter alsınlar. Başına Bismillah yazıp en son sayfaya âmin yazsınlar. Her gün sabah erken kalkıp ‘rabbime karşı sorumluyum’ diyerek görevini yapıyorsanız, okuyarak işine başlıyorsanız, kul hakkına önem veriyorsanız ve büyüklerin duasını alıp küçüklerin saçlarını okşayabiliyorsanız ne mutlu size. Sayfanın sonuna amin yazmayı unutmayın. Her gün sağınızda korkunuz olsun, solunuzda umudunuz olsun. Akşam eve girdiğinizde çok şükür, kazasız-belasız evime geldim demeyi unutmayın. Her yanınızda taşıyın. Birini kırmaktan, birini incitmekten korkun. Yatırımlarınızı iyi düşünün. İleride hak demeden keşke demeden yolunuzda ileriye bakarak çalışmaya devam edin. Asla arkanıza bakmayın. Hep önünüze bakmayı öğrenin. Durmayın, koşun. Durmayın, mücadele edin. Seminerlere katılın, asla yerinizde saymayın.

İşini Kuracak Girişimcilere Ne Söylersiniz?

İnandığınız, sevdiğiniz işi yapın. Yaptığınız işi ailenize açıklayın. Onların duasını almasını bilin. İş kurarken danışmanınız olsun, yardımcınız olsun, avukatınız olsun, muhasebeciniz olsun, basın danışmanınız olsun. Sizin yolunuzda ışık olacak akıl hocanız olsun. Her uzmanın; bilgisinden, fikirlerinden, tecrübelerinden faydalanmasını bilin. Para ve zaman kaybetmeden çalışmasını bilin. Başınızı sıkıntıya düşürmeden önce avukata danışın. İş yaptığınızda sözleşmeye önem verin. Söz uçar, yazı kalır bunu iyi bilin.

Güvendiğiniz İnsan Var mı?

Güvendiğim az insan var. Çevremde ve büyüklerimden hep duyduğum sözler; kazıklandım, kandırıldım. Bir usta diyor ki; “Tecrübeli insanları dinleyin, ders alın. Siz de o acı faturayı ödemeyin. Onun için çevremde az ve güvendiğim insanlar var. Onları dinlerim, danışırım. Bizde bir atasözü var: “Düşmanı uzakta aramayın.” Çok güzel bir söz. Bu sözü aklınızda, yanıbaşınızda tutun. Dikkatli olun, siz de acı fatura ödemeyin derim.

Babanızın Size Nasihatı Var mı?

Kalemini iyi tut, saate iyi bak, büyüklerini iyi dinle. Dinleyen toplayandır, konuşan tüketendir. İşine dört elle sarıl. İşini elinin ucu ile yapma, işine kalbini ver. Yürekten inan ve sarıl. Çevreyi süzme, işine adapte ol. Çevreyi analiz etme kendi eksiklerini görmeye çalış.

Her Gün İşinize Nasıl Gidersiniz?

Erken kalkar, spor yaparım. Traş olur, sağlıkla kahvaltımı yaparak, güzel giyinerek işime giderim. Her kişiye günaydın demeyi, güler yüzlü olmayı bilirim. Erken kalkan, erken yol alır. Sizde günü kaçırmadan güne iyi başlayarak, işime sıkı sahip çıkarak çalışmak, kapı çalmak, tanışmak, dost edinmek, mail atmak, whatsApp’la göndermek, sosyal medyada paylaşımlar yapmak, oltamızın ucuna sürekli yem atarak yeni yeni müşteri bulmaya çalışıyorum. İletişimde hızlı olmak, bu imkanı güzel etkili kullanmak gerekir.

Güzellik Salonları Beklentilerine Cevap Verebiliyor musunuz Veya Daha Hizmet Vermeyi Düşünüyor musunuz?

Biz gerek salonlara teknik cihazlar üreten firma olarak, yeni cihazlar vererek, eski cihazlarını alarak hem de kullanma eğitimi vererek, hizmet kalitelerini artırmayı sağlamak ve kullandıkları sağlıklı ürünler hakkında bilgi vermek, eksiklerini tamamlamak, onları dinlemek, isteklerini iyi tespit etmek için model olacağız. İyi hizmet verecek salonlar açıp hizmetin gelişmesini sağlamak, zaman zaman eğitimler organize etmek, her yıl başarılı salonlara ödüller vererek onure etmek istiyoruz.

Afyonkarahisar Şehri Nasıl Bir Yer ve İnsanları Nasıldır?

Şiir Gibi Bir Şehir Afyonkarahisar

Bazı şehirler vardır hangi köşesinde dönseniz, hangi sokağına girseniz tanıdık bir yüz görürsünüz. Size tüm yüzler birbirlerinden farklıdır görünür ama hepsi aynı hüzünle doludur ve zıtlıkların oluşturduğu bu uyum sizi daha fazla içine alır. Tıpkı bir şiirin her dizesinde ayrı bir anlam bulmak gibi bu ay o farklı yüzlerin ama aynı tanıdık ifadelerin şehri Afyonkarahisar. Afyonkarahisar veya eski ve halk arasındaki ismi ile Afyon, aynı isimli ilin merkezidir. Mermercilik ve gıda sektöründe Türkiye içinde ve dışında isim yapmıştır Şehrin Afyon olan ismi, 2005 yılında Afyonkarahisar olarak değiştirilmiştir. İnsanları cana yakındır, merhametlidir, misafirperverdir. Şiir gibi bir şehir, insanları da şiir gibidir.

Çocukken Büyüyünce Ne Olmak İsterdiniz?

Afyonkarahisar’ın sokaklarında tek başıma yürümek, yüzler görmek, insanlara dokunmak, onlara yardımcı olmak için hep dua etmişimdir. Şimdi şükürler olsun işim var ve vatanımız için çalışıyoruz. 120 ülke insanlarına cihazlarımı satmak, salon açanlara destek olmak, eğitimli kişiler yetiştirmek ve bu sektörde olmak bana heyecan veriyor.

Kadın Nedir?

Kadın henüz açmaya bekleyen bir tohumdur ne zaman onu olduğu gibi kabul eder. Ve yüreğinle dokunursan sana çiçekler vermeye başlar.

Güven Nedir?

Güven çekirge gibidir. Kaçınca bir daha geri gelmez.

İletişim Nedir?

Her işin can damarıdır. İlişkinin başarısı karşındaki kişinin benzerliği nedeniyle uyum sağlamasıdır. Konuşma tarzı, ses tonu, mimikler, fiziksel görünüm iletişime katkısı vardır.

Gaflet Nedir?

Gaflet derin bir uykudur.

İşlenen bir günaha dahil olmak o günahı işlemekten daha beterdir.

Kiminle Dost Olduğuna Dikkat Et

Kimlerle düşüp kalktığındır. Şunu iyi bil ki sepetteki sağlam elmalar, içindeki bir çürük elmayı sağlam çıkaramaz. Fakat bir çürük elma hepsini çürütür.

Daima salih kişilerle düşüp kalk. İyi arkadaş gül satana benzer. Yanında bulunduğun müddetçe güzel koku taşırsın

Kibir Nedir?

Tevazu et kimse kimseye övünmesin.

Dağları iğne ile oyarak toz etmek, kalplerden kibir çıkarmaktan kolaydır.

Evlilik Nedir? Evlilik İçin Ne Düşünüyorsun?

Evlilik su gibidir. Su azdır, değerlidir.

Hayatın kendisidir. Su candır, ayağa kaldıran, diriltendir, yokluğu kuraklıktır, açlıktır ve yok olmaktır. Kadın, erkek önce çok iyi tanınmalıdır. Farkları bilmek tartışmayı azaltır.

Siz güzellik Uzmanlarına Diyorsunuz ki ‘Siz salonları Bulun, Biz Size Işık Yakalım’

Güzellik salonumuz için mimarisini nasıl yapabiliriz, cihazları nereye koyabiliriz, güvenli bir ortam nasıl olur, müşteriler ruhen dinleneceği ortam nasıl olur gibi konularda bizler yardımcı oluyoruz. Kullandıkları renklere kadar her detayda yardımcı oluyoruz. Cihazları kullanacak kişiler diplomalı olunca bilgilerini bereketiyle dışarıya yansıtacaklardır. Bizler hepimiz destek verelim.

Salon Açan Girişimci Tecrübeli Bayanlar Olunca Heyecanlanıyorum Diyorsunuz Neden?

Tecrübeli, işine sevdalı, işine inanan diplomalı bayanlar çalıştığımız zaman sevincim ve heyecanımı çok arıyor. Çünkü güzellik uzmanlarına gelen insanların güzelliklerini ortaya çıkaran, cesaretli iş kadınları veya yöneticileri ile eşlerinin artması demek huzur demek, mutluluk demek. Çevremizde mutlu insanların arasında dolaşmak insanın içini açıyor. İçime huzur ve mutluluk geliyor. Bizim güzellik sektöründe çalışan cihazları bilinçli kullananların başarılarını duydukça insan sektöründen gurur duyuyor. Onun için bu sektör çık kıymetli. Her insan bakımlı olması gerekir. Bay ve bayan olsun, ayda 1’de olsa cilt bakım yaptırması insana faydalıdır. Çünkü rüzgar yolu ile gözenekleri tozla doldurması, lekeleri oluşturuyor. Cildi temizlemek, gözeneklerin açılması, bakım yapılması işinde veya evinde iletişimde başarılı iletişim olacak. Kariyerine faydalı olacak, onun için bizim sektör, araca bakım gibi bir yerdir. Biz insanların bakım merkeziyiz. İyi ortam, iyi uzmanların sayısını artırmak, teknoloji cihazlarını akıllı kullanmak gerekir. Vücutta fazla yağları bölge bölge çalışarak, vücudu sağlıklı bakımlı elde tutmak gibidir. Bizim müşterilerimizi derin dondurucuda saklamak gibi olacaktır. Yaşlanmayacak, kırışmayacak yıllara meydan okuyacak müşteri sayımızı artıralım. Müşterilerimize uzmanlarımız, yararları ve faydaları anlatsınlar diyorum.

Tüm Vücudun Yükünü Çeken Ayaklardır, Ayak Bakımı İçin Ne Söylersiniz?

Terleyen ayaklar var, nasırlı ayaklar var. Çatlayan topuklar, tırnak temizlenmesi. Çevresinin gözeneklerinin açılması, hava alması ve bakım yapılması da bu konuda eğitim almış uzmanlar var. Bu uzmanlar elleriyle bakım yaptırdığınızda, yorgunluğunuzu almış, rahatlamış olacak şekilde, ayaklarınızın hazırlanması çok daha önemli. Onun için ayda bir de olsa 2 ayda bir de olsa ayak bakım uzmanından yardım almanız sizlere faydalı olacaktır.

Tırnak Mantarları Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uzman Pedagog tarafından kalınlaşmış ve mantarlı tırnak, mantarlı doku kalmayacak şekilde freze yöntemi ile tamamlanıp temizlenir. Yetersiz geldiği durumlarda ilgili hekime yönlendirip ilaç kullanması tavsiye edilir.

Pürüzsüz Bir Cilde Bakım Nasıl Olmalı?

Cildiniz, vücudunuzu saran doku ve kasların oluşturduğu en önemli yer. Kolajen kan damarları ve salgı bezlerinden oluşur. Taze canlı ve pürüzsüz olması için ölü hücrelerin dış tabakaya doğru çıkması gerekir. Bu yenileme ortalama 14 günde bir oluşur. Ama gerekli bakımların yapılması ile yeni hücreler dış tabakaya ulaşamaz ve cilt yaşlanmaya ve sağlıksız görünmeye başlar. Bu sağlıksız cilt tipi çeşitli nedenlerden dolayı kötü bir görüntü oluşabilir. Yaşlanma belirtilerinden, güneşin zararlı ışınlarına rüzgarlardan, zararlı alışkanlıklara kadar çeşitli cilt düşmanlarıyla oluşabilir. Tüm bu dış etkenlerden kurtulabilmek için cildinize gereken özeni göstermelisiniz.

Afyonkarahisar: Karaman Mah. Mine Cad. No 6 B  0505 084 17 70

www.drmedvivien.com

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM