• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Enkaz Altı Tespit Cihazları Remzi Başbuğ’dan Gazeteci Ayson Karabağ’a Röportaji

Enkaz Altı Tespit Cihazları Remzi Başbuğ’dan Gazeteci Ayson Karabağ’a Röportaji

Enkaz Altı Tespit Cihazları Remzi Başbuğ’dan Gazeteci Ayson Karabağ’a Röportaji

Assuva Sanayi Kurucusu Remzi Başbuğ Bu zorlu Süreçte Güçlü Kalmalıyız

Yardım Sever İş Kolik Bir Baba

Remzi Başbuğ Biyografisi?

03.10.1979 Nevşehir’de doğdum. Babam  Mustafa, annem  Sürreya Hanımdır.

3 kardeşin ortancasıyım.

Eğitimi ilk, orta ve liseyi Nevşehir’de tamamladım.

Üniversiteyi Kayseri Erciyes’de bitirdim.

Küçüklüğümde  Nevşehir’de geçti. Çocukluğumda tek elime geçen aletleri sökerdim tekrar yapardım.

Sokaklarda arkadaşlarım misket veya top  oynadığı saatler de  ben evde  bir alet  üzerinde hayallerim zorlayarak  o aleti bozmaya ve dizmeye çalışıyordum.

Nevşehir’in   sokaklarından ve caddesinde  koşup oynarken ülkem için ne yapabilirim, hayalleri içinde  teknolojiye  merak saran aletleri seven radyoları cihazları  ilk gördüğümde üzerinde çalışma yaparak merakımı sürekli artmaya başladı.

Üniversite yıllarımda yurt dişinden teknoloji dergileri abone oldum sıkı takip etmeye okumaya araştırmaya başladım.

Almanya da serüvenim oldu. Almanya’da define üzerinde cihazlar üreten firmada çalıştım.  Almanya’nın disiplinliği, kalite anlayışı, kuralara uyması da benim üzerimde  damgasını vurdu. Teknoloji öğrenirken eğitim yönündeki  okuma merakımda geliştirdi. İşine aklın yüreği kalbin yatıracaksın  derlerdi. Bende işime ve görevime sıkı sıkı sarıldım ve sevdim.

Bu topraklarda şehit haberleri duymadıkça mutlu ve huzurlu ülke olduğumuzu dünya gösterdikçe topraklarımızda barış yayan el veren askerleri duydukça bu toprak içinde huzuru yayanları anlayacaklar.

Allah  teknoloji  gökten yağdirinca

Benim fikirlerim anlaşılacak

 

Ayson Karabağ  Tarafından  Remzi Başbuğ Nasıl Biri ?

Hedefin sorduğumda varılacak yer yok bitmeyen yolculuklar var  diyenden biri.  Su akar yolunu bulur inancında olan biridir. Biz  işimizi yapalım bu yolda Rabim bizi o yola taşıyacak diyen  biri.  İş yaşamında aktif olan çevresi tarafından takdir edilen başarılı bir girişimci.

Almanya’da  eğitim almış. Ülkesinde çalışmayı ülkesin faydalı olmayı dönenlerden biridir. Dışarıda ülke sevgisi vatan sevgisi yaşayan bilir. Benimde 4 kardeşim var. Türkiye inince toprağı öperdiler.  Akrabalarımdan alaylı konuşmaları duyar gibiydim. Onun  için remzi iyi tanımıştım. Remzi  ilk hedefi yanında  ekibin iyi seçerek aldı. Benim amacım işimde başarı için yanıma  bazı insanlara ihtiyacım olacak dediği zaman şaşırmıştım.

1 Gazeteci

2 Avukat

3 Mali Müşavir

4 Pazarlama Müdürü

danışmanı gazetecilikte televizyonda bilgisinden tecrübesinden faydalanma gerekir derdi.  Beni yanında görmek istedi.  Avukat seçti mali müşavir seçti.  Pazarlama müdür seçti. Bu  ekiple yola çıktı. İlk çıktığımızda   ülkemizde define avcıları konusunda  çok kötü haberler çıkardı. Okurken de üzülürdük. Bu  üzücü haberler Remzi Beyi çok düşündürüyordu ama onun aklı hep teknoloji çalıştı  teknolojiyi iyi biliyordu ama içinde inançlı bir yapısı var  yardım eden bir eli  veren biri zaman zaman abı  birine dokunalım çocukların okutamayan kişiler varsa el verelim yardım edelim diyen bir   hale bir sanatçı kardeşim çocukların kitap konusunda giyim konusunda ayakkabı konusunda her yılın başında eşimle birlikte ihtiyaçların listesi yaparak en kalitesi en markayı  seçerek alır eve kadar götür teslim ederiz.  Adım ön planda olması ıstemız süreklide söyler bu konuda ben ve eşim yaşadığımız için böyle biri Remzi bey  yardım sever ülke seven vatan seven duyarlı bir kişi kimse hakkında  kötü konuşmayan biri sadece işin yapar işin düşünür   yaptığı  cihazları hakkında bize bilgi verir. bizde o cihazın fotoğrafları çekerek bilgileri alarak basında haber yaparak reklam ile duyurarak çalıştık. Uzun  bir yoldan geliyoruz insanlar bilinçlensin diye okusun diye

define kitabı çıkardık. elimizden gelene ilgili kişilerin okuması hayalleri  varsa okuyarak öğrenerek yasal yollardan işleri yapmaları yönlendiriyoruz.  kitapta rehber oluyoruz  onun için Remzi hep şunu söyler ekmeği ekmekçiye verecek birde fazla vereceksin ziyan olmasın  onun için işin bilenlere çalışması bilir. işin hakkın neyse  onun verir. kimse ile ters düşmez işin sağlam yapar . işin sıkı takıp eder  iyi niyetli temiz bir.  duyarlı biri   tam vatan aşkı olan biri kardeşliğe önem veren bir 20 yıl geçti bu zaman kadar hürmetinden saygısında  bir eksilme görmedim . bundan sonra daha iyi noktalara geleceği inanıyorum haberlerde  askerlerimiz  assuva ürettiği cihazları kullanıyorlar netice alınıyor hem  sevincimden ağlıyorum çünkü  her gün gelen şehitlerim haberleri yüreği yakarken onun için kafa yorarak  ARGE çalışması yaparak çok kapı çaldık çok yere gittik sabırlı olduk azım atıldı. şimdi askerlerimiz  kullanıyor. Assuva Cihazlari  Askerlerin  kayıtlarda kullanıyor aramda taramada mağarada Depremde  her yerde kullanıyor buda bende  ve Remzi bey’de çok mutlu ediyor para başka iş bunun  gurur başka bir duygu  ,

Gazeteci  Ayson Karabağ  ; Remzi Başbuğ nasıl Özetlersiniz?

 Dayanıklılığı tanımlamaya çalıştığımda aklıma gelen ilk şey futbolculardır. Bu insanlar maçlarda çok sert oynarlar kimse onların ayıp ettiğini söylemez. Maçlarda atak yaparlar, karşı tarafa yüklenirler, koşar dururlar ve rakipleriyle kıyasıya mücadele ederler. Diğer bütün sporcular gibi oyunun kuralını iyi belirlerler ve hiç bir zaman atak yapmakta  tereddüt etmezler, hep ilerlemeyi, yenmeyi düşünürler. Aynı taktiği asla yapmazlar. Önlerindeki hedefe büyük bir ısrarla ulaşmaya çalışırlar. Remzi Başbuğ da işinden başka hiç bir alanda merak ettiği hiç bir konu yok sadece işin  ve görevin sorumlukları farklında olan biri. Gözü  tok kalbi temiz  kaliteden ödün vermeyen  biri.

Assuva Anlami Nedir?

 Assuva, Antik Anadolu’da, MÖ 14. Yüzyıldan kısa bir süre önce, Hitit İmparatorluğu’nun yayılma girişimlerine karşı, 22 Kuzey Batı Anadolu şehir devleti’nin oluşturduğu siyasi – askeri birliğe Hitit yazılı kaynaklarında verilen addır. Biz  bu isim yakışır  işler yapma cihazlar üretmeye çalışıyoruz isimde  de biz ‘de gönlümüzde yatan işleri yaparak  su gibi akarak hak ettiğimizi yolda durarak giden bir kurumuz her şeyin vakti zamanı geliyor.

Türkiye dondun ilk işin  Neydi?

Geldiğim dönemlerde  gazetelerde haberler çok dikkatim çekti.  Kazı kazarken oldu veya define avcısı  hayalın kavuşmadan kazarken oldu  gibi haberler okurken   yaptığımız işleri bildiğim için  define cihazları yapmaya başladım. O  insanlara rehberlik yapsın. Tespitleri  doğru yapsın.  Hayallerin kavuşsun ama almayanda  çalışanlar bulunduğu ilde valiyle dilekçe vererek  izin alarak emniyette konuyu bilerek yapılırdı. Türkiye de ne hikmetse benim kim bulacak   gerek yok diyen kural tanımayan insanlarda gördüm bende yaptığım cihazlara bu gibi insanlara  yol göstersin hayallerin tespiti için cihazlara yaptık çokta başarı elde ettik.

Hiç Mi Merak Etmedin Gel Bu İşi Birlikte Yapalım Demediler mi ?

Dediler tabi ama almayanda aklım beynim giren konu sen işin ve görevin yapacaksın  senin görevin buraya kadar yerini bileceksin çizgini bileceksin  buda  bizim nefisimizi ve aklımızı sadece işimize teknoloji   verdikçe işimizdeki başarıda görüyoruz. Rabbim  birimize  bir görev  veriyor bir başkası da o aletten faydalanacak  onun için  hepimizi bildiğimiz işi yapalım gerisi merak etmeden  yolunuzdan çıkmayın sabırlı olun işinizdeki başarıyı kaçırmayın  derim.

Savunma Sanayi   Konusunda  Kendinizi Nasıl Geliştirdiniz?

Hatırlar mısınız her gün bir şehidin   haberi geliyor. Haberden okudukça gördükçe yüreğim yanıyordu. Ciğerim  yanıyordu. O  evladın annesin babası düşünüyordum. Bu  konuda bu haberler bizim daha çok çalışmamıza argemize  faydası oldu. O acı haberler  beni kamçılıyordu  benim çalışmamı  artırıyordu. Oyla  bir cihaz yapmamız  gerekir o çukurları bulmak gerekir mağaralarda olan canlıları bulmamak gerekir bu konuda  yoğun çalışarak teknoloji nimetlerin de faydalanarak yaptığımızı   enkaz  altı  tespit cihazlar şimdi askerlerimizin  elinde  çok faydası görüyoruz buda  beni çok çok mutlu ediyor. O haberler o acılar bizi çalıştırdı kamçıladı şimdi ordumuzu depremde  kayıplarda kullanılıyor.  Mağaralarda kullanılan cihazlarım var çok da mutluyum.

Arama  Tespit Cihaz Yaparken Başka Ülkeler İstemedin mi?

Başka ülkeler bizi para ile  bunu yapın biz alalım diyen oldu anlaşma yapalım bizden başka kimseye vermeyin diye benim o günde gözlerim  o şehit asker geliyor. O  gazı geliyor  ağlayan anne geliyor.  Baba  geliyor o görüntüler  yüreğimdeki vatan aşkı ülke sevdası gözüne para asla gelmedi. Maddi  sıkıntılarım oldu . Ama  evim arabam satarak işim yatırım yaptım  sabırlı oldum   2009  yıllarında görüşmeler başladı  sunumlar yaparak anlatarak urunum cihazlarım komutanlarım anlatarak   Çok şükür  ordumuzun  kullanacağı  cihaz oldu. Şimdi  ilk hedefimizi ordumuzu

Bu Cihaz Depremde  Askerlerim Elinde İş Yaptığı  Çok Gördük Haberleri Duyduk ?

Eskiden  bu cihazı yaptıktan sonra bu cihazı kullanmakta çok çok önemli. Askerimizi bu cihazların eğitimleri çok verildi çok çalıştık şimdi çok şükürler olsun  kahraman  askerlerimiz   benden daha iyi kullanıyorlar depremde çok çok faydası gördük işe çok yaradı. Yeri tespit etmesi doğru yerde  çalışmak bizi başarıya taşıyor. Bu cihaz  yer altı gören tarayan ne var ne yok bize bilgi veriyor. Su  olabilir mermer olabilir,  her konuda bizi aydınlatıyor.  Bilgiyi  teknoloji ile birleştirince bizlere  rehberlik yapan konumda  olduğu kanıtladık.

Bu Cihaz Tunceli De Kaybolan  Gençler Ararken de Kullanılmış?

Evet  bölgeyi taradık inceledik tespitleri bize doğru yolu gösterdi ve kurtarıldı.

Enkaz Altı Tespit Cihazları Remzi Başbuğ’dan  Azerbaycan  Hibe sözü

Sevgili Remzi Başbuğ  Seni Biz Fahri  Konsolos Yapalım  Azerbaycan ‘a  Enkaz Altı Tarama Cihazı Hediye  Verir Misiniz?

Ayson  Abi  senin bu firmada büyük emeklerin var. Seni  Hz Ali’nin bir sözünü  ezberlettin  zenginliğin en iyisi akıl zenginliği benim üzerimde bu söz çok nakış etti baba Allah rahmet etsin Karabağ  diyerek görmek nasip olmadı senin  de Azerbaycan düşkünlüğün  babanın düşkünlüğü  gözlerimle gördüm yaşadım sizin bu milliyetçi tutumunuzu   üzerimde etkisi olmuştur. Onun  için ben Azerbaycan kendi ülkem  gibi biliyorum  onun için siz de uygun görüyorsanız kiminle görüşülecekse siz görüşün benim sözüm söz ne gerekirse yapmaya hazırım en azında babam   hayalin biz bu şekilde destek  verelim baban  hayalin biz nasip olsun. Abi sevgi alanda veren dermandır.  Biz  birimizi   anlayarak ülkemizi severek kavramlara sahip çıkarak  başarılı kişileri el  vererek  mutlu oluruz. Gün çalışma günün gün Cumhuriyet ülkelerin  el ele verme günün  bu zorlu süreçte güçlü kalmak için Dünya Türk damgası vurmak için çalışmak sarılmak  gerektiğin inanıyorum.

Abı hatırla baban  Bahaddin  Amca bize anlattığı  hikâye aklımda yüreğimde  Elçi Bey Karabağ olaylarında  Süleyman Demiral’dan helikopter istedi vermediler verirsek Rusya İran Suriye ne anlatırız diyerek  yardım etmediler  bu durum baban nasıl ağlattığı  hatırla  kardeş dedik el veremedik  kardeş dedik yardım edemedik kardeş dedik yaraların açısı saramadık   kardeş dedik yanlarında olmadık bu  durum dinlediğim zaman aklımdan hiç ama hiç çıkmadı.

Bak  şimdi Cumhurbaşkanım  Dünya bağırdı Karabağ bizim kardeşlerim yeridir.  Diyerek  yanlarında oldu. Destek verdi çok şükür Karabağ da alındı. Bu  durum da iyi görelim  bunları da iyi bilelim şimdi kardeşliği daha güzel yaşadım kardeş yanında olmaktır. Kardeş acısı paylaşandır. Bunu cumhurbaşkanım bize yaşattı yaşadık çok şükürler olsun kardeşliği hakkın  gördük ve yaşadık.

Depremde kardeşliği daha güzel yaşadık. Yorgan  yastığı  getiren  arabayı gördük. Yardım  koşan askerimde gördük . Azerbaycan  her  haliyken  yanımızda  oldu. İşte  kardeşlik bu işte birlik beraberlik bu  fotoğraflar bu görüntüler  aklımızda yüreğimizde  Dünya model olduk. Kardeşliği  gösterdik. Kardeşliği anladık. Kardeş kardeşin eksiklerin kapatan yanında olan açışında mutluluğunda yanında olmaktır. İşte  kardeş bu. bende kardeşlik Görevim yapmak isterim.

Remzi Bey Kıbrıs Bizim Her Şeyimizi Cumhurbaşkanım Ersin Tatar Sizden Bahsedicem Kıbrıs İçinde Geçerli mi?

Ülkem neyse Kıbrıs da öyle Kıbrıs bizim vatınımdır.  Kıbrıs için annem, babam göz yaşların hatırlattın.  Askerlerimiz  Kıbrıs   hareketlerindeki başarıları çocukken duyduğumda için içim yandı. Vatan sevgisi vatan ateşi Kıbrıs hareketinde çok daha hissettim. Cenabi Allah bana  bu imkan verdi. Allah ülkeme faydalı işlerde başarılarım kıl beni. Oraya yönlendir diyerek dualar ederdim şimdi geldiğimiz yola bakın bu benim kendi başıma gelen bir konu değil rabbim beni ülke  sevdası olduğum biliyormuş Teknoloji  vatan için çalıştırdı  maddi sıkıntılar gözlerim tok  etti.  Güçlü görünmemizi etkisi Rabbimizi gücü olduğuna inanıyorum.  Kıbrıs için görüşün ne isterseniz yanınızdayım gerekirse Kıbrıs  gider  orda cumhurbaşkanımıza teslim ederiz. Cumhurbaşkanım ne emrederse onun yaparız. Bu duyarlığından dolayı sizin gibi vatan sevin olmanız  beni ayriyeten  çok  mutlu ediyor.

Bize Duvar Arkasını Gösteren Cihaz Anlatır Mısınız?

Her parçası  ve yazılımı tamamen Türk yapımı olan dünyanın en gelişmiş  ve  en güçlü  motorunu üretmek olduğunu  vurgulayan.  Başbuğ  cihazlarımıza dünyanın her yerinden  talip var. Ancak  satışta  bizim önceliğimiz  yurtiçidir. Sadece yeraltı görüntüleme cihazları üretmiyoruz.  Farklı ürünlerim var. Duvarın arkasını  gösteren  dedektörlerimizde  var.  Assuva  teknik  askeri sistem cihazları  arasında  dünya da ilk sırada  olan duvar arkası  görüntüleme cihazları  üretiyoruz. Bu  cihazlar tamamen askere  yardımcı olmak için tasarlandı.

Askeri Cihazlardan Bahseder Misiniz?

Assuva Teknik’in kendi alanda bir çok cazip ve farklı özelliği bünyesinde  barındıran  teknolojik cihazlar ürettiğini ifade  eden Başbuğ  yine askeri cihazlarımızdan biri Proton  limamir bu cihaz yeraltındaki gözünüz  sayılabilecek nitelikte  ve tamamen Türk Mühendisleri  tarafından yapıldı. Yeraltındaki nesneyi 16 pikselden 1000 piksele  kadar  seçebilen linamir iyi bir nesne tanıma aygıtıdır. Proton V-8  8 kat daha iyi bir çözüme  sahip bu cihaz derinliği anlık olarak görebiliyor. Aramada esnasında da obje metal veya boşluk bulunduğunda otomatik olarak  kendi ekranında gösteriyor. Diğer bir cihaz ise asv proton lang lazer. Engebeli arazi yapısına oldukça uyumlu 3000 metre mesafeden  altın gümüş ve  boşluğun  yerini kusursuz  net şekilde ve sesli konfigürasyon net şekilde ve sesli konfigürasyon ekranı sayesinde  tespit ediyor.

Bu Teknoloji Dünyanın Hiçbir Yerinde Yok Ediniz?

Proton Elic teki teknolojinin dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmadığını  vurgulayan  Başbuğ  50 metre derinlik ,1000 metre de menzile  sahip yazılımı kendimiz  gerçekleştirdik.  Donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalara yaptırıyoruz.

Yeraltı görüntüleme cihazımız  maden, su , kömür, metalik, madenlerin  hepsini  bulabiliyor.

Bu Cihaz İçin Talep Aldığınız Ülkeler Oldu Mu?

Amerika dan, Almanya da, Dubai, Belçika, Ürdün ve bir çok  Arap Ülkesinden yoğun talep var. Benim  arzum ve niyetim Cumhuriyet ülkeleri kardeş ülkeler tercihimdir.

Başbuğ Soyadının  Bir Hikayesi Var Mı?

Bizim  köklerimiz Kıpçak Türklerinden gelen bir boyuz. Yapımız da yüreğimiz de kalbimiz de vatan, toprak, bayrak sevgisi. Başka bir sevgi bu. Bizim  elimizde değil yüreğimizde kalbimizde  oraya kilit vuramam  beni ben yapan orasıdır. Ben belki de bana faydası olacak. Çünkü   enkaz altı tespit cihazı imalat ederken maddi sıkıntılarım oldu ama benim derdim. Her gün bir askerim şehit geliyordu. Bu haberler beni çok çalıştırdı. Şimdi   askerlerim kullanıyor. Depremde bunu örneği yaşadık.

Sizin Hayalleriz De Başka Neler Var?

Arzum her belediyede bu cihazla . İnşaat  firmalar , Yerin altın tarasınlar. Yerin altında neler var her şeyi görsünler, bilsinler, bilgi ile tecrübeleri birleştirsinler.  Daha  bilinçli insanlarımız olsun. Bir yanlış yapmadan doğru işler yapılması  gösterelim. El verelim destek verelim. Bu  insanlar anlamaz diyerek değil rehber olarak yol göstererek yardımcı olmaları arzu ediyorum.  Belediye Başkanının ilçesini iyi bilmesi yer altını da iyi okuması için  ilçesin ilin iyi ögrenmenin yolu yerin altın okuyalım öğrenelim bilelim yeni yerlerin inşaat  firmaların daha rehber olsunlar yol göstersinler artık bilgi çağında bilgiyi ve teknolojiyi daha çok kullan insanlardan olalım yöneticilerden olalım onun için belediye başkanlarım  yerin üstünü okuyorsa vatandaş tanıyorsa yerin altın okusunlar görsünler  onlara göre önlem alsınlar.   onun için her ilçenin belediyesini bünyesinde böyle bir cihaz olsun. Sadece  bölgeyi bilmekle  yetmiyor.  Yarın ilçede bir çocuk kaybolur orada aramada taramada kullanılır. Allah etmesin bir daha deprem.  Depremde  çok işimize yaradı.  Vakit kazandırdı. Doğru yerlerde çalışma yaparak tez ulaştık. Başkanlardan ricam ilçenizi yer altı  incelmenin yol su var mı mermer var mı kömür var mı metal var mı binaların altın iyi okuyarak iyi çalışarak   hareket edersek önlemleri alırsak deprem coğrafyasında yaşıyoruz bir vatandaşımızı burnu kanamasın diyorum.

Belediye Başkanlarına Çağrın Var mı?

Belediye başkanlarımdan ricam Youtube videoları incelesinler. Wep sitesinden okusunlar. Bir de görevli bir elamanların göndersinler. Biz merkez ofisimizde ağırlayalım. Cihaz ile ilgili eğitim verelim. Seminer verelim. Bilgiler verelim. Bu cihazla neler yapılacağı anlatalım.  Sonra karar verin.  İlçenize daha fazla   hizmet vermeyi düşünün.  İlçenizin filmini çektirin. İlçenizi yeraltını görüntüleyin. Ögrenin önlemlerin. Alın  yerin altındaki ne var ne yok öğrenin. İlçenizin yerini bilin. İlçenizde inşaat yapan firmaların ilk şartınızı yerin altının filmini çektirmek olsun.

İlçenin yer altında, arkeolojik yapıları tespit etmede, zemin ön analiz bilgisi için, metal bulmak için, kömür bulmada, mermer de, su da tespitleri yaparak yer altı zenginliklerini  ortaya çıkarmak gerekir.

Ve ilçede kayıtlarda  kullanılabilir. İnşaat firmalara  kullandırabilirsiniz ve hizmet bedeli karşılığı  yaparak hem inşaat firmasına için altında ne var ne yok öğrenerek ona göre bina yapmak daha sağlıklı olacağına inanıyorum.

Film  çektirin nasıl bina yapılacaksa ona göre yapım devam edilsin teşhisin baştan koydurun rehberlik yapın yol gösterin yardımcı olun derim  biz cihaz için görevli elaman için bir harç koyarak bir bedeli alın ama hem çalışacak elemanların olsun hem de belediye ek gelir getirsin hem de ilçenize faydalı olsun. İnsanların  hastalık için film çektiriyorlar. Sizde  ilçenizi film çektirmeye işe başlayın.  Kurallara  uyulmasını sağlayın ve sahip çıkın. Rehber olsun.

Temsilcilikler Düşündüğün Ülkeler Var Mı?

Gönlümdekilerin söyleyeyim yoksa iş adam olarak konuşayım?  Siz nasıl isterseniz?  Abi benim gönlümden geçen ilk hedefim cumhuriyet ülkelerim daha önemli konuşurken de gözlerin bakarken de. Bu cihaz orda güzel konulara imza attıkça biz bize daha çok mutlu edeceği inanıyorum.  Onun için;

 

  • Özbekistan
  • Azerbaycan
  • Kıbrıs
  • Kazakistan
  • Türkmenistan
  • Kırgızistan
  • Tacikistan
  • Batı Trakya Türkleri
  • Irak Türkmenleri
  • Moğolistan
  • Çeçenistan
  • Kırım
  • Doğu Türkmenistan
  • Dağıstan

 

Temsilcilerinizle Nasıl Çalışacaksınız?

Bize baş vuran firmaların referansına bakarak seçilerek o ülkeyi temsil etmesi çok çok önemli seçtikten sonra anlaşmamızı yaparak

Wep sitemizde o ülke yer alacak gereken eğitim  verilecek bir cihaz alarak bölgesinde  göstermek anlatabilmek  ve o ülkenin dilinden film çekerek vermek  reklam filmleri vererek sosyal medya google’da reklam vererek basında haber ve reklam yaparak bölgesinde belediye başkanların inşaat firmaların arkeoloji arayan kurumlara  kömür su mermer metal arayanlara  yol gösteren rehber olması için  birer kılavuz olacağı için  doğru kişiler  olsun ülkesin seven olsun ülkesin iyi temsil etsin bizde her konuda yardım edelim başkalarına   model olalım   diye düşünüyorum.

50 Metreye İnen Dedektör Duvarın Arkasını Gösteren Cihazlar Hakkında Ne dersiniz?

Bu cihazlar yerin altın gösteriyorsa duvarın arkasın gösteren bilgi veren bu cihazlara her türlü emniyeti alma şansım var. Artık onun için bu cihazlara işimizi görevimizi daha iyi daha güzel yapmak varken hayalperest olmaya değmez arkadan vurulmaya değmez onun için bilgi ileri görmek  karşımıza nelerle karşılaşacağız bunları öğrenmek her yöneticin hakkı  onun için  bu cihazlara  yolun açın  sağlıklı bilgilerin üzerinde konuşun  hedefinize doğru gitmesini bilin.

Assuva Sanayi Hakkında Bizi Bilgilendir misiniz?

Türkiye’de ilk kez bir şirket hiçbir teşvik ve kamu desteği olmadan kendi özkaynaklarıyla ve uzun yılların deneyimiyle bir drone geliştirdi. Söz konusu drone ile havadan yer altında ne var ne yoksa görüntülenebiliyor. Uzmanlar, söz konusu cihazın bilhassa ülkemizin askeri alanda ve arkeolojik kazı gibi bilimsel çalışmalarda kayıpların en aza indirilerek zamandan ve kaynaklardan çok ciddi tasarruf imkanı sağladığı görüşündeler. Assuva’nın üretip geliştirdiği drone, yer altına gizlenmiş tünel, mühimmat, kıymetli eşya, silah doğal olarak var olan değerli taşlar ve maden gibi kıymetleri gün yüzüne çıkaracak mükemmel bir donanıma sahip bir alet. Amerika’nın ünlü insansız hava aracı Predatör, İsrail’in Heron’u gibi ünlü uçakları gölgede bırakacak başarıya imza attı. Dünyada ilk kez en gelişmiş casus uçakların kullandığı uzun süre Türkiye’ye satmaktan bile kaçınılan uzaktan algılama teknolojisi, Assuva tarafından arama kurtarma dronu üzerinde başarıyla uygulandı.

Assuvada Çalışanların Sevgisi Hissettim Nedir Bu Sevgi?

Bizde görev yapan çalışan mühendislerim olsun çalışanlarım olsun gözleri ışıl ışıl bakan hayalleri ve hedefleri olan izlediğim yolu takdir eden ve benimle birlikte yürümeye karar vermiş bir sürü güzel yürekli kadın var yanımda erkek arkadaşlar var. Gençler var. Güzel projelerin altına imzamızı attığımızda ve atacağımızdan eminim.

Assuva Ürünleri tanıyabilir miyiz?

Bizde 1 savunma sanayi cihazlarım var. Kendi alanında 3 çeşit cihazlar var.

2 toprak altı görüntülemeler kendi içinde 10 çeşit cihazlar var.

3 alan tarama cihazları var. Oda kendi içinde iki çeşit ürünler var.

Proton Elicrb-1 m3 Cihaz Hakkında bilgilenebilir miyiz?

Yeni geliştirilmiş askeri standartlarda yeni eklenen lider sensörü teknolojisi donatılmış elektromanyetik faz okuma yanı sıra hassas ölçüme sahip tekli thermal sensöre sahiptir. MS sensörü ile üstün nesne tanımlama ve metal ayrımı erinlik tespiti uzaklık ve konum bilgisi alınabilmektedir.

Hassaslaştırılmış 64 pxsthermal sensör ve daha güçlü faz okuma sensörü doppler radar eklentisi vardır. Doğrudan ( başlat durdur komutu ) ile kolaylıkla çalıştırılıp taranabilir saniyeler içerinden büyük bir alanı 3D-4D görüntüyü bilgisayar ekranına taşır. Kullanımı oldukça basit ve tutarlı verilere sahiptir.

Kullanım alanları askeri alan kolluk kuvvetleri kriminal tespiti arkeolojik kazılar zemin ön analiz çalışmaları hobi sektörü

Girişimci Gençlere Tavsiyenizi Ne olur?

İşe başlarken yanların avukatı malı müşavirin gazetecisi pazarlama müdürün seçerek güven sevgi temellerinde kurarsa asla değişmeyen ekip her kişi fikirlerin dinleyen bilgiler alan yöneticiler hatasız iş yapar.  Ürün doğru gazetecin kaleminden çıkmasın sağlamak insanlara cihazınızı iyi anlatmak gerektiğine inanıyorum ürünü insanlara anlatarak özendirerek sevdirerek güven vererek aldırarak gelişmesin faydası olur. Pazarlama müdür de iletişim yolları bilmesi zamanda teşekkür etmesi bilmeli mailler ulaşması işin sıkı takıp etmesin bilmeli kapı çalarak konuşması bilmeli. İşin severek sarılarak zamanı çok çok iyi değerlendirerek çalışanlar işinde başarılı olur. Ama yanlış art niyet çalışan zamanda gelip gitmeyen işiler şirkete bir ay zarar verir ikinci ay kapıda bulur. Onun için dürüstlükten çalışmadan ayrılmayın okuyun kendinizi geliştiren en iyi pazarlamacı olun ama bizde bir atasözü var  yuvarlan taş yosun tutmaz derler çok iş değiştiren çok  kişiler hiç bir işte başarı beklemesin bizim için bir yerde emekli olan daha makbuldür.

Yönetici olarak dinleyen olun okuyan olun araştıran olun fuarlar gezin dolaşın yurtdışı çıkmayı unutmayın aradığınızı başarı göreceksiniz tecrübeli kişilerden faydalanması bilin. İyi yönetici dinleyendir konuşan yönetici kendisin tüketendir.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM