• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kurtuluş Bazu’dan Belediye Başkanın ‘da İnsan ve  Hizmet Aşkı Olmalı

Kurtuluş Bazu’dan Belediye Başkanın ‘da İnsan ve  Hizmet Aşkı Olmalı

Kurtuluş Bazu’dan Belediye Başkanın ‘da İnsan ve  Hizmet Aşkı Olmalı

Dedemin sözü ile başlayalım… Diyor ki, İlk kendiniz için çalışın, ikinci aileniz için çalışın, üçüncü devletiniz için çalışın. Bu üç yolda çalışan, kazanan, biriktiren, devletine faydalı olur. Bir belediye başkanında ticaret ruhu olmalı her fikri belediyeye para kazandırmalı, ilçesini pazarlayacak ve her pazar vatandaşı ile eğlenecek. Belediyenin tiyatro ekibi varsa, hem vatandaşı eğlendirmek hem de dışarıdan kasasına para sokacak. İlçeyi başka illerde gösteri yaparak tanıtacak. Reklam yapacak, kasaya da para sokacak. Çiçek üretim ekibimiz Kadın  olmalı. Mevsimine göre çiçekler üretmeliyiz ve vatandaşa çiçek satmalıyız.

Belediye Başkanı, anneleri ve çocukları ilçeye getirmeli, bir parkımız olmalı. Çocuk masal parkı olmalı, anneler çocuklarını ilçeye getirebilmeli. Belediyenin park içinde millet bahçeleri var. Bunların önü açılmalı, o park içinde kamelya yaptırılmalı, o park her mevsimde çiçekleri ile, güzellikleri ile, temizliği ile, hizmeti ile, lezzeti ile, dikkat çekmeli. Hizmeti ve lezzeti ile cennet kokusunu yaymalı ki, insanlar Tuzla’dan, Silivri’den gelsin. Sanat galerisi sergisi, belediyeye öncülük etmeli, Sergiyi, işadamlarını, hotel sahiplerini, öğrencilerini buluşturmalı, Sergiler kazansın, daha çok çalışılsın, daha çok katma değer kazandırılmasına vesile olunsun. Sporcularımız öncülük yapsın, çocuklarımız yetişsin, kulüplerine para kazandırsın. Marka adı duyulsun, emeklileri spora bisikletle alıştırmalı, destek vermeli.

Para kazandıracak yerler olmalı ve vatandaşın ilgisi çekecek yerler kiraya verilmeli. İlçede gazete, dergi çıkaran yayınlara belediye ve kaymakamlık sitesinde yer verilmeli. Çalışacak ortam hazırlanmalı, grafik atölyesi olursa grafikerler çalışır, gazete dergi sahipleri böylece daha az öder ve ayakta kalır. Dijital yayın için belediye bünyesinde abonelik sistemi yaygınlaştırılmalı. Belediyenin bünyesinde kadınlarımızın sığınacak, kendilerinin toplanacağı yerler olmalı, sıcak bir çorbası olmalı. Onlara yol gösteren, kafası içine doğru bilgiyi koyacak hocalar olmalı. Her belediyenin bünyesinde hapisten çıkmış kişiler için barınak olmalı, onlara el vermeli. Belediyelerimiz de zabıtalar aracılığıyla bu kişilere sahip çıkmalı. Dinimiz ne güzel anlatıyor. Komşusu açken yatan bizden değildir diye… Belediye tarafından ev hanımlarına yönelik iletişim dersi verilmeli, evde huzurlu yaşamaları için, mutlu aile olunması için kadınlarımızla iletişim dersi ile donatmalıyız. Gençlerimize seminerler verdirmeliyiz. İlçemizde iş adamları ile yabancı iş adamlarını buluşturmalıyız. İlçemizde hizmet verenleri sürekli denetlemeli ve eğitimler verdirmeliyiz. Her yıl başarılı iş adamlarımız olsun, sanatçılarımız olsun, kadınlarımız olsun, öğrencilerimiz olsun, esnafımız olsun, plaketle onura etmeliyiz. Reklamlarını yaparak, onlara büyük destekler sağlayıp, piyasayı harekete geçirmeliyiz.

Dernekler öncülüğüyle köy ve ilçelere etkinlikler düzenlemeliyiz. Kooperatif ürünlerini belediyenin kaynaklarıyla satın almalı ve kadınlarımıza destek olmalıyız. Belediye başkanı, yolunu, sokağının makyajını iyi yapmalı. Kaldırımlar ilçenin vitrimdir. Bir ilçe belediye başkanı bunu yapacak bir kalitede olmalı. Üreten, çalışan, kişiler 4 yılda bir yenilenmeli. İlçeyi pazarlayacak, ilçeyi ileriye taşıyacak doğru adam olmalı. …

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM