• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü  seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı  Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

Girişken, Spor Ruhlu, İyi Parti’den  Bakırköy’ü seven bir Eğitimci Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu  ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı.

 Bakırköylünün  Hakkı Gözeteni Seçmek Bakırköylü  Sizin  Elinizde

 Ataner Orkunoğlu Biyografisi

01.01.1965  yılında  İstanbul ’da doğdum. Babam Atatürkçü  Spor Öğretmeni  Tuncay  , Annem yardımsever Cumhuriyet kızı Ağgül  Hanım’dır. 3  kardeşiz, İstanbul Bakırköy  havası içinde dünyaya gelen örflerin ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız. Bakırköy ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve Avukat Politikacı yetişmiştir.

Bakırköy Yeşil ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve deniz kokan  bir ilçeden oluşan Medeniyetler şehirde büyümenin, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşanabilen bir ilçe olmanı mutluluğa yaşayan biri olarak. Böyle bir ilçede  Büyümenin ayrı bir anlamı var. Evliyim iki kız çocuk babasıyım,

Bakırköy’de  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi.  özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz ’de İstanbul’a Bakırköy taşınan  Kafkas kökenli aileden biriyiz.

İlk  okulu orta okulu, liseyi  Bakırköy’de okudum , Anadolu Üniversitesi  Halk ilişkiler reklam  bölümü  ve  ayrıyeten spor yönetimden bitirdim.

Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul bitince ,Aile şirketimizde çalışarak  sektörü öğrenmek için iş dünyasında  deneyimli tecrübeli yöneticiler çok şey öğrenerek şartlar bizi iş dünyasında özellikle eğitim ve  dersene sektöründe  kendimizi bulduk.,  Eğitim sektöründe Orkunoğlu eğitim okulları açarak çalışmalara devam ettik, ve Kartaltepe spor kulübü olarak gençlere spor sevdiren bir kulüp olarak çalışmalara devam ediyoruz.

Organik Aşk Omurgalı Hayat adli Kitabın Yazarı,

Kalbin Bilir Kitabın Yazarı,

Pis Siyaset   Kitabın Yazarı,

Temel Gerçek Eğitim,

Ülkemizde  Spor

Gitmek İstiyorum Buradan Neden?

Adlı Kitapların Yazarı ,Kültürümüze kazandırmıştır.

Gençliğimizde ezilen kişilerin yanında olduk, haksızlığa karşı geldik, Vatandaş hizmet etmek en değerli ürün en ucuza satmak için çalıştık.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Hepinize Bakırköy Deniz kokulu güzel günler diliyorum.

 

Bakırköy İlçeyi ilçe yapan kim olacak?

Bakırköy Pazarlayan Tanıtan Kişi  Belediye Başkandır. Bakırköy belediye Başkan Ekibi  çok önemli. Burada ilçemizin gelişmesi için çalışacak  kişi   ekiptir. Başarıya Taşıyacak ,geliştirecek olan ekiptir. Öyle bir ekip kuracağım ki kimse telefonla aradık ama bulamadık diyemeyecek. Mesaj okuyan, whatsap’dan  okuyan, sosyal medya üzerinden iletişim kuran biri olacağım. Ekibimle birlikte hizmette olacağız, 24 saat çalışacağız. Bizim bayramımız da tatlımız da çalışmak olacak. İlçemizin gelişmesi için, esnafın daha iyi ticaret yapması için; Girişimciler, sanatçılar, sporcular olsun her dalda her alanda Bakırköy  adı olacak. Kaliteli bir ilçe olacak; sağlıklı, huzurlu yaşayan vatandaş olacak. Ben ilçemiz için çalışmaya her işine koşmaya hazırım. İlçemiz için kapıda yatmaya da hazırım. İlçe adına, Bakırköy adına farklı siyasetçi de olsa halk adına istemek zorundayız. Bakırköy gözetleyen ,denetleyen ,kaynaştıran ,kucaklayan saran kişi belediye başkan olacak. Farklı fikirler düşünceler bizim zenginliğimiz olacak. Dinleyen saygı duyan olacağız. bu aşkla Bakırköy belediye başkan adayı olarak oyunuza talibim

Başkanım Hedefe ulaşmak için ne söylemek istersiniz?

Bazen elimizdeki imkânlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Baba Nedir, Babanızı Bize Anlatır mısınız?

Eğitimci  ve sporcu biri ,Babam, çalışkan, mücadeleci, geri vitesi olmayan, engelleri aşmasını bilen, sabırlı, azimli çalışan bir baba. Ağzından bir kötü kelime çıkmayan, aklında yanlış cümle barındırmayan biri . Benim gözümde kahramanımdı. Babamın yanımda nefes almakta zorlanırdık otoriter harbi doğru bir adamdı. Yanlışı olmazdı. İnsan kırmazdı. Beni daha iyi yönlendirirdi. Onun için babanızın kıymetini bilin, o çıranın dibindeki ışığından faydalanın. Onun elindeki şifadan faydalanın, bilgisinden, tecrübesinden faydalanmasını bilin. Sevgide saygıda haddinden fazla vermesini bilin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Allah uzun omur versin. Birlikte nefes alıyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Her gün babam ile yeni bir hayata başlamanın mutluluğu yaşıyorum.

Benim için kahramandır.

Baba benim atamdır.

Baba benim dağımdır.

Baba benim için yolumdur.

Baba benim sırtımdır.

Baba benim canımdır.

Baba benim çocukluk yanımdır.

Baba benim için öpülecek elimdir.

Baba benim için tattır.

Baba benim için havamdır.

Baba benim için güven kapısıdır.

Baba Benim Gücümdür.

  Anne Nedir? Anneniz bize Anlatır mısınız ?

Annem tam bir Anadolu kadını. Tam bir Cumhuriyet   kızı , iyi bir Atatürk Hayranî, spor seven , eğitim önem veren, biri. Anne cennet kapısıdır. Annem benim öğretmenimdir. Beni hiç yalnız bırakmadı. 3 çocuk  büyüten kadın olarak mücadele veren, çocuklarını kollayan, koruyan, sarmalayan bir anne. Sevgi dolu biri. Benim hayatıma güç veren sihirli biri  Anadolu hanımefendisi . Allah uzun ömürler versin .Annem öpülecek elimdir, duasını aldığım gücümdür.. Bereket kapımdır. . Benim öğretmenimdir. Vitamin kaynağımdır. Ölmüş annelere mekânları cennet olsun.  Yaşayanlara Allah uzun ömürler versin. Annenizle vakit geçirmesin unutmayın.

Kardeş Nedir? Kardeşlerinizi Anlatır misin?

Aynı ortamdan, aynı odada aynı yatakta büyüdüğün, hayaller kurduğun, birlikte güle oynaya büyüdüğüm kardeşlerim benim vitaminim, benim dermanım, benim ilaçlarımdır. Hayatta duruşumdur, sevincimdir. Benim gücümdür, Yaslandığım dağımdır. Suyumdur. Vitaminimdir. Kanımdır. Canimdir. Benim için dağimdir. Kardeş kardeşle konuştuğu zaman, eksikleri kapatan olmalıdır, yol gösteren, el veren, yardıma koşan olmalıdır. Kardeş evimize geldiği zaman misafire verdiğimizin üç katını verebilmektir. Kardeşi başının üstünde ağırlamaktır.

Güven nedir?

Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha gelmez. Biz güven ve sevgiye önem vereceğiz. Vatandaşı candan kucaklayacağız, iletişimi iyi kuracağız, selamımız yüreklerine yansıyacak. Göz temasımız kalbe tesir edecektir.

Tüm Mesele  İnsan Olduğumuzu Kendimize  Korkmadan Hesaplaşabilmekti

Hayat size neler öğretti?

 Bakırköy’de çalıştım, yaşadım, çocuklarımı büyüttüm. Şimdi gelin başka bir Bakırköy yok gelin birlik olalım. Dedemin bize bir sözü var. ilkine kendiniz için çalışın, ikinci aileniz için çalışın üçüncü devlet için  çalışın, dedi. Kenarda oturmak seyirci olmak istemedim. Bakırköy de büyüyen Bakırköy’de yaşayan biri olarak, ilçemize sahip çıkma günü. Şimdi gelin başka bir Bakırköy yok gelin birlik olalım. Siyası Görüşünüz ne olursa olsun, ama Bakırköy için Bakırköy düşünelim Bakırköy Bakırköy yapmak için Bakırköy vatandaşına hizmet için 5 yıl Çalışmaya Adayım. Bakırköy  yakışır şekilde işler yapmaya adayım.

Bakırköy ‘de  Oturup Bakırköy’de Yaşayanlara ne Söylemek istersin?

Emanet bizim emanetimizdir. Zaman, gaflet delalet ve hatta hıyanet içinde olma zamanı değildir. Sağcı, solcu, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin Bakırköy düşünelim, Bakırköy kazandıralım. Biz bir birimize sahip çıkalım. Görüşleriniz ne olursa olsun, Bakırköy’e Bakırköylü hizmet etmesin istiyorsanız. Bakırköy çocuğu olarak Bakırköy belediye başkan olmak için oyunuza istiyorum.

2 dönemdir CHP oldu bir düşünün neler yaptı? Sokakları görüyorsunuz, caddeler bakımsız. Telefonları açan yok, başkana ulaşamıyorsunuz. Binamızda yaşlı ağaç var ilgilenecek kimse yok. Park ve bahçelerin durumunu görüyorsunuz: Çim yok, bahçeler sulanmadı, ağaçlar budanmadı, bakım yapacak ekip yok. Kapısını çaldığın da başkana ulaşamıyorsun üstelik. İki dönem ne yaptı? Bir düşünün. Bakırköy vakıf yeri yıkıldı da ne oldu? En azından orada her gün bir düğün oluyordu, bir katma değer kazandırıyordu. Bakırköy hizmet eden bir yerdi. Havuzda yüzme öğrenen çocuklarım oldu. Spor ve sauna için gelenlerde vardı… Şimdi bakın yerinde ne var? Bu adam CHP’li olsaydı işçisiyle kavga etmezdi. İşçisi iki kez greve gitmezdi. İşçisini tanımayan, ilçesine hizmet nasıl verilir bilmeyen, hizmeti arttıracak işler yapmayan bir belediye başkanı olduğu tescil edildi. CHP’ye oy verenler hizmet görmediniz. Bakırköy eski Bakırköy olmaktan çıktı. Bakırköy’ü hak ettiği ilçeye taşımak zorundayız. Şimdi Bakırköy’ü düşünme vakti. Maç tutar gibi parti tutmayalım; hizmet edecek, iş yapacak kişiler seçilmeli.

Bakırköy  Bize  Anlatır misiniz ?

Şimdi Bakırköy medeniyetler şehiriz, Bakırköy’de 130 ülkenin insan yaşadığı bir ilçe ,denizi ile E-5 yolu yanından geçiyor. E6 yolun yakın. Metro yanı başında, Marmara  içinden gecen, 11 alışveriş merkezi olan, Eğitimde ilk Bakırköy başı  çeken ilçe , Akademi eğitim okulları  Bakırköy, Alışveriş Pasajları Bakırköy’de Gebze’den, Beylikdüzünden  her gün gelip giden insanların  yükün kaldıran bir ilçe.  Dünya fuarı ilçemizde, Dünya iş dünyası patronları olsun, sanatçıları olsun, sporcuları olsun, Siyaset  adamları olsun, Bakırköy Yeşilköy’de balık yemeden gitmezler, Bakırköy İstanbul incisi onun için en iyi Bakırköy Bakırköylü  bilir. Burada dini mezhebi ne olursa olsun bir arada yaşarken model bir ilçe . Dünyada tanınan bir ilçe olacak onun için saygı ve sevgi yerini alacak birbirimize saygı duymaya alışacağız; daha yeşil Bakırköy yapacağız

Bakırköy’ün  Hakkı Gözeteni Seçmek Bakırköylünün Elinde.

 Bakırköy, Seninle Çok İşimiz Var. Dediğiniz için Siz Bakırköy’de oturan biri olarak Başkan olursanız ne yapmak isterseniz?

Bakırköy  ’de hizmet verecek kadromu kurarım. Her mahallenin danışmanları Olacak.

1) Park ve bahçelerin dilinden anlayan kadro kurarak, görev ve sorumluluklar vererek hazırlanacak. Benim insanlarım ilçelerin her tarafından birbirinden daha güzel mis kokulu çiçek havası yaymak olacaktır. Park ve çim ile güzel olacak, bakım olacak, vatandaşım parka gittiğin de ferahlayacak, çocuklarımız parka gittiğin de çiçeklerin içerisinde oynayacak.

2) Parkların içende çiçek dilinden anlayan, çiçeği seven kadınlardan bir kadro kurarım. Hem çiçek üretiriz hem çiçek satarak gelir elde ederiz. Hem de ilçemizin her tarafına çiçek yayarız. Mevsimine göre yaparız.

3) Parklarımızda spor alanlarının, bakım boyasıyla ilgilenecek kadro kurarım. İşleri ve görevleri ilçemizde asla sorun olmayacak. Her şey kullanışlı ve bakımlı olacak.

4) Doğalgaz, elektrik, tamir, ağaç budama gibi konularda ekibimi kurarak belediyelerin ağaçlara bakım yaptığı gibi vatandaşların bina önünde bahçesinde budanacak kimisi yıkıldı yıkılacak işleri mahalle mahalle dolaşarak, sorunları iyi dinleyecekler daha bilinçli ve dikkatli daha akılcı hareket edilerek vatandaşların sorunlarına çözüm üreterek sevgilerini kazanacağız.

5) Belediyede çalışan işçilerimle memurlarımla her ay kahvaltı yaparak işçilerimi tanımak isterim. İçinde becerikli, bilgili, hizmet seven görevinin hakkını verecek kişileri tanıyarak, becerilerini öğrenerek, doğru adamı doğru yerde değerlendirmek isterim.

6) Belediye Başkan yardımcılarının her biri bölgemizde ayrı ayrı mahalle olacak. Sabahtan akşama kadar mahallesinde vatandaşın içerisinde onların sorunlarını dinleyecek, sorunları tespit edecek, her konuda not alacak, fotoğraf ve video çeken

Başkan yardımcılarım olacak. Her hafta toplantıda sorunların sunumu yapacaklar ve çözüm için karar verilecek. Toplantılarda işleri toplayacağız, eriteceğiz, çözeceğiz ve halledeceğiz Bakırköy  için doğru olan işler yapılacak.

7) Meclis üyeleri Bakırköy vatandaş için bizlerin işlerini sıkı takip etsinler. Eksiklikleri tespit etsinler. Yeri gelir engel olsunlar yeri gelir sahiplensinler ama bize ayna olsunlar. Bakırköy

Düşünerek sokakta, caddede halkın arasında olacak doğru kararlara imza atsınlar. İlçemizi daha güzel yerlere taşıyalım. Başkan odasında vakit geçiren meclis üyeleri değil de sokakta halkın içerisinde dolaşacak meclis üyeleriyle çalışmak isterim.

AZİMLE ÇALIŞAN KALPLERİ KAZANIR

 

Sayın Ataner Orkunoğlu  dolusunuz. Çocuklar için neler düşünüyorsunuz?

Bakırköy’de bir masal park yapmak isterim. Çizgi filmlerin, kahramanlar ile donatırım. Çevresinde çocukların yiyeceği sağlıklı yerler açılmasını sağlarım. Oturulacak yerler yaparım. Çocukların anneleri ile vakit geçirmesini sağlarım. Anne baba ve çocuklar için mutlu bir yer olur. Bu şekilde tüm anne baba ve çocuklar .Bakırköy  masal parka gelirler etrafındaki esnafın yüzü güler. Her il ve ilçeden anne ve baba gelmesini sağlarım. Bu da ilçemiz için en kıymetli yerimiz olur. hem ilçemize esnafın yüzünü güldüreceğiz hem ‘de İstanbul’da anneler çocukları Bakırköy’e taşıyacağız. Anne taşımak, çocukları taşımak Bakırköy esnafının yüzünü güldürmektedir.

  Çocukları çok düşünüyorsunuz başka çocuklar için planlarınız var mı?

Çocuklar için jimnastik salonu kurmak özellikle 3 yaş, 4 yaş ,5 yaş çocukları ,çocukları yaş gurubu ile bir araya getirmek, iletişim kurdurmak ve hareketler yaptırmak, düzenli yürümesini sağlamak birlikte koşmak ve hareketler yaptırarak ve Çocukların denge konusunda, Sürat konusunda, Esneklik konusunda, Dayanıklılık konusunda, Koordinasyon Konusunda, Eğitimli Eğlenceli bir ortam da ,1 saat iyi vakit geçirmek okul eğitimi gibi sıcak sevgi ortamında ham çocuklar çocuklarla kaynaşacak hem de anneler annelerle iletişim oluşacak bu gibi etkinlikler lazım Bakırköy olmalı. Çocukları geleceğe hazırlanmalı. Belediye ucuz ücret alınarak çalışanların masrafları çıkarılması ve o yerin bakım her şey bedava diyerek ileride hiçbir şeyin kıymetini bilemeyiz. Biz hizmetimizi ve kalitemizi artırarak, vatandaşın yanında olmasını sağlamak olmalı.

 Kitap sevdirip, okutmak için hayalleriniz var mı?

Her mahallede kitap günü düzenlerim. Yazarlara Vatandaşlarımız buluştururuz. Kitap konusunda uzman kişileri getirir az az konuşmalar yaptırarak model olur. 20 dakika kitap okunur. Onun özeti anlatılarak güzel bir bilgi alışverişi yapılır. Yaşatarak ve yaşayarak güzel günlerim olur. Başkan olarak içinde olmak şartıyla, el ele vererek model olarak, ikram yaparak, içten samimi davranışlarla insanların sevgisini kazanmak gerektiğine inanıyorum. Kitap alır hediye ederim. Sponsor dostlarım model olmasını sağlarım.

Okuyan, aklın becerisini kullanan vatandaşların bakış açısı, vizyonu gelişir. İlçemizi ileriye taşıyan vatandaş ile el birliği içinde aydın, kültürlü, örfüne, adetine bağlı ilçe olmasını sağlayacağız. Okuyan, düşünen, araştıran insanların sayısı artırmak isterim. .Kitap kurtları Bakırköy’e  çıkacaktır.

 Gazeteciler için nasıl bir çalışma yapmak isterseniz?

Belediye olarak ilçemizde çıkan Gazete dergi ilçemizin markasıdır. Bakırköy belediyenin web sitesinde gururla yayınlayacağız. Kendi ilçemizde çıkan Gazeteciler, ilçemizin adamlardır. Kalemin bildiğimizi mesleği yapan işin yapan gazetecileri tanımak gerekir. Yeni girenlere de fırsat vermek gerekir. Gazeteci işini yapsın biz de işimizi yapalım. Onların kalemi var. Onlar bize ayna oluyorlar, yol gösteriyorlar, çevrelerine bilgi okutuyorlar. Biz ilçemizdeki gazetecilerin etkinliklerinde biz götürüp getireceğiz. Onların işlerine asla karışmayacağız. Biz güzellikleri yaşayarak, görerek, duyarak kendi becerilerini kendileri  çekerler. Yazarla yayınlarına asla karışmamak gerekir. Basını özgür bırakmak gerekir. Biz onları yanımızda olmasını sağlayalım. Her şeyi biz talimatla yaparsak olmaz. Biz hizmet edeceğiz, biz çalışacağız onlar da nasıl kullanacaklarını bilirler. Eleştirel bakış açılarından biz ‘de  besler . ama işlerine karışmayız. Onları her toplantıya kendimiz getiririz yol parası harcamasınlar. Biz de gazetelerine üye olarak destek veririz. Çalışan kişilerin talimatıyla değil, bölgemizde gazetecilik yapanlara işini doğru yapanlara. Bakırköy’de vatandaşlarına, okuyanlara el vermek zorundayız. Fakat gazeteyi bizim alıp dağıtmamızda iyi değil. Onlar gazetelerini okutsunlar, güzel işler yapsınlar biz de okuyan çevrede sevilen gazetelere üye olalım, sahip çıkalım ama işlerine asla karışmayalım. Onun adamı bunun adamı diyerek gazetecileri toplum aydınlatan, bilgilendiren olsunlar. Biz de belediyecilik yapalım; Eksiklikleri görsünler, başarılarımızı görsünler en doğru karar bu diye düşünüyorum. Gazetecinin sağcısı solcusu olmaz. Onlar bize ayna olacaklar biz aynada göreceğiz medya konusunda değişiklik yapan ilk ilçe Bakırköy olacak

Başkanım İlçemizde Masal Parka İhtiyaç Var ?

Ataköy’de bir masal park yapmak isterim. Çizgi filmlerin, kahramanlar ile donatırım. Çevresinde çocukların yiyeceği sağlıklı yerler açılmasını sağlarım. Oturulacak yerler olmasını isterim. Çocukların anneleri ile vakit geçirmesini sağlanmasını isterim. Anne baba ve çocuklar için mutlu bir yer olur. Bu şekilde tüm anne baba ve çocuklar Ataköy masal parka gelirler etrafındaki esnafın yüzü güler. Her il ve ilçeden anne ve baba gelmesini sağlar. Bu da ilçemiz için en kıymetli yerimiz olur.

 Başkanım sporcu olarak, Bakırköy’de spor için ne düşünüyorsunuz?

Bakırköy’de değerli sporcularım  var. Yetişmiş adamlarımız var. Onların tecrübesinden bilgisinden faydalanmak gerekir. Bakırköy’de ne kadar spor kulüpleri varsa toplar bilgi alırım. İşinde uzman işini güzel, etkili yapanları seçer onları birlikte Bakırköy ilçesinde her alanda her sporda gençleri hazırlarım. Öğretelim, maçlara sokalım. Birincilik ikincilik kazansınlar. Bunları Dünya’ya tanıtalım. Sporcularda bacasız fabrikadır: üzerinde çalışıp, kafa yoralım. Sporcu üretelim dünya sporcu yayalım geliştirelim, durmayalım; adam yetiştirelim, pazarlayalım her daldan sporcu yetiştirelim.

Bakırköy ’de tiyatrocu ve sanatçılar var. Bunları nasıl değerlendirmek gerekir?

Bakırköy  Şanslı ilçe sanatçılarım olduğu, doğduğu büyüdüğü sanatçılarımız var. Tiyatrocu olsun sanatçı olsun bacasız fabrikadır. Biz bu fabrikayı Türkiye Dünya pazarlamasını bilirsek hem sanatçıları çalıştırarak para kazanmasını sağlarız hem de belgeseller ile gelirin artmasını hem de film satarız. O zaman bu kadro çalışarak, üreterek belediyeye katkısı olacak, gençlere model olacak. İlçesini pazarlamasını bilecek. Ekip kurmak gerekir. Belediyeye kendimi atarım, yan gelir yatarım devrine son vermek gerekir. Yan gelip yatmak olmayacak. Yetenekli ve becerikli kişiler engel olmayacak çalışanlar olmalı bu yüzden hep doğruların yanında olacağız. .Belediyede yatan insan, besleyen yer değil sanatını dünya pazarlayan, sanatçıların gelişmesi için ilçemize katkısı olması sağlayacağız. Sanat içinde her alanda Bakırköy kültür yayın evi adi altında yayına da kültüre de belgesel önem vererek. Kültürümüzü dünya pazarlama şansım geliştirmek istiyorum yiyen değil çalışan üreten, kendi imkânı ile çalışan kadro kuracağız. Her şey var. Başlamak için ekip olmak, baş çekecek belediye başkan olmak.

  Kadınlar için ne düşünüyorsunuz?

Her mahallede kadınlar için Bakırköy örgü evi açacağım. İpini verip kimisi çorap yapacak, kimisi çanta örecek, kimisi şapka, kimisi masa örtüsü kimisi yastık kılıfı, kimisi

çocukları için çorap… Bunları üreteceğiz, bir ücret karşılığı alarak buralarda satış yapacağız. Web sitesinde satış yapılarak hem kadınların gelirini arttırmak hem de bir araya gelip çay içsinler, sohbet etsinler. Geçlere model olsunlar. Gençlerden öğrenmek isteyenlere kurs açarak yetiştirmek ve belgesini verme sonra iş vermek gerekir. Kadınların haftalık mutfak masraflarını kazanmalarını sağlayacağım. Hem örgü örmek beyin jimnastiği kitap okumak gibi. Bu işin bir terapi olacağını düşünüyorum. Bir araya gelmeleri şifa olacağına kanaat getiriyorum.  Örgü evlerin her mahallede olmasını sağlamak ve başarılı kadınları her yıl ödüllendirmek istiyorum. Kadınların üreten satan birlik beraberlik içinde olan girişken kadınların sayısı artırmak isterim.

  Kadın kooperatiflere el vermek ister misiniz?

İlçemizdeki vatandaşların durumuna bakarak Kastamonu, Sivas, Kars, Erzurum olsun bu illerde kadın kooperatifi ürünlerini alarak her gün bir semtimizde satış yaparak kadınlara el vermek ve vatandaşların sağlıklı yöresel ürünleri ile buluşturmak isterim. Bu konuda çok yoğun çalışmak isterim. Yöresel ürünlerin şarküterisi satmasını sağlamak isterim. Kadın girişimciler bizim için değerli her ildeki kadın kooperatiflerle iş birliği yaparak çalışmak isterim.

Her Mahalle İçin  Neler Düşünüyorsunuz?

Bakırköy’ü  kapsayıcı ve sorumlulukları Paylaştırıcı Bir Anlayışla tertemiz, donanımlı bir ekiple birlikte yöneteceğiz. Bakırköy’ümüzün her mahallesinde bir danışan bulunacak danışan, halka sürekli İletişimde bulunacak, Halkın beklenti ve şikayetlerini dinleyecek; onun onay vermediği hiçbir şey başkan tarafından imzalanmayacak.

Tertemiz Bir İlçede Yaşayacağız diyorsunuz?

İlçe sakinlerimiz çöplerini saatlerinde dışarıya çıkaracak ekiplerimiz tarafından zamanında alınacak. Çöp konteynerleri yenilenecek, Düzenli Olarak özellikle yaz aylarında, böcek ve sinek önleme amacıyla, ilaçlanacak.

Başkanım Trafik sorunumuz kalmayacak diyorsunuz?

Deniz ulaşımını etkin kullanılarak trafik sorununu Çözeceğiz. Ana hatlar üzerinde toplu taşımaya önem vereceğiz. işe gidiş ve çıkış saatlerinde sadece toplu ulaşım araçlarının kullanabileceği yeni düzenlemeler yapacağız. Akan bir trafik stresten uzak, verimliliği artmış  mutlu bir Bakırköy demektir.

Başkanım Sokak Hayvanlarımız için Barınaklar Kuracağız diyorsunuz?

Evet sokak hayvanları canımız ,yol arkadaşımız. Birlikte huzur  içerisinde yaşayacağız. Belirli Parklarda özgürce dolaşılabilecekleri hijyenik ortam yaratacağız .Sokak hayvanlarına barınma ve mama desteği vereceğiz. Haftanın Belirli günlerinde farklı mahallelerde seyyar hayvan hastanesi hizmeti sunup genel bakımlarını yapacağız. Evcil hayvanlarımız içinde her parkta özel bir alanda hijyenik ortam yaratacağız.

Başkanım Binalarımızın Görüntüsünü güzelleştireceğiz dediniz?

Evet kardeşim zaman aşımına uğrayan, yıpranan ve kötü bir görüntüye sahip olan bina ve yapıların dış cephe ve çevre düzenlemelerine müdahale ederek, Bakırköy’ümüzü görsel açıdan güzelleştireceğiz. Görüntü kirliliği  veren binalara personel desteği vererek bakım, onarım ve boyamasını yapacağız.

Başkanım Problemli Alanları Değerlendirme Projesi’nde Farkınız ne Olacak?

Bir yanıyla yorgun ve yıpranmış, zamana karşı direnememiş Bakırköy’ümüz var. Ve Bakırköy’ün atıl , kaderine terk edilmiş, henüz yeni hayatına başlamamış olan köşeleri, bina ve arazileri var…

Problemli olan ve imara açılması uzun sürecek yıkılmış binaların ve boş arsaların sahipleriyle konuşup ,geçici süre için otopark, çocuk parkı, yeşil alan yapacağız.

Başkanım Yol ve Kaldırımları kalıcı olarak düzelteceğiz diyorsunuz?

Bir kentin gelişmişlik düzeyi bir bakıma yolları ve kaldırımlarının durumuna bağlıdır. Araçların  sarsıntısız ve sorumsuz geçişi , yayaların güvenli ve keyifli yürüyüşleri için yollarımıza ve kaldırımlarımıza çok iyi bakacağız. Bakırköy’ümüzün en önemli problemlerinden biri olan kaldırım ve yolları hızla düzenleyeceğiz, düzelteceğiz. Öncelikle tamir , bakım ve onarım Yenilmelerini 3 ay içerisinde yapacağız.

Geri Dönüşüm Projesini Nasıl Başlatacaksınız?

İlçemizde daha öncesinde geri dönüşüm konteynerleri bulunmaktaydı. Sonrasında bu konteynerler kaldırılarak yerlerine eski kıyafetlerin bağışlanacağı  kutular yerleştirildi. ilçemiz bu konuda aslında hassas  olup, evlerde geri dönüşüm yapıldığı bilinmektedir. Yapılacak çalışma ile ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlanması da hedeflenmektedir.

2017 yılı itibarıyla lisanslı  atık top toplama işletmelerinin sayısı 1.600 !ün üzerine  çıkmıştır. Söz konusu bu işletmelerde çalışanların sayısı ise 60.000’in üzerine çıkmış, geri dönüşüm ve geri kazanım tesislerinden yaklaşık. 2023 yılında bu  rakamların  100.000  kişilik  istihdam ve 10 milyar TL’lik bir katma değer sağlaması beklenmektedir.

Belediye ile yapılacak görüşmeler sonucu geri dönüşüm konteynerleri tekrar sokaklara konulduğunda evlere geri dönüşümü özendirici üzerinde parti logosu olan ayrıştırma kutuları verilebilir. Plastik  maddeden üretilen bu aparat ile evlere direkt olarak girme şansı yakalamış oluruz. Bu aparatların dağıtımı da yine karavan ve stantlarda yapılabilir. Anılan aparatın maliyeti  yaklaşık 7 TL Olup  seri olarak üretilmesi durumda maliyeti daha da azaltacağız.

Başkanım Yeni Yeşil Alanlar Yaratacağız. dediniz.

Uygar kentler sahip oldukları yeşil alanlara göre belirleniyor. Bakırköy’deki yeşil alan miktarı, şehir hayatının karmaşasından kaçmak isteyen sakinler için  maalesef yetersiz… Yeni yeşil alanlar oluşturup, halkın dinlenip spor yapabileceği açık hava alanlarını çoğaltacak ve  yaşam kalitesini yükselteceğiz. Bu nedenle sera alanı kuracağız ve bu  alanda çiçek ve ağaç  üretimi yapacağız. budamalar  mevsimine uygun olarak yapılacak. Böylelikle hem belediyemize maliyeti düşürmüş olup hem de devamlılığı sağlamış olacağız.

 

Bakkallara nasıl sahip çıkmak istersiniz?

Biz bakkal kültüründe büyüdük. Elimizde yoksa bakkallardan alırdık. Deftere yazdırıyorduk. Evin anahtarını veriyorduk. Bakkalcılar marketlerin malı satmasınlar. Biz onlara kadın kooperatif ürünlerini getirerek ekmeği getirerek, peyniri, yağı, zeytinyağı vererek mahallesinde hizmet vererek satış yapmalarını sağlayarak mesleği koruyabiliriz. Toplantıda belediye olarak sahip çıkarız. Onlar da müşterilerine hizmet etmiş olurlar. Dayanışma sağlarlar. Vatandaş da sağlıklı ürünlere kavuşur, .markette olmayan yöresel ürünler olan kıymetli, kaliteli bölgesel ürünler yeri olacak; ekmeğinden lavaşına kadar kendilerini yenileyerek gerekirse gıda hizmetinin toptancılığını belediye tarafından yapacağız. Mal vermek çalışmasını sağlamak olacaktır.

 Bisiklet kültürü için ne yaparsınız?

Bakırköy’de işe eve gidip gelirken bisikletle gidip gelirlerse hem spor yaparlar hem de paraları cebinde kalır. Bu kültürü çevremize yaymak gerekir. Sevdirmek gerekir. Ayda bir kez çocuklara bisikleti sevdirmek için etkinlikler yapmak gerekir. Bisiklet kursu verecek bir yerimiz olur bisiklet konusunda eğitimcilerin kursa verdirerek tehlikeli konulardan eğitim alarak yol durum hakkında nasıl davranmak gerektiğinin öğrenmesini sağlamak her yılda başarılı örnek vatandaşları örnek göstererek model olmalarını sağlarız. Bisiklet kültürünü geliştirerek; hem sağlıklı vatandaş hem de sporcu vatandaş içinde olmak isterim. Hareketli, engelli bisiklet sahası yaparak haftanın 2 günde gençler bisiklet kursu alsınlar. Eğitimde  denge konusunda  olsun, Kuvvet konusunda olsun, Yol durumda olsun, Sürat konusunda olsun, Hesap yapma ve karar verme konusunda olsun, Gençlerim eğitimle daha iyi  daha bilinçli bisiklet kullanmaların  sağlayabiliriz..

Bakırköy esnafı için ne yapabiliriz?

Geçmişinize bir bakın: Bakırköy  dünya insanlarının geldiği bir nokta. Dünya insanlarını çeken, bünyesine getiren bir ilçe. Biz bu konuda ileriye taşıyabiliriz. Dünya siyasetçileri ve sporcuları, ilçemize çekebilir esnaflarımızın Pazar payını geliştirebiliriz. Ürünleri ilçe ve dünya satış yapmasını sağlayarak hem ticarette hem eğlence eğitimde, turistlikte her dalda gelişmesi için çalışarak ilçemizi ileriye taşıyabiliriz.

Bakırköy esnaflarına reklam konusunda ne yapabilirsiniz?

Bakırköy  duyuru yerleri var. Bu yerlere dijital reklam yaparak hem belediyeye gelir getirmek için hem de esnafların ürün reklamı ve duyurusu için açılışlarını burada duyurarak hem vatandaş bilgilendirilecek hem de esnaf kampanyasını duyuracak hem de belediye reklam bedeli ödeyecek. Bu konuda reklam işlerini bilen, pazarlamayı bilen, reklam alarak hizmetin kalitesini arttıracak reklamcılarla çalışmak isterim. Hem yerim değerlenecek hem de gelirim artacak. Tabela reklam gelirlerini arttırma şansımı daha fazla reklam yerleri üreteceğiz. Reklam pano yerleri ortaya çıkaracağız burada reklam afişleri asmayı sağlayabiliriz. Bizde site var, mahalle var ve biz vatandaşın bulunduğu yerlere reklam panosu yaparak reklamcıdan reklam alarak gelir arttıracağız, yerimizi değerlendireceğiz. Esnafımda duyursun kampanyası Bakırköy’e duyurma şansını vereceğiz az para ile destek vermesini sağlamak isterim el ilan buruşur sokaklarda dağıtan değil, ilçemizde duyurması sağlayacak dijital reklam ile duyurmak bölge bölge vatandaşı cebine mesaj gitmesini sağlamak ama bu güveni bozmadan; disiplinli yapmak gerekir. Bu ekiple kuraları olan vatandaş menfaatin olan konuları seçerek yapılması sağlamak. Hem esnafıma faydamız olacak, Hem de  Tüketiciler indirimli, kampanyalı ürünler hakkında bilgisi sahibi olacaklar.

 Park bahçeler için ne yapılabilir?

Benim emeklilerim, kadınlar, çocuklar cumartesi  hava alacağı yer olan  parklarım var. Kamelyalar yaparım. Parklarımızı çiçeklere süslerim. Çaylarını, yiyeceklerini alıp gelsinler. Harika bir Pazar yaşasınlar. Hava alsınlar, çocukların gözleri önünde oyun oynasınlar. Benim insanlarıma hizmet etmek, oturması çayını içmesi için  yerler. Olması sağlayacağız. Her Park’ta Kameriyeler olacak

 Eski Eşyalar için hayaliniz var mı?

Bu konuda işin bilen bu işi yapan kişilere konuşur. El birliği içinde Bakırköy’de  iki gün Pazar açabiliriz. Belediyenin  geliri olacak, bu işi yapan esnafında faydasına olacak, hem de tüketicin elinde olan eşyaları para geçirecek. Eski eşyaları paraya çevirin diyerek hafta içi iki gün Pazar Açılabilir.. Hepimizin evinde fazla eşyalar var atamıyoruz, saklıyoruz ama burada paraya çevirmek için kullanabiliriz. O esnafları seçerek onların evinde eski kullanılmamış eşyalar ayakkabıdır, sobadır, giyimdir vs. bu insanların eşyalarını hem paraya çeviririz hem de alışveriş yapmasını sağlarız. Bu da büyük bir hizmet artısı olur. İstanbul’un her semtinden insanlar gelir, Yalova’dan Tekirdağ’dan da gelir. Biz bu konuyu belediye olarak duyurur ve reklam yaparız. Biz bekleyen değil, insanları bir araya getiren olmalıyız, .sahip çıkmalıyız. Destek vermeliyiz.

Cumartesi ve Pazar Yeri İçin Siz Olsanız Ne Yapardınız?

Haftada 3 gün burası çalışıyor, diğer günler boş. Bakırköy gibi bir yerde yerim var, önemli bir yerde… Biz daha fazla neden değerlendirmiyoruz? Sosyete pazarının boş günlerini mobilya günleri yaparak, burada her gün hizmet vererek belediye gelirini arttırmak için çalışılabilir.. Bakırköy yabancı misafirlerin ve oturanların mobilya ihtiyaçlarını kendi yerimizde mobilyacıları buluşturabiliriz. Bu konuda daha iyi çalışabiliriz. Bu konuda model olabiliriz. Çünkü Bakırköy Kadıköy’den  halkalıdan her yerde gelme şansları var. Marmara var. metro var. deniz yollar var. her konuda şanslı bir ilçedeyiz. Yerimiz var, değerlendirmek elimizde, belediyenin gelirinde artırabiliriz.

Bakırköy’de Ermeni ve Süryani Cemaatler Var. Neler düşünüyorsunuz?

Bakırköy  medeniyet ilçesi, biz bu ilçeye bilinçli geldik. Bünyesinde her türlü insan bağrında yaşamış, bizim için çok kıymetli insanlarla birlikte yaşıyoruz. Birbirimizin kültürünü öğrenmek gerektiğine inanıyorum. İçimizde Kürt var ve Kürtçe öğrenmemiz gerekir. Ermeni dilini öğrenmek gerekir. Birbirimizden öğreneceğimiz çok konu var, birbirimizden alacağımız çok ders var. Bir usta diyor ki: Tecrübeli, bilgili ve bedel ödemiş kişilerin bilgilerini dinleyin, vaktiniz yetmeyebilir ama ders çıkarıp siz de aynı bedeli ödemeyin. Biz de bu konularda daha fazla ilişkileri geliştirebiliriz. aynı kafada olmak önemli değil, farklı düşünen kişilere ihtiyacım var.

Bakırköy’deki yaşlılarımız gelip giderken yürüyorlar da yolda oturacak yerleri yok?

Bakırköy’de yaşlı vatandaşlara yakışır şekilde; dayanıklı, kullanışlı her mevsim için uygun olan şekilde yapmak gerekir. İnsanlara değer verip onlar için uygun yerler yapmak gerekir. Yaşlıları düşünmek zorundayız. Yol üzeri sokak araları yaşlılarım dinlenecek yerlere, oturma yerleri yapmak hakkımızdır., görevimizdir. . Düşünmek gerekir.

Bakırköy’de  650 dernek var. Siz dernekler için nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Her dernek kendi kurulma amacında çalışarak hizmetle yarıştırarak biz de başarılı dernekleri yılda bir kez plaketle ödüllendiririz. Ama benim senin derneğin değil, kendi amacı doğrultusunda çalışmalar yapacak biz de derneklere eşit şekilde yaklaşacağız. Çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Hz. Ali’nin bir sözü var: Akıllı geçiniyorsanız akılsız insanları sırtınızda taşımayın. Biz derneklerin kasası olmayacağız, çalışıp üretenlerin yanında olacağız. Dernek için salon gerekiyorsa salon, ikram konusunda destek olacağız. Dernek işleri meclis onayı ile yapılacak. Kişilerin kulübü yerine gerçekten çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Kişiye değil topluma hizmet verenlerin yanında olacağız. Belediye kimsenin şahsına ait olmayacak. kişilerin rant kapısı olmasın üreten çalışan destek ile kaynaşan olmalı farklı düşünenler bizim zenginliğimiz olmalı.

Bakırköy’de hayvanlar için ne yapacaksınız?

Bakırköy ’de hayvandan korkan da var. seven de rahatsız olan da. hayvanlara karşı nasıl davranılması gereken bilgiyi filimle özendirerek, anlatarak korkanların korkuların yenerek ,insanlarımızı hayvanlara karşı daha duyarlı olması sağlıya biliriz. bu konudaki sorunları bulup, daha bilinçli çözümler üretmek gerek. Dünyada hayvanlar için nelerin yapılması doğru ve uygun olur .Bunları araştırıp, uygularım. Park ve bahçelerde ekmeği torbada getirip asıyorlar. Sanki o ekmeği biri gelip açacak, doğrudan hayvanlara vereceklermiş gibi asıyorlar.

Dostlarımız  bizim Sevgimize  ilgimize Bayılacak  

Sevgili kardeşlerim, evinizde ekmek kaldıysa, yoğurt kabına doğrayalım biraz üzerine süt döküp dışarıda uygun yerlere hayvanlar için kabı bırakalım. Duyarlı insan olup çocuklarımıza örnek olursak süper olur. Ama ekmekleri asarak bırakmayalım, hem ilçeye yakışmıyor hem de yabancı misafirlerimizi düşünelim. Bize yakışan şekilde yapmalıyız. Bu konuda vatandaş bilinçlendirmek için filmler çekerek insanları aydınlatmak hayvanlara yapılması gereken yol göstermek gerekir.. Sevgiyi öğretmek gerekir. Hayvan seven, hayvan kollayan olmak zorundayız. Köpekten korkan insanlara filim yolu ile hayvan sevgisi aşılmak zorundayız. Hayvanları sevdirmek zorundayız.

Bakırköy kültür ilçesine daha fazla neler yapılabilir?

İlçemizde çıkan gazeteleri ve dergileri Bakırköy’e gelen misafirlere meydanda ya da başka uygun alanlarda ücretsiz okuyabilirsiniz diyerek ilçemizde çıkan gazeteleri vatandaşın ulaşabilmesi için uygun standalar koyacağız.

Bölgesel gazete  geliştirmek için yapacağız. Vatandaş ücretsiz alsın,  rahatça okuyabilir. Bu çalışmayı Bakırköy’ün tüm sokaklarına yapabiliriz. Önemli olan insanların okumasını sağlamak ve ilçemize sahip çıkmak. Gazete dergi Sokaklar  için caddeler için belediye alarak vatandaşın okuması için aracı olacak yayın bedeli verecek amaç okuması destek olacak yayında sahip çıkacak standart üzerinden ücretsiz belediye tarafından hediyedir diyecek bir yazı olacak. Gazete ve dergi ilçemizin kendi markasıdır.  Bizde ilçemizin markalarına sahip çıkacağız. Gazetelerin ,dergilerin ücret karşılığı alıp vatandaşımıza ücretsiz okumak için aracı olacağız.

Bakırköy’e eğitim için gelen öğrencilere ne yapmak gerekir?

Bakırköy gelen öğrenciler bizim elçimi olacak; biz bu öğrenciler için bir yerde zaman zaman bir araya gelmek ve iletişimimizi kuvvetlendirmek isteriz. Başarılı çocukları da yılda bir kez  plaket  Ödüllendirmek   isteriz. İlişkileri geliştirmek için çok önemli , öğrencilere el verip destek olmak isteriz. Öğrencilerim  ders çalışacak, internet kullanacak çayı içecek bir yeri olacak  burada elçilerimizle bir ilişkilerimiz  gelişecek.ve güçlenecek.

Öğrencilerimiz İçin Başka Planların Var mı?

Başkan olduğum zaman ilçemizde bir ilk başlatacağız. Evinde bir öğrenci için yeri olan bir sofraya tabak koyan kişiler öğrencilere el verelim. Evimizde gelecek nesille yatırım yapalım. Hem  öğrenciler için iyi olacak hem de evinde bir yıl misafir eden için harika bir hikayemiz  olacak. Öğrencilerimiz için  bir yıl evimizde misafir edebiliriz. Soframızda bir tabak fazla koymak isteriz. Birinin hikayesi olmak isteriz. Güzel bir fırsat bizim için de. Vatandaşlarım içinde bir misafire el vermek okuması için bir tabak koymak kültürünü Bakırköy’de yaşamak için filmle duyuru ile reklam ile yaparak vatandaşa, öğrencilere el versin, bir oda veren olsun. Masaya bir tabak eklensin; bizim insanlarım yapar. Belediye olarak ilçemizde ilk yapan biz oluruz. Öğrencilerimize sahip çıkma imkânımızı olur. Bu hikayeleri her yıl eğlence gecesinde hikâyeler  anlatma yılımızı olsun. ilişkilerimiz gelişsin. daha fazla kaynaşalım.

Bakırköy Belediye Başkanı’na ulaşmak çok zor. Siz olsanız ne yaparsınız?

Ben belediye başkanı olduğum zaman kapılar olmayacak ,ofiste oturmam, her gün bir mahalle gezerim. Vatandaşın içerisinde olmak, kadınlarla kapıda çay içmek, çocukların yanında olmak için ilçemizden ayrılmam. vatandaşı benim nerede olacağımı, günü ve saati duyurabilirim. Vatandaşların ayaklarına giderim; sorunu yerinde bulup, çözmeye çalışırım. Vatandaşın yanında olmak, onları dinleyen içlerinden biri olmak çok şey değiştirir. Biz vatandaşı kapıda bekleten değil, ayaklarına giden başkan olmak isterim. Hizmet eden vatandaşı düşünen biri olmak isterim.

Bizim Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk  dünya ülkelerin dolaşan gezen olmadı. Bende ilçemizden hiç ayrılmadan ilçemizi için 5 yıl çalışarak 24 saat Bakırköy’de havası  alarak yaşamak ve çalışmak istiyorum.

Belediye Başkanının mesai saati nasıl olur?

Belediye başkanı olacaksanız kendinizi hizmete adamanız gerekir. 24 saat hizmette olabilmek için gece gündüz çalışarak, dolaşarak, dinleyerek yanlarında olmak gerekir. Başkanın ailesi olmaz, işi olmaz. Başkan kendini vatandaşa adamalı. Whatsapp kullanmasını bilmeli, iletişimi daha hızlı kurmalı. Gerek telefonla gerekse sosyal medya aracılığıyla iletişim halinde olmalı. Zaman ayırmalı, okumalı ve hızlı çalışmalı

Başkan olsanız nasıl bir fark yaratacaksınız?

İlçemizde hasta konusunda olsun, vefat olsun, doğum olsun her alanda ilk yanında belediye başkanı olmalı. İlçesini ailesi gibi takip ederek zaman ayırmalı, yetişmeli, dinlemeli ve hızlı çalışmalı. Sevgi varsa her şeyi yaparsınız ve yardımcıların sizi gözünüz gibi, kulağınız gibi olacak notların sağlıklı alacak her sabah toplantıda konuşacak ve talimatı verecek işlere yapmak zorundayız bekleyen değil sorun çözen olmak zorundayız.

Bakırköy ’de başarılı bir başkan olabilmek için nasıl bir kadro kuracaksınız?

Ben iş dünyasından geldim. İki asistan sekreterim olacak, biri kadın biri erkek. Telefonlarıma bakıp, benimle paylaşacaklar. Not alıp, çözüm yolları arayacaklar. Yol gösterip beni temsil edecekler. Yapamadıklarını bana iletecekler. Bir kişi günlük programlarımızın fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medya hesaplarımızda ve web sitemizde yayınlayacak vatandaşa bilgi verecek. Vatandaşımızda nerede olduğumu ne ile meşgul olduğumu öğrenecek, bilgi sahibi olacak. bu iş de ekip çok çok önemli. Siz ekibinizle ayrım yapmadan önyargılı olmadan duyarlı, hızlı çalışan ekiple güzel işler yapma şansınız var. Bu ekip notlar alarak bilgileri kitaplaştıracağız, ileride bir başkan için kaynak olsun, hizmet için ışık olsun diye yaşadıklarımı ileride birine faydalı olur düşüncesi içinde olacağız. Bizde bir söz var. ekmeği ekmekçiye ver ,bir de fazlası ver, ziyan etmesin, onun için kalemi kuvvetli yazar olsun, karikatür olsun sorunları  karikatürle   çevreye anlatacağız. Bilgilendireceğiz.

  Bir Belediye Başkanı ilçesi için ne yapmalı?

Başkan; yol gösteren, yol açan, ilçesini tanıtıp pazarlayan biri olmalı. Ben bunları yapmak isterim. Toplum gerekirse reklam yoluyla spot yayınlamalı. Örnek verirsek; sigara içip atanları uyarmak için reklam filmi ile uyarmak gerekir. Hayvan  sevgisi için film ile hatırlatmak gerekir. Ya da yaya yoluna araç bırakanları  uyarmak için bir reklam filmi gibi. Aciller için 5 dakika araçların park yerlerini açarız ama 5 dakika içerisinde işini görüp gitsin yerleri yaparak vatandaşı bilgilendireceğiz. Geri dönüşüm konusunda kâğıt ve elbiseleri daha iyi hale getirerek doğru firmalarla ile çalışabiliriz. Geri dönüşümden de gelir elde edebiliriz. Teknolojik imkânları kullanarak ilçenin yer altında ne var ne yok film çekerek daha bilinçli karar verebiliriz. İnşaat sektörü için yer altı arama tarama cihazı ile hizmet vererek yapacağı yerin filmini çekerek bilinçlendirebiliriz. İş adamlarım dünya pazarlayabiliriz. İlçemiz için çalışan elemanları eğiterek bilgilendirerek iş bulabiliriz..

Bakırköy ’de başkan olsanız başka neler düşünürsünüz?

Bakırköy’ün Müzesi Olmalı., Bakırköy yaşayan insanların giyimlerinden tut, kullandıkları eşyaların çoğu eski İstanbul kültürüne ait. Denize girdikleri günler bile farklı. Gerekirse bu insanlarla belgesel film bile çeker Bakırköy ’e yakışır bir müzeye koyarız. Bakırköy anlatan bir müze olmalı. Çok şanslıyız ilçemizde yaşantıları olsun giyim  olsun, fotoğraflar olsun toplayarak Bakırköy müzesi yapmak geçmişi insanlara yaşatmak, hatırlatmak daha sağlıklı olur Düşüncesi içindeyim ve ilçemizdeki her şeyin kıymetini toplayarak gelecek nesiller ışık tutması isterim. Bakırköy Bakırköy’dür. Bakırköy sahilinde denizini kullanmış Dünya liderimiz Mustafa kemal Atatürk   gibi müzede yer alacak çok zenginliklerim var. Medeniyetler şehirlinde zenginliklerim müzede toplamak gelecek nesillere anlatmak zorundayız.

 Başkan olsanız Bakırköy  için başka neler yaparsınız?

Belediyenin yayın evini kurarım. Bakırköy yaşamış tecrübeli bilgili insanlar var. Tek tek tespit eder bu insanları bilgi alarak kitaplaştıracak şekilde peşlerine düşerim. Bilgiler mezar değil, insanlara faydalı olsun diye yayın evleri ve kitaplar var. Bakırköy yaşanmışlıkları kitaplaştırıp kültüre kazandırırım. Ders veren belgesellerden yaparım. Bunun için becerikli ve sanatçı insanlar var. Ders veren kısa filmler yaptırırım. Çocuklar için olur, yaşlılar için olur herkes için. Çocuk yetiştirmekle ilgili filmler olur, insanlara faydalı kitap ve belgeseller üreterek bunları satar, belediyeye gelir elde ederim. Hem de kültürümüze sahip çıkarım. Başarılı iş adamlarım var. Yolundaki engelleri nasıl aştığı neler yaptığı öğrenir bu bilgiler birine ışık olur düşüncesi içindeyim. Bir yazar diyor ki: deneyimli, tecrübeli bedel ödemiş insanları dinleyin; o ödenen faturadan siz ödemeyin, ders çıkarın

Bizim de amacımız gelecek nesillere vakit kaybetmesin dersine  iyi çalışsın; bile bile  yanlış yola girmesin.

Başkan olsanız kadınlar için ne yaparsınız?

Konferans salonlarım var, kadınların işi 9’da bitiyor. 11’e kadar iletişim dersi verdiririm. Aile için, eşini yönlendirmek için, çocuk yetiştirmek gibi eğitimler vererek başarılı kadınların sayısını arttırmak. Kadınlar bilinçli oldukça; evini de eşini de çocuklarını da eğitecektir. Bu konuda sık sık etkinlikler ,  yaparak  Her yıl mutlu aileleri  sayısını artırırdım.

Başkan olsanız  Bakırköy  için başka ne hikayeleriniz var.?

Çocuk konseyi kurarım. İlçemizin çocuk konseyi olsun, onları Pazar günü çocukların istek ve arzuların belediye taşımasını sağlarım. Kadın konseyi kurarım. Esnaf konseyi kurarım. Gençlik konseyi kurarım. Sporcu konseyi kurarım, eğitimci konseyi kurarak ilçemizi için farklı fikirleri toplayarak sentez yaparak, ilçemizi geliştirmek için sürekli beslenerek geliştirerek çalışma yapmak isterim. İçimizde çok değerli zenginlikler var. Hz Ali dediği gibi zenginliği en iyisi akıl zenginliği içimizde bu zenginler çok var.

 Başkan olsanız işsizler için ne yaparsınız?

İlçemizde iş arayan gençlere el vermek isterdim. Değerli hocaların eşliğinde iş arayanlara eğitim vererek sertifikalar verirdim. Hocaların eğitim alan kişileri; garson, pideci, şoför, pastacı, hasta bakıcı gibi gruplara ayırarak notlar verirdim. Yeni işe başlayanlar için nasıl davranması gerektiğiyle ilgili eğitim, görevin nasıl yapılacağı, giyime nasıl dikkat edileceği sorumlulukları öğreterek dikkatli çalıştıracak şekilde eğitimden geçirirdim. İş bulur yerleştirirdim. İlçemizde kimsenin yapamadığını yapardım.

Bakırköy park, bahçe gibi kiralık yerlerde çayı ne kadara satardınız?

Kendi yerlerimizde olan kiracılarım emekliye cay 1 TL  ve suyu ucuz satmasını isterim. mutlaka kitap köşesi kurmasını isterim. Çevresini yeşillendirmesini isterim. Becerisini kullansın menü olan köfte isterse 300 satsın becerisini hiçbir lafım olmaz ama su ve çay daha ucuzu ver. diyerek sıkı kontrol ederdim. Denetimlerin daha iyi hizmet vermelerini sağlardım. Bu iki konu bizim veren el olmak zorundayız bizim büyüklerimiz bunlar onlar verdi biz de vermeliyiz; sahip çıkmalıyız. Veren el alan elden üstün olduğunu bilenlerden olmak gerektiğine inananlardanım.

Bakırköy de girişken kadınlar için nasıl bir Abilik yaparsınız?

Bu kardeşlerime balık tutmayı öğretirim. Hz. Ali’nin bir sözü var: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Ben girişken kadınlar için nasıl süper patron olunur? Engeller nasıl aşılır? Zaman nasıl kullanılır? Satışta başarının yolu nedir? Bilgi ile donatarak sertifikalarını verirdim. Biz de ilçemizde kadınların becerilerini satış yapacak yerler verir onlara satışları orada yaparlar. Artık mağazacılık, internet ve web sitesinden mağazan olsun yeterli. Elindeki teknolojiyi kullanmak gerekir. Whatsapp’tan günde 1000 broşür gönderebilirsiniz. İşte bu fırsatı iyi değerlendirebilecek özgüvenli kadınlara ihtiyacımız var. Özgüveni olan becerilerin satışa çıkaracak kadınlarımız var biz eğitime destek verelim yol gösterelim, başarılı kadınlarım her yıl plaketle onura edelim . Bizim insanlarımız üreten, çalışan hedefine ulaşır. İnsanlardır. Biz hedefi için yola çıkması için destek vermeye hazır olacağız.

Türküler Bizim  Duamız ,Dünya Dilimizdir.

Başkanım Siz  Folklor seven Biri Olarak Folklor İçin Planların Nedir?

Bakırköy’de foklar konusunda çocuklarım olsun. Gençlerimiz olsun. Emeklilerim olsun Folklor  ekipleri kurdurmak her yıl arsalarında yarışmalar yaptırarak Folklor  ekibimizi  turizmlere gösteri yapmaları için etkinliklere  destek vererek Folklor  yaşamak ve yaşatmak için mutlaka kurmak gerektiğine inanıyorum. Folklor demek iletişim demektir.  Folklor demek  kültür demektir. Folklor  demek dayanışma demektir. Folklor, hiçbir aydının öğretemediği, halkın kendi kendine öğrendiği efsane, hikaye, gelenek, şarkı, bilmece, söz düzeni, yıldızlara ait inanma ve büyüler gibi bilgilerdir. Folklor, az gelişmiş ulus ve halk sınıflarının inanış, gelenek ve göreneklerinin ansiklopedisidir.

Kitap Konusunda Başkan Nasıl Desteğiniz Olur?

İlçemizde hotel olsun, Restoran olsun, Cafer olsun Şart kuymak gerekir. Mekanda kitap ve bölgesele  gazeteler bulundurmak zorundasınız. Bu şartları koyarak hem ilçemizdeki çıkan gazeteleri  okuturuz ,hem de kitap dergi gazete koşası olur. Okumaya teşvik ederiz. Hem de ilçemize çok faydası olur.  Bu şekilde okuma kültürü sahip çıkabiliriz..

Bakırköy  Temizlik Konusunda  Ne Düşünüyorsunuz?

Televizyon Reklam yolu ile, yerlere Reçete, ıslak mendil, kâğıt, Sigara izmariti Çekirdek kabuğu  için uyarı hatırlatıcı reklam ile sosyal medya ile ulaşarak Bakırköy vatandaş temizlik konusunda çok iyi bir çalışma  yaparak tertemizi bir Bakırköy yapabiliriz.. Bakırköy bu konuda çok duyarlıdır.  Bakırköy vatandaş sokağı evi gibi tertemizi yapacağı inanıyorum.

Bakırköy de Çöp Konusunda Çalışanlar Bayan Olsun Diyorlar?

Doğru bir tespit bayanlar detaycı ve temizliğe önem verenlerdir. Onun için sokaklarımız ve caddelerimiz  parklarımız  biz bayanlara teslim edersek Bakırköy tam bir Bakırköy olur. Bayan gözü ile bayan eli ile bayan aklı ile bayan sevgisi ile Bakırköy tam bir Bakırköy olur.

Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapabiliriz?

Bakırköy’de 7 mahallemiz sorunlu. Yenimahalle’den Kartaltepe’ye Osmaniye’de Cevizli Mahallede Hat Boyunda, kadar sorunlu mahallelerimiz Var.  Bu konuda  Planlı, programlı kimsenin hakkını yemeden harika bir mahalle haline getirebilir. Öncülük yapabilir. bu konuda Bakırköy belediyesi öncü olabilir. İstanbul belediyesi olsun. devletin imkanları olsun bu konuda   Bakırköy için her kapıyı çalacak yaptıracak işleri sıkı takıp edecek bir başkan  olmak istiyorum.

Kentsel Dönüşüm İçin Yerin altını Üstünü Başkan Bilmek Zorunda  mı ?

Artık Teknoloji var. Yerin altını okuyan cihazlar var. Bu Cihazı Belediye alarak   İnşaat  firmalar Hizmet verebiliriz.  , Yerin altın tarasınlar. Yerin altında neler var her şeyi görsünler, bilsinler, bilgi ile tecrübeleri birleştirsinler.  Daha  bilinçli insanlarımız olsun. Bir yanlış yapmadan doğru işler yapılması  gösterelim. El verelim destek verelim. Bu  insanlar anlamaz diyerek değil rehber olarak yol göstererek yardımcı olmaları arzu ediyorum.  Belediye Başkanının ilçesini iyi bilmesi yer altını da iyi okuması için  ilçesin ilin iyi öğrenmenin yolu yerin altın okuyalım öğrenelim bilelim yeni yerlerin inşaat  firmaların daha rehber olsunlar yol göstersinler artık bilgi çağında bilgiyi ve teknolojiyi daha çok kullan insanlardan olalım yöneticilerden olalım onun için belediye başkanlarım  yerin üstünü okuyorsa vatandaş tanıyorsa yerin altın okusunlar görsünler  onlara göre önlem alsınlar. Bilinçli kararlar verilsin.

 Bakırköy’de Akademi ve sanat yerleri için ne yaparsınız?

Sanat çok kıymetli; sanat yapmak, resim yapmak, karikatür yapmak ayrı bir yetenek şiir yazmak, sanat okumak ayrı bir beceri. Biz sanatla uğraşan sanatçıları el

birliğiyle tespit ederek bu sanatçıları dünyaya pazarlamak için uğraşacağız. Sanatla, müzikle uğraşanları pazarlayalım. Yeteneklerin doğru yerde kullanılması için yol gösteren, rehberlik eden olmak isterim. Becerikli insanların ufkunu açmak isterim. Özgüvenlerinin gelişmesini isterim, -elindeki değeri paraya çevirmesine yardımcı olurum.  Sanattan anlayan değeri bilir. Bu değerli kişileri unun açmak islerine dört elle sarılması sağlamak için yanlarında alacam.

Bakırköy’de  Dünyaya Açılan  Şirketlerim var. İletişim Mükemmel olmalı?

 Cumhuriyet Ülkelerin Şirketleri merkez limanı olarak İlçemizde .Büyük çapta olsa küçük çapta da olsan sanayimiz var ve bu sanayi dünya ile yarışacak, dünya markası satacak firmaların sayısı artacaktır. Bakırköy’de  imalat yapılan ürünlerin marka tanıtım bu bir Bakırköy markasıdır. diyerek markalarım sayısı artırmak olacaktır. sanayım içinde el birliği için en önem vereceğimizi alandır iş imkanları kazandıran ülkesine katma değer kazandıran esnafımız. bizim için değerli birimdir. Dünya fuarı bizim ilçede. Bu  fırsatı çok iyi değerlendirmek  gerekir. Örnek verirsek fuarı girişinde belediye olarak   yer açarak ilçemizdeki, hotel olsun, restoran olsun, hizmetleri, dijital dan tanıtım yaparak , ve firmaların kartları , broşürlerini koyarak tanıtımların yaparak, Pazar payını  geliştirebiliriz..  Destek verebiliriz. İş adamları ile köprü olabiliriz.

Bakırköy Yeraltı Çarşısı İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Bakırköy ilk alışveriş yeri. Buradaki mağazaların kalite anlayışı, hizmet şekillerini gözden geçirerek, fark yaratarak mağazacılık konusunda, giyim konusunda, sporda olsun, ayakkabıda olsun, gelinlikte olsun fark yapacaklar. Sözleşmeleri  incelemek gerekir , Kıralar çok değişti, Bakırköy belediye gelir getiren yere sahiplenmek gerekir. Çarşı Bakırköy’ün  bizde sahip çıkmak gerekir, belediye sendikalarıyla özel anlaşma yaparak sendika üyelerinin ceplerine mesaj çekerek müşteri yönlendirmesi yapacağız. Sendika, dernek ve spor kulüplerim var. İlişkileri iyi organize ederek, satışlarını arttırmak için daha fazla insanı içeri sokmak için çalışacağız. Yürüyen merdivenleri acil yaparak hizmetle yarıştırabiliriz, destek verebiliriz. Kiracılara sahip çıkacağız ve başarılı esnafları yılda bir kez plaketle ödüllendirmek gerekir. Model esnafları ortaya çıkarmak gerekir. Bu aşkı bu sevdayı Bakırköy’de yaparsak büyük ses getirir

Her Pazar Bakırköy Meydan 24 Saat Canlı Olmalı ne dersiniz ?

Evet  doğru ,Bizde Sanatçılarım  var. 24 saat eğlence düzenleyerek Bakırköy gelen misafirlerim olsun, Bakırköy gelen öğrenci elçilerimiz  olsun, onlara ikram ederek eğlendirebilir. Bakırköy canlı eğlenceli iletişim kuvvetli bir ilçe  yapabilir. sanatçılarımız    olsun ,sanatları gençlere  yayılırız. sokak eğlencesi  yaparak ilçemizi  24 saat canlı  ile yapmak elimizde.

Başkanım Zaman İçin Ne Söylersiniz, Zaman Ne Kadar Hızlı Akıyor?

Ne yaparsanız yapın, zamanınızın değerini bilerek kullanın. İnsanlar yoğun oldukları için değil plansız ve programsız oldukları için sorumluluk almamak için ailelerine yakın arkadaşlarına en önemlisi de kendilerine zaman ayıramazlar. Zaman su gibi gelip gidiyor. Zamanın kıymetini bilmek ve dolu dolu değerlendirmek gerekir. Kırık bardak için su gibi içseniz de bitecek, içmeseniz de o suyu ne zaman kullandığınız önemli. anın kıymetin bilmek ve yaşamak gerekir.

Her Yıl Başarılı İş adam olsun, Yardım severlerim olsun. Sporcularım olsun Bunlar için ne düşünüyorsun?

Bizim insanlar bizden hiç bir şey beklemiyorlar. Bir anılmak istiyorlar. Bir telefon isterler, bir ziyaret isterler. Ben her yıl başarılı, iş adamlarımdan tut. Yardımseverlerden tut, birinciliği kazan öğrencilerim tut. Esnaflardan tut. Hayvan sevenlerden tut. Bu insanların başarılarından dolayı  ayırarak ödül gecesinden ödüllendirmek istiyorum. O günü onlara yaşatmak  istiyorum. Onların başarıların başkalarına model olmaları istiyorum. Biz bu başarılı kişiler teşvik ettirmek zorundayız.

Başkanım Sevgi Nedir

Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar. Katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen kalbinde şefkat duygusudur.

İnsanı insan yapan varlık sebebidir.

İçimizdeki ateşi ortaya çıkaran sevgidir. Hırs sevginin önüne geçmemelidir.

Sevgi bittiği yerde cehennem başlar. İki aşk var. Biri İlahi aşk, ikincisi dünya aşkı. Özünde sevgi yoksa, yaşamın tadı, tuzu, lezzeti olmaz. İşinizi sevgiyle yapın, selamınızı da sevgi ile verin. Müşterinizi de sevgi ile karşılayın. Sevgi şerbetiniz daim olsun. İnsanları  en iyi sevgi ile karşılayın, hoş geldiniz sefa getirdiniz demeniz gerekir. ve işinize görevinize ruhunuzu koymalısınız ruh yoksa başarı yoktur.

Başkanım Başarının Altın Kuralı Nedir?

Her şeyden önce kendinizi sevin, kendinize inanın, hedef belirleyin ve başaracağınıza inanın. İnandığınız yolda çalışmaktan usanmayın. İş hayatınızla özel hayatınızın dengesini iyi kurmaya çalışın. Doğrudan ayrılmayın her gün öğrenmeye açık olun. Çevrenizi, İnsanları  dinleyin. Dinleyen toplayandır, konuşan tüketendir. Ben dinleyenlerdenim, bilgi topladıkça paradan çok daha değerli bir kazanç olacaktır.

Başkanım Gönül Dili Önemli mi?

İnsan ne yediyse dilinde o dökülür. Sevgi varsa sevgi dökülür, kötülük varsa kötülük dökülür. Onun için insanın hamuru çok önemli. Ağızdan çıkan kelimeler nereden geldiği önemlidir, kelimeler keskin, kırıcı olabilir. O kelimelerin ifade ettiği anlama göre değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönülle  ulaşır.

İletişim Nedir?

Her işin can damarıdır. İlişkinin başarısı karşındaki kişinin benzerliği nedeniyle uyum sağlamasıdır. Konuşma tarzı, ses tonu, mimikler, fiziksel görünüm iletişime katkısı vardır. Biz telefona çıkınca iyi dinleriz, nota önem veririz. Siparişleri sıkı takip ederiz. Bu da bizi işimizde ve görevimizde başarıya taşıyor.

Başkanım Yöneticilere Tavsiyeniz Nedir?

Vicdanınızı cüzdana sığdırmayın.

Hedefinize ulaşmak için yanınızdaki insanların fikirlerini alın.

Her gün öğrenilecek yeni şeyler varmış gibi davranın.

Yeni bilgiler öğrenmeye kendinizi amaç olarak seçin.

Kapınızı herkese açık tutun.

Her zaman kilonuza dikkat edin.

Kitap okuyun, seminerlere katılın, fuarları gezin, ihmal etmeyin.

Yetenekli kişileri bünyenizde toplamasını bilin.

Kalemini kullanan gazetecileri yanınızda tutmasını öğrenin.

İyi, ehil kişileri kahvaltıda ağırlayın.

Riskleri almaktan kaçının.

Yüksek hedefleri belirleyin.

Büyük düşünün.

Ufkunuz küçük kalmasın.

Gönül almasını ihmal etmeyin.

Ayda bir de olsa yoksulun sofrasında oturmasını öğrenin.

Her zaman insanlara umut verin.

Çalışanların niteliklerini artırmak için seminerlere önem verin.

Her gün spor yapmasını ihmal etmeyin.

Haftada bir gün saunaya gidin, iletişim kurun yalnız kalmayın.

Eski sokağınızı, kahvenizi ihmal etmeyin.

 Hepinize Bakırköy Deniz  kokulu güzel günler diliyorum.

 www.atanerorkunoğlu.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM