• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türk Devletleriyle İşbirliği   ve  Türk Mayasının Filizleri

Türk Devletleriyle İşbirliği   ve  Türk Mayasının Filizleri

Türk Devletleriyle İşbirliği   ve  Türk Mayasının Filizleri

Türk mayası zamana serpilmiş. Bu insanların genlerinde Türk aşkı, Türk sevdası var. Bu mayanın filizlerini görmek nasip our. İyi çıkış olursa, insanlığa hizmet verecek, insanların hizmetinde koşacak, Türk Milleti hizmetiyle yarışacağı inancı içindeyim. Türklerin gül yüzlü şehitlerimize selam olsun, aşk olsun, gözümüz aydın olsun. Türk mayası serpenlere müjdeler olsun. Dünya insanlarına hizmette yarış içinde olur düşüncesindeyiz. “Bizler aynı kökten, kültürden, dinden geldiğimiz, tarihimizi paylaştığımız Türk topluluklarıyla ve devletleriyle işbirliği yapmak istiyoruz.”

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın üye, Macaristan ve Türkmenistan’ın gözlemci ülkeler olduğu bir teşkilatlanma…

Türk Konseyi’nin adı Kasım 2021’de İstanbul’da gerçekleşen zirvede “Türk Devletleri Teşkilatı” olarak değiştirildi. Teşkilatın bu ismi almasından sonra Batı ve Doğu medyalarında pek çok analiz yapıldı, değerlendirmeler yer aldı

“Türk Tarihinde Türk Birliği Birkaç Kez Gerçekleşti”

Türk tarihinde daha önce böyle bir teşkilatlanma olmuş muydu? sorusuna ilişkin, “Türkler boylar halinde yaşıyordu ve boy birliği sağlandığı zaman Türk birliği de sağlanmış oluyordu. Hun ve Göktürklerde “yükselen güce itaat etme” anlayışı vardı. Yani savaşarak, kan dökerek değil yüksel gücün çatısı altında birleşme anlayışı. Türk tarihinde de Türklerin bir araya gelerek ortak siyasi örgüt kurmaları birkaç kez gerçekleşti.” 

“Her Ne Olursa Olsun Türk Halkları İş Birliklerini Artırmalı”

Prof. Dr. Taşağıl, 1991’den itibaren Türk Cumhuriyetleri arasındaki birlik, işbirliği faaliyetlerinin Batılı devletler tarafından “Pantürkist” olarak suçlandığını belirterek, Türk devletlerinin (Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan) bir araya gelerek teşkilat oluşturması, iş birliği yapması diğer ülke ya da örgütlere zarar verme amacı gütmediğine işaret etti.

Ayson Karabağ
Yazar-Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM