• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Maya Ve Melina Özdoğan İle Eylül Şiir Çoban Doğum Günü Kutlandı ?

Maya Ve Melina Özdoğan İle Eylül Şiir Çoban Doğum Günü Kutlandı ?

Maya Ve Melina Özdoğan İle Eylül Şiir Çoban Doğum Günü Kutlandı ?

ÇOCUKLARIN DOĞUM GÜNÜ BAKIRKÖY BELEDİYESİNİN SANATÇILAR PARKINDA KUTLANDI

Pazar günü iki aile aynı gün nedeniyle doğum günü için birlikte organize etmişler. Çoban ve Özdoğan ailesi Cengiz Çoban, Tuğçe Öden Çoban ve Kızları Eylül Şiir Çoban. Burak Özdoğan ve Pınar Özdoğan’ın kızları Melina Özdoğan ve Maya Özdoğan anneannesi Müzeyyen Tok ve  Ayşe akçin   Hasan akçin ,pek çok katılımcı vardı. katılımı ile güzel bir doğum günü kutlaması gerçekleşti.

Doğum günü ya da yaş günü Nedir?

Miladi ya da herhangi bir başka takvime göre, bir insanın doğduğu gündür. Doğum günü kavramı ile genellikle bugünde gerçekleşen kutlamalar da kastedilir. Pek çok kültürde doğum günü kutlamalarına rastlanır. Yaşamak ve katılmak da mutluluktur. Bu sevincin içerisinde olmak da nasiptir. Katılın, yaşayın ve yaşatın…

Belediye danışmanı Mehmet Akyüz ile birlikte gidecektik bana nasip oldu. Pınar Özdoğan ve Burak Özdoğan davet ettiler. Bizde bir söz vardır: Davet edilen yere gidin, etmeyen yerden uzak durun diye Pınar Hanım da içten gönül dilinden söylediği için yanlarında olmak istedim. Kız çocukları neler sever diye Euromoda bijuteriye gittim. Kızların da fikirlerini alarak anneleri kullanılır, kızları da büyüdükçe kullanır diye karar verdim. Fakat ben giderken doğum gününün iki kişi olduğunu biliyordum ama üç hediye almam gerekirdi. Doğum günü olan melekler: Melina ve Maya Özdoğan, Eylül Şirin Çoban. Birbirlerinden güzel kızlarımız, çok güzel giyinmişler. Özel ev tipi yiyecekler hazırlamışlar. İçten davranışları olan bir ailenin içinde kendimi buldum sanki. Benim akrabam gibi, ailem gibi bir ortam olduğunu hissettim. Sevgi alana da verene de dermandır derler ben de o sevgiyi aldım. Ben de kızların özel gününde yanlarında olmak, ileride akıllarında ve gönüllerinde kalsın istedim. İnşallah düğünlerinde de yanlarında olmak nasip olur.

Pınar Özdoğan nasıl bir duygu içerisindesiniz?

Bakırköy sanatçılar parkında kızlarımın okul arkadaşları, eşim dostum olanların birlikte bir pazar günü yaşamak için bu mekânı düşündük. Hem özgürce çocuklarım oynasın hem de piknik havasında geçirelim istedik. Evden hazırladığımız ikramlarımızla güzel bir gün yaşamak için arkadaşım Tuğçe Öden Çoban ile organize ettik. Kızlarımızın aynı gün doğum günleri olmasından dolayı iki aile bir araya gelerek bugünü yaşadık. Bakırköy’den Haber sahibi Ayson Karabağ’ı da aramızdan görmekten çok mutlu oldum. Çok çok teşekkür ederim.

Tuğçe Öden Çoban sizin de duygularınızı alabilir miyim?

Bakırköy sanatçılar parkında özgürce çocuklarım eğlensin, anne ve babalar vakit geçirsin ve arkadaşlarımla birlikte kalabalık olsun eğlensinler diye burada toplandık. İki aile olarak birlik beraberlik içerisinde organize ettik. İyi ki etmişiz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bugün çok güzel bir gün oldu. Birbirinden güzel insanların katılımı ile çocuklarımızın doğum günün de siz de yanımızda oldunuz. Biz de çok mutlu olduk. İlginize teşekkür ederim.

Torun sevgisi nedir Müzeyyen Tok Hanım? Duygularınızı alalım.

Evlat köklü bir ağaçtır. Torun ise ağaçta açan çiçektir. Koklamaya doyamazsınız. Bal gibidir. Vitamin gibidir. İlaç gibidir. Su gibidir; içtikçe içesin gelir.

GAZETECİ AYSON KARABAĞ’DAN ANNE BABALARA TAVSİYELER

İyi huylu çocuklar yetiştirmek için disiplinin anahtarı basit: Çocuğunuzun nasıl davranması istediğinize dair net beklentilerinizin olması gerekir. Evet veya hayır bunun ortası olmasın. 13 yaşına kadar evde ne öğretirseniz alt yapısının iyi vermiş olacaksınız.

1) Evdeki alışveriş listenizi birlikte yapın: Bugün bu kadar bütçemiz var diyerek birlikte hazırlayın.

2) Alışverişe birlikte çıkın örneğin, domates alınacaksa kızınıza ya da oğlunuza yaptırın böylelikle seçmesini öğrenir.

3) Listeye bağlı kalın: Buna ihtiyacım var ama bütçemiz yetmiyor o zaman önümüzdeki ay alırız eve gidince listeye yazalım unutma, diyerek konuşmak gerekir.

4) Evde yemeği de, sofrayı da birlikte hazırlayın.

5) Her akşam kitap okuma saatiniz olsun. 15 dakika okuyarak özetini anlatın. Sırayla yapın ki birbirinin modeli olsun.

6) Dinlerken gözlerinin içine bakarak dinleyin. Dinleme konusunda model olun.

7) Temizliği ve düzenli yaşamayı öğretin. Tavsiyede bulunmayın. Siz evde model olun; odanızı siz düzeltin, çocuklarınız da görsün toplasın. Siz yapmayın, yapılmasını ikaz etmeyin. Kendisi ne zaman yaparsa yapsın bekleyin. Acele etmeyin.

8) Saygı ve sevgiyi işleyin.

9) İletişim üzerinde durun.

10) Bilginin önemini anlatın, sevdirin.

11) Eşyanın kıymetini öğretin.

12) Bisiklet kursuna götürün, öğrensin.

13) Motor kursuna götürün, öğrensin. Tehlikesi aklınıza gelmesin. Dışardan göründüğü gibi içine bakın; hesap var, karar var, cesaret var, hedefe ulaşma var. Bu eğitim çocukları daha cesur yapacaktır. Eğitime sokun ama almayın; para kazansın, biriktirsin, biz de üzerine koyar alırız gibi hayalleri olsun.

14) Saz çalma kursuna yollayın, öğrensin.

15) Resim kursuna yollayın.

16) Spor kursuna yollayın.

17) Plan program yapmasını sağlayın ama başını kaldırmasın spordan kursa, kurstan okula, okuldan eve ders çalışması gibi dolu dolu yaşamasın. Sıkıştırın çünkü 13 yaşına kadar evde ne verdiyseniz onun izleri kalacaktır.

18) Ders vermeyin, tavsiyede bulunmayın. Sadece model olun. Yönlendirmeyin, becerilerini izleyin. Zayıf yönlerini tespit edin ama asla ders vermeyin. Konuyu anlatma tarzınızın senaryosunu kurun, yazın öyle oynayın. Anne ve baba olarak birlik beraberlik içerisinde yetiştirin. Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Evde televizyon seyretmeyin, kitap ve gazete okurken görsünler. Haftada bir gün evde film izlemeyi sevdirin. Ev planınızı daha etkili ve planlı olsun. Ayson karabağ hocamızın  YouTube /asistan sekreter okul abone olun  faydalı vidoları dinleyin, kitabını  okuyun

bakırköyden haber Gazetesi

YouTube Abone Olun destek verin

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM