• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gazeteci Ayson Karabağ’dan Ben Kendimi Bakırköy’ün Bekçisi Olarak Görüyorum

Gazeteci Ayson Karabağ’dan Ben Kendimi Bakırköy’ün Bekçisi Olarak Görüyorum

Gazeteci Ayson Karabağ’dan Ben Kendimi Bakırköy’ün Bekçisi Olarak Görüyorum
Bakırköy’de oturuyorum. Sabah saat 4’de sokakları, caddeleri dolaşıyorum. Sokaklarda hem kedilere hem de köpekler için yardım ederken vatandaşların çirkin bir görünüme vesile olduğunu görüyorum. Sokaklarımızın eksikliği, yolların bozukluğu, kadınlarımız yolda yürürken ayakkabı topuğu elinde kaldıkları zaman çok üzülüyorum. Caddemizin makyajı yok, sokaklarımızın makyajı yok, sokaklarımızın, ağaçlarımızın bakımı, sulanması yok, ışıklanması yok, yıkanması yok. Bu eksiği gördükçe Bakırköylü olarak belediye başkanını sokakta göremiyor. Belediye başkan yardımcılarını göremiyorum, muhtarlarımızı göremiyorum, meclis üyelerini göremiyorum, cami hocalarımızı göremiyorum, okul müdürlerini, okul çevresinde dolaşırken görmek isterim.
Evinde fazla kalan ekmeği naylon tobaya koymuş, parkın kenarına asmış görüyorum. Hem çirkin görünüm gösteriyor. Onu asan acaba biri gelip ekmeği köpekler için, kediler için hazırlayacak adam olduğunu biliyor mu? Veya ekmeği taş gibi getirmiş bir köşeye koymuşlar. Kediler bile o ekmeği yiyemiyorlar. Onun için ekmeği kediye verecek kişiler, yoğur kabına koyarak küçük küçük doğruyarak. İçine süt koyun, getirin. Uygun yere koyun. Hayvanlar onu bulur, yerler. Ama yiyecek şekilde hazırlayalım, koyalım.
Sabahları insanların yürüdüğü alanlara araç koymayalım. Yolu kapatmayalım. Bilinçli şoförler o aracın oraya koyulmayacağını bilir. Mekan sahiplerinin kapısının önünde ağaçlar var, onların sulanması için, bakımı için hiç akıllarına gelmediğini fark ediyorum. Mekan sahipleri çevresindeki komşu ilişkileri adına kendilerinin iletişim kurmadığını, tanışmadını fark ediyorum.
Mekanda çalışan kişilerde iletişim eksikliği görüyorum.
Mekan sahipleri kendilerini çevreye iyi göstermeliler ki, müşteri kazansın, müşteri toplasın ki ayakta kalmayı sağlasın. Kimisi gelip açıyor, 3 ay sonra kapatıyorlar. İşi bilen de bilmeyen de işyeri açıyor. Ondan sonra satış yok, müşteri yok. Milletin alım gücü yok diyerek kendilerini savunuyorlar. Ama kendi beceriksizlikleri, iletişim eksiklikleri, komşu ilişkileri kurmadıklarını görmüyorlar. Çevresinde kazanamayan mekan sahiplerinin ayakta kalması mümkün değil. Bakırköy eğitim merkezi. Ama eğitim veren kurum sahipleri, çalışanları, eğitimciye yakışır bir davranışta bulunmalı. Aksi durumda ileride eğitimcilerde güvensizlik başlarsa sizlerin davranışlarınızdan olduğunu bilin.
Güzellik salonları bilinçsiz, beceriksiz, iletişimde eksik. İnsanlar Bakırköy’deki salonlara cilt bakımı için, ağda için, epilasyon için geliyorlar. Bunların güvenlerini kaçırmayın.
Doktorlar, ayakta elde dolgu yapıyorlar. Bu kadar ucuz olmamalı. Bu kadar basite indirmemek gerekir. Bugün bir kişi bir ilaç içiyor, ters etkisi gösteriyor. Onun için yarın bir yanlış işlem uygulanır ve ters reaksiyon gösterirse ve sizin haberinizi çıkarırsa hem siz hem de sektörünüze zarar veriyorsunuz. Bunu da iyi görün. Dikkatli çalışın. Doktorluğun hakkını verin ama ayak üstü yapmayın.
Vatandaşlarımız ve dünyadan ilk gelenler Bakırköy’e doktor için geliyorlar. Güvenlerini sarsmayın. Gelenleri dinleyin, hata yapmayın, kalpleri kırmayın. Özellikle diş konusunda yurt dışından gelenler çok ama, aracılar, komisyoncular hastanın üzerinden çok iyi para alıyorlar. Diş için 140.000 TL ödeyen kişileri görüyoruz.
Saç ekimi için gelenler araştırıyor. Kimisi 30.000 TL, kimisi 50.000 TL, kimisi 7.000 TL ödeme yapıyorlar. Güven kaybetmeyin, işinize sahip çıkın. Rakiplerinizle konuşun, işinizi düzgün yapın, ahlaklı yapın. Birbirinizi yemeyin, birbirinizi harcamayın. Gün gelecek yerinizde sayacaksınız
İşinize, görevinize sahip çıkın. Emlakçılarımız, inşaat sektörümüz, giyim sektörümüz, döviz satan kurumlarımız, altın satan firmalarımız, parfüm satan kuruluşlarımız; iletişim konusunda iyi ve model olalım. Özellikle Bakırköy Yeraltı Çarşısında satılan malı geri vermemezlik konusu değiştirilmeli. Sorun çıktığını duyuyoruz. Özellikle restaurantlarımız, kahvaltı veren, yemek satan firmalarımız, lütfen çalışanlarınıza her saba eğitim verin. İletişime çok çok önemli. Canlı yayında gibi, çalışmalarınızı sağlayın. Kapınızın önünde sigara içmeyin. Kalitenizi artırın. 10 TL fazlasına satın ama kalitesiz ürün satmayın, adınız kötüye çıkmasın.
Bakırköy’de mekan sahipleri, okul sahipleri, doktorlarımız, diş sektöründe olanlar, göz için çalışanlar, hotel sahipleri, müdürleri mekanınıza sahip çıkın. 130 ülkeden gelenlerin ilk ayağı Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya. İlk geldiklerinde sıcak davranırsanız, ilçemizde kalırlar. İletişimde iyi olalım, insana insan değeri verelim. Bakırköy kültür ilçesi. Yakışır davranalım. Hizmetimizi iyi verelim.
Kampanyanız olursa, indirimli ürününüz olursa, bir al bir bedava diyorsanız, yemek olsun, gözlük olsun, her konuda haber yaparak whatsApp’tan ihtiyaç sahiplerine göndererek iki müşteri yönlendirebilirim. Haberin google’a düşmesini sağlayabilirim. İndirim veya kalitenizi, hatta etkinliklerinizi komşularımıza iletirim. Bakırköy esnafı, Bakırköy’de çalışanlar sizden haberdar olsunlar. Bakırköy’de iyi hizmet veren firmalar, çalışmalarınızı takip ederek yılda bir kez ödül vermeyi sağlayacağız. Başarılı firmaları halkın önünde onure etmek istiyoruz. Başarılı firmalarımızı Türkiye ve yabancı kurumlara haber yapmak istiyoruz. Onun için bir gazeteci olarak hem ayna olacağız hem de sıkı denetleyeceğiz. Ara sıra sizler hakkında bilgiler toplamaya devam edeceğiz. Bilginiz olsun, kendimi Bakırköy’ün bekçisi olarak görüyorum.
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM