• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Melek Ruhlu İşkolik Girişimci İş kadını Bir Anne Merdivenköy Mahallesi Muhtar Adayı Yeliz Önce ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Melek Ruhlu İşkolik Girişimci İş kadını Bir Anne Merdivenköy Mahallesi Muhtar Adayı Yeliz Önce ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Melek Ruhlu İşkolik Girişimci İş kadını Bir Anne Merdivenköy Mahallesi Muhtar Adayı Yeliz Önce ile Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Hem Mahalleye

Hemde İnsanlara

Sihirli Dokunuşlar

Yapmak İçin Muhtar Adayıyım

Hepinize Merdivenköy Mahallesi’nden Deniz Kokulu Güzel Günler Diliyorum.

Eğer kadınsanız acilen kolları sıvayın, erkekseniz lütfen kadınların  hizmetinde destek vererek elinizden gelen  ne varsa yapın. Girişimci kadınları ortaya çıksınlar. Engel olmayın destek veren olun..

YELİZ ÖNCE

Merdivenköy Mahallesi Muhtar Adayı Yeliz Önce Biyografisi

03.12 1981 yılında Almanya’da doğdum. Babam Kadıköylü Kayahan, annem yardımsever Cumhuriyet kadını Zeynep Hanım’dır. Üç  kardeşiz,  Kadıköy havası içinde dünyaya gelen örflerin ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız.

Kadıköy’de pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve Avukat Politikacı yetişmiştir. Kadıköy deniz ve yeşillerle  çevrilmiş bir ilçede büyümenin mutluluğunu Yaşıyorum. Böyle bir ilçede doğmanın ayrı bir anlamı var. Evliyim üç çocuk  annesiyim, Büyüdüğüm semtinde mutlu olduğum için, Merdivenköy’de bekçi olmak istiyorum.

Kadıköy’de  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. Kadıköy   özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden, Türkiye’ye yayılan bizde İstanbul’a taşınan gurbetçileriz. Vatanını seven bayrağını seven, ülke sevgisi ile Kadıköy’de yaşayanlardanız.

İlk okul, Orta okul ve liseyi Kadıköy’de okudum. iyi derecede Almanca biliyorum.

Gel zaman git zaman okul bitince kendi, işimizde iş hayatına atıldım ,Halen işimiz devam ediyor.

İstanbul Kadıköy’e hizmet borcumuz var. Merdivenköy vatandaşlarının gönlüne girmek için, her gün sokak sokak dolaşarak,

sıkıntıları not alarak, yanmayan lambaları, ağaçların budanması, ilaçlanma zaman sıkı sıkı takip ederek Merdivenköy sakinlerinden vekaletnamemi alarak, muhtar  olmak istiyorum.

Emeklilerimizin toplanacak ücretsiz çay içecek, sohbet edecek bir toplantı odası hayal ediyorum. Mahalle Kültür Bağını Güçlendirecektir.

Kadınlarımız İçin Merdivenköy Örgü Evi  Açarak, kadınlarımız gelsin çay içsin arkadaşlarıyla sohbetin yapsın ve çorap, atkı çanta, örerek  evine para kazanması hayalini kuruyorum.

Mahallemizde gençlere bisiklet kültürü yaşatmak istiyorum.

Mahallemde her cuma Hasta, yaşlı ziyaretlerini bayram havasında yaparak, ellerinden tutarak yanlarından olmak istiyorum. ziyaret Şifa olduğuna inanıyorum.

Mahallemde kadınlara el ele vererek bina girişlerimizi çiçeklerle  mis kokumasın sağlayacağız.

Mahallemizde Torunlar ve çocuklarımızı hafta ‘da iki gün  jimnastik salonu açarak mahalle kültür bağını  gelişmesi düşünüyorum.

Yazarlarla  Mahalle sakinlerin buluşturma  günlerimiz olsun diyorum.

Mahallemizde Kitap Okuma Yerimiz Olacak.

Sevgili arkadaşlar,

Yaşantınızı boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Selamı Unutma geçerken Yoldan,

Bir selam vermesi tatlıdır baldan

Hayır’a, sevaba geç kalmayalım.

Merdivenköy Mahallesi Sakinleri ve Komşularım Çevremizi Evimiz Gibi Temiz Tutalım, Hayvanları Unutmayalım.

Yeliz Hanım Neden Muhtarlığa Girdiniz

Merdivenköy mahallesinde oturan biriyim, Dedem Kumkapı’da 6 dönem muhtarlık yapan bir dedenin torunuyum, Muhtarlık hakkında , evimizde çok konuşulan bir konuydu. Merdivenköy Muhtarı Nazan ablam muhtar vazifesini bırakacak gel seni muhtar yapalım, dediler. Gençsin, iletişim kuvvetli, mahallede   büyüdün, mahalleyi seviyorsun, tanıyorsun, sen bu işi yaparsın, diyerek destek verdiler. Bende genlerimde halka hizmet aşkım var. Mahallemi seviyorum, bana güvenen tecrübeli  Nazan ablam ve çevremizdeki dostlarım layık olmak için, ailemde desteği alarak yola çıktım.

Yeliz Hanım; Merdivenköy Mahallesi’nde İlk Nereden Başlayacaksınız?

Her gün sabah kalkıp mahallemi dolaşarak, yanmayan lambaları, Budanacak Ağaçları, Yaya Yoluna park birikilmiş araçları  ve  sokak, sokak eksikleri görerek video ve resim çekerek, listeyi yaparak, Kadıköy belediyesine mail atarak telefon açarak gerekirse kapısında yatarak işleri sıkı takıp ederek Merdivenköy mahallesinin sorumlusu olmak ilgilenmek işleri takip etmek istiyorum. Merdivenköy Mahallesin eli gözü küleği olmak istiyorum.

Merdivenköy Mahallesi’nde Kaç Yıldır Oturuyorsunuz?

Merdivenköy mahallesinde Çocukluğumdan  beri oturuyorum. Burada büyüdüm, burada evlendim, mahalle komşularımızla birlikte Yaşadım. Esnaflarımız ve Komşularımız,  Yemek için geldiği, tercih ettiği  yerde anadol yemekleri ile lezzet yayarken, ilişkilerinde lezzetin yaydık. birbirimizi seven dostlarım çoğaldı. İnsanlara dokunmak el vermek içimden geliyor. Birinin  derdine derman olmak, birine  şifa olmak içimde  var. Belki beni çalıştıran koşturan içimdeki insan sevgisidir. Hizmet etmektir. Onun için Merdivenköy mahallesinde oturan mahallesini seven, mahallesini düşünen çevrede duyarlı bir olarak bana ne diyenlerden olmak istemedim, Merdivenköy  Mahallede Oturan sakinlere Çevremizi evimiz gibi temiz tutalım, bu çevre yalnız bize değil gelecek nesillere ait olduğunu bilelim.

Yeliz  Hanım Hayvanlara Karşı Duyarlı Biri Olarak Ne Hatırlatmak İstersiniz?
Sizlerden ricam; ekmek için bir yoğurt kabı bulun, oraya doğrayın ve içine süt dökün. Tam bir yiyecek şeklinde hazırlayalım. Çıkınca kediler ve köpekleri göre bilecekleri yerlere bırakalım. Bıraktığınızda mahallemizde görüntüsüne önem verelim. Hayvanlarımızı unutmayalım. Ekmeği çöpe atmayalım.

Kadıköy Merdivenköy Mahallesinde Muhtar Olursanız Ne Yapacaksınız?

Binanın girişi ve çevresi Çiçeklerle  mis kokular yayılması için kadınlarla el vereceğiz. Merdivenköy mahallede oturan kadınlarla el ele verdiğimizde binan girişlerinden çiçek ile süsledikçe kadın eli ile kadın sevgisi ile Merdivenköy  mahallesini Çiçeklere çevirebiliriz. Mahallemize sahip çıkmak zorundayız.

Kadıköy Merdivenköy Mahallesi’nde Başka Hayaliniz Var mı?

Merdivenköy mahallesi örgü evi  açarak, Muhtarlığın olduğu yerde  kadınlarımız için bir toplantı odası yapılacak, kadınlarımız gelsin orada sohbet etsin, el örgüsü örsün. Mahalle kültürü kurulsun iç içe olalım. Merdivenköy mahallesi Örgü Evi adı altında kadınların kimisi çorap, kimisi çanta yapar, kimisi atkı yapar, bunları bir araya getirerek pazarda, İnternette Kadıköy meydan satış yaparak  kadınların günlük ev ihtiyaçlarını katkıda bulunmak için çalışarak bir araya gelerek mahalle kültürüne sahip çıkarak kadınların para kazanmasın destek vererek el birliği içinde olmayı düşünüyorum. Hem kadınlarla  bir araya geleceğiz, hem de örgü öreceğiz hem de paraya çevireceğiz hem de bir arada sohbet ederek kardeşlik bağımızı güçlendireceğiz. Genç kızlarımıza da örgü eğitimleri vererek  geliştirmek gerektiğine inanıyorum.

Muhtarlık Binasında
Emeklilerimiz İçin Düşünceleriniz
Var mı?

Emeklilerimiz için muhtarlığın yanda bir Toplantı odası yaparak her gün çay ikram ederek, emeklilerimiz  gelsin çayı içsin sohbetlerini yapsın. Çay parası düşünmesin buda mahallede  ilişkiler gelişir. Dostluklar gelişir. Mahalle kültürünü  kuvvetlendir. Birbirimize kenetleniriz düşüncesi içindeyim. Biz kadınlar istersek her şey olur. Kadınların engeli yoktur, kadınların önüne  kimse kesemez. Her kapı açabiliriz. Her kapıdan faydalanabiliriz. Onun için kadınların mahalle  dayanışması gerekir.

Merdivenköy Mahallesi’nde Yabancı  Var, Onlar İçin Ne
Düşünüyorsunuz?

Onlar yabancı değil onlar ülkemizi sevenler, bir vesile ile Ülkemizde ilçemizde yaşayanlardır. Yabancı diyerek değil, iletişim kurarak konuşarak bakış açımız değişebilir. Kültürlerini  öğrenebiliriz. Dilin konuşabiliriz. Farklı kültürlerin ülkelerin insanlarını yakından tanıyabiliriz. Onların içindeki güzellikleri görebiliriz. Onlar yabancı değil onları  tanımak tanışmak iletişim kurmak için elimden geleni yapmak istiyorum.

Muhtarım Hedefe Ulaşmak İçin Ne Söylemek İstersiniz?

Bazen elimizdeki imkânlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Güven Nedir?

Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha gelmez. Biz güven ve sevgiye önem vereceğiz. Mahallemdeki Vatandaşı candan kucaklayacağız, iletişimi iyi kuracağız, selamımız yüreklerine yansıyacak. Göz temasımız kalbe tesir edecektir. Mahalle Kültürün canlandıracağız.

Siz Bir Annesiniz Çocuklar İçin Düşüncen Var mı?

Haftanın 2 günde saat 10 dan 12 kadar. 3. Yaş 4 yaş 5 yaş çocukları bir araya getirecek jimnastik ders verdirerek iletişim yünlerini gelişir. Anneleri bir araya gelir. Konuşurlar tanışırlar. Hem mahalle kültürüne sahip çıkarız hem de bir arada olmanın mutluluğu yaşarız.

 

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallede Başka Ne Gibi Sorunlarımız Var?

Mahallemizde yaya yoluna araç park edenler, yaya yolunu işgal edenler. Bina önüne garaj  kapısına  araç bırakıp gidenler. Öğrencilerin geliş gidişlerine dikkat etmeyen sürücüler konusunda Uyarılar İle bu konuda afişlerle sosyal medyayla videolarla sıkıntıları sorunları uyarak hatırlatarak bu sorunları yok etmek gerekir. Bu da bilinçli sürücüler duyarlı sürücüler bunları yapmayacağına inanıyorum.

Çevre Temizlik Konusunda Ne Yapacaksın?

Çöpleri zamanda ve ağzı bağlı çıkararak dikkat edilirse mahallemiz tertemiz olur. Elimize geçeni atmasak mahallemiz tertemiz olur. Bu konuda mahalle mahalle ve sosyal medya için videolar çekerek hatırlatarak ders alarak sorunları yok edebiliriz. Düşüncesi içindeyim. Sigara içip yere atan görmeyeceğiz bu durum gelmek için gerek sosyal medya olsun. Gerekirse afiş olsun, gerekirse el ilan olsun elimden gelen yaparak hatırlatarak uyararak el birliği içinde tertemiz bir Merdivenköy mahallesi olacağına inanıyorum.

Gençlerimiz İçin Hayaliniz Yok mu?

Merdivenköy Mahallesinde haftanın 2 günde bisiklet sürme günü olacak. Gençler gelsin öğrensin gerekirse bisiklet eğitim verilecek, yolun durum sürerken nelere dikkat edilir. Engelleri nelerdir. Eğitimden geçirerek Yılda iki kez yarışma yaparak bisiklet sevdalarını geliştirmek yarışmalara sokmak mahallemizde bisikletçi merdivenköy mahallesinden çıksın. Dünyaya adimiz duyursunlar.

Merdivenköy Mahallesinde Yaşlı ve Hastalarımız Var, Onlar için ne düşünüyorsun?

Cuma günleri ziyaret günümüz olacak, Şifaya yayma günümüz olacak ziyaret şifa olduğuna inanıyorum, onun için hasta ziyareti olsun yaşlı ziyareti olsun bir bayram havasında yapacam. Ziyaretleri Cuma günleri yaparak iletişim yolun güçlendirmek dokunmak istiyorum. İnşallah  bu konuda başarılı olur hayırlı duasını almak nasip olur. Bir yaşlının elini tutmak onu  dinlemek onu konuşturmak hastamız ve Yaşlımıza şifa olacağına inanıyorum.

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallesinde Spor İçin, Yürüyüş İçin Düşüncen Var mı?

Her gün mahallenin sakinlerini  toplayarak her gün spor sevdireceğim. Kapı kapı evden toplayarak Sporu sevdirerek, alışkanlık  haline gelebiliriz. sağlıkları için spor  yapacağız. Alışkanlıkları geliştirerek spora ve  yürüyüş yaparak Cevizlik mahallesinde ilk olsun. Düşüncesi içindeyim. Çünkü ilaçla yaşamasınlar sağlıklı yaşaması  için elimden gelen yapmayı düşünüyorum.

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallesinden İşsiz Gençler Var, Onlar İçin Ne Düşünüyorsun?

Mahallemde işsiz gençlerin tecrübeli abilerimden 3 günlük eğitimler aldırarak kişi ne yapabilir. Mesleği öğrenerek 3 gün içinde tanıyarak güvenerek inanarak onlar için çevremde şirketlerin kapısı çalarak iş bulup yerleştirmeyi düşünüyorum

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallesinde Başka Neler Yapmayı Düşünüyorsun?

Ölümden doğumuna kadar her konuda yanlarında olmak istiyorum. Acısında yanında olacağım, sevincinde yanında olacağım. Başarılı öğrencilerimizin yanında olarak, ben mahallenin insanlarına dokundukça ilgilendikçe sorunların koştukça onların takdirini  kazanmak için çalışmayı düşünüyorum.

Merdivenköy Mahallesinde Vefat Edenler İçin Nasıl Yardımcı Olmayı Düşünüyorsun?

Öğrendiğim andan itibaren mezarlığından camisine kadar. Ailelerin durum göre, yardımcı olmayı düşünüyorum. Evin Kenarında yer bularak çadır yaptırarak masa sandalye koyarak, çay ikram ederek, başsağlığı kabul yeri konusunda destek vermek istiyorum. Hocam sabahtan akşam kadar dualar eder, destek vermek, el vermek yardım etmek, isterim. Bu mahallemizin kültür dayanışması olur. Acı mahallemin acısı olarak yanlarında olmak duygusu bizleri bir arada tutar.

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallesi İçin Güzel Konular Düşünüyorsun Başka Konular Var mı?

Mahallemde başarılı esnaflarımızı. Başarılı Öğrencilerim olabilir. Yardımsever insanlarımız, Duyarlı hayvan seven olabilir. Başarılı sporcularımız olabilir. Başarılı işte çalışanlarımız olabilir. Mahallemde bu konuda başarılı çalışanları her yıl plaketle ödüllendirmek istiyorum. İyi insanları  başarılı insanları sayısını artırmak için mahallemde  örnek olmak için mahallede her yıl başarılı İnsanları plaket  ödüllendirmek böyle bir gece yaşatmak istiyorum. İz bırakacak gece ile taçlandırmak arzusu içindeyim. Bu çalışma ile sizin gazetenizde haber olsun.

Yeliz Hanım Girişimci İş Kadını Olarak Kitap Konusunda Neler Yapmak İstersiniz?

Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Bende yazarlarımızı; kadınlarımızla, esnaflarımızla buluşturarak kitaplarını imzalatarak alıp okuma kültürün geliştirebiliriz. Yazarları tanıdıkça sohbet ettikçe kitap sevgisi kitap aşkını bu iletişim yolu ile açılabilir.

Yeliz Hanım Merdivenköy Mahallesinde Kadınlara Mesaj Var mı?

Evinizde okunmuş kitapların varsa bize teslim edin. Hediye edenlerin listesi yaparak teslim alacağız. İleride merdivenköy  mahallesinin kültür evi düşünüyorum. Kitap okunacak yerimiz olsun kitap seven alsın okusun getirsin düşüncesi içindeyim. Bu konuda duyarlı kadınlarımdan rica ediyorum okunmuş kitaplarınızı bize teslim ederseniz birinin okumasına el verelim kültürlü bilinçli gençler yetişsin.

Yeliz Hanım Diyorsun ki, Kadıköy’de Temizlikte Çalışacak Kişiler Bayan Olmalı

Bayanlar detaycı temizliğe önem veren, titiz verilen görevlerin yapmadan bitirmeden yerinden ayrılmaz, işi bitirmeden çay olası  vermez, onun için Kadıköy’de bir yenilik olacaksa belediye başkan ilk hamlesi bu olmalı. Sokaklarda bayanların olması temizlik konusunda çalışan kadınları gören güven verecek itimat verecek inanç içindeyim.

Yeliz Hanım Afet İçin Bir Çalışmanız Olacak mı?

Merdivenköy Mahallemizde Gönüllü Afet Ekibi Kurarak, yetkililerden eğitim alarak, depremde kullanılacak, hırdavatları, aletleri, Toplayarak, muhtarlık yanında bir depo yaparak mahallede Hazırlık Yaparak, gerek depremde kullanılacak eşyalarım olsun, gerekse bilinçli görevli arkadaşlarım olsun, bilinçli kültürlü soğukkanlı yardıma koşan ekibimiz olsun. Allah böyle bir gün Yaşatmasın ama, oturarak değil ağlayarak değil, geleceğe hazır olalım düşüncesi içindeyim.

Pınar Hanım Başka Konu Kaldı mı?

Merdivenköy mahallesinde doğru yerde çeşme yaptırmayı düşünüyorum. Çeşme bir mahallenin kültürü geliştirebilir. Gelen giden bir bardak su ikram edebiliriz. İstanbul belediyesi başkan olsun, Kadıköy belediye olsun destek alarak teknoloji imkanları kullanarak sağlıklı içilebilir bir çeşme yaptırabilirim. Bu da inşallah bana nasip olur.

Muhtarım Zaman İçin Ne Söylersiniz, Zaman Ne Kadar Hızlı Akıyor?

Ne yaparsanız yapın, zamanınızın değerini bilerek kullanın. İnsanlar yoğun oldukları için değil plansız ve programsız oldukları için sorumluluk almamak için ailelerine yakın arkadaşlarına en önemlisi de kendilerine zaman ayıramazlar. Zaman su gibi gelip gidiyor. Zamanın kıymetini bilmek ve dolu dolu değerlendirmek gerekir. Kırık bardak için su gibi içseniz de bitecek, içmeseniz de o suyu ne zaman kullandığınız önemli. anın kıymetin bilmek ve yaşamak gerekir.

Yeliz hanım Sevgi Nedir?

Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar. Katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen kalbinde şefkat duygusudur.

İnsanı insan yapan varlık sebebidir.

İçimizdeki ateşi ortaya çıkaran sevgidir. Hırs sevginin önüne geçmemelidir.

Sevgi bittiği yerde cehennem başlar. İki aşk var. Biri İlahi aşk, ikincisi dünya aşkı. Özünde sevgi yoksa, yaşamın tadı, tuzu, lezzeti olmaz. İşinizi sevgiyle yapın, selamınızı da sevgi ile verin. Müşterinizi de sevgi ile karşılayın. Sevgi şerbetiniz daim olsun. Müşteriyi en iyi sevgi ile karşılayın, hoş geldiniz sefa getirdiniz demeniz gerekir. ve işinize görevinize ruhunuzu koymalısınız ruh yoksa başarı yoktur.

Yeliz hanım Çalışma Azmi Başarıyı Getirir mi?

Kişi önce kendisine bir idol belirlemeli, mükemmelliği örnek almalı, ahlaki değerlere önem vermeli, açık sözlü ve dürüst olmalı, insanlara ilham veren çalışmalara imza atmalı, Hz. İsa’nın bir sözü var. Siz kapı çalmazsanız kapı açılmaz.

Sayın Muhtarım Başarının Altın Kuralı Nedir?

Her şeyden önce kendinizi sevin, kendinize inanın, hedef belirleyin ve başaracağınıza inanın. İnandığınız yolda çalışmaktan usanmayın. İş hayatınızla özel hayatınızın dengesini iyi kurmaya çalışın. Doğrudan ayrılmayın her gün öğrenmeye açık olun. Çevrenizi, müşterinizi dinleyin. Dinleyen toplayandır, konuşan tüketendir. Ben dinleyenlerdenim, bilgi topladıkça paradan çok daha değerli bir kazanç olacaktır.

Sayın Muhtarım Gönül Dili Önemli mi?

İnsan ne yediyse dilinde o dökülür. Sevgi varsa sevgi dökülür, kötülük varsa kötülük dökülür. Onun için insanın hamuru çok önemli. Ağızdan çıkan kelimeler nereden geldiği önemlidir, kelimeler keskin, kırıcı olabilir. O kelimelerin ifade ettiği anlama göre değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönüle ulaşır.

Muhtarım İnsanın Engelleri Nedir?

İki engel var: İç engel, dış engel

İçeriye engeli koyanın kendin olduğunu unutma, dışarıda engel yok. Yağmur yağar vazgeçersin. Kar yağar randevuya gitmezsin, sıcak olur çıkmazsın. Hep kendine göre bahaneler bulur, fırsatları elinize çevirirsin. Belki Cenab-ı Allah, kısmetini o yağmurlu, o eziyetli, o engelli gününde verecek. Bunu bilen hayırdır der gider. Söz verdim der gider, Peygamber Efendimiz diyor ki: “Söz verdiğinizde sözünüzü tutun.” Biz sözümüzde duralım, sözümüzü gerçekleştirelim. Her şeyde hayır olduğunu unutmayın. Kısmetinizin peşinde olun.

Muhtarım Umut Nedir?

Umut olunca hayalin gelişiyor, umudun peşinde koşuyorsun.

Hayalinizdeki ışığın peşinde umudunuz olsun.

O ışığa ulaşmaya umudunuz olsun.Çok okuma umudunuz olsun.Ses tonunuzun etkili olmasına umudunuz olsun.Spiker gibi konuşarak, insanların kalbini kazanma umudunuz olsun.Her konuda bilgi sahibi umudunuz olsun.Bir alanda gelişme umudunuz olsun.Aranacak biri olma umudunuz olsun.

 

Muhtarım Bir İş Kadını Olarak Yöneticilere Tavsiyeniz Nedir?

Vicdanınızı cüzdana sığdırmayın.

Hedefinize ulaşmak için yanınızdaki insanların fikirlerini alın.

Her gün öğrenilecek yeni şeyler varmış gibi davranın.

Yeni bilgiler öğrenmeye kendinizi amaç olarak seçin.

Kapınızı herkese açık tutun.

Her zaman kilonuza dikkat edin.

Kitap okuyun, seminerlere katılın, fuarları gezin, ihmal etmeyin.

Yetenekli kişileri bünyenizde toplamasını bilin.

Kalemini kullanan gazetecileri yanınızda tutmasını öğrenin.

İyi, ehil kişileri kahvaltıda ağırlayın.

Riskleri almaktan kaçının.

Yüksek hedefleri belirleyin.

Büyük düşünün.

Ufkunuz küçük kalmasın.

Gönül almasını ihmal etmeyin.

Ayda bir de olsa yoksulun sofrasında oturmasını öğrenin.

Her zaman insanlara umut verin.

Çalışanların niteliklerini artırmak için seminerlere önem verin.

Her gün spor yapmasını ihmal etmeyin.

Eski sokağınızı, kahvenizi ihmal etmeyin.

Ben size teşekkür ederim mahallesi düşünen, vatandaş düşünen, hayalleri olan hizmet aşk olan bir bayanın ağzından duyduğum için gurur duydum.
Ben size çok çok teşekkür ediyorum. Beni dinlediğiniz için, Allah yolunu açık etsin…

Yeliz Önce 0506 3146466 

 

ANADOL YEMEKLERİ

Bizim Elimizin Lezzeti Çok farklı 

Her gün 4 çeşit 130 TL

0532 264 17 83 

 

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM