• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Engelliler Günü Nedeniyle Dostev Down Sendromlular Derneği’nde Kahvaltıdayız

Engelliler Günü Nedeniyle Dostev Down Sendromlular Derneği’nde Kahvaltıdayız

Engelliler Günü Nedeniyle Dostev Down Sendromlular Derneği’nde Kahvaltıdayız
Dostev Down Sendromlular Derneği Başkan Arzu Doğan Başkan Yardımcısı Halil Doğan Kahvaltıdaydık,Bugün farkındalık günü olsun diyen hanımlarla birlikte olduk. Kız çocuklarımız kuaförlere gitmiş, saçlarını yaptırmış, güzel giyinmiş arkadaşlarıyla buluşmak için bugün Engelliler Günü için Bakırköy’de buluştuk.
Gazeteci Ayson Karabağ, Anneler Sordu, Evde Sıkıldığınız Günleriniz Oluyor mu?
Zaman zaman insanın pili bitiyor. Ama kendimizi ve sorumluluklarımızı bildiğimiz için çocuğumuza ben bakmak zorunda olduğum için alıştım. Ama dışarıya çıktığımızda, otobüse bindiğimizde şoförlerin konuşmaları beni çok huzursuz ediyor.
Otobüste oturduğumuzda yanımızdaki kişilerin bakışları veya çekingen davranışları beni daha çok yoruyor. İçerideki engellileri unutuyorum, dışarıdaki sözleri, hareketleri, bakışları beni çok tedirgin ediyorlar, bu da bizi üzüyor.
Beni  Yaratan; engelli, özürlü bir çocuk vermiş. Size göre engelli görebilirsiniz, bana göre evladım, oğlum, kızım, benim göz ağrım, benim evladım, benim çocuğum. Ben onunla ilgileniyorum. Sadece yemek yemek değil, su içmek değil;
Ben çocuğumu parka götürmek istiyorum.
Ben oğlumu sınava götürmek istiyorum.
Ben oğlumu seminere götürmek istiyorum.
Ben oğlumun el becerileri kazanması için, aklının meşgul olması için sanat kurslarına götürmek istiyorum.
Otobüsümüze biniyoruz, sağ olsun devletimiz, belediyemiz bize imkan vermiş. Biz bu imkanı kullanarak gezmeye çalışırken, insanların engel bilmediği için, engelli çocuklarımızın yanında biz o kartı kullanırken, şoförlerin laf söylemeleri kurşun gibi yüreğimizi incitiyor.
Bizden Ne Bekliyorsunuz?
Sizden ricam; engelli, özürlüğü gördüğünüzde çocuklara, insanlara engelli olarak bakmayın, acımayın. Siz otobüse biniyorsanız, bizde biniyoruz, saygı gösterin.
Tebessüm gösterin.
Çocuklarımızla iletişim kurun.
Konuşun, sevginizi gösterin, saygınızı gösterin.
Bizleri hayata küstürmeyin yeter.
Empati Yapın, Sizin de Başınıza Gelebilir?
Gözlerinizin kıymetinizi bilin, kulaklarınızın kıymetini bilin, sağlığınızın kıymetini bilin, evladınızın gidip geldiği için şükür edin. Ama dışarıda engelli dediğimiz, özürlü dediğimiz gözden kör, kulaktan sendromlu çocuklarımızın gördüğünü de yolda, otobüste, iletişimden kaçmadan, sözlerinize dikkat edin. Çocuklarına bakan anneleri bir düşünün. 24 saat yanında onun için dışarda sizler sevgi ve saygı ile yaklaşan bize yeterlidir.
Gazeteci Ayson Karabağ’dan Hatırlatma
Sevgili avukatlar, sevgili doktorlar, sevgili ev hanımları, esnaflarımız, öğrencilerimiz;
Bu özel çocuklarımızla birlikte kahvaltı yapalım, onlarla sohbet edelim, onlarla konuşalım, annelerini dinleyin, anneleri anlayın. Bizim etrafımızda bu özel çocuklarımıza el vermesini bilelim, nasıl iletişim kuracağımızı bilelim. Nasıl davranılmasını bilelim, öğrenelim, acımayalım, üzülmeyelim. Onlarda sizin gibi su içerler, yemek yerler, tv izlerler, otobüse binerler, onları gördüğünüzde sevgi ile iletişim yönünüzü akıllı kurarsanız, dışarıdaki çocuklarımız da keyif alırlar, mutlu olurlar, eve kapatmayın, dışarıda gezmesini teşvik edin.
Bu çocuklara bir gün kahvaltı verelim, hediye verelim. 2-3 saat birlikte geçirelim diyorsanız Bakırköydenhaber Gazetesi 0532 3910934 noyu arayın. Biz organize edelim, el verin, iletişim kurun. Bizde haber yapalım, fotoğraflarını çekerek onları mutlu edelim. Lütfen bir gün hikayemiz olsun diyorsanız unutmayın, geç kalmayın.
Birine dokunalım, birini mutlu edelim.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
Yapım: Çekim ve Montaj Khan Yapım 0554 157 11 57 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM