• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İnsanlık Vazifelerimiz

İnsanlık Vazifelerimiz

İnsanlık Vazifelerimiz
Büyüklerimiz bizlere hep tavsiyede bulunmuştur. Bu tavsiyeleri dinleyen ve hayatında uygulayanlara ne mutlu. Neler tavsiyede bulunmuşlar bir göz atalım.
1- Anne ve Babanızın Kıymetini, Değerini Bilin
Onların sayesinde dünyaya gelmemize sebep olduklarını bilin. Sizi hayata hazırladıklarını bilin. Ellerindeki imkanlar ölçüsünde sana verdiklerini bilin. Çocuklara karşı şefkatli ve fedakardırlar. Siz; annenizin ve babanızın vizyonunu alarak her doğan çocukla daha ileriye gitmesine vesile olacaktır. Anne-Babaya hizmet etmesini bilin, gönüllerini kırmayın, onları dinleyin. Onlar sizin ilk öğretmenlerinizdir. Saygıda kusur etmeyin.
2- Akrabalarınızı İhmal Etmeyin
Bu kimselerle ile güzelce konuşup kendilerine iyilikte bulunmak hepimizin en mühim vazifelerindendir. Görevimizdir. İyilikler yapın, kahvaltılara davet edin, ziyaretlerine gitmeyi ihmal etmeyin.
3- Yetimlere Yardım Edilmesini İhmal Etmeyin
Ana-babasız olan bu çocuklara sevginizi, ilginizi, şefkatinizi vermeyi ihmal etmeyin. Bu fırsatı kaçırmayın.
4- Bütün İnsanlarla Güzelce Konuşulmasına Önem Verin
Her ülkenin insanlarının farklı inançlı olanları vardır. Horlamadan, küçümsemeden insana yakışır davranışta bulunmak, el vermek farklı bilgileri öğrenmek, iletişim kurmak, sevgi alışverişinde bulunmayı iyi değerlendirin. Her bir ülkenin insanı konuşurken ondan bir şeyler almaya çalışın. Bilginin de bakış açısının da kıymetli olduğunu bilin.
5- Sizi Yaratana Karşı Görevlerinizi Kaçırmayın
Sabahları namazınızı kılarak, okuyarak dilinizi, kalbinizi törpüleyebilirsiniz. Onun için okuyun, bilgileri hayatınıza uygulamasını bilin, nefsinizi törpüleyin.
6- Fakir Olan Kardeşlerinize Yardım Etmeyi Unutmayın
Çevrenizde fakir çocuklara, ailelere yapacağınız iyiliği ihmal etmeyin. Elinize düşen bu fırsatı kaçırmayın. Bu size çok şey kazandıracaktır.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM