• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
WH INTERNATIONAL GERİ DÖNÜŞÜM Sektöründe Dünya Markası

WH INTERNATIONAL GERİ DÖNÜŞÜM Sektöründe Dünya Markası

WH INTERNATIONAL GERİ DÖNÜŞÜM Sektöründe Dünya Markası

WH INTERNATIONAL GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Waleed Al Sharifi

WH INTERNATIONAL;

DUBAİ – BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, SUUDİ ARABİSTAN, KATAR, KUVEYT, BAHREYN, UMMAN, ALMANYA, ÇİN, YEMEN ve GÜNEY KORE’den sonra Geri Dönüşüm alanında profesyonel kadrosuyla şimdi TÜRKİYE’de yatırımlarını arttırmaya devam ediyor.

Biraz faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için, teşekkür ederim. WH INTERNATIONAL GROUP olarak; Dünya genelinde başlatmış olduğumuz SIFIR ATIK HAREKATI sayesinde hem çevreye hem de gelecekte yeni nesillerin konuya daha duyarlı olabilmeleri konusunda gerekli tanıtımları yapmaya gayret gösteriyoruz.

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde başarıya imza attığımız projeleri Türkiye’de de uygulayabilmek ve Türkiye’de hayata geçirmeye başladığımız projelerle tüm Avrupa’da örnek çevreler oluşturmak için Türkiye’deyiz. Tekstil geri dönüşüm sektöründe uygulamaya koyduğumuz projelerimiz sayesinde yakın gelecekte tüm Türkiye’de 6 bin geri dönüşüm konteyneri, 130 saha aracı, 240 saha personeli ile birlikte 60 ofis personeliyle toplamda 320 personel istihdamını planlıyoruz. İleri teknoloji yöntemleri ve dünya standartlarına ulaşan çevre mühendisliği alanındaki deneyimlerimizle bu sayede Türkiye’de çevre ve

ekonomiye katkılar sağlamanın yanında, istihdama büyük oranda katkılar sunmayı hedefliyoruz. Görüş :

Uluslararası standartlarda çevre alanında mükemmellik ve sektörde liderlik

Mesaj :

Çevreyi modern yollarla korumak için entegre çözümler sunmak

Ulusal Sorumluluk:

Bulunduğumuz her ülkede; çevrenin korunmasını sağlayan çevre bilinci, kültürünü ve olumlu uygulamaları toplumlarda yaymak.

Bu nedenle; Toplumlar için en iyi olanı sağlamaya çalışarak, sürekli gelişmeler ve engellere çözümler üretip Müşterilerimize seçkin hizmetler sunuyoruz.

GELECEK NESİLLERE TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf, hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmaktadır. Bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, doğal kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır. Biz bu bilince varmış firma olarak; sıfır atık uygulamalarında hem kurumlar hem de belediyelerle başarılı projeleri hayata geçirmek amacındayız. Çünkü Sıfır Atık yaklaşımının esas alınması sayesinde oldukça önemli avantajlar sağlanmaktadır “Kullanmadığınız, eskidiğini düşündüğünüz veya sandığa kaldırdığınız giysi, çanta veya ayakkabılarınızı mahalle, sokak veya yolunuz üzerindeki “WH-INTERNATIONAL kumbaralarına atarak sizler de geri dönüşüme destek olabilirsiniz”

ÇEVRESEL ZORLUKLAR

Bugün Dünya, endüstriyel ve hizmet düzeylerinde kaydettiği ilerlemeden kaynaklanan çevresel zorluklarla karşı karşıya. Nüfus artışı ve hızlanan tüketim modelinin yanı sıra bu durum ciddi bir çevre sorununun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Artan katı atık miktarı, dünyanın artan nüfusuyla yarışır

durumda. Bu, yaşamakta olduğumuz her alanda çevresel sorunları ele almak için görünür ve somut çabalar gösterilmesine zaruri ihtiyaç doğuruyor.

Faaliyetlerimizle açıkça yansıtılan gelecek planları için temel bir yapı taşı olarak şirketimizin hedefleri; sosyal sorumluluk kapsamında bireyler ve şirketler üzerinde çevre sorunlarına ilişkin farkındalık oluşturmak için amaç edindiği çabayı göstermeye devam ediyor. Bu nedenle özel sektör için ulusal vizyon eksenleri ile hedeflerin birbirine bağlanması fikrinin kalıcı hale gelmesi için ayrıca bir çaba harcıyoruz. Çevre sorunlarıyla yüzleşmeye katılmamız, resmi kurumlar ile yapılan işbirlikleri sayesinde tamamlayıcı bir çözüm sunmamız faaliyetlerimiz arasında en çok önemsediğimiz konular arasında kalmaya devam edecektir.

Ve bu tür sorunların ele alınmasında net bir etki bırakarak, hizmetlerimizle müşteri yelpazesini genişletmek hedefliyoruz.

Faaliyetlerimizi yürüttüğümüz ülkelerde çevresel hassasiyet oluşturmanın beraberinde bu ülkelerin ekonomik anlamda güçlenmelerine katkılar sağlamaya devam ediyoruz.

WH INTERNATIONAL HAKKINDA

1995 yılında, Katı ve geri dönüştürülebilir atıkların geri dönüşümü için entegre çevresel çözümler sunan bir yatırım şirketi kurma fikri ortaya çıktı.

Kuruluşunun amacımız; akıllı geri dönüşüm tesisleri modelini vurgulamada ana odak noktası olmaktı.

Bu anlayışla, bir genişleme seviyesine ulaştık ve Türkiye dahil birçok ülkede varlığımız arttı.

Şirketimiz, her zamankinden daha hazır hale geldi ve bir kamyon filosu ve modern ekipmanla donatılarak en üst düzeyde hizmet ve danışmanlık sağlamak için eğitimli kadrolar edindi.

Şirketimiz, ülkelere ve toplumlara yatırım ortaklıkları sağlamaya, ekonomiyi güçlendirmeye ve

Geri dönüşümün önemi konusunda toplumu bilinçlendirmek ve bu toplumlara fayda sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.

ÇEVREYİ KORUMA BİLİNCİNİ OLUŞTURMA

Firmamız çevreyi koruma konusunda insanlar bilinçlendirmeye çalmaktadır. Bu konuda doğanın güzelliğini öne çıkarma stratejisiyle birlikte, aynı zamanda topluma yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu doğrultuda topluma, insanın doğayla ilişkisini kapsamlı bir şekilde iyileştirme ve yönetmeyi öğretecek akıllı uygulamalar sunmaktadır. Ayrıca; toplumlara çağdaş

teknikler kullanmayı ve tekniklerden faydalanmayı, verimliliği arttırmayı, çevre tehlikelerinden korunmayı, günümüzdeki çevre sorunlarını çözmeyi ve daha iyi bir çevre için kritik kararlarını almayı öğretmeyi hedeflemektedir.

NELER SUNUYORUZ

Bu alanda bilgi ve deneyimlerimize dayanarak, kapsamlı çalışma kadromuz sayesinde doğanın güzelliğiyle ilgili kökten değişimlere imza atıyoruz. Öncelikle ekonomik durumları tespit ederek başladığımız çalışmalarımızda daha çağdaş ve modem çevreye ulaştırılacak uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Deneyimli ve alanında uzman personellerimiz, karşılaştığımız zorluklara karşı, durmadan yılmadan deneyim ve tecrübelerini sergileyerek çözüm üretmektedirler.

Dünya’nın her tarafında çevresel sürdürülebilirlik oluşturma hedefiyle 1995 yılında Dubai’de kurulan firmamız, bugün Dubai’nin yanı sıra Qatar, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Oman, Yemen, Almanya, Çin, Güney Kore, ve Türkiye’de geri dönüşüm (sıfır atık) yatırımlarını sürdürmektedir. Ekonomik vizyonunu çağdaş tekniklerle gerçekleştiren firmamız, günümüzde ve gelecekte herkese daha iyi bir hayat sunulması adına çalışmalarını ilerletmektedir. Firmamız kullanılan kaynaklarını kapsamlı bir şekilde idare ederek, kaliteli şekilde sürdürülebilir hale getirip çevre kirliliğini minimum seviyeye indirmeye çalışmaktadır. Ayrıca çevreyi korumaya yönelik program ve girişimlerde çeşitli ekonomik, ticari, çevre ve hayır faaliyetlerini aktif şekilde gerçekleştirerek, bu tür organizasyon işlemlerinde sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmektedir. Biz ekonomi ve çevrenin geleceği konusundaki çalışmalarına emin adımlarla yaklaşan bir firma olmakla beraber çevreyi koruma konusundaki dev ekonomik masraflara çözüm üreten ve bu doğrultuda projeler geliştiren bir şirketler gurubuyuz. Bu günümüzü korumak ve geleceğimizi garanti altına almak için gezegenimizin var olan kaynaklarını korumak asıl hedefimizdir. Çalıştığımız bölge, ülke ve şehirlerin türüne ve alt yapısına uygun bir şekilde projelerimizi tasarlayarak çevreye ve topluma hizmetlerimizi, Dünya’nın birçok ülkesinde başarıya imza atan projelerimizi sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

PROJE HEDEFLERİ :

Geri dönüşümün ve kaynak kullanımının önemi konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak. Gençlere geri dönüşüm tesislerinde iş imkânı sağlayarak, İşsizlik oranını azaltmak.

Sürdürülebilir kalkınma ilkesini gerçekleştirmek.

Çevre bilinci kavramını yükselten ve görsel bozulmaları ortadan kaldıran topluluk ortaklıkları kurulması,

Çevre sektöründe genişleme ve katkıda bulunan taraflara hizmet sağlanması, Katı malzemelerin geri dönüşümünden elde edilen gelirden sözleşme tarafları için istikrarlı bir gelir elde edilmesi, Çevre ile ilgili akıllı şehirler ve tesisler kavramının etkinleştirilmesine katkılar sağlama konularında uzman ekibimizle istişarelerde bulunup, kendimizi sürekli yeniliyoruz.

Hizmetlerimiz,

Marketler, ticaret merkezleri, eğlence merkezleri, oteller, konut kompleksleri, camiler, Kuran kursları, üniversiteler, okullar, bakanlıklar ve çeşitli idari ofisler gibi tüm idari tesisler, ticari ve idari binalardan geri dönüştürülebilir katı atıkların toplanması ve ayrıştırılması.

BELEDİYELERE, KATI ATIK YÖNETİMİNDE SAĞLADIĞIMIZ HİZMETLER;

Atık bileşenlerinin toplanması, taşınması ve ayrılmasının doğrudan Belediyelerin genel bütçe maliyetlerine yansır, bu nedenle belediyeler ile imzalanan protokoller kapsamında Şirketimiz, Geri Dönüşüm atıklarını toplama noktalarının kurulması ve işletilmesi iş ve işlemlerini yürütür. Tüm atık bileşenlerini ayırmak için genel maliyetlerin, manuel ve otomatik yöntemlerle düşürülmesi, atıkların işlenmesini kolaylaştıracak şekilde sıralanıp boyutlandırılmaları sayesinde arıtma maliyet yükünün azaltılması, düzenli depolama alanlarının seçilmesi, donatılması ve yönetilmesi ile ilgili maliyetler, atık yakma maliyetleri, enerji israfı ve çevreye verilen zararın önlenmesi faaliyetlerimiz esnasında dikkat ettiğimiz hassas konulardır.

Uygun operasyonel planların hazırlanması ve hizmetten yararlanılan alanın coğrafi kapsamının belirlenmesi, Konteynerleri boşaltmak için uygun zaman ve yolları seçmek ve trafik sıkışıklığından kaçınmak. Konteynerlerin görünüm ve sağlık güvenliği açısından periyodik olarak değerlendirilmesi

Meydanlara ve tabiat parklarına uygun tasarımlı konteynerlerin amaca uygun şekilde orantılı olarak konulması, hizmetten yararlanılan alanlardan çıkan katı atık miktarlarını karşılayan farklı boyutlarda konteynerlerin sağlanması, her bir konteynerin görevlerini tanımlayan farklı tip ve renklerde konteynerlerin sağlanması ve bu, yetkili makamlara sunulan teknik bir plana göre yapılması, konteyner numaralandırma ve barkod yerleştirmeK suretiyle, konteynerin durumunu form ve içerik olarak takip

etme sürecinin kolaylaştırılması, konteyner tipi ve dış tasarımının seçilebilmesi için alan sağlanması ve reklam alanına yararlanıcının logosunun yapıştırılması konularını özellikle önemsiyoruz.

TÜRKİYE’de ÇALIŞMIŞ OLDUĞUNUZ BELEDİYELER HANGİLERİ?

Türkiye genelinde çalıştığımız belediye başkanlıkları bulunuyor elbette, aklıma gelenlerden bazılarını sıralayabilirim.

Altındağ Belediye Başkanlığı, Antakya Belediye Başkanlığı, Arsuz Belediye Başkanlığı, Bağcılar Belediye Başkanlığı, Beykoz Belediye Başkanlığı, Bolvadin Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Defne Belediye Başkanlığı, Erdemli Belediye Başkanlığı, Fatih Belediye Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Kocaali Belediye Başkanlığı, Konyaaltı Belediye Başkanlığı, Sandıklı Belediye Başkanlığı, Sarıçam Belediye Başkanlığı, Söğütlü Belediye Başkanlığı, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı, Akdeniz Belediye Başkanlığı, Beypazarı Belediye Başkanlığı, Bulancak Belediye Başkanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı, Palandöken Belediye Başkanlığı, Ayvacık Belediye Başkanlığı, Bayburt Belediye Başkanlığı, Biga Belediye Başkanlığı, Akdeniz Belediye Başkanlığı, Bursa Belediye Başkanlığı, Çatalca Belediye Başkanlığı, Ceyhan Belediye Başkanlığı, Dalaman Belediye Başkanlığı, Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Karapınar Belediye Başkanlığı, Kepez Belediye Başkanlığı, Rize Belediye Başkanlığı, Tarsus Belediye Başkanlığı, Yakutiye Belediye Başkanlığı, Yatağan Belediye Başkanlığı, Yüreğir Belediye Başkanlığı ve Etimesgut Belediye Başkanlığı ile WH international olarak çalıştığımız ve aklıma gelen belediyelerden

EĞİTİM, ÇEVREYE DUYARLILIK BAKIMINDAN KAYNAK OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Çevre kirliliğiyle mücadele girişimleri, çevreyi korumada bireylerin bilinç seviyesini yükseltmek konusunda; gelecek nesillere yaşanabilir bir çevrenin oluşumunda önemli katkılar sağlayan eğitimin büyük etkisi olmaktadır.Eğitim sektöründe; Ulusal Dönüşüm Programına tamamlayıcı çözümün bir parçası olmak amacıyla yeni projeler geliştiriyoruz. Öğrenciler arasında geri dönüşümün önemi hakkında farkındalık yaratmak için çevresel faaliyetlere sponsor oluyoruz.

En son teknoloji ile donatılmış son teknolojik depolarımız ve geri dönüşüm merkezlerimiz ile kullanılmış giysi geri dönüşüm ve ticaret endüstrisinde şüphesiz lider konumdayız.

İŞİMİZİN ÖZETİ AKILLI GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI

Çalışma ortağımız olan Belediyelerle birlikte belirlediğimiz bölgelere akıllı, şık tasarımlı ve dayanıklı geri dönüşüm kutuları yerleştirilmektedir. Fazla giysilerin veya kullanılmayan eşyaların toplandığı bu kutular sağlam bir şekilde

kapatılmıştır. Dolmaya yakın olduğunda akıllı geri dönüşüm kutularımız genel merkeze sinyal göndermektedir. Gelen sinyaller üzerine kutunun hemen konumu tespit edilip hangi kutu olduğu anlaşılmaktadır. TOPLAMA VE SINIFLANDIRMA Kutularda toplanan kullanılmayan eşya ve giysiler, kamyonetli ve donanımlı saha çalışma ekibi tarafından toplama ve boşaltma işlemi yapıldıktan sonra genel merkeze gönderilir. Daha sonra eşyaların sınıflandırılması yapılır.

HEDEFLERİMİZ

Projemizin en temel hedefi, deneyimlerimizle başarılara imza attığımız sıfır atık projemizi tüm dünyada yaygınlaştırmak. Çözümlenerek yüzeysel veya iç sulara, topraklara karışıp zehirlenme tehlikesi oluşturan bitkilerin sistemini olumsuz etkileyen atıklar, klasik yöntemlerle gömme yöntemine son vererek yeni teknik ve yöntemler sunmak Çevreyi Korumak için: Firmamız yaşadığımız çevrenin genel menfaatine uygun ihtiyaçları tespit ederek gerekli girişimlerde bulunmaktadır. Bu doğrultuda gerekli plan, proje ve programları tasarlamaktadır. Geleceği Korumak İçin: Firmamız çevreyi koruma stratejileriyle ilgili firmalara danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

WH-INTERNATIONAL TÜM DÜNYADA

Daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz. VİZYONUMUZ Çevreyi koruma alanlarıyla ilgili öncü olacak ortaklıklarla tüm dünyada başarılı örnek çevreler oluşturmak. MİSYONUMUZ Çevreyi koruma ve atık maddeleri azaltma alanıyla ilgili uzman ve deneyimli kadromuzla ülke ve

toplumlara danışmanlık hizmetlerini sunmak. İleri teknoloji teknikleri kullanarak çevremizi korumak. Çevrenin karşılaşabileceği risk ve tehlikeleri denetlemek.

GERİ DÖNÜŞÜM Sınıflandırılması yapılan kullanılmış eşyalar ve faza giysiler geri dönüşüme gönderilir. Fabrikalarımızda satışa hazır hale gelen bu giysilerin böylece doğaya zarar vermeden geri dönüşüm işlemi tamamlanmış olur. Bu arada satışlardan elde ettiğimiz gelirle yeni kıyafetler alınır veya ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere nakit olarak demeklere maddi destek şeklinde sunulur. “Güçlü ortaklıklar kurabilmek için bütün imkanlarımızı seferber etmeye hazırız.” KAĞITLAR, ELEKTRONIK PARÇALAR, PLASTİK ve MADENİ ATIKLAR, GİYSİLER DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN “ÇÖPE ATMA, DÖNÜŞTÜR”

WH INTERNATIONAL bünyesinde görev alan tüm çalışma arkadaşlarım ve projelerimizin hayata geçmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanları ve bu faaliyetin yürütülmesinde önemli katkıları bulunan, işbirliği kurduğumuz tüm belediyelerin çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.

WALEED ALSHARİFİ Yönetim Kurulu Başkanı WH INTERNATIONAL

WH INTERNATIONAL

+90 552 380 99 06
+90 555 099 99 08
OPTİMA İŞMERKEZİ Güvenevler Mahallesi Barbaros Bulvarı No: 86 Kat: 4 Ofis: 9 Yenişehir / Mersin
www.wh-international.net/    yonetim@wh-international.net

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM