• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gençlere Ayson Karabağ’dan Tavsiye

Gençlere Ayson Karabağ’dan Tavsiye

Gençlere Ayson Karabağ’dan Tavsiye
Sevgili Gençler;
Şimdi lise öğrencisi olsaydım neler yapardım biliyor musunuz?
Kalın bir hayal defteri alırdım. Beni etkileyen konuları, sözleri defterime yazmayı ihmal etmezdim. Kitap, dergi, fotoroman, gırgır, fırt, gazete okumak için sabah akşam büyük çaba harcardım. Her sabah mutlaka spor yapardım. Fırsat buldukça sinemaya giderdim. Klip izlerdim.
Dizilere bakardım. Gerek Türk diziler, gerekse yabancı dizileri, filmleri izlerdim. Çevremde yaşlıları dinler onların tecrübelerinden faydalanırdım. Teknolojiyi sıkı takip ederdim. Geceleri radyo dinlerdim, gece o saatte kimler ayakta, niçin ayakta onları anlamaya çalışırdım.
Her yıl biriktirebileceğim para ile gezmeye çıkardım, toplayamadıysam çalışmayı tercih ederdim.
İnternette başarılı iş adamlarının hikayelerini dinler ve not alırdım.
Aile içinde akrabaları iyice araştırarak, yakın olan ilişkileri geliştirmek için gayret sarf ederdim.
Akrabalık bağlarını güçlendirmek için hediyeler alarak, kapıları çalarak, ziyaretlerine gider iletişim kurardım. Kendim araştırır ve yanlışlarımdan ders çıkarırdım.
Kalpleri sevgiyle, hediyelerle kazanarak, çevremdeki güvenli yolları geliştirmek ve güçlendirmeye çalışırdım.
Unutmayın ne ekersen, onu biçersin.
Bu sözün size çok çok faydası olacaktır.
Asla kavga etme.
Asla büyük söz söyleme.
Asla insanları kırmaya çalışma.
Kavga etmeden, mahkemeyi düşünmeden yaşamayı seçerdim.
Dünyaya gelirken siyasi içinde doğuyorsun, mutlaka bir siyasi partiye üye olurdum. Oradan tecrübe bilgi öğrenmek için gözlem yapardım, dernek iş adamlarına üye olurdum.
Mesleğimi yapmak için çalışırdım. Alın terine önem verirdim. Baba anne parasına asla tenezzül etmezdim. Kardeş malında gözüm olmazdı.
Hedef koyarak, borca girerek çabalayarak kazanmak isterdim.
Evleneceğim kişi büyüklerin onayını alarak evlilik yapmayı tercih ederdim. Sevgi bir başka, hayat arkadaşı seçmek ayrı, buna dikkat ederdim. Evlendiğim kadından başka kimseyi gözüm görmezdi, duymazdı.
Eşimle daha iyi geçinmek için sürekli yatırım yapmak için çaba harcardım. Her gün bir sürpriz yapardım. Öğrete öğrete çocuklarımı yetiştirmek için uğraşırdım.
Uzun bir yaşam için, köklü bir aile için, aile tohumunu iyi serpmesini bilirdim. Önemli olan 100 yıllık, 200 yıllık, 300 yıllık aile bağlarının hikayelerini, doğrularını, birikimlerini torunlarıma anlatmak için çaba harcardım.
Onun için aydın olun, okuyun, becerinizi geliştirin. Önünüze gelen fırsatları kaçırmayın. Değerlendirin, bilgileri yazdıkça, yaşadıkça bilgi toplanacak, sonra yaşlılığınızda biriktirdiğiniz bilgileri kitaplaştırın, videolar çekin, arşivinize koyun. Kültür Bakanlığına teslim edin. Hem ülkemiz, hem sizler kazanın. Başarılarınızı başkalarından duymak, gazetelerde, televizyonlarda duyulmasını arzu ederim, onun için bu hayat yolu çok uzun değil, çok kısa bu fırsatı kaçırmayın. Uyumaya fazla zaman harcamayın. Çok çalışmak için zaman harcayın, emek verin.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM