• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Karakala  Köyü Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğin  Başkanı Tuncay Aydeğer İle Derneklerin Faydaları Nedir?

Karakala  Köyü Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğin Başkanı Tuncay Aydeğer İle Derneklerin Faydaları Nedir?

Karakala  Köyü Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğin Başkanı Tuncay Aydeğer İle Derneklerin Faydaları Nedir?

Derneklerin Faydaları

İstanbul gelen Kars insanlar üniversite mezun değil ama hayalleri büyük fikirleri büyük cesur kişilerdir. Örflerim adetlerim dostluklarını köydeki iletişim İstanbul’da kopmasın diye  Kars merkez Karakala  Köyü sosyal Kültür ve Yardımlaşma derneği kuruldu.

 Başkan Tuncay Aydeğer ile söyleyiş?

Derneği  isteyenlerden biride babamdır, 30 yıl önce köyümüze  mezarlık alindi.  Derneğimizi için   bir yer alindi. Her yıl dernek olarak kaz gecesi yaparak  bir araya geliyoruz. Dayanışmalarımız  diyaloglarımız   kesmeden ilişkilerimiz  devam ediyor.

Bir cenazemiz olunca  imkan olan veya olmayan hiç önemli değil biz dernek olarak üyelerimizin  ceplerin mesaj gönderiyoruz. Belediyeden araç istiyoruz. Biz de yemek önemli gelen misafirlerimiz yemek Çay ikram ederek dualarımızı devam ediyor. Derneğimizde ağırlıyoruz. Taziyeleri  alarak  el veriyoruz.

Bu bizim insanlarımızın  cenazesine düğün el veren destek veren  dayanışmalarımız  kesmeden devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimiz bu bizim adetlerim bu bizim insanlara verdiğim önem gösteriyor.

Bu derneğin olması iletişim kuruluyor.

Bir birlerini  hiç görmeyen burada buluşma oluyor.

Konuşuluyor

Sohbet ediliyor

Bir birbirlerini sorarak hakkında bilgi alınıyor. Bizim  insanların  ilacı  en güzel sohbettir. Sohbetleri şifa olduğuna inandığım için ayda bir dernekte  buluşuyoruz. Derneğe yakın olanları geldiği yer. Sohbet var. Cay var. İkram var. Sohbet var. Kardeşlik var. Dernek bizi bir arada tatmaya bir arada olmamıza vesile oluyor. Onun için  dernek dayanışmaların kopmayalım  bir birimize  kenetliyor. Güçlendiriyor. Kapitalist  bizi bir birimizden koparmaya çalışıyor. Yalnızlığa itiyor.  Gelin kopmayalım bir birbirimize kenetlenelim. Diyaloglarımızı  koparmayalım. Bazı kişiler var. İnsan sevmez ikram sevmez  diyaloğun faydasını bilmez derler ‘ki  cenazede yemeği kaldırın acımızı düşünelim yemek mı düşünelim. Diyerek  bizlerin doğru yoldan çıkaranlara  itimat etmeyelim.

Sevgili arkadaşlar bizim dostumuzun açısı da

Bizim Mutluluğunda bizimdir. Biz severek hazırlıyoruz. Biz yedirmeyi seviyoruz. Gelen kim olurda olsun ikram etmeyi seviyoruz. Cenazemiz  bizim  için değerlidir. Ona layık olsun diye seve seve hazırlıyoruz ikram da seve seve veriyoruz. Duaları ile uğurluyoruz Allah bizi  bir  birimizden ayırmasın

Bilende bilmeyende  konuşmasın yılların kültürü faydasını  bilen kişilerin torunları olarak   bildiğimizi inandığımızı yolda devam edeceğiz dik duracağız kopmayacağız

Arnavutluk  da mezarlık yerimiz var. Köylülerimi bir arada topluyoruz. Bu fıkır düşünce kim yapmışsa emek vermişse alıp köylüye bırakmışsa Allah razı olsun  harika bir düşünce dernek olarak da her konuda yanında oluyoruz. Ceplere mesaj çekiyoruz. Allah bizi  birbirimizden ayırmasın

Bugün Kızhanım Tambulut için bir araya geldik Köylüm Abim Mevlut işbeceren   ablası  Ülkemizin lezzet peyniri yapan hizmet veren doğuş peynirlerin sahipleri  annesi bizim ablamız büyüğümüz  ona layık bir şekilde hizmet etmek için iyi uğurlamak için dualarımızla  bugün  merhum kızhanım için buradayız.

Taziye

Dernek üyelerimizden  Ali Tambulut biricik  annesi  Kızhanım Tambulut  vefatı bizleri derinden üzmüştür.

Kendisine Allah’tan rahmet  ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Mekan cennet  olsun.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM