• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kurban Kesiminin Doğru Adresi; Kocaali Hatunoğulları Çiftliği

Kurban Kesiminin Doğru Adresi; Kocaali Hatunoğulları Çiftliği

Kurban Kesiminin Doğru Adresi; Kocaali Hatunoğulları Çiftliği
Sabah namazdan sonra kurban kesilen yerleri gezmek dolaşmak istedim. İlk olarak Abdulhamit Özbek’in yerine gittim.
Daha kimse gelmemiş, ama çay hazır, masalar hazır, hanımefendi kendi elleriyle peynir yapmış, pişi  pişirmiş  , zeytinden salatasına kadar ikramlarını en güzel şekilde sunmuş. Hayvanlar kapalı yerde bekliyor, kasaplar hazır bekliyor, cami hocası bekliyor. Kurban kesecek ortaklar geldi toplandılar ve vekaletlerini verdiler.
Dualar edilerek, tekbirler eşliğinde büyükbaş hayvanlar alınarak ayaklarından yukarı asılarak tam yukarıda olmamak şartı ile kurbanlar kesildi. Sonra kanları akıtılarak hayvanlar indirildi. Bilinçli ve işin ehli kasaplar soyarak parçalama işlemlerine başladılar. Bir köşeye gelen ekip hayvanları 7 eşit parçaya bölerek hazırladılar. Daha sonra ise ortaklar gönül rahatlığıyla hisselerini alarak evlerine döndüler. Ortam tertemiz, kurban kesilecek ortamda gölgelik yapılmış, bir taraftan çay, bir taraftan sohbet eden, bir taraftan şükür namazı kılanlar, bir taraftan tekbir getiren insanlar. Kurban derileri de temizlenerek paketlere koyuldu ve bir köşede toplanarak kurumlara verildi. Başları olsun, ayakları olsan onlarda birilerine hediye edildi.
Hoca İrfan Kahraman Uyardı
Eve götürün, eşinizle birlikte bu eti önünüze koyun, 1 bölümünü evinizde pişirmek için, bir bölümünü komşularınıza verin, durumu iyi vermeyelim demeyin, komşu oldukları için göz payı olarak düşünün. Özellikle çevrenizde durumu olmayanları tespit edin ve kurbanınızı ellerinizle teslim edin. Kemik şeklinde de eşit verin, evde yemek yapacak şekilde eşit ayarlayın. İşinizi bitirdikten sonra şükür namazını eda edin. Ve Rabbinize dualar eşliğinde yakarın.
Kurban kestiğiniz için Allah’a (cc) yaklaştığınızı bilin.
Kurban kestiğiniz için akacak kana mani olduğunuzu bilin.
Kurban kestiğiniz için belaların def olacağını bilin.
Kurban kestiğiniz için, evinize huzur geleceğini bilin.
Kurban kestiğiniz için zorlukların kolay olacağını düşünün.
Kurban kestiğiniz için cimrilikten kurtulacağınızı bilin.
Kurban kestiğiniz için, berekete vesile olacağınızı bilin.
Kurban kestiğiniz için, işlerinizin rast gideceğini düşünün.
Kurban kestiğiniz için, cehennemin ateşinden korunacağınızı bilin.
Tavsiyede bulunarak, helalleşerek, kurban kesen ortaklar kesim alanından ayrıldılar.
Abdülhamit Özbek’in Hayali
Kurban kesim yerini teknoloji imkanlarını kullanarak hayvanları bantlarla getirerek, ayaklarını bağlayarak, başını ve gözlerini süsleyerek bir sevinç ve mutluluk içinde tekbirler eşliğinde, dualarla birlikte hazırlamak istiyorum. Bu mutluluğu yeni nesile de sevdirerek, ikramlar yaparak, daha güzel organizasyonlara imza atmak istiyorum. Çocuklarımızı iyi gözlemleyerek, onların hayalini düşünüyorum. Hanımların görmesini sağlayacak şekilde kurbanı kurban edasında yaşatmak ve yayılmasına vesile olmak istiyorum. Kurban Bayramının sevincini, mutluluğunu yaşatmak arzusu içindeyim.
Bize güvenerek gelen dostlarımızdan ricam; eksikliklerimiz olursa bizlere hatırlatmaları, mümin müminin hatasını kapatan olmalı, söylesinler ki, hatalarımızdan dersler çıkararak daha dikkatli ve organize olalım inşallah. Kurban Bayramında gençlerimize model olalım, bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.
Gazeteci kardeşimin gelip gözlem yapması, fikirlerimizi alması, video ve fotoğrafları sosyal medyada haber yaparak destek verdiği için Ayson Karabağ Beye teşekkürlerimi sunuyorum. Söyleyeceklerime tercüman olduğu için çok çok teşekkür ederim.
Ayson Karabağ
Bizler teşekkür ederiz. İyi hizmet verdiğiniz için, vatandaşı güzel ağırladığınız için, evinize gelen misafirleri düşündüğünüz için, yüzünüz güldüğü için, sevginizle, gözlerinizle, ellerinizle gösterdiğiniz için çok çok gurur duydum. Daha iyi hizmet için, daha iyi kurban için çalışacağınıza, daha iyi işlere imza atacağınıza inancım tamdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM