• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Evinde İşçi Çalıştıran Patroncuğun Hikayesi

Evinde İşçi Çalıştıran Patroncuğun Hikayesi

Evinde İşçi Çalıştıran Patroncuğun Hikayesi

Patroncuk referans yolu ile gelen kişiyi evinde çalıştırmak için konuşmuş ve tamam demiş. Eylül ayının başında başlayalım demiş, tamam demiş. Çünkü referanslı gittiği için önem vermiş, değer vermiş, kıymet vermiş biri. Çünkü referanslı gittiği için o saygıyı, o ilgiyi, o samimiyeti göstermiş. Patroncuğa güvenmiş, inanmış.
Gün geliyor, arıyor, bu hafta doluyum, önümüzdeki hafta görüşelim diyor. Peki diyor. Sonra o gün geliyor, görüşüyor.dışarıdan alışveriş yaptırarak evde yemek yaptırıyor. Uyanık patroncuk, ben sizden 3 gün gelmenizi istiyorum demiş, olur denilmiş.
Uyanık patroncuk, asgari ücret demiş, tamam demiş
Uyanık patroncuk aradan iki-üç gün sonra telefonla asgari ücretle geldiğin, 3 gün bölüp vereceğiz demiş. Telefonla biz asgari ücret, 3 gün geleceksiniz geldiğiniz ücretinizi verecem demiş. Örneğin ayda 1500 TL demiş.
Uyanık patroncuk,
Siz bu kadını 5 ay oyaladığınızı,
Zaman kaybettirdiğinizi,
Ayda 12.000 TL kazanan kişinin hakkını 1500 TL gibi teklif etmenizi düşünerek uyanıklık yaptığınız,
Karşının hakkını yediğinizi,
Zaman kaybettirdiğinizi, boş kaldığını ve işsiz kalmasına sebebiyet verdiğinizi biliyor musunuz?
Siz o kadının 5 ayını yediniz! Benim sizlere önerim bu kadının size hakkı geçti. Oyaladınız. Bu kişi ile helalleşmeniz gerektiğini bilin. Emekleri sizin omuzlarınızda kaldı. Bir daha lütfen gelen kişi ile görüşün. Hatta uzaktan gelenin yol parasını verin gönderin. İnsanları oyalamayın, hakkını yemeyin. O iş arayanları düşünün. Bir kişiyi kapıda 5 dakika bile bekletseniz helalleşmesini bilin.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM