• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türkiye ve Fransa Öğrencileri “LET’S DRAW OUR WORKS” e Twinning Projesinde Buluştu

Türkiye ve Fransa Öğrencileri “LET’S DRAW OUR WORKS” e Twinning Projesinde Buluştu

Türkiye ve Fransa Öğrencileri “LET’S DRAW OUR WORKS” e Twinning Projesinde Buluştu

İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu, İSTEK Atanur Oğuz Ortaokulu, Bergama 100. Yıl İlkokulu, Bergama Zübeyde Hanım Ortaokulu, École élémentaire Le Moutier de Thiers ve Ecole Elémantaire Jean de la Fontaine öğrencileri, MEB tarafından desteklenen eTwinning projesinde bir araya geldi. Öğrenciler, ortak bir tema çerçevesinde birlikte proje takvimi oluşturup hikâyeler yazarak bu hikâyelerin resimlerini çizdiler.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) desteklediği eTwinning platformunda Türkiye ve Fransa’dan bir araya gelen öğretmenler ikili öğrenci grupları oluşturdu. Belirlenen temalar ve kültürel değerler doğrultusunda hikâyenin giriş bölümü ve gelişme bölümünün bir kısmını Türkiye’deki öğrenciler yazarken sonuç bölümünü Fransa’daki öğrenciler yazarak hikâyeleri tamamladılar. Mart ayında Türkçe, nisan ayında İngilizce, mayıs ayında ise yapay zekâ desteği ile Fransızca öyküler yazdılar. Yazdıkları öykülerdeki betimsel ögelerin daha somut hale gelebilmesi için yazdıkları her öykünün yanına bir de bu öykünün resmini çizdiler. Proje, öğrencilerin farklı kültürlere dair bilgi ve deneyimleri öğrenmelerine, hayal güçlerini ve yazma becerilerini geliştirerek özgün edebiyat eserlerini ekip çalışması halinde ortaya koymalarına imkân sağlıyor. Projenin sonunda ortaya konulacak olan eserler e-kitap olarak yayımlanacak ve belirlenen tema, kültürel değer çerçevesinde gezilen yerlerin fotoğrafları ve resimleri ile hikâye kitabı olarak basılacak.

Furkan Turan, Esma Omacan, Özge Başkara (İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu), Derya SEMERCİOĞLU (İSTEK Atanur Oğuz Ortaokulu), Cemile MOLA (Bergama 100. Yıl İlkokulu), Sezin SERTER (Bergama Zübeyde Hanım Ortaokulu), Hamdi KAYA (École élémentaire Le Moutier de Thiers), Cengiz ÇELİK (Ecole Elémantaire Jean de la Fontaine) projede yer alan öğretmenler ve okullar. 50 öğrencinin yer aldığı projede öğrenciler; özgün eserler ortaya koyabilmeleri, grup çalışması halinde yazma yeteneklerini sergileyebilmeleri ve özgüven kazanmalarının yanı sıra, web-2 araçlarını aktif olarak kullanmayı ve kültürel değerlerimizi, mirasımızı da öğrenme, öğretme fırsatı bulacaklar.

“Let’s Draw Our Works” projesi sürecinde yapılmakta olan öğrenci webinarlarıyla öğrenciler arasındaki etkileşimin en üst noktalara taşınması amaçlanıyor. 2023 Ocak ayında başlayıp 2023 Mayıs ayında sona erecek olan projede İstanbul, İzmir ve Fransa’daki öğrenciler yeni arkadaşlıklar edinmekle beraber kültürel farkındalıkları da öğrenme imkânı bulacak. Projemiz kapsamında öğrenciler; ortaya koyacakları özgün eserlere rehberlik olması amacıyla Habip BEKTAŞ, Tuğba AKGÜN gibi yazarlarla görüşme imkânı buldular.

Proje katılımcılarından İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu Müdürü Abdülkadir Ün “eTwinning’in ve bu çalışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerin ve okulların bu tür çalışmalara katılmaları konusunda teşvik edilmeleri ve eTwinning’in sunduğu kültürel aktarım ve eğitim fırsatlarını kaçırmamaları gerektiğini düşünüyoruz. eTwinning; küçük adımlarla büyük başarılara ulaşabilmenin kapılarını aralayan, kendini geliştirmek ve eğitimdeki yenilikleri keşfetmek isteyen herkes için fırsatların yer aldığı büyük bir dünyadır.” diyerek projeye dair düşüncelerini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM