• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Evlenmek İçin Kız ve Erkek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evlenmek İçin Kız ve Erkek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evlenmek İçin Kız ve Erkek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Günümüzde çevremizde, “Evlenilmez, bu dünya çocuk getirilmez, hayat şartları çok ağır.” gibi söylemler yaygınlaşıyor ve gençlerin zihnini etkiliyor. Ne yazık ki, bu düşünceler Türkiye’de %15 oranında bir etki yaratmış durumda.

“Davul dengi dengine çalar” atasözünü ve örflerimizi, adetlerimizi, yetiştirilme tarzımızı göz önünde bulundurmak önemlidir. Benim dönemimde de bu tür endişeler vardı. Ancak büyüklerimiz, özellikle ninem, “Yuvan kur, yuva sana çok faydalı olacak,” derdi. Çocuk, kısmetiyle gelir; biz de bu anlayışla yuvamızı kurduk. Hiç imkanımız yoktu ama çalıştık, biriktirdik, yaptık. Siz de isterseniz yapabilirsiniz.

Yemek kültürü, ailelerin birbiriyle anlaşması da çok önemlidir; unutmayın, aslında aileler evleniyor. Karşınızdaki kişinin giyimine, oturmasına, konuşmasına ve dinleme becerisine dikkat edin. Alçakgönüllü mü? Eve gidince ev hanımına yardım ediyor mu? Kendi yatağını topluyor, kıyafetlerini ütülüyor, hesap kitap biliyor mu? Başkalarına gösteriş yapmak yerine, yerini ve sınırını biliyor mu? Büyüklere saygılı mı? Okuyor, araştırıyor, aklını ve hislerini dengeli kullanıyor mu? Yolda, sokakta saygılı mı, hoşgörülü mü? İşinde mücadeleci mi? Tüm bunlar birer göstergedir.

Gençler, dünyayı yöneten ve yönlendiren bir kesim var; onlara kulaklarınızı tıkayın. Yol arkadaşınızı seçin, yuvanızı kurun, çocuklarınızı kucağınıza alın, el ele verin, mutlu bir aile olun. İyi anne-baba, iyi komşu, iyi insan olmaya çalışın. Her türlü fikri dinleyin ama onları ikna etmeye çalışmayın. Fikir tartışmak için çok yönlü fikirlere saygılı kişilerle konuşmak gerekir. Bu yüzden sözde ikna etmek, farklı bir yoldur.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM